Reacties voor: SwatchPAY gaat het in Nederland opnemen tegen Apple Pay

Heb je geen zin om je bankpas uit je broekzak te halen dan is er binnenkort Swatch Pay. iCulture was aanwezig bij de introductie van deze nieuwe betaalmethode in Nederland.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Het is me wel opgevallen, dat betaal automaten soms op een plek staan, waar je, je pols in een redelijke vreemde bocht moet wringen, om te betalen 🙂

  2. In een ver verleden was het ook mogelijk om je skipas op je Swatch te laten activeren. Zo kon je heel snel door de poortjes bij de liften. Dat werkte echt heel fijn. Alleen jammer dat het onvoldoende aansloeg en het 2 jaar alweer werd stopgezet. Ik heb dat horloge daarna nooit meer omgehad.
    Ik vrees dat dit hetzelfde verhaal wordt…..

  3. Wat een sukkels haha. Dus eigenlijk zeggen ze. Laat die pinpas lekker in je RFID protected portemonnee zitten en draag nu je pas om je pols unprotected.

    Goed concept🙄

  4. Dit gaat tocht niet aanslaan. Kom op dit is nog omslachtiger dan je bankpas op je Android telefoon plaatsen.

    Kijk als het een bekend Zwitserse merk zou zijn bijv. Rolex dan had ik me nog iets kunnen voorstellen. Maar dit doemt te falen.

  5. Maakt geen schijn van kans tegen Apple Pay. Dit valt onder het onderdeel Fitbit Pay. Dit is inderdaad, een betaalmethode van ABN AMRO. Vergeet niet dat extra voor deze dienst maandelijks betaald moet worden om de dienst draaiend te houden. Apple Pay daar in tegen veel veelzijdiger en veiliger. Ook bewuster als je een gat in de hand hebt om nog op die zijknop te drukken voor de betaling daadwerkelijk plaatst vind.

  6. Origineel geplaatst door Dinesh
    Dit gaat tocht niet aanslaan. Kom op dit is nog omslachtiger dan je bankpas op je Android telefoon plaatsen.

    Kijk als het een bekend Zwitserse merk zou zijn bijv. Rolex dan had ik me nog iets kunnen voorstellen. Maar dit doemt te falen.

    Swatch is ook een bekend Zwitsers merk hoor. Het is bovendien eigenaar van andere bekende merken zoals Omega, Rado, Tissot en vele andere.

    Lijkt me dat je dit juist niet in een Rolex wil, in een Rolex hoort toch geen electronic. Dat is meer iets voor een wegwerp horloge als een Swatch.

    In het gebruik lijkt het me zelfs minder omslachtig dan een Apple Watch, maar ook onveiliger.

  7. Ik denk dat de Apple Watch wel degelijk gebruikersvriendelijker is — een pinbetaling is altijd akkoord, ik hoef nooit een pincode in te drukken (ook niet met 800,-). Bij de koffieautomaat van de sportvereniging, waar ik draadloos kan betalen maar waar geen pincodetoetsenbord aanwezig is, heb ik met de Apple Watch iig altijd koffie 😉

  8. Handig als je na een keer of vijf toch weer een keer de pas moet invoeren (met pincode) en die thuis hebt liggen. Apple Pay werkt echt super met zowel de iPhone als Apple Watch. Heb al regelmatig wat afgerekend zonder dat ik mijn portemonnaie of telefoon meehad. Ook handig als je een lekker eind gaat hardlopen en verder dus niets mee hoeft te nemen. We hebben er lang op moeten wachten maar het was het wachten meer dan waard. Eindelijk weer eens wat ‘nieuws’ van Apple waar je echt blij van wordt.

  9. Origineel geplaatst door Robert
    Handig als je na een keer of vijf toch weer een keer de pas moet invoeren (met pincode) en die thuis hebt liggen. Apple Pay werkt echt super met zowel de iPhone als Apple Watch. Heb al regelmatig wat afgerekend zonder dat ik mijn portemonnaie of telefoon meehad. Ook handig als je een lekker eind gaat hardlopen en verder dus niets mee hoeft te nemen. We hebben er lang op moeten wachten maar het was het wachten meer dan waard. Eindelijk weer eens wat ‘nieuws’ van Apple waar je echt blij van wordt.

    Inderdaad. Nu nog mobiel netwerk op de Apple Watch dan kan de iPhone ook thuis blijven. 🤪

  10. Dat wordt dus niks. Omslachtige toestand, niet flexibel, minder veilig én evengoed moeten pinnen boven 25 euro.

  11. @PeliileP: Dat is er al, alleen heb je er in Nederland niets aan. Apple Watch met LTE/4G/Cellulair (vul zelf maar in). Dan kun je ook je iPhone thuis laten. Alhoewel thuislaten ook weer niet de bedoeling is, als je mail of iets op internet wilt zoeken. Maar voor bellen en Apple Pay gebruiken is een Apple Watch ⌚️ al voldoende.

  12. Beetje misleidende kop vind ik.
    Nu verwacht je dezelfde mogelijkheden als met Apple Pay (geen PIN nodig boven de €25)
    “SwatchPay als alternatief voor contactloos betalen met bankpas” was correcter geweest.

  13. Voor mensen die geen smartwatch willen van Apple, dit is gewoon een andere doelgroep. Alleen qua veiligheid vind ik het niks zoals ICuture het brengt. Ik neem aan dat het met die veiligheid wel goed zit en dat het iets genuanceerder ligt.

  14. Wat een kansloos product… 🤦🏻‍♂️

    Er zit gewoon een NFC chip in een normaal horloge.
    Het is onveilig en onhandig…
    De markt hiervoor zal erg klein zijn vrees ik voor Swatch…

  15. Voor €75,- hoef je ook niet veel te verwachten. Dan had ik wat meer betaald voor wat anders.

    Maar dit moet je ook niet vergelijken met Apple Pay, omdat een significant niveau verschil in zit. Fitbit (wat straks anders gaat heten) was een betere vergelijking geweest. In dit drukke segment van wearables is het moeilijk stand te houden.

    Leuk geprobeerd, maar gedoemd te mislukken. En ik vind het nogal cheep ogen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.