Reacties voor: Swift 3.0 komt later dit jaar, niet compatibel met Swift 2.2

Swift 3.0 komt later in 2016 beschikbaar, maar zal niet compatible zijn met Swift 2.2, waarschuwt Apple. Het goede nieuws is dat cross-platform ontwikkelen makkelijker wordt.

Reacties: 11 reacties

  1. Er mag bij gezegd worden dat Xcode de migratie van de ene versie naar de andere wel heel gemakkelijk maakt.
    Maanden voor de nieuwe taal er is geeft Xcode al welke syntax ‘deprecated’ is en zal verdwijnen met een suggestie die wel toekomst proof is.

  2. Dan zijt ge net begonnen met swift en dan lees je dit. Tis maar om bezig te blijven met leren zeker.

  3. Ik hoop dat Swift nog beter gaat werken op Linux. En misschien, in de toekomst,….. Xcode?

  4. Origineel geplaatst door Dirk
    Dan zijt ge net begonnen met swift en dan lees je dit. Tis maar om bezig te blijven met leren zeker.

    Waarschijnlijk blijf je nog wel even Swift 2.2 kunnen gebruiken

  5. Origineel geplaatst door Dirk
    Dan zijt ge net begonnen met swift en dan lees je dit. Tis maar om bezig te blijven met leren zeker.

    Denkje nou écht dat swiftcode 3 niet overweg kan met 2.2? Dan zouden ze een heel groep buiten sluiten. Neem het maar als een korreltje zout, daarnaast is het opensource. Als ze dat zouden doen hebben ze de hele communit op hun dak.

  6. Naar ik mag aanemen zal er toch wel een optie zijn die de mogelijkheid biedt om 2.2 te openen in 3.0 en vervolgens op basis van best effort een conversie van de code uitvoeren. Net als bij Microsoft Visual Studio. Het is niet zaligmakend en gegarandeerd foutvrij, maar 90% van de code is correct omgezet. De resterende code moet je dan helaas nalopen en waar nodig aanpassen.

  7. Origineel geplaatst door Dappere Dirk
    Naar ik mag aanemen zal er toch wel een optie zijn die de mogelijkheid biedt om 2.2 te openen in 3.0 en vervolgens op basis van best effort een conversie van de code uitvoeren. Net als bij Microsoft Visual Studio. Het is niet zaligmakend en gegarandeerd foutvrij, maar 90% van de code is correct omgezet. De resterende code moet je dan helaas nalopen en waar nodig aanpassen.

    Het is niet zo dat de hele code anders is. Enkel bepaalde functies die veranderd zijn net zoals in elke programmeertaal. Echter is het verschil dat Xcode deze probleemloos voor je kan omzetten.

  8. Dus ik mag m’n apps gaan herschrijven naar 3.0 als ik de nieuwe xcode ga gebruiken?

  9. Ben ik blij dat ik nog niet naar Swift ben over gestapt. Te veel in ObjC gemaakt om de switch in 1x naar Swift te maken.., ik wacht t nog maar even af. Tot de echt grote veranderingen achter de rug zijn 😉

  10. Apple lijkt niet echt bezorgd om haar populariteit.

  11. Origineel geplaatst door Tim
    Dus ik mag m’n apps gaan herschrijven naar 3.0 als ik de nieuwe xcode ga gebruiken?

    Nee, je moet de code alleen een beetje bijwerken, omdat de syntax enigszins is aangepast. Zodra je een project met een oudere Swift-syntax opent, zal Xcode meteen aanbieden om het automatisch om te zetten. Bij elke obsolete syntax wordt ook een foutmelding getoond met een suggestie om het aan te passen. Dat is nu bij elke versie van Swift zo geweest.

    Swift is nog volop in ontwikkeling, dat moet je als ontwikkelaar eigenlijk beseffen. Ik vind het juist goed dat dit gebeurt. Hierdoor worden minder goede dingen meteen eruit gegooid en niet vanwege luie compatibiliteitseisen in de code achtergelaten, waar zij dan alleen bloat worden en de code alleen complexer maken. Tussen versies 1–3 is Swift alleen beter, overzichtelijker en voorspelbaarder geworden.

    Origineel geplaatst door Floepert
    Ben ik blij dat ik nog niet naar Swift ben over gestapt. Te veel in ObjC gemaakt om de switch in 1x naar Swift te maken.., ik wacht t nog maar even af. Tot de echt grote veranderingen achter de rug zijn 😉

    Dat is ook verstandig als je die zekerheid wilt hebben. Het duurt jaren voordat een programmeertaal echt stable is. Daar is Apple ook eerlijk over geweest. Dat is bijvoorbeeld ook de reden waarom Swift niet in iOS of OS X zelf zit, maar in de vorm van frameworks aan app-bundels wordt toegevoegd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.