Reacties voor: Swarm Light: kroonluchter bedienen met een iPhone

Swarm Light is een door rAndom International ontworpen LED-kroonluchter die je met de iPhone kunt bedienen. De lampjes worden volgens een patroon in- en uitgeschakeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Supermooi, kom alleen net $179.999,- te kort…

  2. omgerekend 2 euro! een koopje dus

  3. Staat er nou echt HONDERDTACHTIGDUIZEND….?

  4. Je moet alleen bijna 2 ton overhebben voor een lelijke lamp, maar dan heb je tenminste weer een doel voor je iPhone.

  5. Mooie lamp, jammer dat hij niet in mijn interieur past. 🙂

  6. Prachtig. Mooi concept.

  7. Grappig. Bijen sterven uit en daar krijgen we dus leds voor in de plaats:) t mag wat kosten!

  8. Ik heb er ineens 2 besteld !

  9. @steve.. Doetter mij ook maar twee dan… 😉

  10. nou, als hij die iPhone erbij cadeau geeft…..zal ik erover denken….

  11. Op de EXPO in Shanghai heb ik een heel gebouw met van die LEDjes zien staan.

  12. @ARR: Ik verbaasde me er ook al over. In Shanghai heb ik een compleet gebouw met exact dezelfde LED structuur zien staan. Wat heeft dat dan wel niet gekost? En helemaal, voor een EXPO dat ze nu dus weer aan het afbreken zijn.

  13. Origineel geplaatst door XelationSupermooi, kom alleen net $179.999,- te kort…

    Krijg toch wel een beetje medelijden met je.

  14. Geef mij dan maar een gewoon lampje voor een paar tientjes met lichtknopjes

  15. Zelf maken 🙂

  16. Wel leuk als je een zeer goed restaurant of een nachtclub hebt.
    En is energie zuinig dat is nou de nieuwe trend in de commerciele sector

  17. Jammer dat Sinterklaas net voorbij is 🙁

  18. @Martijn:
    kerst?

  19. Er hangt iets dergelijks bij de Rai in Amsterdam.

  20. Ik word er eerlijk gezegd een beetje moe van dat er bij ieder bericht waarin een geldbedrag wordt genoemd reacties staan over hoe duur het zou zijn.

    Deze reactie zal waarschijnlijk reactief gedrag uitlokken en ik zal daarbij hoogstwaarschijnlijk persoonlijk worden aangesproken in plaats van op het onderwerp in te gaan maar het wordt eerlijk gezegd een beetje vermoeiend. Het zou hetzelfde zijn als ik continue roep dat iets te goedkoop is.

    Kunnen we niet gewoon ingaan op het onderwerp zelf en daarbij eventueel de prijs meenemen in plaats van enkel iedere cijfercombinatie te veroordelen? Of is dat werkelijk teveel gevraagd?

    Wellicht is dit meer iets voor op het forum maar aangezien het in de nieuwssectie voorkomt wilde ik het hier ter sprake brengen.

  21. Kan ik toch mooi ff zeggen dat ik met de drie mensen van Random International heb samengewerkt, en momenteel op eenzelfde expositie sta met een andere lichtinstallatie die ze gemaakt hebben. Check!

  22. als deze compatible zou zijn met die software en wat meer trucjes in huis had, zou ik eerder voor deze vierkante doos met RGB leds gaan 😛 zal beslist ook goedkoper zijn 😉

  23. Dit is net even mooier dan mijn nachtlampje.
    Maar zou het toch niet kopen deze keer.

  24. Yes, hier was ik al heel lang naar op zoek………duh…….

  25. Gewoon wachten, binnenkort te vinden op iBood! Heel prachtig nu, maar over 10 jaar kost die lamp 100x minder 😉

  26. ik heb er 600 besteld

  27. Voor een 1/500ste deel ervan koop je zo’n leuk helicoptertje die je met je iPhone kan besturen. Ik zeg doe mij die maar en fuck het algoritme van de bijen.

  28. Heb ik al, zet m zo op marktplaats voor €500,-

  29. De lamp hangt ook buiten bij de RAI in amsterdam

  30. Doet denken aan de “lamp” die ze dit jaar bij Sensation White boven het podium hadden hangen. Alleen maakte die doormiddel van de lampjes in een soort 3d beelden

  31. @ARTHUR HOFMAN
    Iedereen is vrij om er over te zeggen wat hij of zij wil en ik moet zeggen dat in dit geval een opmerking over de prijs niet misplaatst is. Buiten het feit dat het hier om heel veel geld gaat (ik heb het niet liggen), kan je je ook afvragen of het in verhouding staat tot het geleverde werk. Ik vind van niet en de jongen die er bij staat in het filmpje geloof ik ook niet, want hij kijkt niet echt zelfverzekerd van zich af, wanneer hij het bedrag er uit gooit.

  32. @Jan-Paul: Klopt, iedereen is daar ook vrij in en moet dat ook zijn. Het valt mij echter op dat het bij bijzonder veel berichten het eerste is dat besproken wordt: of het nu om €0,79 of €180.000 gaat. Er wordt niet meer inhoudelijk en/of met fundering gereageerd en daardoor eventueel gediscussieerd, dat is mijn punt.

    Het valt mij wel op dat het na mijn opmerking minder is geworden. Het gaat dan ook niet om wat ik er van vind maar om een stukje bewustwording. Puur ter inspiratie, niet meer of minder.

  33. Eindelijk weet ik wat ik ga vragen voor Kerstmis….

  34. ik zie ze al een compleet podium met lampen besturen met een iphone… ohnee wacht, niet dus -_-
    als ze ons dj’s maar nie overnemen met die troep

  35. @Cheb: ik ben benieuwd of dat energiezuinige nog steeds op gaat als je opeens 9000 lampen hebt 😛

  36. Kijk daar zit ik nou met mijn Ikea lampje, maar die heeft dan ook wel een dimmertje.

    Ieder moet natuurlijk zelf zijn keuzes maken maar zelfs al zou ik het geld hebben dan zou ik het nog niet kopen. Dit valt toch in de categorie verkwisting. Bedenk hoeveel kinderen die niet eens een hap te eten hebben van dit bedrag kunnen eten, en ja ik weet je kunt ze niet allemaal helpen. Maar als ik dan toch zou kunnen kiezen dan toch maar het laatste

  37. @Neptune1: Dat is goed bedoeld maar natuurlijk geen argument. Dat kun jij je ook bedenken als je kiest voor een iPhone 4 terwijl je een goedkoper of zelfs gratis exemplaar kunt krijgen. Wat zeg ik: weg met je mobiele telefoon en ouderwets terug naar de vaste lijn!

    Dan vallen mijn Lanvin’s en van Bommel’s ook onder verkwisting. En mijn BMW’s. En mijn antieke kast. Mijn drie raskatten. En mijn vrijstaande huis. Want achteraf in de sociale woningbouw met een Citroën AX uit 1988 zittend op een IKEA-bank terwijl ik mijn Scapino-schoeisel aantrek is wel veel beter voor de lege monden van kinderen?

    Ik koop wat ik wil kopen en bepaal zelf hoeveel geld ik daaraan uitgeef. En omdat ik graag geld uitgeef gaat er ook een aanzienlijk jaarlijks bedrag aan schenkingen de deur uit. Nu weet ik dat het niet om mij gaat maar ik probeer enkel een punt te maken vanuit mijn optiek.

    Oftewel: hebben lege monden meer te eten wanneer jij iets verkwisting vindt? Geef je meer aan anderen als je minder aan jezelf uitgeeft?

  38. Het is een sierstuk zondet nut. Tuurlijk kunnen we een prulfoontje kopen,, maar de meesten kopen “de betere” smartphone voor zn functionaliteit. Er zijn er ook een pak die graag pronken met hun iphone of ander duur toestel of wat dan ook… En daar is dit kostelijk gadget ook weer een goed voorbeeld van. Enkel voor mensen met een eigen etablisement waar mensen daar met hun mond open zullen naar kijken en wel zullen weten dat het duur is, en wanneer ze de effectieve prijs weten, je voor gek veroordelen. Kort samengevat: iemand die zoiets koopt, gaat dat niet voelen op zn bankrekening..kan em in zn garage boven zn rolls royce hangen b.w.v.s.

  39. Beste Athur als je goed had gelezen dan had je ook gelezen dat ik toch duidelijk was dat ieder zijn eigen keuze kon maken, maar dat dit mijn keuze zou zijn. Daarnaast neem je maar even aan dat ik een iphone4 heb die ik dus niet heb. En hoe kan je uberhaupt weten wat ik voor mijn iphone heb betaald, weleens gehoord van gekregen omdat iemand anders er niet zo te spreken over was. Dus nogmaals mijn keuze, dus ik hoef deze lamp nog steeds niet te hebben, maar als je hem gaat kopen dan wens ik je er heel veel plezier mee.
    Dat is dan weer jouw keuze en die respecteer ik gewoon.@ARTHUR HOFMAN:

  40. @Neptune1: Niet persoonlijk aangesproken voelen. Het ging mij niet om jou maar om je reactie. Beschouw het liever hypothetisch, ik weet immers niets van je.

    @jelle: Je hebt helemaal gelijk. Behalve dat er in principe nooit over geld gesproken noch veroordeeld wordt (not done volgens de etiquette).

  41. @ARTHUR HOFMAN: beste Arthur ik voel me zeker niet persoonlijk aangesproken, vond alleen je reactie een beetje kort door de bocht. Keuzevrijheid is een groot goed dus ieder beslist voor zichzelf wat hij of zij met zijn geld wil doen. Ik heb alleen maar aangegeven dat het in dit geval niet mijn keuze zou zijn.

    No harm done

  42. Maar uhh, wat kost die iPhone app nu eigenlijk?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.