Reacties voor: T-Mobile: ‘iPhone tethering-abonnement voorlopig geen prioriteit’

T-Mobile is niet van plan op korte termijn een tethering-abonnement voor de iPhone in te voeren. Dat zei directeur Bart Weijermars in een interview met iPhoneclub tijdens Mobile World Congress.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 58 reacties

  1. Gelukkig zit ik op het telfort netwerk met een unlocked 3.1.3 toestel. Ik kan gewoon tetheren zonder iets aan te passen.

  2. Als je een jailbreak hebt zijn er genoeg keuzes.
    Ik gebruik nu pdanet dagelijks en werkt prima.
    Aanzetten, verbinden en lekker internetten op me MacBook.
    Ik begrijp dat niet iedereen kan of wilt jailbreaken maar het is een van de hoofdredenen voor mij.

  3. Erg jammer want mijn iPad komt zonder 3G……

    grrrrrr

    Nou maar hopen KPN of Vodafone iphones gaat leveren met tethering… dan ga ik wel over

  4. Ik geloof helemaal niks van wat die gast zegt. Volgens mij is t-mobile wel bang voor overbelasting van het netwerk. Met dat prioriteiten begrijp ik ook niet helemaal. Hoeveel t-mobile klanten zijn aan het wachten op een nieuw relax abonnementen of eenjarige abonnementen? Juist, er zijn veel meer klanten die wachten op tethering.

  5. Hoe zou je kunnen tetheren via de iphone op de iPad?
    Via jailbreak met pdanet, maar dan moet je een ad-hoc verbinding maken, wordt dat mogelijk op de iPad? Of heeft iemand anders andere ideeen?

  6. Misschien gaat T-Mobile eerst eens werken aan een goede 3G dekking (zelfs in de Randstad)……….Nee zal wel niet

  7. Gisteren was ons thuis internet uitgevallen even MyWi aangezet en ik kon weer internetten! Ga ik straks met de iPad ook doen!

  8. Eigenlijk is het gewoon kul van T-Mobile. Dit is alleen geblokt op iPhones omdat ze het daar actief kunnen afdwingen. Met elke willekeurige andere telefoon kun je gewoon tetheren. Ikzelf heb Flex met WNW. Daarin zou je verwachten normaal te kunnen tetheren (wat met andere telefoon gewoon werkt). Maar vanwege een block op de iphone kan ik die niet ervoor gebruiken. Zet het gewoon aan. En loop niet te zanikken als T-Mobile zijnde. Of blokkeer het voor alle overige devices ook. de iPhone bezitters betalen over het algemeen al meer als anderen. Dus die inkomsten hebben ze toch al.

  9. Afgelopen week vertelde de klantenservice mij dat vanaf juni tethering voor iphone wordt aangeboden, zonder apart abonnement.
    Benieuwd of ik nou weer verkeerd ben voorgelicht of dat ze gewoon de geruchten de kop in willen drukken.

  10. @jeffrey: Hoe heb je ooit MyWi werkend gekregen?
    Bij mij heeft het nooit gewerkt, het kwam nooit verder dan netwerk aanmaken en toen vroeg hij om een restart.
    Een resrtart later vroeg hij weer om een restart.
    Gelukkig was het nog in de trial periode en heb ik pdanet aangeschaft wat echt elke cent waard is.

    @Jet: Zo’n gevoel had ik er ook al bij.

    Maar het is wel een goed idee om eerst het 3G net werk uit te breiden want wat heb je aan tetherheren over GPRS? dat wordt zo traag als wat. (heb er ervaring mee)

  11. @Laurens
    Geen PDANet gebruiken maar MyWi. Daarmee kan je vanaf de iPad straks met wifi naar de iPhone connecten (als peer to peer wifi verbinding) en zo via 3G het internet op. MyWi simuleert dus in feite een Wifi router op je iPhone. Zo geef ik wel eens iemand anders met een 2G iPhone toegang tot internet. En mezelf vanaf de laptop natuurlijk.

  12. @Manuel: @bertvH: Met KPN kan je ook niet tetheren. Als je 10 keer meer dan de gemiddeld nederlander gebruikt dan krijg je een waarschuwing van KPN. Na 3 waarschuwingen dan heb je geen internet meer….

  13. Ik woon in zoetermeer en heb geen 3g dekking , slechte actie bij t-mobile , staks heeft ze geen iphone klanten meer, t-mobile heeft 10 jaar niks gedaan om haar netwerk te verbeteren dus wacht ik dat ze doet niks meer ,

  14. blij dat ik T-Mobile heb met OS 3.0, waarbij tethering het gewoon doet. tip voor iedereen volgende maal niet direct update!

  15. Andere prioriteiten? Het verzorgen van een betere dekking zullen ze waarschijnlijk bedoelen. Lijkt me een uitstekende prioriteit.

  16. Dus, wacht even. Tetheren ging eerst wel via TMobile met de iPhone, maar ze nemen wel de moeite om het weer terug te draaien omdat ze andere prioriteiten hebben? Het werkte toch gewoon?

    Ik begrijp die logica niet en ik vind dat die Bart Weijermars gewoon moet zeggen waar het op staat: straks met de iPad wordt Tethering pas echt een mooie melkkoe, maar het bestuderen van een business model hiervoor kost tijd.

  17. Het enige wat tethering doet is dezelfde data die je op je iPhone zou downloaden presenteren op een groter interface (je beeldscherm). Dus extra netwerkbelasting my ass. Omdat ze het af kunnen dwingen menen ze nog een keer extra te kunnen cashen.

  18. Pffff…dat eeuwige geklaag van jou over je provider! Switch toch gewoon naar Vodafone. Ik type dit vanaf mijn laptop met een tethering verbinding met iPhone 3GS, vanuit een betonnen ziekenhuis, met 5 streepjes ontvangst.

    Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Ik woon in zoetermeer en heb geen 3g dekking , slechte actie bij t-mobile , staks heeft ze geen iphone klanten meer, t-mobile heeft 10 jaar niks gedaan om haar netwerk te verbeteren dus wacht ik dat ze doet niks meer ,

  19. Dus als ik het toch wil gebruiken dan maar mijn kaartje stoppen in een stick van t mobile als ik wil tetheren en iphone abbo. jammer dat je via internet niet de goede scripts kan downen naar je iphone om toch die tethering te kunnen gebruiken.

  20. Duidelijk verhaal dus, ze verdienen niet genoeg aan tethering op de iPhone….

    We moeten dus eerst extra gaan betalen voor tethering wil het ooit beschikbaar komen…

  21. Ik zie het tethering schakelaartje in instellingen staan, maar zou niet eens weten wat er bij “aan” gebeurt. 😀
    Off-topic-opmerking verwijderd.

  22. Ik gebruik ook MyWi zonder problemen. Werkt super. Gebruik het vaak in de trein. Jammer wel dan het netwerk van T-mobile een gatenkaas is waardoor je af en toe geen verbinding hebt.

  23. Toch vreemd dat ik gister mijn iPhone OS via iTunes heb geupdate (naar 3.1.3) en ik gewoon kan tetheren!

  24. Geen 3G dekking in Zoetermeer? Ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt maar heel zoetermeer heeft goeie 3G dekking.

  25. Het aansmeren van 3GSjes heeft natuurlijk de prioriteit.. 😛

  26. Origineel geplaatst door Wacko
    Geen 3G dekking in Zoetermeer? Ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt maar heel zoetermeer heeft goeie 3G dekking.

    Euh..neem aan dat hij het niet uit zijn duim zuigt he..nogmaals..het ligt niet alleen aan T-Mobile..lijkt wel alsof het per Iphone ook verschilt..in Groningen heb ik ook goede 3G dekking, maar ik lees weer van anderen dat die het vaak niet hebben..

  27. @Buurtje: Dat is niet zo. Als je Tettert is de browser agent de desktop versie en zal in veel gevallen de volledige site benaderd worden ipv standaard de mobiele site op je iPhone…

  28. @ pelle4495

    MyWi werkt perfect. Misschien maak je de fout dat je een bluetooth verbinding probeert te maken met de iPhone ipv een Wifi verbinding..?

    Het wordt natuurlijk niet met 4 uit 5 sterren gewaardeerd door 100-en kopers als het niet zou werken. Moet aan jou kant iets verkeerd zijn…

  29. T-Mobile kan heel simpel een extra bundel in het leven brengen voor mobiele gebruikers die willen tetheren.
    Het bundel maken, de verbinding, etc allemaal geen probleem. Maar hoe ga je het op het ene toestel blokkeren, en hoe ga je het op de ander activeren? Ze kunnen met de iPhone een aanbiederbestandje met instellingen uploaden, echter is deze voor iedereen – dus ik denk dat ze eerst dit probleem moeten oplossen. Hoe kun je gericht op elke T-Mobile iPhone een los bundel wel/niet activeren. Zit een heel technisch gedoe achter.
    Het zomaar activeren doen ze sowieso niet, logisch dat ze het niet doen. Ze hebben immers een USB dongle.

  30. Wat doet t mobile eigenlijk tegen mensen die het wel gebruiken? Ik gebruik zo nu en dan ook MyWi, nog nooit wat van teruggezien op de factuur.

  31. Niet in oosterheem , vroeger met orange vol 3g nu alleen gprs en binnen huis geen signaal , en ja t-mobile heeft mijn abo opgezet voor dat reden en nu heb ik vodafone met perfect 3g , dus zoetermeer perfect nee mijn buurman werkt bij t-mobile en moet buiten in het tuin om te bellen , binnen heeft hem kpn @Wacko:

  32. koop gewoon een router en 3G simmetje erin en hij zet de 3G om in WiFi net als bij mywi alleen zonder jailbraek dan natuurlijk. Je doet een dual sim bestellen bij je provider en je hebt ook nog eens 2 simmetjes kan niet beter je eigen netwerk volledig mobiel ook nog (kost wel wat)

    Gr. iPhonevanolaf

  33. Her aparte vind ik het volgende. Ik zit in Polen. Isp : ERA. Era is T-Mobile. Het wordt dit jaar nog omgenaamd. Ik heb 500mb internet bij mijn abo (sim only in simlockvrije 3gs). Grotere bundels zijn mogelijk, maar ik betaal maar 2,50eur/mnd voor die 500 en is genoeg voor mij. Er zijn ook bundels zonder limiet. Toen ik thetering aanklikte in het menu kreeg ik de melding dat het was uitgeschakeld door ERA. Ik heb klantenservice gebeld en die activeerden het zonder enig probleem. 10min later werkte thetering. Ik snap niet waar tmobile in nl zich zo druk over maakt. Of ik mijn mail nu op iPhone of laptop lees etc. Maakt toch niet uit voor de belasting? p2p ed is makkelijk in te dammen. Ik vind het vreemd dat men zulk verschillend beleid voeren in andere landen. Terwijl ik eigenlijk zou verwachten dat het 1 pot nat is.

  34. ik wil nog niet eens tethering, wat valt er te tetheren met een snelheid van 10 kb/s.

    kom eerst maar met fatsoenlijke 3g dekking

  35. Ik heb nog een Iphone, maar met de arrogantie van Tmobile gaat deze er ook zeker niet komen in combinatie met een abonnement van hun. Schitterend dat zulke grote bedrijven zich in de eigen voeten blijven schieten.

    Geef de mensen wat ze willen, dat is het enige dat werkt. Welk bedrijf zal dat als eerste snappen.

  36. Origineel geplaatst door kennet
    Ik heb nog een Iphone, maar met de arrogantie van Tmobile gaat deze er ook zeker niet komen in combinatie met een abonnement van hun. Schitterend dat zulke grote bedrijven zich in de eigen voeten blijven schieten.Geef de mensen wat ze willen, dat is het enige dat werkt. Welk bedrijf zal dat als eerste snappen.

    Noem ff een provider waar het allemaal 100% goed gaat svp.

    Ik zie je antwoord gaarne tegemoet.
    Al dat vooringenomen gezwans, alleen maar ongefundeerde aannames en veronderstellingen.

    Ik heb zakelijk (met echt grote mensen abonnementen) bij alle grote providers gezeten in de afgelopen 10 jaar. Met iedereen is wel iets mis.

    Wie beweert dat het niet zo is is een jokkebrok.

  37. Dat is jammer dat het geen prioriteit heeft bij hen. Bij een substantieel deel van hun klanten heeft dat wel prioriteit.. bij het uitkiezen van een andere provider.

  38. Hij zegt toch ook: “Welk bedrijf zal dat als eerste snappen.”
    Hij zegt dus eigenlijk hetzelfde als jij..dat er nog geen is die het snapt.

  39. Origineel geplaatst door Thumper_uk
    Niet in oosterheem , vroeger met orange vol 3g nu alleen gprs en binnen huis geen signaal , en ja t-mobile heeft mijn abo opgezet voor dat reden en nu heb ik vodafone met perfect 3g , dus zoetermeer perfect nee mijn buurman werkt bij t-mobile en moet buiten in het tuin om te bellen , binnen heeft hem kpn @Wacko:

    praat aub geen poep, ik woon zelf in oosterheem en heb nergens last van dikke vette 3G dekking

  40. @wacko you dont live in oosterheem , and the language you use shows you are stoned going by the name you use , oosterheem is not small just because your lucky does not mean everyone is , seeing as t-mobile have stated the signal where i live is not good , it shows you know nothing , back on topic graag

  41. That’s it! Zodra m’n abonnement afloopt is T-mobile een klant kwijt.

  42. Ik begrijp het ook niet hoor, binnenkort lopen de eerste 2-jarige abonnementen af. Als het dan nog niet rond is, zoek ik een provider die het wel kan bieden.

  43. idd praat geen poep man!!, in oosterheem echt geen dekking t-mobile!! helemaal Kortom Uitermate Teleurstellend
    @Wacko:

  44. Grappig, vorige week belde T-Mobile mij nog om me over te halen om het contract met 2 jaar te verlengen.
    “Op de i-phone 3GS kun je nu ook tethering gebruiken zodat je met je laptop overal kunt internetten.”

    Dus eerst als verkooptechniek gebruiken en vervolgens afschaffen… lekkere provider…

  45. @M.: Helder!

  46. klinkt goed als je internet maar snel genoeg is dan op je laptop

  47. Ik snap niet waarom tethering via de iPhone niet mag en via alle andere toestellen wel…

  48. Zwaar triest van T-mobile, dan maar mijn oude Sony Ericsson K810i gebruiken. Hiermee werkt Tethering namelijk wel met m’n T-mobile i-150 abonnement.

  49. @Roland:

    ik denk dat dat komt door dat de iPhone nu al het meeste word gebruikt in mobiel internet.
    Moet je nagaan als iedereen Tethering gaat doen en kijk maar naar de verkoop cijfers die zijn hoog ik denk dat 1:25 mensen een iPhone hebben.

    Wat ik ook raar vind is dat ik met mijn iPhone 3G opeens kon Tetheren terwijl ik een Sim-Lock heb bij T-Mobile eerst kon ik dat niet hè en zo opeens kwam die optie beschikbaar en waneer ik verbinding maakte met m’n laptop was het weer weg ik had GEEN gebruik gemaakt van help.benm.at en ik had NIET geupdate naar firmware 3.1.3 hebben anderen de zelfde ervaring?? Laat het effe weten wat jou overkwam

  50. Gewoon sim only van telfort. Zit je lekker goedkoop op KPN netwerk en kun je lekker tetheren.

  51. Origineel geplaatst door Roland
    Ik snap niet waarom tethering via de iPhone niet mag en via alle andere toestellen wel…

    het verschil met het data abonnement wat in je iphone abbo zit verwerkt en ieder ander data abbo is dat die van de iPhone ook echt helemaal onbeperkt is. bij al die htc telefoons krijg je “onbeperkt internet” tot op een zekere hoogte, je kan dan wel gaan tetheren maar dan kom je veel sneller aan het echte maximum.

    wat ze alleen slim doen is deze max hoeveelheid data op zon niveau zetten dat je er met mobiel internet niet aankomt maar met computer gebruik wel. op je telefoon is het dan onbeperkt maar ga je via je telefoon op je laptopje downloaden kom je er zo overheen. en dan ga je dokken en flink ook.

    bij de iphone is met zijn gesloten systeem ( zonder jailbreak ) geen tethering mogelijk hier, daarom geven ze ook onbeperkt internet. dan krijg je ook geen gezeur met klanten die het wel lukt om met alleen mobiel internet die max te behalen.

    omdat windows mobile een minder gesloten systeem is kun je sowieso gaan tetheren of t-mobile dat nou wil of niet.

  52. Origineel geplaatst door Tom
    Grappig, vorige week belde T-Mobile mij nog om me over te halen om het contract met 2 jaar te verlengen.
    “Op de i-phone 3GS kun je nu ook tethering gebruiken zodat je met je laptop overal kunt internetten.”Dus eerst als verkooptechniek gebruiken en vervolgens afschaffen… lekkere provider…

    Precies. Sterker nog: ik heb eergisteren over DIT exacte verhaal met iemand van T-Mobile gesproken en heb ook een email van die persoon gekregen met de toezegging dat tethering de eerste helft van dit jaar beschikbaar zou komen! Heb zelfs nog 2 maanden 50% korting op m’n abo gekregen vanwege “de verkeerde toezegging” van de callcenter medewerker (over dat tethering op de 3gs direct zou werken).

  53. “We hebben andere prioriteiten.”

    het verbeteren van de dekking en de het 3G netwerk hoop ik, want dat is bij T-mobile super slecht…

  54. Origineel geplaatst door PB
    Misschien gaat T-Mobile eerst eens werken aan een goede 3G dekking (zelfs in de Randstad)……….Nee zal wel niet

    Blijkbaar heb jij het artikel niet gelezen?

  55. Zojuist antwoord op mijn vraag gehad, over hoe het nu zit, krijgen we nu wel of niet tethering in de eerste helft van 2010:

    U geeft aan dat u op internet hebt gelezen dat de directeur van T-Mobile aangeeft dat er geen prioriteit op het aanbieden van tethering rust. Wij begrijpen dat u dit vervelend vind. Op T-Mobile Klantenservice is alleen het antwoord bekend dat u al eerder heeft gehad. Namelijk dat in het eerste half jaar van 2010 wij een aanpassing zullen maken voor alle iPhone abonnee klanten. Wij kunnen niet aangeven wanneer deze aanpassing precies gedaan zal worden.

    We vertrouwen erop u hiermee naar uiterste tevredenheid te hebben geïnformeerd en wensen u een fijn weekend toe.

    Met andere woorden: Wij weten van niks, en je moet maar geduld hebben…

  56. @adfsdf:

    hallo
    heb je dan een officieel simlockvrije?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.