Reacties voor: Synchronisatie MobileMe heeft vertraging tot 15 minuten

MobileMe blijkt niet in twee richtingen push-mail, push-contacten en push-afspraken te bieden. Gegevens die je op de iPhone invoert worden pas een kwartier tot een uur later op de desktop en online bijgewerkt.

Reacties: 70 reacties

  1. Ik merkte het inderdaad al. Ik verwijderde een kalender in iCal en op mobileme bleef hij gewoon zichtbaar.

    Toch ben ik positief verbaasd over MM. De webinterface vind ik erg goed. Je ziet nauwelijks dat je niet op je desktop maar op het web werkt.

  2. Jammer, tijdens de Keynote van onze Steve Jobs zag het er zo schitterend uit! We kunnen alleen hopen dat het nog komt. Tevens is de iDisk nog niet af, je kunt nog steeds geen bestanden delen via dat systeem.

    Gelukkig zijn we er niet op achteruit gegaan.

  3. Mijn ipod touch pushed direct wijzigingen naar de cloud en die zijn daar binnen 15 seconde zichtbaar.

  4. Wacht even hoor, laten we eens nadenken. Als je een wijziging maakt op Me.com wordt dat naar je iPhone gepushed (http://www.macrumors.com/2008/07/13/mobilemes-push-services-detailed-no-mac-to-mobile-me-push/), en als je een wijziging maakt op je iPhone wordt dat naar Me.com gepushed. Twee richting verkeer dus, en das mooi.

    Maar als je een wijziging maakt op je Mac wordt dat niet naar Me.com gepushed en andersom ook niet. Dan snap ik niet waarom apple niet gewoon met een software update komt om dat probleem te verhelpen. Wel op de iPhone, niet op de Mac….

    Of zie ik het verkeerd?

  5. Wel even goed lezen:

    Wijzigingen invoeren op iPhone/iPod Touch/Web-applicatie > push (enkele seconden)
    Wijzigingen invoeren op desktop > max. 15 min (Max OS X 10.5), max. 1 uur (10.4)

    http://support.apple.com/kb/TS1155?viewlocale=en_US

  6. En de tijd die in de mobileMe iCal staat komt niet overeen met de tijd op de desktop, weet iemand hoe dit kan?

  7. Ik heb het afgelopen weekend ook maar eens aangeschaft en opgezet op mijn macbook, pc en hopelijk binnenkort op mn iPhone.
    op mijn macbook werkt het prima, ik heb alleen het probleem dat ik het niet op mn pc aan de gang krijg. als ik MM wil instellen [lees] het vakje synchroniseren wil aanvinken.. krijg ik de melding dat het mijn pc niet kan registreren voor synchronisatie en of ik het later nog eens wil proberen…
    hmmmm.

  8. Als apple een update uitbrengt voor mobile ME voor de mac/windows, zodat die ook meteen gaat synchroniseren als je iets gewijzigd hebt. dan is het ook direct.

    Nu klik ik boven in de balk op synchroniseer nu om te zorgen dat het wel meteen op de iphone komt te staan.

  9. @Rolf,

    De tijdzone op de mobile me pagina staat nog op USA, als je naar calender gaat en daar op het tandwiel klikt en dan preferences, dan advanced en dan onze tijdzone kiezen.

    Daarna is wel alles goed.

  10. Er is al een Moblie.me 1.1 update in os-x

  11. Misschien kan iemand met een iPhone dit eens proberen, als je alle verbinding van je iPhone verbreekt m.u.v. je wifi en daarna een wijziging maakt op me.com wordt de wijzing dan nog steeds gepushed? Mogelijk kan er ook een probleem zitten in het verschil tussen wifi en 3G. En dan eens testen met alleen 3G en geen wifi zodat je echt op het telefoonnetwerk zit.

    Hopen dat we wat wijzer worden, dit is namelijk niks.

  12. @Joop,

    Als ik een agenda punt aanmaak op http://www.me.com dan komt dat meteen in mijn iPhone te staan. Echter nog niet in de mac. Dan moet ik eerst met mobile me synchroniseren. Dus denk eerder dat de pc meer live moet gaan controleren. pushen naar de desktop.

  13. @Joop: dat is toch precies wat ik schreef? Alleen wijzigingen ingevoerd op je desktop applicaties hebben een vertraging van max. 15 min (Leopard). Dit artikel schrijft echter:

    “Contactpersonen, e-mail en afspraken die je op de iPhone hebt aangemaakt worden elke 15 minuten gesynchroniseerd met de desktop en met de MobileMe-website.”

    Dat is dus onjuist, ook volgens het artikel op MacRumors

  14. Ik begrijp MobileMe en Push niet zo goed geloof ik.

    Ik heb het op de iPhone aangezet (nog even alleen de Agenda). Ik druk op Sync, rechtsbovenin. Dus dan zou het gesynchroniseerd worden naar MobileMe. Als ik inlog, zie ik dat ook.

    Wanneer komt het dan op mijn iPhone binnen? Pas na 15 minuten, wat ik uit dit topic begrijp?? Contacten en Bladwijzers verwijderd hij namelijk, maar vult hij niet aan met de in MobileMe opgeslagen gegevens…

  15. Mobile Me info: “Als je iets verandert op één computer of toestel, werkt de cloud je andere apparatuur bij. Deze pushtechnologie werkt automatisch, direct en continu. Je hoeft niet te wachten of iets te doen (zoals je iPhone aansluiten en handmatig synchroniseren) om up-to-date te blijven.” ( http://www.apple.com/nl/mobileme/features/ )

    Bovenstaande informatie is niet in overeenstemming met de support informatie ( http://support.apple.com/kb/TS1155?viewlocale=en_US ).

    Ik heb Me.com, een iMac en een iPod touch, maar op geen enkele manier wordt aantoonbaar gebruik gemaakt van Push technologie. Als ik een bericht van Gmail naar mijn mobileme.com adres verstuur duurt het minuten voor deze op de iPod touch binnen komt, terwijl Push is ingeschakeld. De betreffende testmail komt wel vrij snel binnen op de Mobile Me webmail, maar dat is logisch, want de Mobile Me website is feitelijk de “cloud”.

    De adresboek sync werkt behoorlijk goed. Terwijl Plaxo Sync heel veel records verdubbelde of verkeerd wijzigde gaat het met Mobile Me wel goed. Contacten met slechts een e-mailadres (en geen naam) worden niet goed gesynct, deze staan per 2 e-mailadressen in 1 contact bovenaan op de Mobile Me contacten-pagina.

    Tip: je kunt via Mac OSX Adresboek je contacten ook Syncen met het Gmail adresboek. Dan heb je echt alles in Sync 🙂

    De interface is inderdaad geweldig.

  16. @Yoram: Inderdaad, even verkeerd gelezen.

    iPhone –> Me.com = push
    Me.com –> iPhone = push
    Mac –> Me.com = sync
    Me.com –> Mac = sync (toch?)

    Regards,

  17. @Jurgen: Je moet bij het instellen van Sync precies de volgorde hanteren die Apple aangeeft, anders worden er gegevens verwijderd. En dat zou jammer zijn als je vorige week net als ik dagenlang aan je adresboek hebt gewerkt 🙂 Maak voor het instellen altijd een backup van je gegevens. Zie http://www.apple.com/mobileme/setup/.

  18. @Jurgen,

    Aanpassingen op de iphone worden direct naar Me.com verzonden en aanpassingen op me.com worden direct naar de iphone verstuurd.

    Echter worden die aanpassingen pas na een kwartier zichtbaar op de vaste Mac in Leopard en mogelijk pas na een uur in Tiger op de vaste mac.

    Ik had eerst ook dat mijn contacten niet direct kwamen, maar als ik dan naar contacten ging, begon hij te pushen en kwamen ze erin in een paar seconde allemaal weer in te staan.

  19. @ Joop,

    Klopt precies zoals je het nu schrijft, dus wat ik al eerder aangaf, als apple nu de minimale sync tijd korter maakt lijkt het ook op push.

    Of echt push maken dat is nog beter.

  20. @Patrick.

    Hij staat nu al 5 minuten open op Contacten, maar synced niets…

  21. @ Jurgen,

    Heel vreemd, Ik kreeg ook een knopje link boven met Groepen. Toen ik daar op drukte zag ik ineens een tandwiel en daarna zag ik mijn contacten binnen vliegen. Maar de eerste keer lukte het mij ook niet.

    Anders even bij instelingen en dan contacten het pushen van contacten weer even uit zetten en daarna weer inschakelen, dan zou hij opnieuw moeten starten.

  22. kunnen jullie dan al op me.com??
    bij mij geeft die nog altijd invalid user name or password

  23. wat wel jammer is dat de webversie van calendar geen attendies heeft :S

  24. @Patrick v. Neijenhof: Bijvoorbeeld, maar het is wel zo dat ze op deze manier push willen immiteren door regelmatig te syncen. Alhoewel, 15 minuten is niet echt regelmatig. En dan nog, zelfs als je 1 keer per minuut synct is het nog geen push.

    Gelukkig doet de iPhone het wel, heb hem nog niet maar ga het binnenkort proberen als ze weer verkrijgbaar zijn!

  25. @mark dockx: me.com is al een paar dagen online, welke browser gebruik je? Leeg je cache eens, of probeer safari.

  26. @ Joop,

    inderdaad, het sync per minuut is geen echte push, maar een kwartier is gewoonweg te lang.

    Heb nu mijn moeder geleerd in te loggen op me.com en daar agenda punten aan te maken zodat ik ze direct zie. maar dat komt ook omdat ik outlook bij haar nog moet installeren.

    Maar tot nu toe als ik het direct nodig heb dos ik dus gewoon een handmatige sync.

    @ Mark dockx,
    Ik kan daar gewoon in met mijn username en password, dus best vreemd dat jij dat nog niet kan. wie weet is nog niet iedereen over gezet.

  27. @Patrick.

    Na de stappen op de site van MobileMe, lukt het wel. Ik hoop dat het zo blijft. Echt handig is het nog niet.

    Maar begrijp ik dit goed:

    iPhone -> MobileMe: direct
    MobileMe -> iPhone: direct
    MobileMe -> Mac: na 15 min. met Leopard
    Mac -> MobileMe: na 15 min. met Leopard of op sync drukken

    Anders begrijp ik er echt niets van!

  28. @Jurgen: Dit klopt
    MobileMe Mac = na 15 min.met Leopard of handmatig op sync drukken

    Kan soms iets verwarrend zijn, maar zo klopt het!

  29. Helder. Ben benieuwd of het ooit goed gaat werken hier. 😛

  30. @ Jurgen,

    Ben blij dat het je nu gelukt is maar werken blijft het in iedergeval wel.

    En je begrijpt het nu helemaal.

  31. Na activatie en setup vd trial crashte bij mij mail.app totaal. Ziet er online verder wel heel goed uit! Van die 15 min vertraging heb ik (nog) geen last maar moet wel opgelost geraken…

  32. weet er iemand misschien waarom ik het niet aan de gang krijg op een pc?
    op een of andere manier kan het de pc niet registreren voor sync.

  33. Strikt genomen zouden wijzigingen ook gepushed moeten worden naar je desktop. Dus alleen wijzigingen gemaakt op je desktop/laptop hebben vertraging, in alle andere gevallen niet. Zo staat het tenminste in het Apple-artikel. Of het ook werkelijk zo is, is een tweede.

    Net een afspraak gemaakt op mijn iPhone. Een paar seconden later PowerBook geopend om deze reply te posten. Sync startte (dat doet hij altijd als hij wakker wordt). Afspraak stond ik iCal. In dit geval weet ik niet of het ook gepushed zou zijn. Even proberen…

  34. In de toelichtingen op MobileMe maakt Apple op z’n site duidelijk een onderscheid tussen synchroniseren en pushen. Voor mijn dagelijkse praktijk met de iPod Touch maakt het niet zo veel uit, die moet toch eerst een Wifi netwerk zien te vinden. En uiteindelijk komt alles toch mooi op de computer(s) terecht zonder dat ik er naar om hoef te kijken.

  35. @mark dockx: Ja 🙂 je kan je ook gewoon opnieuw inschrijven. maar als het goed is moeten alle .mac accounts toch al om gezet zijn?

  36. Als je je iPhone niet op het T-Mobile netwerk hebt heb je volgens mij wel een probleem: de andere netwerken geven “in gesprek” op het moment dat je een GPRS verbinding hebt.
    Stel dat hij constant communiccert met de server zou dat betekenen dat je telefonisch onbereikbaar bent.

  37. @mysiticrain, joop en patrick

    bedankt voor jullie reply,
    ik snap er echt niks van: ik gebruik safari, cache gewist
    als username gebruik ik alles voor de @ in mijn macadres, nietwaar?
    heb ook al nieuw proefversieaccount aangemaakt in mobileme maar ook dan niks….
    wat doe ik mis?

  38. @mark: inloggen met alleen je username dus zonder @mac.com en zonder @me.com dan moet het lukken

    good luck!

  39. is het iemand al gelukt om http://www.me.com in windows op safari te berijken.. ik krijg als melding dat me.com niet compatible is met internet explorer 7 🙂

  40. @Ludo Raedts: Push zou inhouden dat hij niet steeds in connectie is met de server. hij polt eens in de zoveel tijd even naar de server.. en dat is niet lang genoeg om je in gesprek te doen zijn.

  41. @mark: al gelukt Mark? Probeer anders eens een andere pc (liever Mac!) en laat even weten wanneer het gelukt is.

    Regards!

  42. Weten jullie wie van de 3 voorrang heeft bij het syncen ? Is dat de mac thuis, me.com of iphone ?
    En moet je je reguliere email account forwarden naar me.com i.p.v. appart handmatig ophalen bij me.com ? Iemand ?

  43. @Matijs:

    Met de e-mail heb je drie mogelijkheden, elke met eigen voor- en nadelen.

    1. Je hebt gewoon 2 mailboxen, één voor MobileMe, en één voor je andere account (voordelen: mail is gescheiden; nadelen: je andere account is geen push)
    2. Je laat je MobileMe je mail ophalen van je andere account als POP (voordelen: mail zit in een mailbox; nadelen: alleen MobileMe is push, de andere account wordt met enige regelmaat gechecked)
    3. Je laat je ander account forwarden naar je MobileMe (voordelen: je mail is volledig push en zit in één mailbox; nadelen: veel mensen vinden forwarden niet echt een elegante oplossing)

    Dit over de mail, uitgaande dat MobileMe gewoon push is (alhoewel dit nog niet helemaal altijd het geval is).

    Bij syncen heb je volgens mij geen voorrang, ze moeten alleen niet allemaal op exact hetzelfde moment syncen. Je kunt wel bijv je thuis pc de data laten uploaden naar MobileMe en daarna alle data laten vervangen op de clients voor een eerste keer, dan heb je de namelijk even een lekkere start, overal hetzelfde.

  44. @Joop: Bedankt voor de uitleg Joop !

  45. maar werkt het nu ook al met windows?

  46. ik heb gewone email nog ge-forward naar me.com, maar mijn email komt nu niet meer aan in mail op mijn mac thuis …. lekker zeg

  47. @Matijs: komt de mail wel in je mailbox te staan op me.com?

  48. @Joop: wel in mijn mailbox op me.com, maar niet meer thuis … snap er geen reet van hoe dat nou kan, ook syncen komt die mail niet meer thuis aan

  49. @Matijs: staat je mailbox ingesteld met MobileMe of nog met je oude .Mac?

  50. @Joop: ik heb ooit een trial .mac gehad … waar kan ik dat zien ? ik zie het nut ook niet in van een me.com account, ik wil gewoon mijn po p-account op mijn iphone en mijn mail app op mijn mac gesynct thats all

  51. Even kijken, als je naar Mail gaat, dan naar Preferences (of voorkeuren), dan accounts en daar zie je de accounts staan. Als je zo’n mooi wolkje ziet is dat zeker je MobileMe. Indien je geen wolkje ziet check dan even de beschrijving van de account.

    Je kunt anders proberen je MobileMe account toe te voegen door op het +je te klikken, en dan de gegevens in te vullen met @me.com, dan configureert Mail zichzelf.

    Omdat het een IMAP protocol is zou de mail van de server, dan dus MobileMe, geheel moeten synchroniseren met Mail. Dus ook alle geforwarde berichten.

    Succes!

  52. Tnx, ga het proberen …

  53. Oplossing voor dit 15 min sync probleem/feature : http://www.macosxhints.com/article.php?story=20080713174705717

  54. @Livio: vind niet zo een plist bij mij 🙁

  55. ik ook niet…
    en ik kan m’n pc ook nog steeds niet syncen..

  56. @joop
    nee nog altijd niet gelukt (op Imac en macbook thuis, op pc werk)
    heb op apple support gelezen dat ik niet de enige ben met dit probleem
    inloggen in mobileme in systeemvoorkeuren lukt perfect, op me.com niet….
    frustrerend

  57. Vreemd …Ik zie die file wel staan hoor. Op een NL systeem noemen die mappen natuurlijk wel anders he 🙂

    Ff zoeken en dan kan je het gewoon aanpassen van 15 naar 1 minuut.

  58. Dat Library, bibliotheek ik snap ik ook nog wel…
    Maar ik kan het ff niet vinden…
    wellicht kun je nog een tipje van de sluier oplichten 😉

  59. @Livio: leopard ?

  60. he he, heeft ff geduurd om het te vinden, maar het is gelukt
    heb de sync interval kunnen veranderen naar 1 minuut…
    Nu m’n pc nog… weet echt niemand hoe dit kan, dat ik die niet kan syncen?

  61. @Los Robbos: waar staat die dan los robbos?

  62. ga naar finder..
    onder lokaties staat ergens je eigen naam, (van je Mac)
    dan bibliotheek -> preferences -> byhost -> dan staat er com.apple.dotmacsync. [nummers].plist
    die open je met een progje plist edit (kun je zo van inetrent afplukken) vervolgens kun je 15 veranderen in 1
    tadaaaaaa

  63. @Los Robbos: kewl, hebbes tnx !

  64. heb helaas gemerkt dat niet alles “flawless” werkt … mis nogal eens een email in me.com welke wel in mijn inbox komt …. er zal ongetwijfeld weer hard gewerkt worden aan een update, want denk dat dat wel nodig is …

  65. @Los Robbos: heb je ook gemerkt dat ie nog niet elke minuut synct?

  66. waarom zie ik van dit topic geen berichten meer terwijl ik wel emails krijg van nieuwe berichten ???? RRRAAaaaaaaarrrrr ben ik gebanned of zo …

  67. Elke minuut synct ie nu, PRIMA !!

  68. Op macosxhints.com zie ik wel een discussie over de wenselijkheid van een hogere frequentie van synchronisatie. Als heel veel mensen dit gaan doen kunnen de servers het moeilijk krijgen. De toekomst zal het leren

  69. HELLUP!!!!!
    Wie kan mij helpen mijn probleem op te lossen?
    Ik heb een IMac op kantoor + IMac thuis + Iphone die ik wil syncen via Mobile Me.
    Agenda’s komen niet meer overeen en er zijn zelfs agenda items verdwenen op me.com.
    Krijg ook telkens de melding dat er inconsistente gegevens in ICal zijn. Me.com is nagenoeg leeg, ICal op kantoor vermeld ongeveer 80 % van de info en ICal thuis 30% en IPhone ongeveer 10%.
    Ook de optie terug naar mijn Mac op kantoor lukt niet: geeft aan dat er een probleem met de verbinding naar MM is.
    Wie heeft er een suggestie ????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.