Reacties voor: T-Mobile Hotspot: iPhone als modem vanaf 12 oktober

T-Mobile introduceert tegelijk met iOS 5 op 12 oktober de Personal Hotspot-functie voor de iPhone. Daarmee kun je de internetverbinding tegen meerprijs als modem gebruiken voor een tablet of laptop.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik ga nu natuurlijk wel naar de provider die de snelheid van 14.4Mbps aanbied voor de iPhone. Dus T-Mobile?

  2. Ik denk dat iedere provider al een hartaanval heeft gekregen van die nieuwe technieken, dus ruimer met data zullen ze niet worden

  3. Zoooow. Ze komen dan eindelijk na 3,5 jaar hun woord na, nl. dat ze erop terug zouden komen op het onderwerp tetheren.

  4. Nou, die 15 euro kunnen ze niet lang meer vragen. Met de nieuwe telecomwet moeten ze het gewoon doorlaten. Overigens, bij KPN en Vodafone kost dit niets.. en heb je 14,4 MBPS

  5. Tjonge jonge dus ik heb nu nog een abo onder de oude voorwaarden ( 150 minuten EN 150 sms en geen datalimiet.
    gratis persoonlijk hotspot dmv jailbreak voor €30.
    Wil ik de 4s met hotspot betaal ik € 30 voor 150 belminuten, € 15 voor hotspot, extra voor sms, en grote kans op extra of afknijpen als de data aan de limiet zit.
    Ik hou de 4, stop mijn abbo en ga op zoek naar een leuke sim only.

  6. Hmmm, Vodafone heeft dit ak sinds 1 augustus met de BSW Smart abonnementen en hier zit het er gewoon bij in zonder extra kosten. Heb zelf mijn iphone op Vodafone BSW smart zitten. 150 belminuten 1,2 gb internet, 28,8 mbps snelheid, hotspot functie, 3000 smsjes, bellen per seconde en dan ook nog eens volledig bellen, smsen en internetten in alle Vodafone passport landen zonder extra kosten. En dan ben ik in totaal 45 euro per maand kwijt. Heerlijk en zonder zorgen of shockbills.

  7. Die eerste 6 maanden gratis, die gaan dus in vanaf het moment dat jij voor het eerst besluit die bundel te activeren?

  8. De providers mogen snel hun data-abonnementen aan gaan passen!
    Net wat thespirit zegt, ik blijf lekker bij mijn sim-only abbo (die ik overigens nooit ga aanpassen i.v.m. Die datalimit) en dualsim zodat ik en op mij iphone en ipad lekker kan blijven internetten!
    Belachelijk al die bedragen!

  9. Einde t-mobile of einde dit soort fraude hopelijk.
    Raar dat mensen het normaal vinden op 45 euro’s te betalen als zuinigste smartphone/tether optie. In deze doelgroep zitten mensen zoals mij die 200 mb per maand gebruiken verdeeld over de 2 apparaten en bijna niet smsen of bellen.

  10. Waar haalt tmobile hetlef vandaan om er geld voor te vragen?!!! Ik zeg boycotten die handel!

  11. Hahaha wat een bazen bij tmobile.
    Telfort simonly zonder datalimiet+jb FTW! bij mij werkt dit al ruim een jaar prima. Kansloze actie om 15e per maand te vragen voor tetheren.. Ik download nog even een 12gb hd film via mijn iphone terwijl ik slaap. Omdat het kan.

  12. Dit betekent dus dat zelfs met een JB je de *** bent. Ik heb namelijk een oud abonement en JB. gebruik MyWi voor het connecten van mikn laptop. Dat is nu dus over?? Of kunnen ze dat bij de oide klanten niet afknijpen?

  13. Echt een schandalige prijs

  14. Ik ben al 5 jaar klant bij t-mobile en heb sinds ik mijn iphone 4 heb altijd al persoonlijke hotspot gehad. (zonder jailbreak)

  15. Wij hebben dat al sedert de iphone 4 gratis met provider mobile vikings!!! Dus nie echt groot nieuws.

  16. En waar zijn nu al die tmobile aanbidders die aldoor schreeuwden dat er geen data imker zou komen, en dat die andere providers zakkenvullers waren.
    En een slechte dekking en een datalimiet, ik denk dat ik ook maar naar tmobile overstap, hahahahahaha

  17. @thespirit: Bij de oudere abonnementen is de hotspotfunctie van Vodafone wel degelijk geblokkeerd. Die vragen er ook 15 euro voor. Gelukkig zijn er jailbreaks.. Gebruik het te weinig om 15 euro neer te willen leggen.

  18. In de iPhones van Telenet zat al zoiets

  19. Het is jammer dat ze er zoveel geld voor vragen als je het maar af en toe nodig hebt. Tegen de tijd dat mijn abbo is afgelopen zoek ik wel een alternatief.

  20. Ik heb nu een i-150 abo, jb en tetherme en dat werkt prima. Ik ben benieuwd of dat ook blijft werken of dat het met het officiëel invoeren van de hotspot functie nu afgelopen is. Als het blijft werken, denk ik dat ik m’n abonnement gewoon laat doorlopen, tenzij er een provider opstaat die een bruikbaar abonnement introduceert.

  21. Ik vraag mij af of Tmobile zomaar een functie die op de iPhone zit kan afknijpen. Ik kan dus niet volledig de IPhone gebruiken zonder daar meer voor te moeten betalen!!

  22. Ik vind dat het mes hier aan 2 kanten snijdt. Ja, het is schandalig dat T-Mobile, en andere providers, je met hun 15euro per maand een poot uitdraaien. Tegelijkertijd wordt er nooit een woord gerept over het feit dat Apple het toestaat dat een provider de persoonlijke hotspot kan uitschakelen in je telefoon.

    Ik weet niet hoe dit bij Android geregeld is. Maar blijkbaar kan het daar niet aangezien je met die toestellen we naar hartelust kunt tetheren.

  23. Gebruik PDANet. Daarmee kun je je tethering connectie maskeren. Wel JB nodig.

  24. Wel heel erg raar eerst lopen ze te blaten bandbreedte probleem en te duur en vervolgens biedt Tmobile dit aan en ook Internet in de trein (die ook van 3G of HSDPA gebruikt maakt)

    Kromme redenering van oa Tmobile dus.

  25. @Jochem: Dat is voor mij ook het vreemde. Het lijkt een beetje op ongelijke behandeling. Met een Android phone is het geen probleem (en gratis), bij een iPhone moet je er voor betalen.

    Het voordeel is wel dat je een separate datalimiet hebt voor het tethered verkeer. Daar betaal je dus die 15 Euro voor. Maar voor mij (die de personal hotspot functie waarschijnljik incidenteel gaat gebruiken voor mijn iPad) zou tethering binnen mijn bundel net zo handig zijn. Desnoods betaal ik extra als ik over de mijn datalimiet heen ga. Maar ja … daar kan ik niet voor kiezen …

  26. Origineel geplaatst door nnijd
    Dit betekent dus dat zelfs met een JB je de *** bent. Ik heb namelijk een oud abonement en JB. gebruik MyWi voor het connecten van mikn laptop. Dat is nu dus over?? Of kunnen ze dat bij de oide klanten niet afknijpen?

    Als je dan toch onbeperkt internet op je iPhone hebt, zoek dan eerst a.u.b. een woordenboek op of gebruik de spellingscontrole.
    Maar als je een Jailbreak hebt moet het gewoon werken zonder problemen om te tetheren.

  27. Origineel geplaatst door Ronald
    BSW Smart

    Vodafone is het inbegrepen? Echt waar? Ik belde vanochtend met Vodafone om te informeren en die man gaf aan het het 10 euro per maand extra kost om de functie aan te zetten.

  28. Kunnen ze het dan detecteren als je dit dmv jailbreak hebt? (En dan gewoon de ‘ingebouwde’ tethering, niet met MyWi ofzo.) Dat doe ik namelijk al sinds jaar en dag, en ik wil niet opeens 15 euro extra dokken, daarvoor kan ik wel zonder leven.

  29. M’n 2-jarig abo met 3GS loopt april 2012 af.
    Dus zodra de JB voor iOS5 er is, zet ik die op mn 3GS, ga fijn tethering aanzetten via JB en houdt mn 3GS tot augustus 2012 en pak dan wel de 5.

  30. Sorry hoor maar ik houd het op een duo sim in mijn iPad, 15 euro per maand extra is echt veel te veel.

  31. ik heb duo sim en een prepaid dongel gekocht als ik op mijn MacBook wil internetten: hup sim uit m’n iPad en in de dongel er staat nergens dat dat verboden is XD

    dus waarom theteren wel? slaat nergens op! het wordt tijd dat de telecom eens flink op hun nummer gezet wordt!
    daarnaast vind ik dat de providers (zeker t-mobile) eens wat aan hun internet dekking moet doen voor ze dit soort prijzen introduceren nu wordt je als consument 2x genaaid: slechte dekking en veelste duur

  32. Na het lezen van alle berichten valt mij wel op dat er nog een hoop mensen zijn die deze voorwaarden ‘gewoon’ accepteren. Ik ben nu overgestapt naar Sim Only, ja ik doe niet mee aan deze mafia praktijken, en ik mis dus niks.

    Ik begrijp dat providers geld moeten verdienen, maar dit gaat mij echt te ver. We leveren de helft in aan functionaliteit, maar we betalen 2x zoveel (beetje overdreven opgeschreven misschien, maar toch).
    Dat is iig het gevoel dat ze mensen nu geven.

    Moest dit toch even kwijt….

  33. Helemaal ruk natuurlijk. Ten eerste moet je overstappen naar een iSmart abonnement wat veel duurder is qua maandkosten dan de oude iPhone-abbo’s. Ze zeggen er wel bij dat het overstappeen op zich wel geheel kosteloos is. Wauw, wat een dooddoener. En het biedt ook meer keuze in maandbedragen en voordeelbundels. Die allemaal duurder zijn dan wat ik nu heb. Dus nog een dooddoener.
    En ten tweede moet je per maand 15 euro extra neertikken. Je krijgt er dan een GB extra bij maar die hoef ik helemaal niet.
    Ik wil Personal Hotspot gebruiken voor op m’n iPad waar geen wifi voorhanden is, maar ik snap niet waarom T-Mobile er schijnbaar klakkeloos vanuit gaat dat je veel meer data gebruikt omdat je ipv een iPhone nu een iPad of laptop gebruikt.

  34. Wat een negatieve reacties allemaal. Persoonlijk ben ik als T-mobile klant erg blij met deze optie en zal deze dan ook zeker gebruiken. Waar ik woon is de dekking altijd prima en ik ben altijd prima geholpen door de T-mobile medewerkers. Nu kan ik eindelijk in de trein internetten op mijn iPad of MacBook Pro, echt een uitkomst voor bíjna geen geld!

  35. Origineel geplaatst door Lars van Susteren
    Wat een negatieve reacties allemaal. Persoonlijk ben ik als T-mobile klant erg blij met deze optie en zal deze dan ook zeker gebruiken. Waar ik woon is de dekking altijd prima en ik ben altijd prima geholpen door de T-mobile medewerkers. Nu kan ik eindelijk in de trein internetten op mijn iPad of MacBook Pro, echt een uitkomst voor bíjna geen geld!

    Het is 15 euro bovenop je normale rekening, noem dat maar bijna geen geld. Er zijn data-only abbo’s die goedkoper zijn. Kan je beter zoiets doen, maar dan moet je wel een 3G laptop of iPad hebben.

  36. Snap niet dat T-mobile wil bepalen hoe je op de telefoon je dataconnectie gebruikt. Wanneer ik thuis internet met mijn mac, iphone, ipad of PS3 maakt dat voor UPC toch ook geen ruk uit. Wanneer T-mobile adverteert met onbeperkt internet moeten ze geen beperkingen opleggen.

  37. Reactie van T-Mobile naar een 10 jaar oude klant die zegt dat ie misschien toch maar eens over gaat stappen; “jammer dan….” Ik haat deze momenten van uittesten hoe ver ze kunnen gaan. Zal ik gelijk maar €15,- p/mnd extra gaan betalen zodat ik kan bellen? Want dat belast het netwerk toch wel…

  38. Origineel geplaatst door Velocus
    Gebruik PDANet. Daarmee kun je je tethering connectie maskeren. Wel JB nodig.

    Precies. Dit programma wat perfect werkt, weerhoud mij ervan om te updaten naar iOS5 op iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.