Reacties voor: T-Mobile test mogelijkheden persoonlijke hotspot (tethering)

Via Twitter heeft T-Mobile laten weten dat men momenteel de mogelijkheden van tethering (persoonlijke) hotspot uittest en daar als deze zijn afgerond meer informatie over zal verschaffen.
Michel Lusthof -

Reacties: 55 reacties

  1. Tethering via T-Mobile werkt wel goed hoor 😛 (Jailbreak)

    haha

  2. Hebben we net een untether, gaat t-mobile weer zitten tetheren… *zucht*

  3. @Leroy: Hoe heb je die functie aan de praat gekregen, De mijne is ook gejailbreaked maar zonder thetering 🙁

  4. Ik zal maar niet te vroeg juichen. Tmobile stelt me vaker teleur dan dat ze iets goed doen

  5. Bij mij staat op mijn iPhone 4 al standaard onder instellingen ; algemeen ; netwerk ; internet thetering.

    Het toestel komt wel van KPN.

  6. Tja T-Mobile gaat hier geld voor vragen, bij onbeperkt dataverkeer kan ik dit begrijpen. maar tegenwordig is er een datalimit van 1GB. Dan vind ik dat t-Mobile geen extra kosten moet vragen. Wat maakt het nou uit hoe jij je ingekochte dataverkeer gebruikt?

  7. Of je past een eenvoudige JB toe en installeert voor 99ct, Tetherme. En je hebt hotspot werkt direct. Hier iig prima met vodafone.

    Sowieso begrijp ik niet waar de telcom. providers zo moeilijk over doen. Lijkt mij dat je door personal hotspot meer data verbruikt en je dus eerder over je limiet heen gaat en hun er dus aan verdienen….

  8. Als T-Mobile tethering toestaat heb ik weer één reden minder om te jailbreaken. Tethering moet makkelijk kunnen, als ze op één of andere manier de data kunnen beperken tot normaal http(s)-verkeer en mail-verkeer. Daarvoor gebruik ik het nu eigenlijk alleen maar, en mijns inziens genereert dit niet meer verkeer dan de iPhone.

  9. Betekend dit voor mensen welke al een iAbonnement hadden nu ook vernieuwd zijn?

  10. Snap t-mobile niet ken genoeg mensen met een Samsung galaxy ‘s met t-mobile netwerk daar is de functie gewoon beschikbaar

  11. Origineel geplaatst door Monsta
    Betekend dit voor mensen welke al een iAbonnement hadden nu ook vernieuwd zijn?

    Bij mijn weten niet. De veranderingen gaan pas in bij een eventuele contractsverlenging.

  12. En dit is de reden waarom ik gister m’n iPhone 4 heb gejailbreakt. Cydia store in en TetherMe erop gezet. Resultaat: tmobile met persoonlijke hotspot

  13. @Venom: Klopt. Je blijft als bestaande klant op de oude tarieven, totdat je je contract verlengd.

  14. Jammer dat uitsluitend gemeld wordt dat de internetsnelheid verhoogd is met de nieuwe i-abo’s. Ik heb begrepen dat nu per minuut ipv per seconde afgerekend wordt en dat die vermaledijde smsjes ook uit de belbundel worden afgeschreven..

    OT: personal hotspot + datalimiet = reeds vooraf ingekocht datategoed, dus kosteloos!

  15. Personal hotspot werkt gewoon prima met een JB. Goede toevoeging!
    iPhone klanten mogen er weer meer voor gaan betalen, terwijl alle andere smartphones de optie gewoon native hebben. Kromme bedrijfsvoering, is het niet T-Mobile?

  16. Ik zou het weerbericht in de gaten houden, want volgens mij gaat t-mobile pas wat doen “when hell freezes over” … Ik ben al bijna anderhalf jaar met t-mobile hierover aan het bakkeleien en elke keer weer een ander smoesje of l*lverhaal ….

  17. promises, promises, promises…. Was het al niet eens eerder dat t-mobile “de mogelijkheden voor tethering aan het onderzoeken en bekijken” was?
    Jailbreak + tetherme en je geeft ze het nakijken met hun eeuwige geneuzel. En je vrinden met Nokia’s en/of android telefoons hoeven je niet meer uit te lachen.

  18. Origineel geplaatst door AlexT
    Personal hotspot werkt gewoon prima met een JB. Goede toevoeging! iPhone klanten mogen er weer meer voor gaan betalen, terwijl alle andere smartphones de optie gewoon native hebben. Kromme bedrijfsvoering, is het niet T-Mobile?

    Andere smartphones hebben dan weliswaar standaard en tether functie, maar er staat heel duidelijk in de algemene voorwaarden dat je je dataverbinding hier NIET voor mag gebruiken. Dus krom is het niet. Ze willen het juist ‘legaliseren’. Dat er dan waarschijnlijk weer een kwak geld bij moet is wel jammer.

  19. “maar dat bleek een loze belofte.”

    Ze doen wel meer loze beloften…
    Toch goed dat ze er soort van mee bezig zijn.

  20. Iemand weet of dit in België ook kan, bijvoorbeeld met Base ?

  21. Ben net als @kl__s al weken met die gasten bezig maar sinds vanochtend een jailbreak op 4.3.1 gedaan! Ben er wel klaar mee. Heb het netjes willen doen maar dat duurt nu echt te lang

  22. Niet nodig: ik gebruik de duosim werkt prima (ook al ondersteunen ze het niet hahaha)

  23. Origineel geplaatst door Romeo
    Hebben we net een untether, gaat t-mobile weer zitten tetheren… *zucht*

    Je haalt 2 dingen door elkaar:
    Tethered/Untethered jailbreak – heeft er mee te maken of je een pc nodig hebt om je jailbroken iDevice weer op te starten als ie is uitgevallen

    Tethering (internet delen met andere apparaten; hier gaat dit artikel over) – Een WiFi point opzetten met je iDevice, waarmee mensen via jouw iDevice’s (onbeperkte) 3G verbinding kunnen internetten.

  24. @Michiel – je haalt twee dingen door elkaar: dingen door elkaar halen is als je iets niet begrijpt. Humor is als iets grappig bedoeld is. 🙂

  25. Als je datalimiet hebt van 1GB bij T-Mobile, hoef je ook niet te betalen voor personal hotspot lijkt mij.

  26. Zou je dan straks ook kunnen tetheren met je 3GS laten we hopen van wel

  27. Origineel geplaatst door harryhenk
    @Michiel je haalt twee dingen door elkaar: dingen door elkaar halen is als je iets niet begrijpt. Humor is als iets grappig bedoeld is. 🙂

    Ik had het niet opgevat als grap 😛
    Beetje vage grap dan wel.
    Veel mensen op iPc weten het verschil niet goed dus ik dacht ik leg het even uit, vooral met al die jailbreak berichten hier ook nog tussendoor (termen die veel op elkaar lijken in een andere context met andere betekenis). Maar effe.. Was het echt een grapje? :’)

  28. @Nummer32: Bij de nieuwe i-abonnementen blijft de afrekening per seconde met een starttarief van een minuut. Het is echter wel zo dat en u geen gescheiden bundels meer zijn. Dus bij een nieuwe i300 abonnement heb je 300 minuten/smsjes.. er zijn wel nieuwe bundels toegevoegd…de i200 en i400 als ik me niet vergis….

    Daarnaast is tethering voor iphone inderdaad momenteel verboden via een tmobile netwerk. het is wel mogelijk maar het kan zijn dat je op een gegeven moment bepaalde functies van je tel niet meer kan gebruiken..je moet dan een paar handelingen uitvoeren waardoor ook tethering van je toester eraf wordt gegooid..in ieder geval is het nu ‘illegaal’ om met een Tmobile netwerk via de iphone te tetheren (andere toestellen mogen dit wel als ik me niet vergis, ook gewoon via Tmobile)..

  29. Gelukkig heb ik mywi (jailbreak)

  30. @Basjuh1987: De personal hotspot functie is alleen voor de iPhone 4.
    Met een jailbreak kan het ook op oudere toestellen zoals mijn 3G.

  31. Belachelijk dat zoiets niet gewoon standaard is! Gewoon tot 1 gb standaard doen! Ze beperken nu de mogelijkheden van de telefoon en daar heeft t mobile niks mee te maken! Ik betaal toch voor internet?

  32. Origineel geplaatst door Robert
    Ben net als @kl__s al weken met die gasten bezig maar sinds vanochtend een jailbreak op 4.3.1 gedaan! Ben er wel klaar mee. Heb het netjes willen doen maar dat duurt nu echt te lang

    Hetzelfde verhaal hier, heb al 3 van die tweets die gequote kunnen worden.
    We zijn er mee bezig…. Wordt aan gewerkt… We onderzoeken de mogelijkheden…. Binnenkort meer…

    To little to late T-mobile.
    De jailbreak gebruik ik alleen voor Tetherme, welke me BTW 4 dollar koste en geen 99 cent, maar oke. Het werkt zo en ik heb T-mobile in ieder geval tot de volgende IOS update niet meer nodig.

    Verstuurd vanaf m’n iPad 2 via de verbinding van m’n iPhone 4 🙂

  33. Ik weet wel wat ze testen. Technisch kan het natuurlijk makkelijk. Echter willen ze nu achterhalen met welke prijsstructuur ze de meeste poen kunnen binnen harken…

    #epicfail

  34. Een ding moet je toegeven van T-mobile: Ze hebben een prima communicatie afdeling.

    De vaste twitteraar geeft een voorbeeldig antwoord waardoor ze weer even in het nieuws komen. En ze gaan vanaf vandaag abonnementen verkopen voor iPhone waarmee je voor hetzelfde geld nu minder belminuten, sms en dataverkeer krijgt. En het wordt verkocht alsof je blij moet zijn dat jij kan bepalen hoe je het besteedt.

    Als ze straks de personal hotspot activeren gaan ze hier EUR 5 of EUR 10 extra per maand voor vragen en verkopen ze dit onder het motto: heb je lekker je vrijheid om je data op ieder device te gebruiken en zoveel als jij zelf wilt!

  35. Ik heb jailbreak 4.3.1 op m’n iphone staan, waar kan ik de hotspot vinden?

  36. Origineel geplaatst door Played
    Snap t-mobile niet ken genoeg mensen met een Samsung galaxy ‘s met t-mobile netwerk daar is de functie gewoon beschikbaar

    Sterker nog: dit is beschikbaar op álle Android-toestellen vanaf versie 2.2, dus niet alleen de Galaxy S.

  37. MyWi (Jailbreak) rules bigtime!

  38. Origineel geplaatst door AlexT
    Personal hotspot werkt gewoon prima met een JB. Goede toevoeging! iPhone klanten mogen er weer meer voor gaan betalen, terwijl alle andere smartphones de optie gewoon native hebben. Kromme bedrijfsvoering, is het niet T-Mobile?

    Wat voor JB-app gebruik je hier voor en wat voor iPhone heb jij?

  39. Nou van mij hoeft het niet. Gaat je veel geld kosten met een max van 1GB.

  40. ^ hoezo?? Bij tmobile betaal je niet meer hoor als je 1 gb bereikt..snelheid wordt enkel verlaagd tijdelijk

  41. Pdanet is gratis en werkt prima.

  42. Origineel geplaatst door Sn@rFPdanet is gratis en werkt prima.

    Sinds wanneer is pdanet gratis?

  43. Origineel geplaatst door 2ba^ hoezo?? Bij tmobile betaal je niet meer hoor als je 1 gb bereikt..snelheid wordt enkel verlaagd tijdelijk

    Als je 10 euro bij betaald dan krijg je je snelheid weer terug. En weer 1GB data.

  44. Bij Vodafone gaat het ook niet, of je mag er vet voor betalen.

    Bij Telfort is het geen probleem Personal Hotspot staat gewoon aan.

  45. Origineel geplaatst door Flieps
    Als ze straks de personal hotspot activeren gaan ze hier EUR 5 of EUR 10 extra per maand voor vragen en verkopen ze dit onder het motto: heb je lekker je vrijheid om je data op ieder device te gebruiken en zoveel als jij zelf wilt!

    “Het onderzoeken” betekent hier denk ik vooral bekijken hoeveel ze er extra voor kunnen vragen per maand. En ik vrees dat dat niet slechts 5 of 10 euro per maand extra zal zijn….in andere landen zoals Duitsland is tethering wel geactiveerd als je bijbetaalt. Helaas betaal je dan wel 15,- tot 20,- per maand bij. Dan kan je dus net zo goed een losse datasimkaart nemen. Bij voorkeur van een andere aanbieder dan T-Mobile.

    Zelf heb ik een Mifi gekocht op Vodafone. Datsim erin en als ik met T-Mobile geen 3G vind, dan ga ik via WiFi via de MiFi het internet op.

  46. Interessant is dat toen ik eerder dit jaar in Zuid-Afrika was en daar met een Vodacom/Vodafone prepaid sim-card in mijn Iphone 4 werkte, tethering plotseling automatisch werkte! Via de soort simcard is het kennelijk ook mogelijk de hardware settings te beinvloeden.

  47. if you renew your contract in the near future the new rules will also apply to you , enjoy the unlimited internet while your current contract runs. as for tethering it will probably be the same as vodafone do now , charge you extra for a 1gb tehering package , seeing as alot of readers here complain of no 3g on t-mobile it makes you wonder why they want tehering , a gprs speed on a laptop will drive you mad , cheapest option around is a prepay vodafone sim and a pocket wifi abo for 20 euros , there you can run everything you want , if prepay is not for you then a sim only without internet on any network and a pocket wifi will work out beter in the end

  48. Pda net via cydia werkt prima bij mij!

  49. @Martin: pdanet heb je ook een free edition van.
    Werkt wel pra ja!!

  50. Origineel geplaatst door Martin:

    Sinds wanneer is pdanet gratis?

    Free editon is er ook van PDAnet werkt prima voor mij

  51. Ik heb een simlockvrije iPhone 4 waar de tether functie gewoon aanwezig is in mijn instellingen.
    Maakt niet uit welke sim ik erin duw.
    Misschien heeft het met de simlockvrije versie te maken?
    Weet wel dat elke IPhone tegewoordig gratis origineel simlockvrij te maken is, misschien een optie om eens te proberen.
    Wel negeer ik steeds de berichten voor een operator update.

  52. waarom kan het op mijn htc wel gewoon en op de iphone niet? dat begrijp ik al langer niet.

  53. Zal wel leuk zijn als t-mobile dit toelaat maar minder leuk als ze de iPhone gebruikers willen pakken met hun actie.
    Zelf gebruik ik al heel lang mywi dat ik had gekocht in cydia.
    Het werkt perfect en zal dat dus niet echt missen.
    Ik krijg heel vaak updates voor de app dus dat betekent dat hij altijd voor dat eenmalig bedrag up to date is.

  54. Een HELE simpele oplossing voor TM klanten is volgens mij een dual simkaart bestellen dan kun je BEIDE toestellen gebruiken op internet, zij het dat dat niet gelijktijdig kan en je misschien problemen hebt met bellen als je internet op je iPad. Ik ga het in elk geval proberen.

  55. Mooie boel. Gooi je je auto vol bij de pomp en vervolgens reken je keurig af. Niks aan de hand zou je denken, scheuren maar. Totdat je verklaart dat je naar Belgie wil rijden en de pomphouder doodleuk verklaart dat je dan moet bijbetalen omdat de benzine daar niet voor bedoeld is.

    Nee, maar goed dat ze daar niet in de olie zitten daar bij t-mobile…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.