Reacties voor: T-Mobile komt met gratis tethering voor de iPhone

T-Mobile zal deze zomer meer bekendmaken over een "gratis en klantvriendelijke oplossing om tethering voor de iPhone beschikbaar te maken".
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 60 reacties

  1. Mijn ouders hebben een normaal T-Mobile abbo, samen met een Samsung Galaxy Ace. Hier kan je gewoon zonder extra kosten tethering gebruiken. Beslist Apple dit dan gewoon?

  2. Origineel geplaatst door Joas
    Mijn ouders hebben een normaal T-Mobile abbo, samen met een Samsung Galaxy Ace. Hier kan je gewoon zonder extra kosten tethering gebruiken. Beslist Apple dit dan gewoon?

    Nee, bij andere providers gaat dat wel.

  3. @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

  4. Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.

    Ik denk dat ze vinden dat teveel klanten nog in oude abonnementen met ‘oude’ tarieven hangen. Het gratis maken van tethering is dan gewoon iets om klanten zoals ik over de streep te trekken en eigenlijk alsnog meer per maand te gaan betalen.

    500MB of 1GB per maand is niet verkeerd, en ik haal het vast niet, maar onbeperkt geeft mij gewoon een beter gevoel.

  5. Origineel geplaatst door Marc Hoekstra
    @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

    Het is geen beperking maar gewoon uitgezet, net als bij Vodafone. Het gaat om de IPCC file

  6. Interessant.. Zou het misschien komen omdat je bij KPN nu mag tetheren met alle abo’s (zowel nieuwe als bestaande, ook die met de FUP nog).

    Denk dat Vodafone snel ook zal volgen…

  7. Denk dat ze wel moeten ook na vodafone en kpn.
    En wat die nieuwe oplossing dan mag zijn. Ik ben benieuwd.
    Heb vorige week een nieuw ismart abbo afgesloten omdat me huidige in mei afloopt dus ben benieuwd.

  8. De meest simpele oplossing voor T-Mobile is om simpelweg gewoon de carrier bundle, het provider instellingen profiel* waar je eens in de zoveel tijd een update van krijgt (via iTunes of middels push op de telefoon zelf), te updaten en dus van de huidige versie “T-Mobile NL 11.0” waarin dus de Personal Hotspot-functie uit staat in een nieuwe versie, bijv.
    T-Mobile NL 12.0” aan te zetten…

    *te vinden via Instellingen > Algemeen > Info > Aanbieder.

  9. Gewoon jailbreake en Tetherme installeren

  10. Tuurlijk kan dit! Hoe eerder je over je limiet heen gaat hoe beter voor hun! Pff sinds ik m’n iPhone 4s heb ga ik elke keer over mijn 1 gb limiet, met m’n 3GS zat ik gemiddeld op 700 mb. Spotify premium abbo heb ik zo ook niks aan trouwens, durf nieteens meer

  11. Je kan je nummers met spotify premium offline beluisteren

  12. Origineel geplaatst door ASN
    Denk dat Vodafone snel ook zal volgen…

    Bij Vodafone kan het al. Gewoon via de website de tethering blox aanzetten. Is nog gratiesch ook….

  13. Kan dit al vanaf het begin. Eerst door gewoon een ander profiel in te stellen en nu via tetherme 🙂

  14. Origineel geplaatst door Chrisl
    Bij Vodafone kan het al. Gewoon via de website de tethering blox aanzetten. Is nog gratiesch ook….

    Wellicht voor jouw abonnement maar niet voor iedereen.

  15. T-Mobile doet dit alleen maar omdat de Eerste Kamer op 8 mei gaat bekrachtigen dat netneutraliteit een consumentenrecht en providerverplichting is.

    Origineel geplaatst door Marc Hoekstra
    @Joas: Het gaat hier om een beperking van de iPhone. Het heeft dus verder geen betrekking op andere telefoons met T-Mobile abonnement.

    Niet waar. Dit is geen beperking van de iPhone. Dit is een keuze door de provider omdat ze iPhone-gebruikers willen uitmelken & liever hebben dat klanten een andere telefoon kopen (want daar kunnen zij meer winst over maken dan op Apple-producten).

  16. Blij dat ik nog een oude iPhone abbo met onbeperkt internet kan doen en laten wat ik wil

  17. @viermaal raden: Echt waar? Dacht gewoon voor alle abonnementen.

  18. Ik denk dat dit een typisch iPhone “probleem” is omdat dat het enige toestel is waar de providers dmv. een aangepaste carrier bundle het tetheren kunnen blokkeren. Bij mijn weten kan dit oa. bij Android niet.

    Overigens heeft Android ook geen standaard hotspot mogelijkheid, tetheren moet dan via USB of Bluetooth. En dat werkt toch net iets minder gemakkelijk.

  19. Als iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo.

  20. Weer een reden minder om te jailbreaken. Ik juich het van harte toe!

  21. Gratis voor maar 12,50 p/m … Bezeikers!

  22. @Alfred: Met Samsung Galaxy S2 kan je van je telefoon een wi-fi hotspot maken die te beveiligen is.

    Ik maak er zelf vaak gebruik van om met mijn iPad buiten de deur te internetten op plaatsen waar er geen beschikbare wi-fi hotspot is.

  23. Op zich wel logisch dat ze er nu mee komen. Onbeperkt internet gaat er uit met steeds kleinere databundels. Met onbeperkt internet verdienden ze niks met tetheren, maar als je een kleine databundel hebt ben je daar natuurlijk zo doorheen, waarna je per MB kan gaan betalen.

    Misschien wordt tetheren de nieuwe buiten-je-bundel cashcow, wat vroeger de belminuten waren.

  24. Eindelijk, zeg!!!

  25. @Bubbly: Denkje ?, dat ze dat willen om jou een ander toestel te halen?

  26. Is het zo dat er een jailbreaktweak nu is om hetzelfde te kunnen bereiken met een iPhone 4S met t-mobile abbo met iOS 5?

  27. Oke, allemaal even goed opletten: download tethetme!!!!!!!! Deze tweak uit cydia omzeilt de tethet beveiliging, scheelt je zo’n €12,50 per maand;) jullie mogen me later bedanken.

  28. Zou tijd worden.
    Heb het altijd al jammer gevonden dat de iPhone op dit gebied heiliger was dan de Paus (de enige telefoon waar deze macht bij de provider werd neergelegd).

  29. Er gaan straks veel mensen flink na moeten betalen omdat ze boven hun bundel uitgaan.

  30. Het mag wel tijd worden, ik heb een web ‘n walk plus vast internetabbo met nog echt onbeperkt internet, met mijn sim kaart in een willekeurig android toestel kan ik gewoon kosteloos gebruik maken van tethering maar in mijn iPhone werkt het niet! Hier moet een tethering abonnement voor worden afgesloten maar dat kan enkel bij speciale iPhone abonnementen.

  31. Origineel geplaatst door Julian
    Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.

    Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

  32. Beetje jammer dat vodafone het alleen open zet bij nieuwe abonnementen. Mijn abo net verlengd in februari. Helaas nog 1,5 jaar wachten ;-(

    Absurd, en dat voor mijn geld.

  33. Die beperking die T-Mobile mij oplegt vind ik heel negatief. Wat maakt het nou uit HOE ik door mijn MB’s vlieg op door MIJ AANGESCHAFTE apparaten? Ik ben eigenaar van het toestel én zou dit ook van de techniek moeten zijn… Heel klantonvriendelijk. Tijd voor verandering!

  34. @DaveFlash: Ook als je ‘T-Mobile NL 12.0’ geinstalleerd hebt, kan je niet gratis tetheren.

    Dan krijg je namelijk het scherm wat bij het artikel staat (configureer personal hotspot) die je naar een web-site stuurt waar je een abonnement kan nemen.

    Om gratis te kunnen tetteren zal je op dit moment nog steeds moeten jailbreaken.

  35. @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. 😉
    En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

  36. Origineel geplaatst door ruben.cc
    Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

    Hoezo zie je dat als afbetalen van je toestel?

    Ik betaal maandelijks 30 euro voor mijn abonnement. 15 euro voor de belminuten en 15 euro voor onbeperkt internet.

  37. Is er iemand die mij kan vertellen wat dit ‘tethering’ praktisch inhoudt?
    Ik hoop dat het betekent dat ik een abbo heb op mijn iphone en dat ik deze dan als hotspot/wifi kan gebruiken om te internetten buitenshuis met mijn ipad (zonder 3G)??

  38. Origineel geplaatst door JD
    @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

    Hoe bedoel je precies? Kun je je oude en niet bestaande abonnement dan wel verlengen met een toestel?

  39. Origineel geplaatst door JD
    @Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.

    Zou het knap vinden om het abo in 2012 weer te verlengen incl. iPhone. Hou me dan aanbevolen!
    Gebruik nu nog mijn iPhone abo van 2008.

  40. Origineel geplaatst door Aygul
    @Bubbly: Denkje ?, dat ze dat willen om jou een ander toestel te halen?

    Ja, op de iPhone maken zij vrij weinig winst. Ze krijgen geen korting van Apple om het te verkopen, zover ik weet ook niet als ze een grote bestelling iPhones doen, dus er is ook weinig sprake van het subsidiëren van de toestellen bij een abonnement (je maakt geen of nauwelijks voordeel bij een abonnement t.o.v. los kopen + sim-only).

    Dit is ook de reden dat je nergens op de T-Mobile homepage een prominente plaats ziet voor iPhones. De Galaxy S2 daarentegen heeft hun voorkeur (er wordt zelfs al reclame gemaakt voor de S3 op de homepage, vlak boven de S2 reclame). Als je naar de mobiele telefoonpagina gaat zie je dat BlackBerry en Sony worden gepromoot. Zelfs in het telefoonoverzicht is gekozen om de iPhone géén opzichtige plaats te geven. Pas als je scrollt naar het uitgebreide overzicht (3 op een rij) een witte iPhone 4S 16GB, scrollen voor de zwarte 16GB, verder scrollen zwarte 32GB, verder scrollen witte 32GB, scrollen zwarte iPhone 4 8GB, enzovoorts.
    Waarom denk ik dat dit met opzet is?

    Meest populair:
    1. SGS 2 zwart
    2. iPhone 4S 16GB zwart
    3. Sony Xperia S zwart
    4. SGS Plus zwart
    5. Nokia Lumia 800 zwart

    Volgorde telefoons in het overzicht:
    [hele rij:] SGS 2 wit
    [hele rij:] BB Bold 9900 wit + Sony Xperia S zwart
    [hele rij:] BB Bold 9900 zwart + iPhone 4S 16GB wit + SGS 2 zwart

    Niets is toeval 😉 Providers maken meer winst op niet-Apple telefoons. Het enige wat Apple heeft bijgedragen waaraan ze echt winst maken is indirect: heel veel mensen gingen/gaan om van feature phones naar smartphones.

  41. @Sezgin: Zonder telefoon zou je de helft betalen. Je betaalt dus 15,- per maand af.

  42. Werkt al lekker op m’n jailbreaked 3gs, ik hoef gelukkig niet te wachten hoe ze het gaan aanpakken.

  43. Weet niet waarom ik blij zou moeten zijn.
    Ten eerste doet T-mobile NOOIT iets voor niets. Betekent dus dat er abonnementswijzigingen aankomen die uiteraard hoger uitvallen. Zoals eerder hier aangegeven zullen ze wel weer komen zeuren met ‘een goed aanbod’ om mijn van mijn i150 af te krijgen. No way!

    Ik blijf lekker bij mijn i150 met onbeperkt internet. Daarnaast heb ik een jailbreak met Tetherme en en kan mijn iphone dus al als modem gebruiken voor bv een ipad of laptop.

  44. Origineel geplaatst door Julian
    Hmm, ze zullen mij met mijn originele i-150 abonnement uit 2008 wel gaan vragen te upgraden naar een nieuwe abonnement, waarbij ik niet 150 belminuten & 150 sms en onbeperkt internet heb voor 29,95 zoals nu.Ik denk dat ze vinden dat teveel klanten nog in oude abonnementen met ‘oude’ tarieven hangen. Het gratis maken van tethering is dan gewoon iets om klanten zoals ik over de streep te trekken en eigenlijk alsnog meer per maand te gaan betalen.500MB of 1GB per maand is niet verkeerd, en ik haal het vast niet, maar onbeperkt geeft mij gewoon een beter gevoel.

    Helemaal mee eens! Hier ook een i-150 en reuze tevreden over…

  45. Ik gebruik al heel land PDAnet .. Werkt prima

  46. Het ergste bij TM is het slechte bereik, moet altijd KPN toestel van de zaak meenemen om bereikbaar te zijn. Ruben heeft gelijk, oude ABO laten doorlopen is ook duur, wij hebben hier 3 ABO, s van TM waarvan de eerste gelukkig nu afloopt.
    Ruben ik ben benieuwd naar je alternatief.

  47. Gisteren contact gehad met Vodafone over personal hotspot. Mijn contract dateert nog uit augustus 2010 en hierdoor kom ik in aanmerking voor gratis personal hotspot op mijn iphone 4 Dit ook ivm met fair use policy. dus diegene die dit aangaat, doe hier uw voordeel mee

  48. Origineel geplaatst door Meneer
    @Sezgin: Zonder telefoon zou je de helft betalen. Je betaalt dus 15,- per maand af.

    15 euro is voor de belminuten en 15 euro voor 2000 MB data. En wat heb ik aan een abonnement zonder telefoon. Dus snap even niet waar je het over hebt?

  49. Origineel geplaatst door Ruben.cc
    Inderdaad, ik had namelijk exact hetzelfde. Je kan je abonnement gewoon door laten lopen, maar dat is niet slim omdat je dat feitelijk blijft betalen voor een toestel dat je de afgelopen 2 jaar al hebt “afbetaald”. De goedkoopste optie die ik kon vinden was van het abonnement met 150 minuten en onbeperkt internet voor €30,- overstappen naar een abonnement met 75 minuten en -wel- een datalimiet voor €37,50. Oh ja, en even €250,- betalen voor een nieuw toestel. Moge duidelijk zijn dat ik T-Mobile gedag heb gezegd. Zullen zij niet echt wakker van liggen, ik ook niet.

    Ik had hetzelfde abonnement en heb dus verlengd naar een 75 minuten abonnement met 1000mb datategoed en een snelheid van 14,4 mb. Ik verbruik niet zo heel veel data, maar voor mij was dus echt de snelheid de reden om over te stappen. Heb overigens verlengd via een webshop en niet via T-Mobile, die waren veel duurder met de Iphone 4s.

  50. Origineel geplaatst door Chantal
    Ik had hetzelfde abonnement en heb dus verlengd naar een 75 minuten abonnement met 1000mb datategoed en een snelheid van 14,4 mb. Ik verbruik niet zo heel veel data, maar voor mij was dus echt de snelheid de reden om over te stappen. Heb overigens verlengd via een webshop en niet via T-Mobile, die waren veel duurder met de Iphone 4s.

    Ze kunnen de snelheid bij 3,6 Mbps abonnementen al niet waarmaken; heb jij ooit de snelheid van 13/14 Mbps bereikt?

  51. Origineel geplaatst door fgeerAls iets te mooi is om waar te zijn is dat meestal ook zo.

    Amen!

  52. Ik ben benieuwd tegen welke prijs deze “gratis tethering” komt. Het zal me niet verbazen als deze samenvalt met een nog verdere verhoging van de tarieven.

  53. Toch gek want ik heb een i-300 uit 2008 en ik kan gewoon personal hotspot gebruiken zonder dat ik bijbetaal, de optie stond trouwens aan sinds dat ik in het buitenland een keer internet heb gebruikt!

  54. Informatie uit betrouwbare bron weet mij te vertellen dat T-Mobile thetering waarschijnlijk niet gaat toestaan op Iphones met onbeperkt (FUP) internet abonnementen.

  55. Nog nieuws hierover?

  56. Helaas. T-Mobile biedt de dienst weliswaar gratis aan, maar zegt bij de aanvraag tegen bestaande abonnee’s gewoon “nee”. Ze worden dan wel gedwongen door een nieuwe wet, maar blijven gewoon zeggen dat ze het niet voor elkaar krijgen. En dus ben je machteloos.
    Je mag overstappen naar een nieuw abonnement dus kunnen ze je nog een keer uitmelken met een afkoop-boete. Ze trekken een lange neus naar hun klanten.

  57. Zelfde hier of het is toeva maar kan tethering gewoon gebruiken sinds ik in buitenland internet bundle van t-mobile gebruik heb.

  58. Origineel geplaatst door Sezgin
    Origineel geplaatst door JD@Ruben.cc: Net nog ff gecheckt, maar ik heb mn i-150 2008 in 2010 verlengd. En zo weer, steeds met nieuwe iPhone erbij. Zo kun je het natuurlijk ook doen. En het heet nog steeds i-150, met ongelimiteerd internet, want natuurlijk gewoon fair use 1 gb is, maar goed.Hoe bedoel je precies? Kun je je oude en niet bestaande abonnement dan wel verlengen met een toestel?

    Als je verlengd met 1 toestel word je abo omgezet naar nieuw abo.. had onbeperkt.. heb nu steeds onbeperkt maar na 1gb gaat snelheid naar 64kbs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.