Originele iPhone vs iPhone 11 Pro.

Reacties voor: T-Mobile stopt met 2G, het netwerk van de originele iPhone

T-Mobile schakelt vanaf 1 juni het 2G-netwerk uit voor gebruikers. Het zal weinig gevolgen hebben voor gebruikers, want alleen de echte die-hards gebruiken nog een telefoon die afhankelijk is van 2G. Waaronder de allereerste iPhone.

Reacties: 5 reacties

  1. Met de beëindiging van het 2G netwerk kun je geen data meer gebruiken op de genoemde modellen bij t mobile. Echter kun je de toestellen wel nog gewoon gebruiken op het GSM netwerk. Het GSM netwerk is het platform waarmee je enkel kunt bellen / sms’en. Dat netwerk mag niet uitgeschakeld worden van de overheid omdat iedereen ten alle tijden 112 moet kunnen bellen.

  2. Origineel geplaatst door Iemand
    Met de beëindiging van het 2G netwerk kun je geen data meer gebruiken op de genoemde modellen bij t mobile. Echter kun je de toestellen wel nog gewoon gebruiken op het GSM netwerk. Het GSM netwerk is het platform waarmee je enkel kunt bellen / sms’en. Dat netwerk mag niet uitgeschakeld worden van de overheid omdat iedereen ten alle tijden 112 moet kunnen bellen.

    Ik dacht ook ergens ooit gelezen te hebben dat de verkeerslichten ook op 2G draaien (?)

  3. @Iemand: Nee je kunt ook niet meer bellen dan want er is geen 2G, echter bellen we al via 4G al geruime tijd.
    Dus 2G mag prima uitgeschakeld worden bij een provider, en er zijn zat simpele telefoontjes niet eens perse smart die al lang op 4G kunnen.

    Dat je dan nog een mobiel van 20 jaar terug gebruikt, kan je ook 1 voor 2 tientjes kopen met 4G om te kunnen bellen een keer.

  4. @Dennis: jij denkt alleen maar in telefoons. Er zijn genoeg apparaten die nog met 2 of 3G werken (de allernieuwste elektrische fietsen van tegenwoordig bijvoorbeeld)

  5. @Karst: 2G zal voor consument uitgeschakeld worden voor mobiel, voor speciale toepassingen als slimme meter etc zal nog even blijven werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.