Reacties voor: ‘T-Mobile komt met betaalde dienst voor persoonlijke hotspot-functie’

Volgens Telecompaper komt T-Mobile binnenkort met een betaalde dienst voor iPhone-gebruikers die gebruik willen maken van de nieuwe persoonlijke hotspot-functie in iOS 4.3
Michel Lusthof -

Reacties: 118 reacties

  1. Okay that’s it. Bye t-mobile nu ga ik definitief niet meer verlengen.

  2. Ik vind t-mobile NIET meer leuk kon er altijd wel mee leven maar wat ze nu allemaal doen ??

    dan maar zoeken naar een andere…

  3. Ik neem aan dat we dan ook een hogere download limit krijgen! Voor wat, hoort wat. Snap alleen niet waar ze zo moeilijk over doen: mocht je met de personal hotspot ingewikkelde dingen gaan doen, dan zit je eerder aan die 1Gb limit en zakt je snelheid naar 65 kb of je betaalt 10 euro voor een reset. Waarom dan ook nog betalen voor de personal hotspot? Echte geld klopperij en destemeer reden voor een jailbreak…..

  4. Belachelijk. Overal extra geld voor gaan vragen :s

  5. Dat is waarom JB-apps als MyWi nog altijd bestaan, gelukkig! 😀

  6. Ohja, nog een toevoeging op mijn vorige post. Niet alleen extra geld vragen, maar ook nog eens niks doen aan de dekking. Heb al sinds ik T-Mobile heb geen 3G ontvangst in het centrum van Utrecht.

  7. Apart betalen…?

    De hele middag ben ik opgekomen voor T-mobile, maar dit lijkt zelfs het handjevol nog positieve mensen zelfs te doen wederkeren.

    Wanneer de datalimiet wordt doorgevoerd waarbij de verbinding bij 1 GB drastisch omlaag gaat kan tethering toch gewoon worden vrijgegeven zonder extra kosten?

  8. Wel een lastige punt. Aan de ene kant kan ik begrijpen dat T-Mobile een dienst hiervan willen maken om te voorkomen dat mensen dit massaal gaan gebruiken en het netwerk om zeep helpen. Nu doen alleen de jailbreakers dit, maar als iedereen het makkelijk kan, zou het negatieve gevolgen kunnen hebben voor hun netwerk. En we weten dat hun netwerk niet het beste is.:)
    Maar aan de andere kant dit is gewoon een feature waarom betalen, T-Mobile moet hun netwerk uitbreiden.

  9. Ik heb een KPN zakelijk abbonement en mijn hotspot doet het gewoon raar dat er staat dat KPN dat niet ondersteunt

  10. Als ik T-Mobile was zou ik het niet net zo als Vodafone voor 10/15 euro per maand doen.

    Het gaat alleen om de activatie van een functie, zo heb je bij Vodafone al een datalimiet! Vodafone vind ik steeds minder goed worden, alleen maar door dit soort kul.

  11. hmm ik heb het allemaal gelezen over “data limiet” en ik ben ook tot de conclusie gekomen dat zodra mijn abbo afgelopen is ik ergens anders heen ga. Ik heb nu paar maanden voor het eerst een iphone, de manier hoe ik werdt behandeld in de t-mobile store is ongelofelijk slecht. En nu dit 🙂 aan het einde van mijn abbo ben ik weg!

  12. Nog niet zo lang tmob, en vond ook dat iedereen altijd om niks aant zeuren was.. Want 3G ging met sprongen vooruit en was goedkoper dan de concurrent.. Maar een limiet stellen en dan niet eens de vrijheid geven waaraan we dat limiet willen besteden (voor me telefoon of laptop) is belachelijk. Stel dan geen limiet..

  13. Bye Bye T-Mobile!!! Na dit abonnement stap ik lekker over naar Vodafone of KPN ofzo.

  14. KPN niet toegestaan??? Bij mij doet ie het gewoon hoor…

  15. Dat ga ik dus niet t-mobile kon morgen me contract verlengen ik stap over op KPN ik erger me nu dood aan t-mobile

  16. Origineel geplaatst door Tim
    Okay that’s it. Bye t-mobile nu ga ik definitief niet meer verlengen.

    Ga je dan naar KPN die het ook niet toe laat?
    Of ga je naar Vodafone waar je hier ook voor moet betalen?

    Hebben jullie nu echt al die jaren zitten wachten op deze service en verwacht dat het gratis zou zijn???

  17. MyWi maar blijven gebruiken dan… dan heb je tenminste geen gezeik met dat ze extra kosten in rekening brengen… al baal ik wel van t-mobiles nieuwe regeling, dat je snelheid na 1GB dataverbruik 64kb/s word…

  18. Ze maken de keus wel erg makkelijk overstappen of niet?

    I rest my case. #aufwiedersehen t-mobile het waren mooie jaren dat jullie met de KPN en Vodafone geconcurreerd hebben.

  19. MyWi werkt perfect!! Eenmalig 17,50 en je bent klaar… 😀

  20. Veel nieuws vandaag over t-mobile is het t-mobile dag? Alles vandaag is negitief nieuws niks leuk helaas

  21. @EC_Karlo: Hey Karlo….Jij had het toch al helemaal gehad met T-Mobile. Heeft dit je echt over de streep doen trekken?

  22. Ik heb Telfort (KPN dus) en ik kan wel tetheren met mijn iPhone 3g (4.2.1), jammer dat de iPhone 3g niet meer wordt geupdatet, ik hoopte namelijk op peronal hotspots, wat uiteindelijk alleen op de iPhone 4 was.

  23. /Ze zijn echt van de pot gerukt bij T-mobile…

  24. Maak jullie geen zorgen: er is nu al een jailbreak patch uit die de tether functie activeert.

  25. Of je jailbreakt je iphone gewoon enje gebruikt mywi.

  26. Waarom blokkeren op de iPhone wat op iedere andere smartphone gewoon kan ???

  27. Die nieuwe regeling is toch alleen voor nieuwe klanten? In mijn contract staat namelijk dat ik onbeperkt dataverkeer heb.

  28. KPN staat de functionaliteit op een smartphone niet toe.

    Kan het toch echt gebruiken 🙂

  29. Ik hoor iedereen wel klagen over T-Mobile, maar zoveel goede alternatieven zie ik ook niet.
    Bij KPN zijn bijvoorbeeld de snelheden niet geweldig en zit er ook gewoon een datalimiet aan. Bij Vodafone kan ik niet eens ergens vinden wat de snelheden van het abonnement zijn.

    Mijn beste/voordeligste optie is voorlopig nog steeds T-Mobile, en zoveel problemen heb ik er ook niet mee. Ik ga ze dan ook niet zoeken.

  30. Eindelijk wat meer duidelijkheid!!! Ben benieuwd want ik spam ze al een tijdje hierover. Ik wil best betalen. Maar ben dan ook wel benieuwd naar datalimieten e.d. Met extra betalen om te kunnen WiFi Hotspotten dan ook geen limiet of in iedergeval een veel hoger limiet dan de 1GB bij de nieuwe abbo’s.

  31. Origineel geplaatst door Patrick
    Wanneer de datalimiet wordt doorgevoerd waarbij de verbinding bij 1 GB drastisch omlaag gaat kan tethering toch gewoon worden vrijgegeven zonder extra kosten?

    Juist dat dacht ik ook. Had ook verwacht dat dat de opzet was. Valt weer vies tegen van tmob.

  32. @sNicker: snelheden staan duidelijk op de site aangegeven: 7.2mbps. Zelfde als wat T-Mobile nu gaat aanbieden. Ik ga nog even informeren wat de wifi hotspot functie bij Vodafone extra gaat kosten. Dan is het gewoon een keuze maken.

  33. T-mobile beperkt de gebruikt van mijn iphone 4 door wijzigingen/policies op mijn iphone4 door te voeren.
    Mijn iphone 4 heeft beprekte functionaliteiten en dezelfde functionaliteiten werken wel op mijn windows toestel! hoe kan dit?

    ik weet dat het kan. ik weet dat ik deze functionaliteiten niet zomaar mag gebruiken maar mogen zij dit wettelijk ook wel doen?

    Wie kan er hier een antwoord op geven? klantenservice T-mobile kan het niet namelijk.

  34. Tetherme uit cydia halen. Enablet de hotspot ook. Kost maar 99 cent dacht ik.

  35. FF met T gesproken en er werd bevestigd personal hotspot zou komen. Dit wordt gratis door de 1GB ” limiet ”!!!

  36. Na 11 jaar ga ik wanneer mijn contract is afgelopen ook T-Mobile verlaten. Over de service niets dan goed, het netwerk voldoet prima, maar ze onderscheiden zich niet meer en doen exact wat de grote jongens ook doen.

    Helaas T-Mobile, ook mij zijn jullie straks kwijt.

  37. Verdomme, ik moet nog 2 jaar met T-mobile… T-mobile, jullie zijn echt SLECHT bezig nu.. Neem een voorbeeld aan Vodafone 🙂

  38. @Tonchi: ik vroeg mij dit ook al vaker af. De algemene insteek is dat er heel veel iPhone gebruikers zijn wat meteen de meerderheid van de gebruikers op het T-Mobile netwerk is. Waarschijnlijk zijn ze bang dat als ze dit standaard toelaten het netwerk weer plat gaat e.d. Zelf denk ik dat het wel meevalt en niet iedereen het altijd zal gebruiken.

    Ik denk zelfs zo dat ze het zo houden omdat er ook laptop abbo’s zijn waar ze vaak naar verwijzen. Nu komen ze dus met een extra dienst welke ook tegen betaling zal zijn. Opzich niet erg natuurlijk maar je hoort het niemand zeggen.

  39. @Dave: als dat klopt zou dat geweldig zijn. Hoewel ik wel liever heb dat ik extra capaciteit kan bijkopen ipv alleen op 64kbps te moeten leven.

  40. Origineel geplaatst door Segers Vincent
    Maak jullie geen zorgen: er is nu al een jailbreak patch uit die de tether functie activeert.

    welke bedoel je, ik heb miwi, is er iets beter’s?

  41. Voor bellen vind ik het bereik van T-Mobile prima, maar voor snel internet vind ik het drama. En dan ook nog extra betalen voor tethering, terwijl ik dat ruim 10 jaar terug al gewoon gratis kon doen. Beetje jammer.
    Ik hoop dat T-Mobile tethering gratis doet tot bijvoorbeeld 1Gb per maand aan totaal dataverbruik en daarna pas extra betalen of lagere snelheid. Dat zou wat mij betreft FAIR zijn.
    Volgens mij zijn dit voor T-Mobile de punten waar ze zich op kunnen onderscheiden tov Vodafone en KPN, om ondanks hun mindere netwerk toch klanten te houden.

  42. Wat een honden zeg! Om alleen mensen met een iphone hiermee te pakken… Bij android kan je namelijk gewoon kostenloos tetheren…

    Ik vraag me ook af welke rol Apple in hier speelt. Zij staan het immers toe dat een telecom provider dingen aan/uit mag zetten in hun OS.

  43. Origineel geplaatst door Patrick
    Apart betalen…?De hele middag ben ik opgekomen voor T-mobile, maar dit lijkt zelfs het handjevol nog positieve mensen zelfs te doen wederkeren.Wanneer de datalimiet wordt doorgevoerd waarbij de verbinding bij 1 GB drastisch omlaag gaat kan tethering toch gewoon worden vrijgegeven zonder extra kosten?

    Weer een t-(not)mobile fan de ogen geopend, welkom bij de club 😉

  44. Mensen mensen… MyMi. 🙂

  45. “KPN staat de functionaliteit op een smartphone niet toe.”

    En toch kan ik met mijn Iphone 4 IOS 4.3 en mijn Hi abonnement er gebruik van maken! 🙂 Hele middag mijn laptop van internet voorzien dankzij mijn Iphone 🙂

  46. KPN en Vodafone hebben een datalimiet waarbij je moet betalen als je buiten de bundel komt. T-mobile verlaagt de snelheid dan wel maar het kost tenminste niks extra. Dat je voor de hotspot functie dan nog extra moet betalen is wel erg dom. Maar is bij Vodafone ook. Dus waar willen de mensen heen die zeggen dat ze gaan overstappen?

  47. Is personal hotspot nou het zelfde als je zo’n mifi/wifi ding gebruikt met een simkaart.

  48. gewoon bij tmobile blijven en allemaal miwi gebruiken!!!

  49. Origineel geplaatst door Pinokkia
    Is personal hotspot nou het zelfde als je zo’n mifi/wifi ding gebruikt met een simkaart.

    miwi is een iphone app, wel ff jailbreaken, kost een paar euri’s en klaar, hoeven we ook niet meer te zanikken over hotspot en tmobile’s praktijken

  50. Origineel geplaatst door Julianl
    En via een bepaalde repo hoef je nieteens geld neer te leggen voor MyWi Ik mag hier vast niet zeggen welke repo, of wel?

    jongens wat zijn we weer goedkoop, de app werkt super, beetje support voor die lui die ons wel helpen. We betalen aan die tmobile woekeraars jaren te veel en dat doen we wel!!!

  51. Nou sorry hoor….. De meest belachelijke telefoons kan je als modem gebruiken…. Samsung Blackberry, Neukia Eigenlijk met alle telefoons behalve…. De iPhone… Dus omdat er na jaren eindelijk een fabrikant is die alles wel erg gebruiksvriendelijk en goed werkend kan maken, worden de kopers van juist die telefoon gestraft!!!!! Ja jongens het was niet de bedoeling dat er ooit een telefoon zou komen die het online gebruik op en telefoon zo zou bevorderen.

    T-mobile heeft een paar jaar lekker kunnen verdienen aan de mensen met hun iPhone maar nu de exclusieve deal met Apple is afgelopen zullen ze ons even lekker een flinke poot uitdraaien!!! Dit is echt belachelijk!!!! Schande!!!! Hoeveel winst willen ze nog maken?? Hoe belangrijk is de wens en de mening van een klant???? ” 3% van de gebruikers is een groot verbruiken en de meeste halen de 1 gb toch niet…” Waarom dan in Gods naam een limiet???? Zorg dat het netwerk overal dekkend is, zorg voor voldoende capaciteit zodat ik als ik vol 3G bereik heb ook gewoon op internet kan!!!!

    Zoals ik al eerder zei, ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rij te staan. Ik wil meer betalen maar wel onbeperkt voor een vast bedrag inclusief thetering en een fatsoenlijk bereik!!!

    Dit zijn de 2 grootste fouten beslissingen sinds het bestaan van t-mobile!!!!!

    Ik voel me echt genaaid!!

    En ik ben woest!!!!!!!!

  52. Origineel geplaatst door Bas: Bye Bye T-Mobile!!! Na dit abonnement stap ik lekker over naar Vodafone of KPN ofzo.

    Welkom bij je nieuwe provider(s) die niet alleen GEEN hotspot ondersteunen, maar daarbij ook een harde datalimiet hebben (betalen voor elke extra MB)

  53. Kan Youp van ‘t Hek niet gewoon weer eens wat twitteren?

    Maar even zonder dollen, nu heb je toch vrijwel geen redenen meer om NIET te jailbreaken!
    Gewoon PDAnet installeren en je hebt het ook, zolang ze toch geen data-limieten invoeren bij T-Mobile…

  54. Jongens en meisjes. Google even en je leert dat een jailbreak niet nodig is om dit te activeren, ook al geven de standaard operator settings anders aan.
    Vodafone business gebruiker. Eerst geblokkeerd, nu wel werkend met fix, zonder jailbreak.

  55. Voor degenen die nu weer lekker tegen T-Mobile aan gaan trappen:

    In Nederland biedt alleen Vodafone op dit moment een mogelijkheid om tegen betaling van tethering gebruik te kunnen maken, KPN staat de functionaliteit op een smartphone niet toe.
    Dus Vodafone is net zo erg als T-Mobile, KPN zelfs nog erger.

    Je kunt ook jailbreaken (nog niet voor 4.3) en TetherMe via Cydia erop zetten. Dan wordt de native tethering geunlocked. Als je dan gaat tetheren of hotspotten (wanneer de 4.3 jailbreak voor iedereen te gebruiken valt) lijkt het alsof het dataverkeer door je telefoon wordt gegenereerd, dus T-Mobile (of Vodafone, KPN) zien niet dat je tetherd. Aldus de maker van TetherMe. Programma kost $1.99 en ik wed dat dat minder is dan een maand tetheren of hotspotten.

    Met MyWi, ook via Cydia, kun je alles tegelijk inclusief hotspotten op iOS lager dan 4.3, maar dat kost $19.99.

  56. Origineel geplaatst door Alfred
    Voor degenen die nu weer lekker tegen T-Mobile aan gaan trappen:In Nederland biedt alleen Vodafone op dit moment een mogelijkheid om tegen betaling van tethering gebruik te kunnen maken, KPN staat de functionaliteit op een smartphone niet toe. Dus Vodafone is net zo erg als T-Mobile, KPN zelfs nog erger.Je kunt ook jailbreaken (nog niet voor 4.3) en TetherMe via Cydia erop zetten. Dan wordt de native tethering geunlocked. Als je dan gaat tetheren of hotspotten (wanneer de 4.3 jailbreak voor iedereen te gebruiken valt) lijkt het alsof het dataverkeer door je telefoon wordt gegenereerd, dus T-Mobile (of Vodafone, KPN) zien niet dat je tetherd. Aldus de maker van TetherMe. Progamma kost $1.99 en ik wed dat dat minder is dan een maand tetheren of hotspotten.

    precies!! Tetherme, miwi en er zijn nog anderen, lossen het allemaal netjes op.

  57. Ik snap niet goed waar de commotie vandaan komt! Jullie hadden toch niet verwacht dat deze functie gratis zou worden toch? Dan neemt toch niemand een iPad 3G! Zal Apple blij mee zijn!!

    Daarnaast moet je ook niet willen dat deze functie gratis beschikbaar wordt. Het netwerk van T-mobile is al overbelast! Als daar tethering bij komt heb je al helemaal niets aan mobiel internet omdat het dan niet vooruit te branden is!

    Laten we rustig wachten op de prijzen! Zeiken over T-mobile terwijl ze juist onbeperkt internet aanbied (ook als je boven de 1GB! gebruikt, maar dan met een beperkte snelheid) is nogal vreemd aangezien de concurrentie geen onbeperkt internet aanbied en als ze tethering aanbieden je ook voor deze service moet betalen! Dus waarom zo afgeven op T-Mobile??

  58. @Frits: Nee dit heeft me doen besluiten om mn War on Tmobile niet verder meer te voeren. Als je nu nog niet door hebt dat je daar weg moet zijn…. tja dan helpt niks mee ben ik bang.

    Ik denk dat KPN en VDF nu helemaal feest aan het vieren zijn. Alle punten waarom klanten bij Tmobile zouden blijven zijn nu weg.

    (ik ben sinds februari weg, voor een mooi sfeer empistel klik maar op mn naam)

  59. Belachelijk dat je daar appart voor moet betalen!! Bij een htc word het wel ondersteund door vodafone en kpn!! Hopelijk gaat dit snel veranderen!!

  60. MyWi 4.0 ftw !

  61. Heb nu een tijdje met een BB gewerkt (doe m weg omdat me iPhone toch echt beter is) maar op die telefoon kon ik gewoon me netwerkverbinding delen met m’n macbook. helemaal niks van geblokkeerd door t-mobile

  62. @sNicker: Sorry hoor, maar met een halvering van je belminuten, een datalimit, betalen voor de hotspot functie en het betalen voor het resetten van je datalimit kan je tmobile echt niet meer de voordeligste noemen.

    Bovendien zuigt het netwerk van tmobile als een dolle, dus die snelheid van 7 mb ga je sowieso niet halen als je nu al met een overbelast netwerk zit.

    Sterker nog, als de datalimit door maar 3% overschreden wordt volgens tmobile leeft tmobile in een fantasiewereld als ze denken dat het verhogen van de snelheid gaat helpen immers gaat er meer dataverkeer gegenereerd worden in een kortere tijd op het netwerk.

    Feit is dat ik met mijn iphone meer dan 3 keer van de 100 niet kan bellen of op het internet kan komen.

    Maar laat je vooral een rad voor ogen draaien met die snelheid van 7 mb die ze beloven…

  63. Mywi pdanet mensen er zijn genoeg mogelijkheden via Cydia lager dan 4.3 ff Jailbreaken

  64. @Tim: KPN en Vodafone kost het ook geld he? waar slaat dit op

  65. Ik snap het probleem niet zo. Als je niet zonder kunt kan je ervoor betalen. Het is toch ook extra functionaliteit wat extra belasting van het netwerk veroorzaakt?

    Ondanks dit vind ik dat ze dit wel gratis kunnen maken, maar dan in combinatie met een datalimiet.

    Verder zou het voor mij alleen onderweg handig zijn, maar dan ga ik echt niet mijn laptop uit mijn tas halen als ik ff snel nieuws wil checken, op school en thuis heb ik gewoon wifi en ik reis nooit met het OV.

  66. MyWi is de ultieme oplossing! Alleen jammer van de nieuwe abonnementen en het 1GB-limiet vanaf april..

  67. @Mike: Volgens mij begrijp jij de term ‘onbeperkt internet’ niet echt…

    64 kbps of geen internet, maakt geen verschil…
    bovendien gaat maar 3% over die datalimit heen volgens tmobile…

    Bij andere providers kan je tenminste wel het internet op en bellen op binnen je datapack waarvoor je betaald hebt.

  68. Origineel geplaatst door Bas
    Bye Bye T-Mobile!!! Na dit abonnement stap ik lekker over naar Vodafone of KPN ofzo.

    Inderdaad. Ik was ook altijd iemand die vond dat de rest aan het zeuren was, maar inmiddels wil ik zelf meer betalen voor de toch wel matige dekking van T-Mobile, zeker als je het vergelijkt met KPN en Vodafone.

  69. T-mobile heeft eerst heel veel klanten getrokken door de enige iPhone aanbieder te zijn. Nu verliest het alle klanten weer door slechte acties.

  70. Je zou bijna denken dat de hoge heren Telecombobo’s het op een akkoordje hebben gegooid….

    Het meest faire en redelijke alternatief zou zijn om hotspot gebruik BINNEN je datalimiet toe te staan, boven je datalimiet kunnen/mogen ze dat in rekening brengen.
    Het is kompleet van de zotte dat je extra moet betalen om de reeds betaalde data te verbruiken.

  71. Waarom kan dit niet gratis?
    Natuurlijk willen we alle gratis!
    Maar kan T-Mobile niet simpelweg monitoren of iemand zwara data binnenhaalt (lees downloaden) of de functie met zijn laptop gebruikt om wat te surfen en mailen?

    Ik begrijp dat T-Mobile niet zit te springen om deze functie vrij te geven.

  72. sta er wel bij stil dat het bij kpn totaal NIET kan… dus ook niet met wat extra kosten, en bij vodafone OOK met extra kosten

    die datalimiet is idd wel onzin,,,

  73. KPN geen tehtering en hotspot!? Mijn vader kan het beide via KPN(zakelijk abbo)

  74. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Waarom kan dit niet gratis? Natuurlijk willen we alle gratis! Maar kan T-Mobile niet simpelweg monitoren of iemand zwara data binnenhaalt (lees downloaden) of de functie met zijn laptop gebruikt om wat te surfen en mailen?Ik begrijp dat T-Mobile niet zit te springen om deze functie vrij te geven.

    Het gaat niet zozeer om het feit of het gratis kan/mag/moet…
    Mij stoort het dat je moet betalen voor de hotspot mogelijkheid. Iemand die ‘zware’ date binnenhaalt zal uiteindelijk over zijn datalimiet gaan en daar voor (moeten) betalen. Dat de Telco’s een datalimiet instellen is nog enigszins te verklaren; op die manier worden hardcore-downloaders een beetje getempert…

  75. Mijn vader heeft gewoon tethering en hotspot via KPN??

  76. Als al die mensen die hier zo klagen over T-Mobile en haar beleid nu ook eens echt weg gaan bij de provider gaat dat het netwerk aanzienlijk verlichten waardoor de blijvers een betere performance krijgen 🙂

  77. @Frits: gewacht op deze service?? Gebruik hem al dus ja niks nieuws. Jailbreaken en het werkt ook hoor, en dat limiet gezeurs boeie 8 van de 10 keer zit ik op wifi , kunnen KPN Vodafone en alle providers niet aan die snelheid tippen.

  78. Ik snap niet waarom T-mobile zo’n vinger in de pap heeft. Zij bieden het internetnetwerk aan met de door hun aangeboden abonnementen, hoe ik dit besteed is toch mijn zaak?
    What’s next, betalen aan T-MOBILE! voor de mogelijkheid om iets te kunnen streamen (YouTube bijv.) naar je iPhone, of JavaScript te kunnen gebruiken??

  79. Waarom zeurt iedereen toch? 1 gig in de maand?? Dat gebruikt maar 3% van heel tmob. Betalen voor tethering raar maar vadofone doet het ook!! Iedereen klagen en zeuren en dit snap het niet… Dus hierom gaat iedereen tmob verlaten omdat je het nog nooit gebruikte en nu ervoor kan betalen. Wat een stelletje kinderen hier. Ga janken ofzo.

  80. Heb KPN en het werkt gewoon..

  81. Cydia/PDANet en iOS 4.3 werken ook prima samen hoor itt wat hierboven een paar keer gemeld is…

  82. Ach, iedere provider heeft zijn nadelen. Is het niet betalen voor een extra dienst dan is het wel betalen per hele minuut.

    Ik denk dat voor het meerendeel van de mensen T-mobile nog steeds de beste deal heeft.

  83. Haha komisch!
    Het is toch logisch dat T-mobile geen datalimieten hanteert, met hun dekking haalt toch nooit iemand die 1 Gb per maand;)
    Alhoewel, als iemand ooit wel 1Gb haalt en de internetsnelheid van je toestel zou daardoor verlagen hou je in ‘t geval van T-mobile natuurlijk geen internet meer over.
    Zitten kennelijk toch een aantal commercieel genieën achter,

  84. Geldwolven verschillen , ik ga erover nadenken om over te stappen naar eenandere provider

  85. Zit met iphone bij Hi. Ik kan gewoon personal hotspot gebruiken en kon gewoon tetheren op 4.2.1. Geen probleem. En die 1 gb is echt meer dan voldoende. En ga ik er een keer overheen (1x gebeurd) dan krijg ik daar keurig een sms van en dan kan ik direct 1gb bijkopen voor €5 via een sms. Eenmalig. Ik vind dat meer dan schappelijk. Beter dan die verlaging bij t-mobile, want dan kan ik niks meer die maand. En bij voda moet ik voor een extra gb €10 dokken wat dan pas volgende maand ingaat. En staat dan ook standaard aan, terwijl ik het die volgende maand misschien helemaal niet nodig heb. En bij Hi heb ik ook nog hotspots erbij. Kan ik ook zonder mijn iphone op mijn laptop gebruiken. Super allemaal die gasten van Hi

  86. T-Mobile echt belachelijk dat er na april datalimit komt. Dat betekend dus dat je na 1 GB alleen 64kb kan gebruiken (lees geen internet). En ja ik gebruik per maand meer dan 1GB.

    Nog erger is dat je en datalimit hebt en dat je ook moet betalen voor personal-hotspot. Dat kan toch niet, waarom betalen als je limit hebt. Gewoon geen woorden voor. In andere landen is personal hotspot gewoon gratis te gebruiken.

    Maar hier op iPhoneclub klagen heeft geen zin, iedereen moet hierover klachten brief sturen naar T-Mobile.

  87. Als BEN slim is, dan komen zij met een leuk iPhone aanbod. Genoeg nieuwe klantjes te scoren lees ik zo.

    En ja TMobile (voor het geval ze meelezen) ook ik en de rest van mijn iPhone kennissenkring gaan jullie verlaten.
    Het gat met vooral Vodafone is nu een stuk kleiner, maar het bereik van Voda een stuk groter #keuzesnelgemaakt

  88. @iFeun: Kan je me iets meer op weg helpen ?? Kom er nog even niet uit met de grote zoekmachine…. 🙂

  89. Belachelijk t-mobile zou zich moeten schamen wordt steeds meer drama met die party, verlengen bij t-mobile gaan we dus niet meer doen, op naar kpn of vodafone, zonde hoor van t-mobile

  90. Weet je… iedereen is wel aan het zeuren over een datalimiet. Maar zeg nu eens zelf, waar kom je op aan het einde van de maand?

    Ik heb thuis WiFi, bij mijn ouders WiFi, bij mijn schoonouders WiFi, bij mijn schoonzus & broer Wifi, bij Mc-Donalds WiFi (hotspot), op mijn werk WiFi.

    Dus alleen als ik onderweg ben, ik kan dan niets doen want dan ben ik aan het rijden, maar als ik in de trein zit zou ik via internet kunnen over de telefoon 3G. Dat kost mij echt geen 1GB per maand hoor, zoveel gebruik ik niet eens. Als ik dan een filmpje wil kijken doe ik dat thuis wel via WiFi (gaat nog sneller ook).

    Ik snap al jullie klachten niet… Wat ik wel snap is dat mijn beltegoed en smstegoed opeens bij elkaar komen en de prijs het zelfde blijft. Nou, daar heb ik wel moeite mee om eerlijk te zijn. Dus er moet maar snel een SMS dienst komen via de iPhone die het mogelijk maakt naar ALLE telefoons GRATIS sms’jes te sturen.

    Zooo, dat moest ik even kwijt… Misschien een leuke poll voor hier, vragen wat iedereen verbruikt in de maand via 3G

  91. Origineel geplaatst door iFeun
    iPhone iconiFeun zei op 16 maart 2011 om 22:04

    Jongens en meisjes. Google even en je leert dat een jailbreak niet nodig is om dit te activeren, ook al geven de standaard operator settings anders aan.
    Vodafone business gebruiker. Eerst geblokkeerd, nu wel werkend met fix, zonder jailbreak.

    Doe dan gelijk de oplossing even en hou ons niet in spanning.

  92. Origineel geplaatst door Stefan
    Als ik T-Mobile was zou ik het niet net zo als Vodafone voor 10/15 euro per maand doen.Het gaat alleen om de activatie van een functie, zo heb je bij Vodafone al een datalimiet! Vodafone vind ik steeds minder goed worden, alleen maar door dit soort kul.

    Als je niet weet waar je het over hebt, hou dan je mond, want nu help je verkeerde informatie de wereld in!!

    Het kost inderdaad €15 bij Vodafone, maar dan krijg je wel 1 GB extra. Dus je betaald NIET alleen maar voor activatie.

    En weet jij wat een los 3G abo kost voor laptop of tablet? Dat is zo’n €20 voor 1GB, dus die €15 extra die Vodafone vraagt is echt geen slechte deal, eerder een goede zou ik willen zeggen.

  93. Misschien moeten we eerst even wachten wat de echte deal gaat zijn voordat we gaan schreeuwen en klagen.
    Bovendien denkt de helft van de mensen hierboven dat je opeens extra moet gaan betalen bij je bestaande abonnement, of dat er op je bestaande abonnement een fup komt. Nee dat mogen ze niet doen.
    Ik wacht rustig af tot ze precies vertellen hoe je het kan activeren. Dan zal ik wel oordelen of het minder goed is dan andere aanbieders.

    Net even een speedtestje gedaan met mijn i-500 abonnement. Ik haalde 1.87 mbit. lijkt me erg netjes voor een 2 mbit abonnement.
    Ik haal iedere maand maar voor ongeveer 400 mb aan data binnen.

  94. Jullie snappen het niet hè.

    T-mobile wil zoveel mogelijk klanten wegjagen zodat de resterende klanten idd 7,2 mbps kunnen krijgen. Duuhh!!!

  95. Dit is net zoiets als dat je voor elke pc in huis apart internet zou moeten betalen…

  96. gewoon dualsim aanvragen werkt nog steeds alleen ff de juiste instelling gebruiken

  97. Origineel geplaatst door Dave
    FF met T gesproken en er werd bevestigd personal hotspot zou komen. Dit wordt gratis door de 1GB ” limiet ”!!!

    Als je de helpdesk hebt gesproken zou ik daar niet zondermeer van uit gaan. De helft van de tijd roepen ze maar wat en blijkt later dat de info die ze gaven niet klopte.

    Mooi om te zien dat alle bedrijven eerst stunten met snelheden en datalimieten en nu ze merken dat het netwerk belast wordt ze toch weer terug moeten krabbelen terwijl de consument juist de andere kant op wil.

  98. Oh ik kan via mijn hotspot gewoon aanklikken het via WIFI en USB te willen delen. Dan komt er op mijn Wifi Ipad ineens mijn Iphone naar boven in de Wifi-netwerken. Binnen enkele seconde ben ik verbonden en kan ik internetten….. Heb KPN.. Zolang ik geen grote Apps download heb ik genoeg aan de datalimiet, en krijg een sms als ik het bijna verbruikt heb dusssss..

    Ik kan gewoon gebruikmaken van de Hotspot met mijn Hi abbo..

  99. @majestic: Het is onmogelijk dat jij niet de waarheid spreekt! Met de huidige veranderingen wordt tmobile hetzelfde als de KPN en Vodafone behalve dan met een brak netwerk. KPN en VDF zijn ook stofzuigers eerste rang, maar ze hebben wél een goed netwerk.

  100. Tijd om massaal te jailbreaken jongens 🙂

  101. Mooi nieuws op tweakers.net, ZIGGO nog dit jaar met mobile telefoon hopelijk via vodafon of kpn ze zullen T-mobile wel niet als provider gebruiken ze weten uit het verleden als je je netwerk niet goed op pijl hebt wat je over je afroept.

  102. Maak je allemaal eens niet zo druk. Als je nu een i-abbo hebt dan upgrade je toch gewoon niet? Blijf je lekker op 2 mbit zitten zoder datalimiet. Snel zat en die 2 mbit haal je vaak toch al niet. Vervolgens jailbreaken een tetherapp downloaden of een duo sim aanvragen als je een iPad3g wil gebruiken via hetzelfde abbo. Simpel…

  103. @hans: Uh heeft ziggo zelf niet wat frequenties gekocht? Namelijk 4g???

  104. T-mobile, ga verdomme eens een landelijk dekkend 3G netwerk verzorgen ipv klanten te pesten met dit soort onzin. Tientje per gb, ok, maar zet personal hotspot aan en lever waar voor je geld, stelletje beunhazen. Dit van iemand die misschien toch maar eens overstapt naar KPN na vijf jaar klant geweest te zijn ondanks de ronduit slechte dekking en zeer matige service. Woon middenin Amsterdam en heb wegvallend 3G in gebouwen! Triest toch…

  105. @Jeroenxp: Ja dat klopt maar als je het artikel verder leest op tweakers.net zie je de mogelijke samenwerkings mogelijkheden.

  106. @Jeroenxp: Dat 4g tover je uit het niets vandaan, 2.6GHZ band wijst op UMTS, maar dat kan ook gewoon 3G zijn, of zelfs nog lager. Wel te hopen dat ze er LTE mee bedoelen, maargoed.

    Verder ontopic: Als ik mijn iPad heb, dan vrees ik toch echt te jailbreaken voor eindelijk tethering. Een eenmalig bedrag zou ik mee kunnen leven (ik vind het best ridicule om 20 euro voor mywi te betalen, hoe rijk is die ontwikkelaar nu wel niet?) maar per maand een bedrag ophoesten extra doe ik niet.

    Oh, en mensen die nog enigzins boos zijn op het nieuws van deze week betreffende T-Mobiles 1GB beleid; je hoéft het niet te doen, alleen bij nieuwe abbonementen.

    (Maar als ik het niet veel gebruikte zou ik het wel activeren, 7.2mbps is rete snel :D)

  107. Geldklopperij tot en met. Mijn abonnement loopt in mei 2012 af, maar vanaf dan zijn ze me ook definitief kwijt. Zeker nu er geen voordelen ten opzichte van andere providers meer zijn en het nadeel van de vreselijke dekking overblijft.

    Bye T-Mobile, hello Vodafone.

  108. Tja allemaal klachten, heb nu VF maar de 3G dekking in Arnhem/nijmegen binnenshuis is 1 streepje of uitval en een collega heeft TM en die heeft in Nijmegen binnenshuis een bereik van 3 a 4 strepen 3G en kan vrolijk zijn mail etc. checken. (ik een 3GS en hij een 3G iPhone)

    Tethering is voor mij ALLEEN interesant als ik op vakantie mijn laptop wil gebruiken,voor de rest gebruik ik de iPhone (waar deze zo goed en gebruiksvriendelijk in is)

    Kom op …tethering gebruiken mensen met een iPhone onderweg toch bijna niet ?? (het IS je zakcomputer hoor)

    Functie is alleen interessant voor mensen die thuis GEEN internet hebben maar toch online willen.

    Volgens mij is de commotie alleen omdat mensen het niet gratis kunnen gebruiken en niet omdat ze het ECHT nodig hebben en dan nog zijn er oplossingen genoeg die niets of een gering bedrag kosten dus maak je keuze en ga verder met je leven.

    In september ga ik over naar de goedkoopste provider , en welk netwerk dat is maakt mij niet uit want standaard staat mijn iPhone verbinding op GSM ipv 3G

    Have fun

  109. Jullie lopen hier allemaal te zeiken over data limieten en dergelijke. Dit is het doel van hotspots niet eens.
    Tethering is het delen van je internet verbinding met een ander apparaat.
    Hotspot is het creeren van een netwerk met 5 apparaten.
    Waarom 2x een internet deel functie maken binnen 1 apparaat?.
    Wat is hotspot wel:
    Je kunt een netwerk creeren op plaatsen waar een netwerk niet voor handen is.
    Er zijn steeds meer iphone applicaties welke met meerdere mensen te spelen zijn, of gegevens uitwisselen als je binnen het zelfde netwerk zit.
    Hotspot is voor die zaken bedoeld.

    Je zit lekker in de trein met je vrienden, 1 creerd een hotspot de rests verbind, en samen spelen jullie online een spel, of wisselen contact/photo’s uit met mover.

    T-Mobile mag doen en laten wat ze willen met hun dienst 3g, maar T-Mobile ontneemt hun iphone klanten toestel functionaliteit. Ik ben van meening dat T-Mobile dit niet zomaar mag doen. Het is een functie die ze beperken en geen dienst. Verder word deze optie ontnomen door een software matige aanpassing aan mijn telefoon toestel.
    Voor zover ik weet is mijn telefoon mijn prive bezit (heb deze los gekocht in een Apple store dus niet via T-Mobile) en heb ik T-Mobile nooit het recht gegeven aanpassingen te verrichten aan mijn prive eigendom.

    Dat is mijn reden dat T-Mobile Hotspots gratis moet aanschakelen, dat ze vervolgens 3g blocken als de functie actief is zal me een zorg zijn, ik wil de netwerk functionaliteit

  110. Ik zou wel eens willen weten waar het verhaal vandaan komt dat het via KPN niet zou werken: bij mij werkt het prima met een sim-only abonnement.

  111. kpn is mijn provider en kan gewoon tetheren op mijn 3 gs, waarom klaagt iedereen over t.mobile terwijl dit alk veel langer bekend is@KPN heeft wel hotspot:

  112. @denk na: Hier ben ik het helemaal mee eens!!

  113. Origineel geplaatst door majestic
    Jullie snappen het niet hè.T-mobile wil zoveel mogelijk klanten wegjagen zodat de resterende klanten idd 7,2 mbps kunnen krijgen. Duuhh!!!

    Hahahaha lollig!!! Maar het begint er inderdaad steeds meer op te lijken!!!!!

  114. Belachelijk ik kan gwn via mijn htc ook internet delen
    met een abb van t-mobile, en daar klagen ze niet over

  115. Er worden hier wel twee dingen door elkaar gehaald, dat het mogelijk zou zijn op je telefoon om te tetheren zoals bij Android/WM tegenwoordig vaak het geval is wil nog niet zeggen dat het volgens je abonnements voorwaarden ook toegestaan is. Alle providers hebben dit tegenwoordig dichtgetimmerd in hun standaard voorwaarden.
    Apple is wat dat betreft de eerste fabrikant die het voor de telecomproviders daadwerkelijk makkelijk maakt om een hotspot functie op het toestel te reguleren door middel van een extra dienst die afgenomen moet worden. Bij de andere mobiele besturingsystemen valt dit niet zo makkelijk te controleren om een gebruiker het toch doet, bij iOS nu dus wel.

    Tethering, de mobiele dataverbinding gebruiken om te surfen op bijvoorbeeld je laptop, is momenteel niet toegestaan bij T-Mobile. Dat geldt zowel voor de gewone telefonie-abonnementen als voor de speciale laptop-abonnementen.

    Mmm, met een laptop-abo mag je niet surfen op je laptop? Waar is dat special laptop-abonnement dan eigenlijk voor? 😉

  116. Dus als je betaald mag je wel het netwerk om zeep helpen.
    Dus we zijn weer bij af. De “rijken” mogen alles terwijl de armen geen verbinding meer krijgen daardoor 😉

    Lekker bezig T-Mobile.

    Nou dan ga ik maar de hele appstore leegtanken ipv alleen mijn email checken op m’n laptop.

  117. als je MyWi gebruikt op de Iphone 4, kan T-mobile dan ook zien dat je daadwerkeijk aan het tetheren bent, of is dat niet van gewoon mobiel datagebruik te onderscheiden?

  118. Ik heb firmware 4.3 en had geen persoonlijke hotspot. Heb namelijk ook Vodafone.
    Even aan het googelen geweest en Tetherme geinstalleerd via Cydia, en blijkt dat alles nu wel werkt.
    Dus geen problemen meer en het werkt goed, dus ook met de laatste firmware.

    Succes.

    Ps. dit progje kost wel 3,50 euro maar dat is het zeker waard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.