Reacties voor: ‘T-Mobile laat klanten betalen voor onbeperkt internet’

Volgens Bronnen tegenover de website Tweakers heeft T-Mobile plannen om aan het einde van januari klanten te laten betalen om van onbeperkt internet gebruik te maken. Voor €4,95 per maand kunnen klanten buiten hun datalimiet blijven internetten, maar wel met een lagere snelheid.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Dit wil dus zeggen dat je abonnement ineens 5 euro duurder word? Zou wel heel frappant zijn.

  2. Als dat betekent dat je kunt gaan kiezen tussen je huidige abbo en een abbo dat voor 4,95 extra ongelimiteerd biedt is dat alleen maar een verbetering, zeker aangezien je als je nu je limiet overschrijdt een tientje moet lappen om je snelheid weer naar normaal peil op te krikken.

  3. Extra betalen voor dezelfde kwaliteit..

  4. Dit bericht op AndroidPlanet maakt het erg verwarrend 🙁

    Lijkt net alsof mensen met onbeperkte internet abo 5 euro per maand moeten gaan betalen.
    Overigens is heel het bericht op tweakers verwarrend en na het lezen van de comments is er helemaal geen touw maar aan vast te knopen!

  5. Dit is toch al zo? Ik heb met i200 1000mb data en voor 4,95 onbeperkt, al bekend vanaf contract tekening.

  6. Sorry heb wat gemist..
    Geldt dit voor abo’s die al bestaan.
    Bijv. ik heb nu nog steeds onbeperkt internet, wordt dit nu veranderd..?

  7. Dit is dus een contractbreuk, wat inhoudt dat heel veel mensen zijn contract kosteloos kunnen opzeggen. Ik denk niet dat ze hierop staan te wachten.

  8. Goh, ben ik even blij dat ik op 9 maart bij tmobile weg ben! Stelletje dieven, zakkenvullers zij het!

  9. dat kunnen ze nooit niet waarmaken, je hebt immers een contract afgesloten voor 1 of 2 jaar !
    dat kunnen ze niet zomaar wijzigen, en ik denk dat ze dat veel klanten gaat kosten

  10. Het gaat om nieuwe abonnement en verlengingen. Inmiddels duidelijker in het artikel.

  11. Origineel geplaatst door willy666
    dat kunnen ze nooit niet waarmaken, je hebt immers een contract afgesloten voor 1 of 2 jaar !dat kunnen ze niet zomaar wijzigen, en ik denk dat ze dat veel klanten gaat kosten

    Wel Willy, Ik denk dat ze alles kunnen…
    Ik had tot dec 2011 nog een abo met echt onbeperkt internet met volle snelheid en dat contract liep nog tot mei 2012. Maar in december hebben zij dus mijn contract beëindigd en nu heb ik een sim-only abo met 2GB datalimiet. En dat alleen maar omdat ik 3GB per maand verbruikte…

  12. Jammer dat alles steeds duurder wordt en de dienst steeds slechter! Geld voor KPN, Vodafone, T-Mobile en alles wat daar vanaf is geleid.

    Ze geven gewoon toe dat hun diensten slecht zijn, ze gooien de prijzen omhoog en ze komen ermee weg.

    Ik wil best meer betalen maar dan verlang ik ook kwaliteit en dat leveren ze gewoon niet!

  13. Dit jaar of volgend jaar komt er een nieuwe speler op de markt, als die een paar leuke deals (lees Abo’s) weg zet, kan die in 1 keer de grootste zijn. De meeste Nederlanders zijn KPN, T-Mobile en Vodafone spuug zat.

  14. Origineel geplaatst door Mike
    Ik had tot dec 2011 nog een abo met echt onbeperkt internet met volle snelheid en dat contract liep nog tot mei 2012. Maar in december hebben zij dus mijn contract beëindigd en nu heb ik een sim-only abo met 2GB datalimiet. En dat alleen maar omdat ik 3GB per maand verbruikte…

    En terecht. Het komt juist door mensen zoals jij die een belachlijk hoog dataverbruik hebben dat de rest daar de dupe van geworden is. Je moest je schamen. En ze zouden je abbo nog verder moeten knijpen.

  15. Al dat gedoe om onbeperkt of niet. Ik ben toch een redelijk zware gebruiker en tik amper de 300mb aan per maand. Dus wat doe je in hemelsnaam als je meer dan 1gb verbruikt?
    Heb je dan thuis geen wifi??

  16. Origineel geplaatst door Bastiaan Vroegop
    Het gaat om nieuwe abonnement en verlengingen. Inmiddels duidelijker in het artikel.

    thnx

    Origineel geplaatst door Rob
    Al dat gedoe om onbeperkt of niet. Ik ben toch een redelijk zware gebruiker en tik amper de 300mb aan per maand. Dus wat doe je in hemelsnaam als je meer dan 1gb verbruikt? Heb je dan thuis geen wifi??

    Ik heb gemiddeld 1,2 GB per maand…
    Niks bijzonders dan wat surfen, whatsapp, FB… alleen waren er maanden bij (was een jaar gemiddelde) dat ik wel streaming radio luisterde omdat 538 een brakke verbinding had op de FMradio.

  17. Je datalimiet blijft zoals in contract staat. Nu gaat daarna de snelheid omlaag maar blijft internet gratis beschikbaar. Daar moet je bij nieuw of verlenging contract € 4,95/maand voor gaan betalen. Voor hogere snelheid blijft de €10,- van toepassing.

  18. T-mobile heeft al een paardendrank een stop op onbeperkt internet. Degene die nog onbeperkt kunnen internetten zijn degene die hun abonnement nog op bijvoorbeeld een i-abonnement hebben staan of een relax abonnement met internet. Sinds de komst van de smart abonnementen is onbeperkt internet van de vaan. Ook het omlaag halen van de internet snelheid bestaat al langer!! Lees de kleine letters maar! Maar met 1 woord; SCHANDALIG!!

  19. T-Mobile is al 100% duurder geworden vorig jaar. Eerst had je bijvoorbeeld 150 belminuten EN 150 sms’jes plus onbeperkt internet voor € 29,95 Nu is dat 150 belminuten OF 150 sms’jes plus onbeperkt internet met fup voor
    € 29,95 Ik heb de oude ABO vorm nog, maar laat die gewoon stilzwijgend doorlopen.

  20. Och och, daar gaan we weer….

    Ik ben aan het twijfelen of ik überhaupt nog moet reageren….

    Maar omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben (en omdat ik niet mijn mond kan houden) doe ik het toch maar weer:

    A: Ik heb in mei 2010 een 2-jarig abo afgesloten met ONBEPERKT internet. Waarom zou ik dan in godsnaam niet mn 3G gebruiken waar ik dat maar wil?

    B: Ik werk 5 à 6 dagen per week. Als ik dan op mn werk (geen Wifi) een paar uur per dag muziek stream via Spotify en TuneIn, zit ik zo aan deze limiet.

    C: T-mobile geeft mij nergens de mogelijkheid om mn datagebruik (daadwerkelijk) bij te houden.

    D: Fijn voor T-mobile dat er nog steeds mensen zijn die geloven dat nu de “grootverbruikers” zijn aangepakt, hun eigen dekking beter wordt (hahaha, sukkels)

    E: En uiteindelijk is de T-mob de enige lachende, want ik gebruik nog steeds (lachend) 3 GB per maand en betaal dus gewoon een tientje meer. En daar is het T-mob om te doen!

    Zo, verder hou ik mn mond (maar ik beloof niks)

  21. Het is allang zo dat als je over je data limiet heengaat je xtra betaalt en de snelheid naar beneden gaat… Alleen die 4,95 is nieuw maarja, met wifi thuis en geen youtube enzo kijken buiten huis red je het makkelijk met 1gb

  22. Nog even tot Juni dan ben ik van T-Mobile =slechte dekking af.
    Ik zie wel waar ik naar toe switch misschien wel naar ALDI prepaid,als het echt zo gaat worden draaien ze wel weerbij net als KPN

  23. @Mike: Meneer och och
    Tja een paar uur per dag muziek streamen. Vast. En zeker nergens een radio te bekennen op je werk. Tuurlijk.
    Ik ken iemand die steamt ook muziek via spotify en haalt net 600MB.
    Wat een BS. Maar goed. Het zal zo zijn
    Maar zeker nooit gehoord van fair use policy. Nee blijkbaar niet.

  24. Ik heb ook nog de oude i150 met onbeperkt internet. Ben er sterk over aan het nadenken om deze lekker te houden en een losse iPhone te kopen…

  25. “De provider zegt wel continu bezig te zijn met het het optimaliseren van abonnement- en prijsstructuren.”

    Geldt dit voor hén of voor de klanten?!?

  26. Wat ik er ook van begrepen heb is het volgende.
    Je betaald €4,95 voor onbeperkt internet.
    Kom je over je limiet heen dan gaat de snelheid zover naar beneden dat je zelf wel gaat stoppen, om de snelheid.
    MAAR, als ik het goed heb begrepen sleept ook nog het volgende. JE BLIJFT OP DIE LAGE SNELHEID STAAN. Wil je weer sneller internetten? Ja hoor dat kan na betaling van €10.00

    Dataverbinding heeft een download/upload snelheid van max. 3.6 Mbps/384 Kbps. In combinatie met de onbeperkt internet Voordeelbundel van T-Mobile wordt, na het overschrijden van het data-tegoed, de snelheid automatisch gewijzigd naar maximaal 64/64 Kbps. Via de klantenservice kan voor € 10,- per keer het datategoed en snelheid hersteld worden. Hotspot gebruik binnen Nederland is inbegrepen.
    http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/simonly_new/simonly-simonly.aspx

  27. Oud nieuws! Liever dit dan per mb betalen 🙂 dmv data use merk ik dat ik meer dan genoeg heb aan 500 mb

  28. Ik denk dat ik maar vast ga sparen zodat ik zelf een nieuwe foon aan kan schaffen want nu zit ik nog mooi aan mijn i150 met onbeperkt internet. Check alleen wat mail en internet wat maar je zal maar een per ongeluk iets teveel gebruiken terwijl je een limiet hebt. Heb geluk bijna overal beschikking over WIFI.

  29. @Mike: Je vertelt niet echt iets wat spannend is.

    A: Gebruik lekker waar je dat wilt. Wie zegt dat dit niet mag?

    B: Fijn ik werk er 5 en haal nog geen 300 mb. Nogmaals je hebt toch een onbeperkt abonnement. Wat is het probleem dan?

    C: Daar zijn genoeg programma’s voor die je daar graag bij helpen, maar ook via de website kan ik zeker inzien hoeveel data ik verbruik. Waarom dit bij jouw niet is?

    D: Dekking zal er niet beter van worden, maar wel de filevorming. Er zijn mensen geweest die continue torrents via hun telefoon naar hun computer downloaden. Trekt lekker de verbinding leeg. Nu kan dat niet meer na een bepaalde hoeveelheid. Of ze moeten het steeds resetten voor 10 euro.

    Waar het dus om gaat. Momenteel werden er abonnementen verkocht met dezelfde voorwaarden als hier in het artikel naar voren werden gehaald. Nu is het alleen zo dat mensen deze 4.95 euro per maand als promotie erbij kregen voor de gehele contractsperiode. Deze promotie gaat T-Mobile nu niet meer hanteren en om dus onbeperkt gebruik te maken van internet wordt er dus een bedrag van 4.95 gevraagd. Nogmaals dat is niet bij de huidge contracten maar alleen bij diegene dus nu gaan verlengen of een nieuwe aansluiten.

  30. Dit is niet het enige grapje van T-Mobile. Ze komen nu ook aanzetten met een inflatiecorrectie, ondanks dat je een vast contract hebt met een vaste prijs. Ook een stiekeme verhoging dus.

  31. ben ik blij dat ik al een jaar weg ben bij tmobile!!! gewoon sim only, los toestel uit de USA en laat die bel boeren lekker bloeden totdat ze leeg zijn!!

  32. Wacht even, een tijdje geleden waren de iSmart abonnementen toch opgebouwd uit een fixed aantal MBs (1 Gig meen ik?) en was je door je bundel kon je voor 10,- een extra 1G nemen..
    Dan lijkt me deze optie goedkoper, niet?

  33. Nee want voor 4,95 wel onbeperkt, maar lage snelheid

  34. Offtopic: Voor de mensen die hun oude i-’08 abo willen laten doorlopen: bedenk wel dat met een nieuw abo je snelheid 7,2mb is ipv 2mb (correct me if i’m wrong). Voor mij reden om toch met een nieuw abo te verlengen, aangezien ik toch bijna nooit sms.

  35. Tjonge jonge

    Wat zijn ze blij bij t mobile met mensen zoals velocus.
    Veel betalen en niet internetten. Alle apps die gemaakt worden om wat te streamen zoals radio, YouTube en bv eigen security cams bekijken thuis , mag je vooral niet doen. Nee. Alleen je mail ophalen en de weersverwachting bekijken. Dat noemen ze fair use policy. Veel betalen voor weinig. Door het vele verbruik wordt internet traag. Dat is de reden die ze opgeven. Maar Je mag meer verbruiken maar dan wel ff betalen graag.? Verschil? Alleen hun inkomsten. Dat er mensen zijn die veel betalen en vervolgens er weinig mee doen betekend nog niet dat iedereen niks mag doen via 3G. Zet het eens goed op een rijtje. Je betaald ruim 20 euro voor te internetten en dan zou je dus 400 mb krijgen !
    Mike. Beter als jou kan ik het eigenlijk niet verwoorden..volgens sommige (velocus) en t mobile moet je eerst alle alternatieven zoeken voor je je 3G gebruik. Gekke werk.

  36. Mensen neem nooit t-mobile. Waarom? Ik hou het maar kort. TROEP NETWERK!!!

  37. Tijdens de Tour de France keek ik met mijn i150 de uitzending van de NOS via 3G… Ik haalde toen de 1600mb per dag (20 dagen lang)…. Nooit gezeik mee gehad, dus iemand die zegt om 3gb zijn ABO is kwijtgeraakt, ONZIN!

    Verder haal ik door enkel FB, Whatsapp, AD, Nu, etc niet eens 200 mb per maand.

    Stilzwijgend door laten lopen van een huidig ABO is niet slim lijkt me, dan betaal je gewoon lekker door voor je oude iPhone en koop je er zelf een losse bij??? Lekker hoor, dubbele kosten!

  38. 4,95 voor een snelheid waar je nog geen reet me kunt… Ben blij dat ik over een week of 2 Vodafone heb!

  39. Ik heb zelf ook T Mobile met het oude abonnement. Ik hou hem denk ik gewoon omdat als ik naar de andere alternatieven kijk kom ik alleen maar duurder uit. Sim only maakt ook niet uit want als je het allemaal optelt dan ben nog duurder uit.

    Voor de goede orde ik ben geen grootgebruiker. Ik doe alleen mail, af en toe surfen en een heel klein beetje whatsapp enzo.

  40. Kan je voor maar 5 euro per maand onbeperkt internet hebben?
    Of word het 5 euro duurder en hoeveel is het nou voor onbeperkt internet?

  41. Ik zal je wat vertellen.

    Ik heb mijn abbo vorig jaar verlengd. (Vraag mij niet waarom) op 9 juli, heb een i500 met onbeperkt internet. Voor dat alles zou veranderen. Na een halve week mijn abbo te hebben, kreeg ik een sms dat ik aan mijn dataverbruik zat en dat mijn snelheid naar 64KB zou worden verlaagd. W.T.F dat staat nergens in mijn contract. Bel ik klantenservice op en vroeg aan hun hoe dat zat. Zegt ze van dat was op 1 juli verandert. ?¿ Maar het staat niet in mijn contract!!!

    Stelletje *******

  42. Kijk een paar filmpjes op HQ (al dan niet met een unrestrictor) en mb’s lopen snel op, tel daarbij streaming audio bij op (wat ik dagelijks doe) en dan zit je makkelijk over de 2gb+

    en nee daar schaam ik mij absoluut niet voor!!
    Ik betaal voor een ‘onbeperkt’ internet abo en daar maak ik gebruik van.. Hun bieden een dienst aan, ik maak er gebruik van het is aan hhun om het optimaal te houden

    Just my 2ct

  43. Niemand opgevallen dat de abonnementen met een vaste prijs met inflatiecorrectie is verhoogt? Alle contracten dus, vaste prijs is geen vaste prijs meer.

  44. ben geen groot verbruiker maar wat een gezeur zeg over het verbruik van je bundel ik bedoel je betaald er toch voor mag je dan zelf niet bepalen hoe lang je gebruik maak van de bundel heeft

  45. @Velocus: Dan hadden ze die abbo’s anders af moeten sluiten,onbeperkt is onbeperkt en daarbij,T mobiele zegt dat groot verbruikers het verpesten voor de rest maar na €10 te hebben betaald is er niks meer aan de hand…deugenieten zijn het

  46. Wat voor nieuws brengt dit artikel nou echt? Dit hadden jullie toch ook al duidelijk uitgelegd toen de Smart-abonnementen werden aangekondigd?

    Origineel geplaatst door Velocus
    En terecht. Het komt juist door mensen zoals jij die een belachlijk hoog dataverbruik hebben dat de rest daar de dupe van geworden is. Je moest je schamen. En ze zouden je abbo nog verder moeten knijpen.

    Ten eerste heeft T-Mobile geen FUP gehad in de iPlan (i-Abo ’08) en ten tweede hebben die maatregelen niets van doen met de echte redenen waarom netwerken slecht zijn of prijzen omhoog gaan. Ten derde moet je janken tegen de providers dat ze onbeperkt internet aanboden en niet op gebruikers die hier gebruik van maken.

  47. Los toestel kopen en zelf kiezen waar je je diensten vandaan haalt en hoelang.

    En niet zeuren over iedere Euro extra.

  48. Klanten die voor 26 feb hun abo verlengen krijgen het onbeperkte internet nog gratis

  49. Even voor de ongelovigen.
    Volgens t mobile ben je een extreme gebruiker als je 6x het gemiddelde verbruikt. Klinkt redelijk. Maarr…
    Het gemiddelde is volgens hun 300 mb. Dat is te gek voor woorden. Ze geven zelf al aan dat een half uurtje radio luisteren per dag al 1600mb per maand is. Ook mij hebben ze eruit gegooid omdat ik 2100 mb gemiddeld per maand verbruikt had. Met mijn nieuwe abbo ben ik ook tevreden. 10 euro goedkoper per maand. Maar op tv vertellen dat ze de extreme verbruikers aanpakken die wel 100 gig downloaden per maand , maar niet vertellen dat 2 gig ook genoeg is om zonder overleg aan te pakken. Tja ze hebben de macht en dat weten ze.

  50. @Hugo: Dat is dus nog maar de vraag. In sommige huidige contracten wordt die 4,95 euro per maand al genoemd, maar krijgen de abonnees het uit coulance gratis. Het lijkt mij, dat ze daar op elk moment mee kunnen stoppen, zodat je wel moet betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.