Reacties voor: Refurbished aanbieder Swoop vraagt faillissement aan

Refurbished aanbieder Swoop is failliet. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via partner Awin. Woensdagochtend 24 oktober volgt er een officieel persbericht en zal samen met de curator worden gekeken wat de verdere stappen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Nou het mocht op zich ook wel, het was veel te duur voor een refurbished winkel

  2. Werd al achterdochtig toen ik zag dat ze maar € 175 voor een zgan iPhone 8 boden. De website is overigens nog wel op online. Heel gemeen.

  3. Bij Amac kun je ook al niet meer inruilen. Is er een verband?

  4. Swoop is vandaag (23 okt) failliet verklaard. Winkel Den Bosch is “tijdelijk gesloten” volgens de website (=hoofdkantoor?)
    Kijk morgen maar op rechtspraak.nl, bekendmakingen insolventieregister.

  5. Ik vond die refurbished prijzen sowieso te hoog. Meestal voor 100 a 150 euro meer heb je een splinternieuwe. De bodies worden ook nooit hersteld. Als de telefoon helemaal onderzocht is nadat hij wordt ingeruild dan is het een kleine moeite en kleine investering om dan de body ook te vernieuwen. De beschadigingen zijn bij mij de grootste drempel om zo’n refurbished apparaat te kopen.

    • @Jeroenus: je snapt wel he dat dat dus niet de bedoeling is. Als je rrefurbished koopt heb je een conditie en daar betaal je voor…. dus dit bericht is onzin en met een als nieuw toestel via swoop heb je geen beschadigde body….. dus eerst even onderzoek doen voor dat je dit zegt

  6. De kapotte telefoon van mijn zoon ligt daar voor reparatie…. ben benieuwd hoe dat gaat aflopen dan

  7. Ik vind/vond refurbished spullen altijd vrij duur op die sites. Nieuwe producten sowieso al buiten mijn budget, ik bedoel dan een iMac of MacBook. Tegenover de 2de hands markt als je via particulieren sites als marktplaats of via de Facebook groepen keek. Net iets duurder als via particulier verkopen zou misschien meer omzet gemaakt hebben denk ik.

  8. Origineel geplaatst door Patrick
    De kapotte telefoon van mijn zoon ligt daar voor reparatie…. ben benieuwd hoe dat gaat aflopen dan
    Dat zal waarschijnlijk wel goed gaan. De telefoon is wettelijk eigendom van jou, dus ze zijn verplicht om dat terug te geven. Het gaat niet mee in de boedelverkoop of zo. Dat was bij Leapp ook zo, kan alleen wel even duren voor je ‘m weer terug hebt want er zal eerst een hoop geïnventariseerd moeten worden.

    Origineel geplaatst door Chantal
    Swoop is vandaag (23 okt) failliet verklaard.

    Is inderdaad vandaag gebeurd. Morgen meer info, ook over de oorzaak en achtergronden van het faillissement. We zijn op de redactie op de hoogte van het hoe en wat, maar kunnen pas morgen een officiële reactie posten.

  9. Denk dat Swoop niet de enige is want ook van: verkoopjetelefoon.nl is de website al een tijdje offline en onbereikbaar.

  10. Ik ben benieuwd naar de achtergronden

  11. Een vraagje over een andere refurbished-aanbieder: heeft iemand van jullie ervaring met Coolmix? Ik hoop wat meer info via hier te krijgen. Alvast bedankt voor jullie moeite.

  12. (Red.) Update in artikel gezet. Het beloofde persbericht laat op zich wachten.

  13. Origineel geplaatst door radiomike
    Bij Amac kun je ook al niet meer inruilen. Is er een verband?

    Geen verband met Swoop maar met Leapp…..Amac deed zaken met Leapp.

  14. Origineel geplaatst door Henk
    @Luc Horck: hahaha, wat een goedkope manier weer om reclame te maken 🙂 dikke doei, -1

    Dit is helemaal geen manier om reclame te maken. Ik ben voor mijn zoon die binnenkort jarig is op zoek naar een refurbished iphone. Deze plek lijkt me wel goed om naar ervaringen daarmee te vragen. Jammer dat je zo reageert…

  15. Ik heb net 2 telefoons teruggestuurd naar ze; zo’n 2weken geleden; wacht nog steeds op geld retour en uberhaupt enige reactie!!! Swoop sucks

  16. Kom er net via jullie achter dat ze failliet zijn. Wou toestel terugsturen ter reparatie onder garantie. In September gekocht.
    De site is nog wel beschikbaar, ook nog gebeld, zeggen ze alleen dat ze gesloten zijn.
    Waarom geen bericht op de site of via de telefoon dat ze failliet zijn verklaard ?? Kan de curator toch regelen ??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.