Reacties voor: Systeemcrash? BBC-nieuwslezer leest nieuws van haar iPhone

Een nieuwslezeres van de BBC kreeg te maken met een systeemstoring, waardoor de computers en telefoons niet meer werkten. Ze las daarom het nieuws maar voor vanaf haar iPhone-scherm.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Erg ontspannen ging het nieuwslezen van de iPhone trouwens niet.

    Maar het nieuws was er wel!

  2. onvoorstelbaar waar die iPhone wel niet allemaal goed voor kan zijn!

  3. Haha, heeft iemand toevallig de beelden erbij?

    edit: Laat maar, zie op Telegraph dat het over radio-nieuws ging.
    De afbeelding bij het bericht doet anders vermoeden ๐Ÿ˜‰

  4. Had met elke telefoon gekund waarschijnlijk, maar toch leuk dat je zo de paniek wat kan omzeilen.

  5. @Gijsberts, al het radionieuws was, dan moet het voorlezen toch niet zo’n probleem zijn lijkt me? :S Vaag, ik ging namelijk ook meteen uit van TV

  6. Dus hieruit blijkt dat de iphone niet altijd handig is. Waarom prijst iedereen lof uit?

  7. Zo heb ik ooit op mijn werk een spreadsheet naar mezelf gemaild om elders deze te kunnen gebruiken omdat de printer defect was. Toen kon ik nog wel bijlages openen, ;(. Het werkte perfect

  8. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Dus hieruit blijkt dat de iphone niet altijd handig is. Waarom prijst iedereen lof uit?

    Ohja, het doel van een iPhone is bij te staan in een radio-uitzending?

    Wil ik wel eens zien doen met een Samsung Sterretje ๐Ÿ˜‰

  9. Quote uit bovenstaand linkje van de NOS:
    “Twee jaar geleden overkwam NOS-nieuwslezer Rachid Finge ongeveer hetzelfde. Tijdens een nachtdienst waren er netwerk problemen, waardoor hij via zijn computer op de redactie niet bij de nieuwsberichten kon. Vervolgens heeft hij het bulletin via zijn computer thuis naar zijn mobiele telefoon gestuurd en het nieuws daar vanaf gelezen.”

    Ik vind het allemaal leuk en aardig, maar op ieder andere fatsoenlijke mobiele telefoon kan je dit kunstje ook, daar is bepaald niet een iPhone voor nodig. Sterker: met elke andere smartphone heb je helemaal geen problemen met met het scrollen, terwijl je toch voor een grotere weergave kun kiezen: de tekst wordt dan automatisch anders in het scherm opgebouwd.

    Als je leest hoeveel problemen deze Engelse nieuwslezeres had, vind ik het eigenlijk helemaal geen reclame en legt dit juichbericht de vinger op een gevoelige plek. De tekstweergave van de iPhone is nu eenmaal helemaal niet zo perfect als hier wordt verondersteld: kantel je het toestel valt er zo een flink deel van de tekst van je scherm af zodat je ‘m wel heen en weer moet bewegen met je vinger. Dat dat kan is een technisch hoogstandje – praktisch is het niet altijd, dat blijkt nu ook weer.

    Ik vind dat scrollen vaak best vermoeiend als ik langere stukken tekst moet lezen. Zou toch praktischer zijn als het toestel automatisch de regels afbreekt op het eind van het scherm en de tekst volledig zien laat, als je de tekst uitvergroot. Het zou in ieder geval fijn zijn als je een “auto-fill” in zou kunnen stellen. Iets voor versie 3.3?

    Marc W

  10. @bertvH:

    Kom op man, Samsung Star kost net 100 euro en de iPhone? 600? Hou toch eens op met je …opmerkingen.

  11. Origineel geplaatst door Gijsberts
    Haha, heeft iemand toevallig de beelden erbij?edit: Laat maar, zie op Telegraph dat het over radio-nieuws ging.
    De afbeelding bij het bericht doet anders vermoeden

    Tip: stop met plaatjes kijken, en lees! ๐Ÿ™‚

  12. Wat maakt dat mens zich druk zeg, ze leest het nieuws maar voor. Als ze gewoon zegt dat er technische problemen zijn hebben de mensen er heus wel begrip voor als ze een foutje maakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.