Reacties voor: Agenda-app Sunrise stopt vandaag, zijn er wel alternatieven?

De populaire agenda-app Sunrise stopt vandaag. Zoek je alternatieven, dan wordt het lastig: geen enkele agenda-app biedt 1-op-1 dezelfde functies. Maar toch hebben we enkele goede aanraders gevonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Erg jammer dat dit er toch van komt, gebruik ervan is heerlijk maar de alternatieven nog niet perfect. Jullie missen de Outlook app van Microsoft als alternatief, want die bied ook alle functies maar ook nog eens mail erbij, etc. Het is wachten op Kin Calendar.

  2. Ik weet niet wat ik lees, volgens mij heb ik nog niet heel lang geleden 5 euro betaald voor deze app, en nu kan ik hem niet meer gebruiken? Hoe kan dat nou?

  3. Ik wacht op Kin, er is eerlijk waar geen andere app die kan tippen aan Sunrise. Heb hem jaren gebruikt en ik ben daarom ook erg verdrietig dat ze stoppen☹️.

  4. Leuke vergelijkingen. Er zijn best wat alternatieven, maar helaas geen alternatieven die alles doen waar ik Sunrise nu voor gebruik. Namelijk: overal beschikbaar, gratis of voor klein bedrag (daarom valt fantastical 2 voor me af), meerdere koppelingen (exchange/office365/google) en een vergelijkbare user interface & functies.

    Helaas hebben de developers van Sunrise nog niet dezelfde functionaliteit in de Outlook app gebakken, anders was ik daar al lang op overgegaan.

    Mocht Fantastical 2 goedkoper worden of eenmalig een tientje voor elk platform samen kosten, ga ik dan wel daar op over.

  5. Veel van de extra functies in Fantastical doen het niet met de Nederlandse taal. Het inspreken bijvoorbeeld…
    Ik gebruik hem daarom niet meer.

  6. Bedankt Microsoft 😩 Sunrise agenda stoppen.outlook ga ik echt niet gebruiken.
    Ik had in mijn agenda met wedstrijden en evenementen F1 MotoGP
    Etc.
    Sunrise was mij favoriet

  7. Gewoon verder met de apple agende app 🙂

  8. Mocht je nog een fijne agenda widget zoeken: Agenda+ kost $0,99.- Kun je meerdere agenda punten (zelf instelbaar) op je scherm zetten. Ik vind hem erg fijn!

  9. Wat jammer is in Fatastical Ios is dat het de kleuren/rubrieken uit de Google Agenda niet overneemt…

  10. Wil je echt een handige en simpele kalender app: Easy Calendar

    Echt top

  11. Origineel geplaatst door Erik
    Wil je echt een handige en simpele kalender app: Easy Calendar
    Echt top

    Dankjewel voor het noemen☺️ Ik was al bang dat Easy Calendar tegenwoordig al helemaal vergeten is. Staat nog altijd in de top 100 van de App Store! Had em eigenlijk stiekem wel verwacht in dit artikel, maar helaas…

  12. @Tom van Zummeren: Is de ontwikkelaar familie Tom? 🙂

  13. @Tom van Zummeren: Denk dat het de ontwikkelaar zelf is.
    Maar hier ook al een aantal jaar super tevreden gebruiker van Easy Calendar. Ooit eens gedownload toen ie gratis was en gebruik ‘m nog steeds. Zeker na de laatste update een stuk beter geworden.

  14. @Jan Willem: Helemaal mee eens. Fantastical werkt redelijk als je afspraken in het Engels noteert, maar van Nederlands heeft ie geen kaas gegeten op zowel iOS als Mac. Een datum of tijdstip vindt ie erg moeilijk, net als plaatsen of titels van vergaderingen. Ik heb heel veel agenda’s: vind de app ook niet leuk. Uiteindelijk was ik telkens met oplopende frustratie aan het pielen in dat kleine venstertje. Ik ben weer terug bij de Apple Agenda, ook omdat die aardig werkt met Siri.

  15. Uhm, ik weet niet maar ben ik de enige die de agenda app van iOS en OSX/macOS gewoon met alle tevredenheid gebruik?

  16. Mocht je de interessante kalenders missen van Sunrise, dan kun je die aan elke app die je gebruikt koppelen door de bron te gebruiken die Sunrise ook gebruikte: het Nederlandse bedrijf SchedJoules (link)

    Werkt ook op je Mac/PC met een omweg (kopiëren van URL uit Settings op je iDevice, dan abboneren in de kalender op je Mac/PC of Google door de URL daar weer te plakken).

  17. @Jean-Paul Horn: @Coen: @Jan Willem: Jup, ik ben de ontwikkelaar! Sorry voor de schaamteloze zelf-promotie door de app hier te noemen haha.

  18. @Tom van Zummeren: Oké maar ik gebruikte die app! Easy calendar ! Maar ik wil extra opties F1 Moto Gp eredivisie etc Engels voetbal

  19. Ik zweer bij Week Calendar i.s.m. Google Calendar vooral vanwege de goede ondersteuning van reistijd naar een afspraak ook voor afspraken die je via desktop/laptop (website van Google Calendar) maakt. Zie ook mijn eerdere onderzoek hierover.

    Helaas doen de notificatie feature van Week Calendar het niet goed dus daarvoor gebruik ik de Apple Calendar app.

    Overigens mogen miCal en Horizon ook wel genoemd worden.

  20. Van mij mag gerust Wave ook in dit rijtje komen hoor – http://www.wavecalendarapp.com

  21. Vind dat week cal erg te kort gedaan wordt. Is niet alleen maar kleurtjes en plaatjes. (Bovendien ook een keuze of je het wilt). Evenementen betaal je niet per stuk maar per jaar voor alle opties.
    (Gelukkig ook heel makkelijk te omzeilen)

    Deze app is wat mij betreft een van de grootste redenen om voor een iPhone te gaan.

  22. Oeh wow! Easy Calendar staat er nu bij! Super! Dankjewel Gonny!

  23. Net de beta kunnen testen Kin. Jammer, geen iCloud ondersteuning…

  24. Wat ik vooral heel erg ga missen is de ‘meet’ optie, die ik vooral zakelijk echt fantastisch vindt. Is er iemand die hier al een alternatief voor heeft gevonden?
    Ik gebruik TimeTrade wel regelmatig, maar is toch niet zo prettig als de optie in Sunrise.

    Iemand?

  25. Veel mooie alternatieven, een groot gedeelte heb ik eerlijk gezegt nooit van gehoort. Misschien eens de gratis trial proberen en kijken hoe die werken.

    Ik maak zelf gebruik van de Google Calendar aangezien ik toch op Android zit (Samsung Galaxy S6) deze kan ik overal via webbrowser ook gebruiken.

    Gebruik een plugin van EVO Collaborator for Outlook om mijn Android met Outlook en ook mn iPhone van het werk te syncen zodat ik overal mijn agenda,mails en taken kan gebruiken 🙂

    Dus ik zou jullie aanraden om ook eens de trial van EVO Collaborator for Outlook te proberen want het is 1 week gratis en volledig functioneel.
    Tutorial linkje toegevoegt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.