Reacties voor: Swype voor iOS gaat continu nieuwe, populaire woorden leren

Het Swype-toetsenbord is nog een stukje slimmer geworden. Swype zal op de achtergrond automatisch nieuwe woorden leren, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik hoop dat deze versie beter werkt dan de vorige. Daar had ik regelmatig last van een niet functionerend toetsenbord. Eerst de app afsluiten en dan weer opnieuw openen.
    Meestal werkt dat, maar bij AppleID’s invoeren bleef dat vaak problemen geven.
    Toch heb ik hem steeds weer geïnstalleerd, want tekst invoeren gaat wel héél veel sneller dan met losse letters/cijfers. Goed dat er een soort van oplossing is voor de enkele smiley die er in zat.

  2. @Michiel: Ik heb hetzelfde probleem met SwiftKey. Komt nog steeds wel eens een standaard toetsenbord of zelfs geen toetsenbord tevoorschijn, zelfs na alle updates over “minder crashes”. Misschien ligt het ook meer aan iOS dan aan het toetsenbord zelf.

  3. Zelfde ervaringen hier. In Whatsapp moet je vaak uit de chatgroep en weer terug, en dan doet ie het. In spotlight doet ie het ook vaak niet. Bij het invoeren van contacten gaat de backspace knop naar de volgende regel ipv backspace. En tóch is ie handiger dan het standaard toetsenbord 🙂 ik hoop dus dat de issues nu opgelost zijn

  4. Binnenkort kun je dus alleen nog maar sms taal als brb,lol en afaik gebruiken?
    🙂

  5. Ik blijf het jammer vinden dat je de toetsenbord indeling niet kunt aanpassen. Ik tikte geregeld per ongeluk de punt ipv de spatiebalk. Daarnaast is de oranje swype toets vervelend en zitten smilies weg gestopt. Mij beviel Swype aardig maar door genoemde nu op SwiftKey aan het vegen. Die heeft echter wel volledige toestemming nodig voor vegen. Terwijl je dit bij Swype na instellen (taal download) kunt uitzetten.

  6. Ik gebruik het al maanden en ben er helemaal aan verknocht. Als ik toevallig een andere iPhone in handen heb, dan voelt iedere keer een letter indrukken heel onnatuurlijk.
    Toch ervaar ik ook een nadeel. Als het, bij vreemde worden, toch handiger is ze even los in te typen, dan zit ik er toch vaak naast. Dit i.t.t. het standaard toetsenbord.

  7. @Chrizzz: gebruik nu sinds een jaar nintype en dit toetsenbord ondervindt dezelfde issues, waardoor ik denk dat het ios gerelateerd is. mijn advies voor iedereen die swype gebruikt is om eens nintype te proberen, het principe is hetzelfde maar kan nog veel meer zoals automatisch zien in welke taal je wilt typen en switched automatisch naar die taal. Ook kun je makkelijk shortcuts plaatsen op t toetsenbord met zinnen/woorden die je zelf wilt en dan als klapper op de vuurpijl, nintype is te bedienen met 2 handen, dwz dat je niet alle woorden in 1 keer hoeft te swypen, om een idee te krijgen zul je even de website van nintype moeten bezoeken. Woorden kunnen zelfs half getypt en half geswiped worden en dit betekent gelijk dat er een hele hoop minder fouten gemaakt worden tijdens het typen en vooral minder frustratie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.