Reacties voor: T-Mobile introduceert Travel & Surf: internetten en dataroaming in EU voor vast bedrag

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, komt met een nieuw flatfee-abonnement voor (mobiel) internet in de Europese Unie.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Nog net op tijd voor de buitenlandse festivals 🙂 14,95 voor een week onbeperkt internet vanuit Slovenie! top!

  2. Geweldig! Alleen erg, erg jammer dat het alleen voor de EU geldt..

  3. ah, dat is best goed nieuws! Even je mail kijken loopt al snel in de papieren 🙂 Prettig vind ik! Al is 15 euro voor een week nog steeds niet heel goedkoop, maar goed, ik zou het er wel voor over hebben!

  4. W00t! Vet handig voor op vakantie!

  5. @jelle: misschien als het aanslaat valt het uit te breiden? Ze zouden er iig landen binnen europa die niet binnen de EU vallen wel bij mogen doen (ben zelf nogal een noorwegenganger :D)

  6. Klinkt goed. Eerste andere nieuws van T-Mobile dat ik toch graag zou lezen is dat ze aan de persoonlijke Hotspot gaan meewerken, maar goed dat is off-topic.

  7. Eindelijk! Haha

  8. Het is een stap in de goede richting. Het punt blijft dat je maar met 1 apparaat gebruik kunt maken. Dus niet en met je laptop en iPad en Macbook air online (wat in mijn situatie vaak voorkomt). Daarom vind ik de DROAM toch nog steeds een betere oplossing én voordeliger. Met 5 apparaten via wifi connecten. Scheelt ook heel veel batterijduur van je telefoon omdat hij geen 3g/2g data hoeft te doen. De telefoon gaat nu meer dan 1 dag langer mee!

  9. Echt handig vind ik het niet…
    Ik ga begin juni al op vakantie, dus daar val ik dan weer buiten. Dat ze niet gewoon vanaf nu doen, moet toch ook kunnen.

    Erg jammer maar volgend jaar meer geluk 🙂

  10. Ik ga volgende week op wintersport in Europa. Is er op dit moment een mogelijkheid om iets van een bundel af te sluiten om gebruik te maken van internet (whatsapp) in het buitenland zonder al te hoge kosten?

  11. Zo en de rest volgt neem ik aan.

  12. Sja, feit blijft dat het raar is dat je bij hetzelfde bedrijf maar dan in een ander land wordt opgelicht voor je bel/sms/datakosten.

    Het wordt gelukkig beter, maar 2 euro voor 10MB? Dan is het goedkoper om SIMkaart met 10 euro tegoed te kopen volgens mij. Dan heb je meer MB’s voor dan met die 2 euro per 10MB….

  13. Heeft Vodafone niet ook al zoiets? De Reis Dagbundel ofzoiets?

  14. als ik op vacantie gaat dan neem
    ik een goedkoop toestel , mijn iphone blijft thuis , je ga op vacantie als je kun niet leven zonder een iphone voor een paar weeken dan heb je geen leven

  15. @Patrick Mulder http://www.adfiliate.nl: Of je zegt gewoon neem Vodafone Ierland en betaal heeel veel minder 😉

  16. Als de ontvangst van 3g elders net zo dramatisch slecht is als in Nederland, laat dan maar zitten. Gewoon bij een wifi-punt gaan zitten en je hebt gratis internet.

  17. @Marcel: Vodafone Ierland is een goede optie, maar als je maar naar 1 land gaat, kijk dan naar een lokale optie. In Dld bijvoorbeeld MedionMobile, en in Oostenrijk A1 mobile. In Frankrijk een Orange Mobicarte en in Zwitserland Swisscom NATEL Liberty

    @Alchemist: De 3G dekking in het buitenland wordt steeds beter. Vooral in Zwitserland en Italië is de dekking echt super! Duitsland en Frankrijk valt wat tegen…

  18. Origineel geplaatst door alchemist
    Als de ontvangst van 3g elders net zo dramatisch slecht is als in Nederland, laat dan maar zitten. Gewoon bij een wifi-punt gaan zitten en je hebt gratis internet.

    ja das leuk, maar ik ga bijv. vaak op wandelvakantie en dan kom ik echt niet zo vaak bij wifipunten.. dus die vlieger gaat niet altijd op 🙂

  19. @nibs: heeft niks met ‘niet zonder iPhone kunnen’ te maken, voor 14,95 per week kun je skypen, msn’en, foto’s/video’s sturen mt en naar het thuisfront. Prachtig toch. Als je ‘gewoon’ gaat bellen ben je gauw veel duurder uit en je hebt minder mogelijkheden dan met een iPhone (feit).

    Dat jij je telefoon niet durft mee te nemen zegt eerder iets over jou.

  20. Het gaat mij er alleen om dat ik whatsapp kan gebruiken want dat lijkt me nog steeds een stuk goedkoper als mijn tmobile abbo in het buitenland. Is er op dit moment nog geen internetbundel af te sluiten?

  21. Gelukkig hebben de meeste hotels tegenwoordig gratis WIFI. Beetje mosterd na de maaltijd, zullen we maar zeggen.

  22. Beter! Ik zat er serieus aan te denken over te stappen op Vodafone vanwege het internet in het buitenland.

  23. “Daarnaast komt T-Mobile aan het eind van dit kwartaal met een vernieuwde versie van Internet Europa. Met deze bundel kun je voor €9,95 per maand onbeperkt gebruik maken van internet op je mobiel..”

    Waar komt dat vandaan? Dat staat niet in het persbericht!
    En het lijkt me bijzonder onwaarschijnlijk afgezet tegen de € 14,95 per week voor het Travel & Surf aanbod en het feit dat dit dan (afgezien van de datalimiet) net zo duur zou zijn als de huidige nationale tarieven….

  24. @Patrick Mulder http://www.adfiliate.nl: Droam is totaal niet interessant om diverse redenen.
    Nr 1 is de terugbreng termijn die onredelijk kort is:

    Wij verwachten dat je Droam maximaal 2 werkdagen nadat je terug bent retourneert.

    Een redelijke termijn is een week, niet 2 werkdagen. Binnen 2 werkdagen is het vrij lastig voor de gemiddelde pakketdienst om ‘m terug te sturen. Dan moet je dus weer langer gaan huren dan nodig is.

    Nr 2 zijn de prijzen. Je betaald voor een datalimiet van 50MB per dag. Je betaald eerst 200 euro borg wat menigeen niet zomaar eventjes uit de zakken klopt. Zeker niet bij de vakantie, dan wil je het aan andere dingen besteden. Daarna betaal je de eerste dag 27,50 om daarna 3,50 te betalen. Dan is de 14,95 per week voor ongelimiteerd internet van T-Mobile een stuk aantrekkelijker. Vooral als je kijkt naar wat het bijkopen van dataverkeer kost (45 euro per GB, eerste GB is 65 euro). Vergeleken met T-Mobile hebben we het dus eigenlijk over exorbitant hoge prijzen voor wanneer je net wat meer dan 50MB per dag gebruikt.

    Nr 3 op dit moment heb je meer dekking met T-Mobile dan met die Droam. De Droam werkt bijv. niet in Noord-Scandinavië dus als je daarheen gaat is het ding geen optie.

    Je kunt dus beter zelf een MyFi kopen voor die 200 euro, dat is dan een eenmalige uitgave. Combineer dat met een simkaart in het land waar je heen gaat, van Vodafone Ierland of je T-Mobile kaartje en je hebt volgens mij een heel wat interessantere optie dan die Droam. Het gebruik van wifi is ook nog een optie ware het niet dat in 99% van de gevallen het dermate slecht is dat je amper kunt internetten. Zonde in de vele gevallen waar je daar ook nog eens voor moet betalen.

  25. Vodafone & KPN eat your heart out .. !

  26. Koop op reis een wifi code bij een hotel en je zit na een paar dagen al op 14,95. Maaruh… Hoe is het bereik van t-mobile in het buitenland?

  27. Vergelijk het eens met internet in nl? Nog steeds 100x zo duur.
    Het blijft onnodig

  28. M’n vader heeft een Oostenrijks data-kaartje gekocht, voor als we op wintersport zijn, van 3GB, een jaar geldig, kostte iets van €29,95 ofzo. Valt allemaal heel erg mee dan. Kaartje “geknipt” maar microSIM, in de iPad, MyWi aan en zowel m’n vader (via iPad en iPhone 4) als ik (via iPhone 4) kunnen heerlijk internetten.

    Prima oplossing.

  29. Origineel geplaatst door ppl
    @Patrick Mulder http://www.adfiliate.nl: Droam is totaal niet interessant om diverse redenen.
    -knip

    Zo, dit is achterlijk duur! En heel onpraktisch. Kortom, fail!

  30. ik hoop dat het ook voor Turkije is

  31. Zal Turkije ook erbij horen, ik denk het niet omdat ze nog niet behoren tot de EU. Maar zal wel mooi zijn als het wel kan, genoeg Nederlanders die na 1 juli naar Turkije op vakatie gaan.

  32. Als het is wat ik hoop dan is die T-Mobile bundel de gouden greep voor veel gebruikers. Ik hoop namelijk op een bundel van 500 MB voor zowel gebruik in Nederland als gebruik in het buitenland voor 9,95 per maand. Daar kunnen de meeste gebruikers alles mee doen wat ze wensen op streaming na.

  33. Been there, done that.

    Vodafone heeft al een paar maanden dergelijke service, hoewel ik daar wel bij moet zeggen dat dit gelimiteerd is tot de 16 Vodafone Europe-landen.

    Kosten:
    2 euro/dag
    OF
    5 euro/maand (maar: opzegtermijn 3 mnd. meen ik)

    Wat krijg je? Simpel: je kunt je nationale databundel internationaal gebruiken.

    Bovenstaande is een van de redenen dat ik bij Vodafone zit.

  34. goede deal die bundel als hij echt komt en voor binnen en buitenlands gebruik wordt. Dat is dan meteen voor T-Mobile een goede manier om vele klanten zelf te laten kiezen voor een bundel die niet langer meer onbeperkt is zoals dit nu voor dat bedrag het geval is…..

    Ook ontstaat er eindelijk concurrentie in dataverkeer voor het buitenland. 10MB voor een dagbundel vind ik wel heel erg weinig, als je niet doorhebt dat je navigatie kaarten ophaalt in het buitenland, dan zit je er zo aan.

    Vodafone heeft nu bijvoorbeeld al een datadagbundel op reis voor zakelijke klanten (=50MB per dag) en die hoeveelheid voldoet. Ook voor particuliere klanten is er wat te kiezen. Een 2,- euro bundel per dag of voor 5,- euro per maand je Nederlandse bundel in het Europese buitenland gebruiken. Wel jammer dat die 5,- aan je hele contracttermijn vast zit.

    KPN is ook wel bezig met bundels, maar heeft tot nu toe eigenlijk nog niets concreets laten zien. Als enige provider die geen dataalternatief bied worden ze nu denk ik voor nog meer klanten te duur. Vooral nu Vodafone adverteert op TV met de 2,- euro dagbundel zullen er veel KPN klanten zijn die opeens op gaan letten en ontdekken dat KPN geen enkel alternatief biedt. Tijd dat KPN haast gaat maken!

  35. Origineel geplaatst door Bram
    Been there, done that.Vodafone heeft al een paar maanden dergelijke service, hoewel ik daar wel bij moet zeggen dat dit gelimiteerd is tot de 16 Vodafone Europe-landen.Kosten: 2 euro/dag OF 5 euro/maand (maar: opzegtermijn 3 mnd. meen ik)Wat krijg je? Simpel: je kunt je nationale databundel internationaal gebruiken.Bovenstaande is een van de redenen dat ik bij Vodafone zit.

    En betalen per seconde denk ik…. Oh nee daar niet.

  36. Te grappig 🙂 gisteren de site van tmobile zitten scannen naar een dienst als deze. Heel toevallig!

    Zou top zijn om dit via sms te kunnen doen. Leuk voor dagje in buitenland icm twitter etc.

    Goed bezig!

    Vraag me wel af of dit ook een soort roaming toestaat. Ik bedoel, gaat dit via alle andere netwerken in dat land? In Spanje heb je gebieden waar soms maar 1 provider bereik heeft. Net als voice roamt mijn toestel naar een beschikbaar netwerk. Hopelijk werkt dit ook voor data.

  37. Wat ik me afvraag en niet heb kunnen terug vinden is of je deze bundel per week kunt afnemen. Of is het een contract wat je €15 per week gaat kosten met bv een minimum van een maand???

  38. Voor 14,95 een maand internetten in Europa dat is een redelijke prijs. Ben benieuwd hoeveel data je mag gebruiken. Ik gebruik nu gemiddeld 1Gb per maand met mijn iPhone. Wat is nou het verschil met die 9,95 voor Europees internet bij T-Mobile? En is het nou een prepaid service? Het artikel is daarover onduidelijk. Er wordt gesproken over een abonnement, maar óók over opwaarderen via webpagina of SMS – en dat duidt juist op prepaid! Graag meer duidelijkheid geven. En liefst woorden als ‘dienst uitrollen’ vermijden. dat is zulke vervelende bedrijfstaal!

  39. Internetten in de hele Europese Unie klinkt heel leuk, maar laat ze eerst maar eens een normale dekking krijgen in bijv. Nederland, om van het buitenland nog maar niet te spreken…

  40. Zeker handig voor op vakanties.

  41. De dataroaming prijzen zijn nu dan ook belachelijk.

    Weekendje skien in oostenrijk laatst.. 130 euro lichter aan roamingskosten…

  42. Dit wordt mooi voor die iPhone nano die gisteren in het nieuws was. Ook wel mooi dat Europa een groot netwerk krijgt. Het wordt natuurlijk nog allemaal veel goedkoper. Straks hebben die russen etc. een heel grote markt om goedkoop internet aan te gaan bieden. Dus die prijzen worden heel laag, denk ik. 🙂

  43. @frankhan vodafone is ook per seconde nu , kijk op het vodafone site , dus je moet kijken voor schrijven

  44. @ucsdcom: Ik zit al tijdje te overwegen om over te stappen van t-mobile naar vodafone. Oa door de slechte 3g dekking van t-mobile. Echter ik kan de 2 euro per dag/ 5 euro per maand bundel bij vodafone nergens op hun site vinden.
    Weet je waar ik dit ergens kan vinden

  45. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wat nu het verschil is tussen Travel&Surf en Internet Europa.
    Die laatste is namelijk per maand goedkoper.

  46. Origineel geplaatst door Patrick Mulder http://www.adfiliate.nl
    Het is een stap in de goede richting. Het punt blijft dat je maar met 1 apparaat gebruik kunt maken. Dus niet en met je laptop en iPad en Macbook air online (wat in mijn situatie vaak voorkomt). Daarom vind ik de DROAM toch nog steeds een betere oplossing én voordeliger. Met 5 apparaten via wifi connecten. Scheelt ook heel veel batterijduur van je telefoon omdat hij geen 3g/2g data hoeft te doen. De telefoon gaat nu meer dan 1 dag langer mee!

    De DROAM is gewoon een huawei e585. Een mifi dus. Zij bieder=n er een sim bij met een beperkte datahoeveelheid. Kan je net zo goed een lokal eprepaid sim in stoppen. das goedkoop. Laatst maand duitsland onbeperkt internet voor 25 euro met een o2 prepaid sim in een huawei.
    Of je koopt een ierse sim van vodafone. (zal ook wel in die droam zitten.

  47. T-mobile zou zichzelf als prioriteit moeten stellen om eerst eens een fatsoenlijke dekking in NL te realseren. Ik heb via de dekkingskaart al zo’n 20 meldingen en via Netwerkradar al 50 meldingen doorgegeven en ze doen er geen ene reet aan.

  48. Origineel geplaatst door laura
    Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wat nu het verschil is tussen Travel&Surf en Internet Europa. Die laatste is namelijk per maand goedkoper.

    Internet Europa heeft een 500 MB datalimiet. Zodra je daar overheen gaat, gaat je snelheid omlaag. Werkt zoals Pockter Internet Plus hier in Nederland.

  49. @Taco Scargo:
    Ik blijf toch volhouden dat ik in het Engelse persbericht van T-mobile Duitsland waar naar verwezen wordt niet kan terugvinden dat er ook nog een Internet Europa abo zou zijn voor € 14,95, naast het nieuwe Travel & Surf aanbod….

    @Gonny van der Zwaag: Het persbericht is Engels en je geeft een Nederlandse quote, misschien verklaart dat waarom ik het niet kan vinden?

  50. Voor de geïnteresseerden:
    Tavel & Surf mag dan nog niet ingevoerd zijn, maar ik krijg wel al de mogelijkheid om “Internet Europa” voor €9,95 af te sluiten. Je krijgt een bundel van 500mb voor alle landen in Zone 1. De looptijd is minimaal tot het einde van je abonnement, dus niet maandelijks opzegbaar.

    http://twitpic.com/4wo7c4

  51. @marco – Dat staat wel degelijk in het persbericht. De letterlijke tekst is:

    Wat we al wel kunnen melden is dat we aan het einde van het eerste kwartaal een vernieuwde versie van Internet Europa zullen introduceren. Met deze bundel kunnen klanten binnen Europa onbeperkt gebruik maken van internet op hun mobiel voor een vast bedrag van 9,95 per maand. Na 500MB binnen een maand wordt de internetsnelheid verlaagd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.