Reacties voor: T-Mobile kondigt nieuwe iSmart- en Smart Start-abonnementen aan

Telecomprovider T-Mobile heeft vandaag nieuwe, duurdere Smart Start- en iStart-abonnementen aangekondigd. Bij deze abonnementen krijg je gemiddeld wel meer data om te verbruiken. De nieuwe bundels gaan op 5 maart 2012 in.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 68 reacties

  1. Alleen je je abo verlengd zit je hier wel aanvast.

  2. Ondanks dat ik een abo bij hun heb lopen, blijven het naaiers.Voor de mensen die straks wel hun abo verlengen of een nieuwe nemen LEES DE KLEINE LETTERS!!.

  3. holy shit wat duur… vodafone is zoveel goedkoper.

  4. Hogere kosten en meer data, zou interessant zijn als je nu ook kon tetheren met je iPad oid. Ipv daar nog eens 15 euro voor te moeten lappen.

  5. Eigenlijk zo raar nog niet.
    Ja, het is duurder geworden, En dat is natuurlijk een nadeel. Maar we krijgen wel weer gewoon bijv 300 minuten èn sms, omdat nu alleen voor het bellen de 300 credits gebruikt worden… Ook zijn de datalimieten verhoogd. Ook het restten van je limiet is met 5 euro gehalveerd.

    Eindstand we hoeven niet bang te zijn voor extra kosten achteraf omdat we de limiet overschrijden, maar kiezen er zelf voor om eventueel meer kosten te maken…

    Het voor sommigen belabberde bereik, het gezamelijk prijsverhogen van de aanbieders en het pikken van betaalde tegoeden na een of twee maanden, daar zullen ze helaas niets aan gaan doen… Dat is dan weer de grootste aanfluiting… Helaas doen ze dat allemaal… 🙁

  6. Ik heb nog steeds het iPhone 150 abonnement. Tot nu toe erg tevreden mee en denk niet dat ik moet overstappen. Dacht eerst nog om over te stappen naar een SIM Only maar dat lijkt me ook niet zo’n best idee, daar zit niet echt onbeperkt internet in. Niet dat ik het nodig heb hoor 🙂

    Wat me alleen wel opvalt is dat ik nu nog 7.2 Mbps heb en deze zou dan 14.4 Mbps zijn. Is wel 2x zoveel maar heb ik daar ook wat aan? Kan T-Mobile dit ook aan met een iPhone4S?

    Nu zit in redelijk binnen mijn belbundel en ook SMS, dus er boven hoef ik niet. Maar 75 min vind ik wel iets mager. Dus misschien toch maar een SIM Only of anders mijn oude abonnement behouden?! WIE info/advies?

  7. Bizar… Ik heb gelukkig nog die van 29,95 met 150 minuten EN smsjes! Laat hem eeuwig doorlopen!

  8. Nou dat weten we dan alweer.., dat word gewoon niet verlengen en als ik een andere wil kijken we gewoon op marktplaats. Of ik koop hem gewoon nieuw want dat is mettertijd vanzelf goedkoper lijkt me zo.

  9. zit nog stede op oude i150
    En heb nu zelfs een special deal: 20 euro per maand. onbeperkt internet.
    … ik ga niet veranderen!

  10. @marc: Oude abbo lekker houden! je hebt nu en 150 minuten en 150 smsjes en onbeperkt internet en visual voicemail voor 29,95 daarnaast haal je nergens die 14,4 Mbps! de volgende iphone koop ik ook lekker los en ga geen abonnement meer bij t-mobile afsluiten!

  11. Ik zit tot februari 2013 vast aan mijn abo. 300/300 + onbeperkt internet. Ook ik laat hem lekker doorlopen.. Koop wel een losse nieuw iPhone. Wat een stelletje afzetters.

  12. Ik heb mijn i150 omgezet naar een simonly 220 1gig (3,2mbs) voor € 17,95 24 mnd. (korting gekregen ivm. ‘dreigen’ dat ik abo op wil zeggen, normaal € 19,95) Waarom? Ik heb vorige week een losse 4s gekocht. Als ik de i150 door had laten lopen ben ik over 2 jaar € 1269,- kwijt. Nu met deze simonly heb ik €289,- bespaard! Zit thuis op wifi en haal de 1 gig toch nooit in!

  13. Hoezo zijn duurder uit maar wel méér internet?
    Heb nu 1-150 met ONBEPERKT internet wat moet ik met nog meer internet?
    Wat is meer dan onbeperkt ?
    Ik wil géén of veel minder bel/sms minuten
    Maar dat blijven ze koppelen
    Ideaal is data only dan betaal ik wel bij als ik onverhoopt ga bellen of het antieke sms wil gebruiken
    Wat moet je met onbeperkt sms als je al kan mailen / whatsappen
    Wil TMobile aub stoppen met die achterlijke reclame waarin Ali B de hoofdrol speelt?
    Daar promoten ze apps die mega veel data verbruiken
    Dat is toch juist wat ze de das omgedaan heeft als we de zielige providers mogen geloven?
    Eerst iedereen lekker maken voor mobiel internet en dan boos en verontwaardigd raken als mensen het ook nog gaan gebruiken!
    Zijn die consumenten nu helemaal gek geworden?
    Beetje gebruik maken van hun smartphone hoe durven ze

  14. Ik hou lekker mijn huidige abonnement en koop wel een losse iPhone wanneer ik er 1 nodig heb..

    Geen nieuwe abonnement voor mij meer bij T-Mobile.

  15. Ik heb gelukkig net een abbo afgesloten, iSmart 200 met 1GB data voor €35,-.

    EDIT: nja net… Toen de iPhone 4S uitkwam, maarja gaat nog wel bijna 2 jaar mee dit abbo.

  16. Ik heb nog een TMobile Relax Online 30 uit 2010 lopen. 260 min/SMS en vrijwel écht onbeperkt internet. 35 euro in de maand, maar nog steeds betere voorwaarden dan de nieuwe abonnementen. Daaaaag, ik houd dit abbo lekker. Los iPhone gekocht dus ik zeur niet meer 😉

  17. @marc: Advies.. Zie mijn forum-account met de veranderingen van T-Mobile tot voor deze abonnementen. Waaronder:
    – Eerst tegoed vorige maand opmaken veranderd naar eerst tegoed huidige maand opmaken

    🙂

  18. Ik denk dat het tijd wordt dat Apple zelf de abonnementen gaat regelen met gebruikers. Met deze prijzen gaat het helemaal nergens meer over.

  19. Wat duur zeg.

    Vraag me af of ik me niet prima zou redden met voice only en data via WiFi

  20. @Bubbly: idd geen fifo meer maar nu filo!!!

  21. Origineel geplaatst door Bubbly
    Advies.. Zie mijn forum-account met de veranderingen van T-Mobile tot voor deze abonnementen.

    Uh, waar moet ik dat vinden dan?
    Kan je berichten daar over niet vinden 🙁

  22. Dus ook T-Mobile doet nu officiëel mee met het uitknijpen van de klanten.

    Het beroerde is dat ze het allemaal doen, dus je hebt geen uitwijkmogelijkheden meer. OPTA, waar blijven jullie!

    Zoals zovelen heb ik nog een i-150 en laat die mooi doorlopen. Een losse iPhone kopen, ook al betaal ik daar officiëel nog steeds voor in m’n abonnementskosten, is goedkoper dan overstappen op zo’n nieuw abonnement. Maar helaas vrees ik dat T-Mobile “in het kader van het vereenvoudigen van de abonnementsstructuur” (of een soortgelijke kulsmoes) de i-abo’s binnenkort gaat afschaffen.

  23. Dat is bijna 5 euro per smsje of belminuut…

  24. Prijzen waren toch zogenaamd achterhaald?
    Oplichters….

  25. @Gert: Ik heb dezelfde vraag, is mobiel internetten het nog wel waard? Misschien weer tijd om alleen op wifi te werken en daarnaast alleen bellen / smssen.

  26. @marc: Klik!
    Gewoon de prikbordberichten daar, had dit laatst opgesteld over T-Mobile 🙂

  27. Ahhh precies wat de moderne smartphonegebruiker wil. Meer sms-jes en minder belminuten. Zucht – goed ingespeeld op de klantbehoefte! Nogmaals zucht! Waarom niet modulair aanbieden. Internetsnelheid, data bundel, losse smsjes en belminuten. Dit is gewoon je klanten naaien. Hier kijk eens hoeveel sms-hes je van ons krijgt terwijl we je toch wel lekker dik terugpakken als je buiten je bundel belt. Ik hoor de CEO van t-mobile hier lachen!

  28. Hier ook nog iemand met een i150. Slim van t-mobile, oude klanten blijven klant omdat verlengen te duur is. Ze hoeven niet meer te investeren in een nieuwe iPhone omdat klanten toch hun oude abbo laten doorlopen. Hoeven ze niks voor te doen.

  29. Hier moet de regering ingrijpen…. Willen ze in buitenland alles goedkoper maken……wordt dit duurder….. En wat moet ik met 2500 sms berichten?? Bij internet WAT IK BETAAL,GEBRUIK IK WHATSAPP……. DAAROM HEB IK INTERNET………..

  30. Waar is de concurentie toch, iedereen word zomaar duurder…
    200mb voor 9,95, mag ik dan aannemen dat ik nu 5x zo duur uit ben. Zit namelijk steeds rond de 800mb … (veel van huis).

    No way dat ik straks ga verlengen, geen enkel abonnement is intressanter dan gewoon blijven aanpoten met mn huidige, straks maandelijks opzegbare abonnement.

  31. Oeps, ik maak een foutje met 7,2 Mbps. Want ik lees mijn oude contract er op na en zie daar een blad met 2 Mbps en 150 Belminuten en SMS’jes. Met onbeperkt internet, Visual Voicemail en dit kost 29,95 per maand voor i-150 en ik mag het nu allemaal nog 2 maanden meenemen.

    Als ik nu nog zou overstappen dan zou ik voor 29,50 per maand 150 bel/sms/mms hebben en een datategoed van 500MB met wel 7,2 Mbps.

    Ik halveer dan wel mijn bel/sms tegoed. Mmmm, ik weet dus niet wat ik moet doen. En eenmaal mijn huidige contract kunnen ze toch nooit opzeggen vanuit T-Mobile? Lees net iemand die zegt: Maar helaas vrees ik dat T-Mobile “in het kader van het vereenvoudigen van de abonnementsstructuur” (of een soortgelijke kulsmoes) de i-abo’s binnenkort gaat afschaffen.

    Iemand info/advies?

  32. Wat zijn die abbo’s belachelijk duur! Gelukkig heb ik nog een oude Relax abbo waar mijn minuten onbeperkt mee gaan.. en heb ik nog steeds voor 7,95 onbeperkt internet 😀

  33. Ik denk dat ik mijn abonnement niet meer laat verlengen bij T-Mobile. Waar slaat dit op. Ik heb ook nog het oude i-150 abonnement, waar ik heel erg tevreden over ben, maar dit kan gewoon niet door mijn portemonnee.

    Ben benieuwd wat er met de toestelprijs gaat gebeuren. Als ze die ook hetzelfde laten, kost dit ze geheid klanten!

    Wat ik voor die €37,50 misschien zou willen betalen is het volgende: 150 belminuten, 100 smsjes en 2GB databundel.

  34. Verlengen betekend dus behoud van voorwaarden.
    Mijn i150 abo moeten ze dus gewoon blijven aanbieden, ook na verlenging met een nieuw toestel (iPhone 5?)
    Anders kan er geen sprake zijn van verlenging…

  35. Gelukkig is er Simyo daar heb je 250min 1 GB data voor 17 euro

  36. Origineel geplaatst door marc
    Ik halveer dan wel mijn bel/sms tegoed. Mmmm, ik weet dus niet wat ik moet doen

    Welke snelheid behaal je werkelijk? Als je snellere verbinding hebt, zit je ook sneller aan je limiet..

  37. Ik heb sinds januari een ismart 200 abonnement met een nieuw toestel. Dit kostte mij ongeveer 31 euro. Gelukkig heb ik 20% korting wegens slechte dekking thuis. Alleen als ik de nieuwe abonnementen zie zijn ze belachelijk duur. Natuurlijk heb je 14.4 MB maar dat haal je meestal toch niet. Dat wordt dus overstappen volgend jaar naar KPN o.i.d
    Ik wil namelijk een fatsoenlijk internet abonnement rond de 30 euro.

  38. Hoezo meer data, ik heb nu onbeperkt internet 150 belminuten 150 sms’jes.
    Onbeperkt sms’sen is zinloos zins er iMessage is en WhatsApp. Laat mijn abo mooi doorlopen want dan heb ik meer dan sim only bij tmobile.

  39. Laat mijn i150 abbo gewoon doorlopen, als dat niet kan bye bye T-mobile!!

  40. @marc: Beste Marc,

    Hou je huidige abo aan. Tmobile haalt bijna nergens die 7.2 mb laat staan 14 mb. Ik heb onlangs verlengt naar nieuwe Ismart achteraf toch spijt gehad van ik heb nog steeds 2 mb snelheid soms haal ik 3.

    Waar je wel op moet letteb bij de oude I-abo’s knijpen ze soms de snelheid. Voor alleen whatsappeb maakte mij dat niet uit. Ik heb puur velengt omdat ik de iphone 4s wou en van mezelf wist dat ik nirt over de 1000 mb kom. Anders had ik de iphone los gekockt. Ze hebben bij mijn verlenigen ook zoveel extra dingen berekend allemaal naaistreken. Ik was oplettenend en heb gebelt na veel pogingen is opgelost maar je wordt zo moe van die arrogante onvriendelijke klantenservice. Maar daar hebben alle providers last van. 2 mb is echt zat je kan goed surfen onbeperkt youtube films kijken dus niet verlengen.

  41. Echt belachelijk voor t zelfde abo (200m 1g) betaal je straks 14e meer. Prijzen omhoog maar wel meer mb, de meeste gebruikers halen de 500 mb bij lange na niet!! Vodafone here we come ?????!!

  42. Pfieuw he. Die sim-only prijzen zijn ook niet meer wat het geweest is. 30 euro per maand voor 150 minuten. Kwam daar in 2006 maar eens om. Dan had je voor dat geld ook nog een iPhone (met beetje bijbetaling) erbij!!

  43. Mijn abbo gaat later niet meer bij t-mobile verlengd worden. Die van mijn partner nu ook niet. Teveel gezeur lately en ze zijn niet klantgericht. Nu ook nog eens die abbo’s. Wat zullen ze balen straks als iedereen weg holt en niet meer terug komt.

    Die Opta kunnen ze ook opdoeken.

  44. Hier ook, word de i-150 gewoon houden + me iphone 4 en dan ooit de iphone 5 maar los bij betalen, dit is kansloos :/ Meer dokken voor minder, fuck off

  45. Als iedereen nou is alleen een sim only neemt zonder internet.. Hoe lang zou het gaan duren voordat ze omlaag gaan met de prijzen ?

  46. Origineel geplaatst door Barry55
    Als iedereen nou is alleen een sim only neemt zonder internet.. Hoe lang zou het gaan duren voordat ze omlaag gaan met de prijzen ?

    Zou pas iedereen doen als we ALLEMAAL ons wifi openzetten 😀

  47. De paar slimme die hun 150 abbo door laten gaan wegen niet op tegen de duizende, no0bs die gewoon de volle, zware mep gaan betalen straks voor hun nieuwe abbo/foon. Dus de prijzen zullen nu niet gaan dalen nu ze bloed en geld ruiken, kwestie van mee leren leven.

    Of je laten naaien en dan niet zeuren.. part of the job…

  48. bye bye T-mob
    als je met slechtere dekking meer vraagt als de “conculegas” dan negeer je dus volledig de klant.
    kennelijk kan de klant ze niets schelen….

  49. Waar is Mobile Vikings in Nederland als je ze nodig hebt…

  50. Pff… Nog even en het is goedkoper om een abonnement af te sluiten in het buitenland. Dan bel en internet je in Nederland misschien we goedkoper! Zeker als er straks afspraken komen voor goedkoper bellen binnen de EU.

    Misschien moeten de waakhonden zich maar eens meer bezighouden
    met onderzoek naar de abonnementsprijzen ipv het afrekenen per minuut! Wel héél toevallig dat alle providers opeens veel duurder zijn geworden.

    Maar… Gelukkig kunnen we nu eindeloos sms’en sinds we Whatsapp en iMessage hebben… :-S

  51. Ik hoor hier dat je je abbo door kan laten lopen ook al loopt die af?klopt dit? Mijn abbo loopt in september af. Moet ik hier iets voor regelen of vast leggen?

  52. Ach…. Alles kost geld, overal zit winstmarge op…. Als je denkt het goedkoper te kunnen doen? Dan regel je toch zelf een provider waar alles met een dubbeltje op eerste rang is geregeld? Noem het “bellen des heils”

  53. @Ray: niets doen, gewoon door laten lopen!!!!

  54. Te duur.
    Te slecht bereik.
    Te slechte service.
    T-Mobile…
    Next, op naar een fatsoenlijke provider.

  55. Deze slimme jongen heeft al sinds 2008 een i150 abootje
    lopen. Straks een kleine sim erbij en de iPhone 5 los kopen. Kost natuurlijk wel wat maar in ieder geval geen duurder ABO. Het is dan alleen wachten tot T-mobile ingrijpt.

  56. Tele2 schijnt je de keuze te bieden hoeveel belminuten, smsjes en data je wenst. Is dat dan de oplossing?

  57. Genoeg rede voor mij om straks over te stappen naar een goedkopere profider!

  58. 2500!!smsjes? Dan gaan we dus weer smsen met z’n allen.

  59. 2 T-mobile abo’s hier die bijna zijn afgelopen. T-mobile, de mazzel, wij zijn weg.

  60. Ik heb nu nog een 3GS met normale sim en i150 abbo dat ik wil laten doorlopen. Hoe kom ik alleen aan een kleinere sim zoals die nu in de 4s zit?

  61. @Frankie: Kun je in de juiste maat knippen of laten knippen.

    @Ray: Volgens mij zijn de nieuwe regels rond contracten zo;
    – Of je laat je contract stilzwijgend verlengen, je contract wordt dan met één jaar verlengt, maar is maandelijks opzegbaar.
    – Of je zegt het op
    – Of je gaat een nieuwe overeenkomst aan en zit dan weer vast aan een nieuwe looptijd.

  62. @Frankie: Of voor €10,- bij de t-mobile shop om laten zetten.

  63. Wat een Bulls***! Dat wordt overstappen..

  64. Vragen bij t mobile shop of je oude kaartje laten knippen

  65. Klanten blij denken te maken met onbeperkt smsen. Dat communicatiemiddel dat niemand meer wil gebruiken. Wat een domme manier om te denken dat je het van whatsapp kunt winnen en blijkbaar denkt t-mobile dat de klant achterlijk is. Het is 2012 t-mobile. Klanten praten terug. Leer te luisteren. Alleen die bedrijven gaan het redden. Uitknijpen is stervende. Kwaliteit gaat groots worden.

  66. Nieuwe voorwaarden waarbij alles slechter uitpakt voor de klant. Zo’n leverancier verdiend het om massaal de rug toe te keren. 37,50 voor het goedkoopste abbo is in deze economische crisis belachelijk. Een kleine 40 euro per maand! Nog 6 maanden en dan stap ik over. Qua service en bereik was Tmobile ook al de slechtste. Nu ook nog qua tarief dus. Wegwezen.

  67. Ik heb mijn iphone4 gekocht (€250,- bijbetaald) met 2-jr. Relax Online 25 Abo met web and walk standaard en betaal €19,95 p.maand. Niet gebruikt beltegoed wordt meegenomen.
    Mijn partner heeft abo van BEN, 350 bel/sms voor € 6,95/mnd en onbeperkt internet voor €5,- ( speciale actie). Bereik is niet overal goed en internet sloom, maar thuis en op werk toch WiFi. En met zo’n prijs lach je iedereen uit!
    Wij laten dat mooi doorlopen en kopen t.z.t. een nieuwe iPhone wes los!

  68. Ik heb even zitten rekenen en wat blijkt is dat je in het oude I-150 abonnement meer voor je telefoon betaald dan voor het gebruik van internet en telefonie. Na afloop van je abonnement is het dus verstandiger om een ander abonnement te kiezen omdat je anders nog steeds aflost voor je oude telefoon. Zie onderstaande berekening. Het toestel (4s)kost los 599 euro en de 169 euro moet je bijbetalen in combinatie met het abonnement.

    17,91 p/m 599 Betaald voor je toestel naar 2 jaar
    12,04 p/m 288,8 Betaald voor internet, sms na 2 jaar
    29,95 p/m 887,8 Totaal na twee jaar

    Een nieuwe I-phone kost al gauw 600 tot 700 euro + 12 maal 29,95 is toch al gauw 1420 euro. Volgens mij kan dat toch echt goedkoper. Wellicht dan wel zonder onbeperkt internet (2mb).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.