Reacties voor: Superbelegger Carl Icahn stapt uit Apple

Miljardair Carl Icahn heeft al zijn aandelen Apple verkocht. Hij vindt dat Tim Cook uitstekend werk levert, maar maakt zich zorgen over China.
Lees het complete artikel → Superbelegger Carl Icahn stapt uit Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. “We geven op iCulture geen beleggingsadvies” maar we doen het toch.

  2. Vreselijke wereld is het toch! Draait alleen maar om simpel geld! Even een tegenslag en even niks meer te halen dus wegwezen! Op naar de volgende geldboom. Lang leven het lege kapitalisme. Geld alleen is niks!

  3. “Verkopen als de koers op een dieptepunt staat is een van de domste dingen die je kunt doen.”

    Dat is duidelijk beleggingsadvies en zeker niet het beste.
    Dat impliceert dat je zou kunnen weten wat het dieptepunt is. Maar dat weet je alleen zeker als de koers nul is. Een aandeel dat naar beneden gaat kan altijd verder naar beneden dan je verwacht en vice versa….
    Kijk naar de voormalige lieveling BBRY voorheen RIMM. Hoeveel nieuwe dieptepunten heeft dit aandeel niet gemaakt sinds duidelijk werd wat de iPhone betekende….

    En de grootse Jesse Livermore zei al dat je moet kopen wat omhoog gaat en moet verkopen wat omlaag gaat…

  4. Even afgezien van het feit dat ik tegen aandelen (of eigenlijk meer de (ontstuimige, graaierige houders ervan) ben, begrijpelijk is het zeker. Denk dat mooiste tijd van Apple er voorlopig weer even opzit. Apple weet zich al een tijd niet meer goed van de concurrentie te onderscheiden. Daarmee zijn de mooie vooruitzichten steeds meer aan het wegsijpelen. Niet zo gek dus dat investeerders uitstappen. Cook eruit, visionair erin.

  5. Apple trekt zich niets aan wat de aandeelhouders denken en ieder jaar willen: groei, meer omzetvolume. Ze zijn immers verslaafd aan geld net als de banken overigens. Apple volgt zijn eigen koers. Los daarvan: Juist de concurrentie krijgt het moeilijk. Waarom? Omdat hun succes te danken is aan het design dat een iPhone kloon is. Zo ook bij de iPad. Nu Apple het uiterlijk niet verandert weten de andere smartphone makers niet hoe hun volgend model er uit moet zien. Voorbeeld is Samsung met de Galaxy Note 6. Ze zijn aan het testen maar worstelen met het design. Is Apple bezig met een zogenaamde oorlogsstrategie? Accepteren ze met deze strategie een daling van de verkoopaantallen? Het zou een meesterzet zijn. Het komt wel goed, denk ik, omdat Apple een trendsetter is en geen volger wat de emotie betreft. En Apple heeft daarbij een eigen besturingssysteem. Ze flirten al innig met IBM wat de concurrent niet kan vanwege de afhankelijkheid van Android.

  6. Origineel geplaatst door Yorick
    “We geven op iCulture geen beleggingsadvies” maar we doen het toch.

    Precies. En hoe weet men dat dit het dieptepunt is…

  7. Sterker nog, het Apple aandeel gaat zakken richting de 70usd en dat is omdat niet alleen de rek maar ook de innovatie er uit is. Met de nieuwe geruchten dat de 7 op de 6S gaat lijken geeft Apple zelf al aan dat ze niet weten hoe ze moeten innoveren.

    Dus in dit geval zou ik iCulture’s mening even niet volgen want niets duidt er op dat Apple met iets gaat komen wat de ATH ook maar in de buurt laat komen. Sorry Gonny en collega’s, ik bedoel het niet verkeerd 🙂

  8. Walgelijk eigenlijk hoe miljarden winst niet genoeg is voor een multi miljardair.

    Dit speculeren heeft ons al een flinke crisis bezorgd en de volgende wordt alweer voorbereid aldus.

  9. Aandelen op zich zijn geen probleem. Waar ik altijd veel moeite mee heb gehad is dat Cahn altijd probeerde om de koers te beïnvloeden met uitspraken die op zijn zachtst discutabel waren. Bij een koers van $130 riep hij nog te verwachten dat die door zou stijgen naar $260. Ook probeerde hij zich altijd te bemoeien met De koers die Apple vaart. Cook trok zich er vrij weinig van aan. Ik denk dat dit eerder de reden is dat Cahn uitgestapt is. Nu Apple wat tegenwind heeft stapt Cahn meteen uit en casht nog even lekker op de koerswinst. Aan zulke opportunistische beleggers heb je eigenlijk niets.

  10. @Willem: De vraag is of Apple er mee zit dat het aandeel in waarde daalt, verder gaat dalen of de aandeelhouder zelf. Het lijkt de aandeelhouder. Trouwens wanneer je jouw eigen weg niet volgt wat innovatie enzovoort betreft maar die van de aandeelhouder (het enige wat die roept is ‘meer verkoopaantallen’) dan ben je absoluut verkeerd bezig. En er zijn ook geruchten dat Apple een paar nieuwe modellen op de plank heeft liggen. Is dit zo en de iPhone 7 lijkt op de iPhone 6, dan is het overduidelijk dat Apple niet onder de indruk is van de koersdaling. De bal ligt dan bij de aandeelhouder/belegger. En wat hij/zij nu moet? Tja, het is zijn/haar keuze: ‘Dat heet nu beleggen,’ zal Apple antwoorden.

  11. Origineel geplaatst door Yorick
    “We geven op iCulture geen beleggingsadvies” maar we doen het toch.

    Haha, ik wist dat dit verkeerd zou vallen. Wat ik bedoel is dat iCulture geen website is waar je beleggingsnieuws, advies en dergelijke vindt. We bespreken bijvoorbeeld nooit dat de koers van Apple onder of boven de $100 uit is gekomen (incl. speculatie waar dat dan aan zou kunnen liggen). Ik heb dit nu rechtgezet en ‘opgesaaid’, zodat niemand zich meer eraan kan storen.

  12. Het kan aan mij liggen, maar 10 miljard winst(!) in een kwartaal klinkt als een fantastische prestatie.

  13. @Peter: Je wilt beweren dat Apple niet verslaafd aan geld is?

  14. We weten het allemaal wel: de prijzen zijn te hoog en er is weinig echte vernieuwing bij Apple. Maar het is ook een natuurlijk verloop. Op een gegeven moment is de markt verzadigd, raken mensen op iets uitgekeken en dan is de groei er uit. Kapitalisme is komen en gaan. Volgens mij moet Apple het gaan zoeken in personalisatie: een apparaat waarvan je de onderdelen kunt kiezen en vervangen. Dat kost minder grondstoffen en komt het milieu ten goede.

  15. Origineel geplaatst door Marc
    Vreselijke wereld is het toch! Draait alleen maar om simpel geld! Even een tegenslag en even niks meer te halen dus wegwezen! Op naar de volgende geldboom. Lang leven het lege kapitalisme. Geld alleen is niks!

    De spijker op ‘n kop!

    Waar dat (zeker in de extreme variant die ook wel ‘sprinkhaankapitalisme’ wordt genoemd) toe leidt hebben we onlangs ook in Nederland nog weer ‘s kunnen zien. In ieder geval bij V&D is dat een véél grotere factor geweest dan de meesten zich realiseren, maar ongetwijfeld echt niet alleen daar. 😢
    ___

    Tegelijkertijd hebben we hier (bijna) allemaal ook wel wat spreekwoordelijke boter op ons hoofd, ook ik 😳
    Oa door mee te werken aan Apple’s royale winstmarges hebben we dit soort types ook geholpen hun zakken nog eens (extra) goed te vullen…
    Waar moest je toch ook alweer beginnen om de wereld te verbeteren? 🤔

  16. Carl wie?
    Ik kende de man niet maar blijkbaar heeft hij een paar van mijn zuurverdiende dollars gekregen

  17. 20% marge… In mijn business zouden we de champagne open trekken…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.