Reacties voor: Suggestie: volgende iPhone krijgt kleiner scherm

Volgens Jason Schwarz van The Street krijgt de iPhone een andere rol en krijgt daardoor een kleiner scherm. De iPhone wordt een tethering-apparaat voor de iPad, zodat je aan één mobiel data-abonnement genoeg hebt.
Lees het complete artikel → Suggestie: volgende iPhone krijgt kleiner scherm

Reacties: 65 reacties

  1. Snel vergeten!

  2. Vergeten. Ik ga niet altijd met een iPad in mijn broekzak lopen.

  3. Inderdaad heel snel vergeten!

  4. nee, ik vind het absoluut geen aanradertje, zo’n kleiner scherm. als ik mijn iphone met de blackberry vergelijk is het eerste wat opvalt mijn grote scherm, waar ik erg blij mee ben. sowieso zou apple dan zichzelf ook schaden, omdat het moeilijker wordt om games te spelen (het is nu al moeilijk, denk aan de first person shooters.. werkt voor geen meter).

  5. Idd snel vergeten 😛

  6. zucht. Ben het nu al vergeten.

  7. Wat was er dan?

  8. Vergeten!
    Dat is 1 van de dingen waarover ze zoveel reclame maken voor de iPhone. Over hun “gorgeous 3.5″ widescreen display”

  9. iphone die kleiner scherm krijgt oke….maar mag niet meer dan 1inch verschil zijn. en dan MOET de resolutie omhoog. zoniet dan koop ik een ander toestel.
    iPhone moet serieus betere resolutie en batterij krijgen 🙂
    en meer megapixel camera en OLED zijn ook welkom. meer megapixels betekent beter OCR wat ik veel gebuik 🙂

  10. Gaat niet gebeuren.
    De iPhone moet zolang hij bestaat hetzelfde formaat scherm behouden. Anders sluiten de applicaties niet meer goed aan op het nieuwe scherm, waardoor je ontwikkelaars krijgt die hun applicatie weer gaan aanpassen voor zo’n nieuwe iPhone, waardoor er nóg een breuk komt in de App Store qua content (nu komt er al eentje die voor de iPad aangepaste applicaties onderscheidt van de standaard applicaties).
    Nee, Apple is te slim om aan het formaat van het scherm te sleutelen.

  11. wat een gelul! 😀 als of ik de ipad overal mee zou nemen!.
    Gewoon alles op de Iphone 4G lekker makkelijk!

  12. Matthijs Vermeer: of ze passen de resolutie gewoon aan, op een kleiner scherm.

  13. Nooit van The Street gehoord, ik denk dat dit een nieuws stuntje is om naamsbekendheid te maken.

  14. Uiteindelijk zal het scherm op de iPhone minder functioneel worden t.o.v. van de andere hardware die je gebruikt, maar ik vraag me serieus af of we dat op zo korte termijn gaan zien. Daarnaast hoeft dat nog steeds niet te betekenen dat het scherm kleiner wordt. De prioriteiten kunnen wel anders komen te liggen.
    Dat de iPhone of welke telefoon ook de lijm wordt tussen jouw (omgeving) en het web staat als een paal boven water.

  15. De iPad is een totaal ander product dan de iPhone. De iPhone moet en zal blijven concurreren in de phonebusiness. En de iPad zal concurreren in de tablet/laptopbusiness.

    Met een iPhone kun je tevens ook bellen en met een iPad niet. Dat een iPhone een andere fuctie krijgt lijkt me sterk uit de duim gezogen!

  16. waarom niet het scherm van de iPhone nog iets groter maken en het scherm van de iPad iets kleiner 😉
    En dan lekker zoek de verschillen gaan spelen 😉

    Maar even serieus, een kleiner scherm op de iPhone lijkt mij niet zo’n goed idee. Dan is het helemaal zo van: als de klant vindt dat er te weinig verschil (onderscheidend vermogen) tussen de twee apparaten zit, gaan we de specs. lekker terugschroeven. Wat is dan de volgende stap voor de iPhone? Kortere accuduur, minder krachtige processor, minder geheugen?

  17. Ik denk niet dat Apple dit gaat doen want alle apps zijn gebaseerd op de huidige schermverhouding, en dan moeten ze 2 firmwares maken 1 voor de 3GS, de 3G en de 2G en een andere voor de nieuwe iphone.

  18. Heel snel vergeten!

  19. We komen er toch niet onderuit. Waarschijnlijk zal de komende update het scherm van je huidige iphone al verkleinen.

  20. Kleiner scherm zou alleen kunnen als het aantal pixels hetzelfde blijft, anders maak je meteen alle iPhone apps ongeschikt voor het nieuwe model. En dat gaat waarschijnlijk flinke rijen opleveren bij de Pearl omdat hele volksstammen het niet meer kunnen lezen allemaal. Lijkt mij persoonlijk dus een kansloze aktie.

  21. Als dit gebeurt. Dan koop ik wel een android. De uitzicht va iPhone 3gs is al goed. Er moet niks meer en niks minder worden aan de uitzicht…

  22. Vergeten.

    1. Apple promoot de iPhone juist met een heel groot scherm
    2. De iPad is er ook in 3g versie. Als thetering mogelijk zou worden heeft die functie geen zin. Thetering tussen iPhone en iPad will never hapen!

  23. Denk Jason Schwarz nou echt dat ik straks weer met meerdere apparaten ga lopen zeulen, met als enig verschil dat die nu van 1 en dezelfde fabrikant zijn? Dat is achteruit accelereren.

    Ik denk dat “de lijm” die de hersenen van Jason Schwarz bij elkaar houdt van de vorige eeuw is, of dat dat hij er (in)direct belang bij heeft om het zoveelste verontrustende flauwekulgerucht over de iPhone in de wereld te slingeren.

    @iPhoneClub: ik verwacht van jullie een iets serieuzere screening van berichten want deze humbug irriteert me eerlijk gezegd wel een beetje. Ik heb nog wel een leuke in de serie kletsverhalen: “Apple gaat opblaasbaar beeldscherm voor op het strand uitbrengen van 16 x 9 meter, tevens geschikt als windscherm, Kitingzijl, luchtbed en tent.

  24. Nee, dank je.

  25. Kleiner zal het scherm van de iPhone niet worden denk ik, maar ook niet groter. Hij heeft wel gelijk als hij het heeft over de iPhone als middenpunt van al je apparaten. Dat de iPad een groter effect op internetgebruik gaat hebben als de iPhone ben ik het wel helemaal eens. De revolutie is pas net begonen 🙂

  26. Dat zou een domme zet zijn, ik en vele anderen stappen dan over naar een Android toestel moet je maar rekenen, juist het grote scherm maakt de iPhone perfect bruikbaar als kleine computer.
    Een iPad is, hoe mooi ook, simpelweg te groot daarvoor.

  27. Origineel geplaatst door alpacatje
    Vergeten! Dat is 1 van de dingen waarover ze zoveel reclame maken voor de iPhone. Over hun “gorgeous 3.5″ widescreen display”

    Daar maakt marketing heel makkelijk een “amazing 3.2 amoled” display van 🙂

  28. Ik ga in de stad lopen met free wifi petje
    ik ben geen lopende router!

    “Is hetzelfde als je een jerrycan benzine in je tas stopt
    want dan kun je bussen auto’s scooters laten rijden”

  29. Ik zie wel wat in een iPhone Shuffle: geen scherm en elke keer een gok wie je aan de lijn krijgt. Een soort mobiele chatroulette dus…

  30. Nee slaat echt nergens op. Ten eerste staat Apple de tethering niet toe, ten tweede is de toekomst grotere schermen en hogere resolutie (zie HD2, Nexus, nieuwe Samsungs) waardoor je onderweg nog beter games kan spelen en kan internetten.

  31. @Robintrackr: Apple staat tethering toe hoor. Helaas heeft je provider het laatste woord over of tethering beschikbaar is en zo ja, of dat gratis of tegen een meerprijs is.

  32. @Nils Breunese:
    Klopt gedeeltelijk. Ze staan het inderdaad toe, maar Steve Jobs heeft gezegd tethering tussen een iPhone en iPad niet toe te laten. Waarschijnlijk om de iPad 3G meer te verkopen.

  33. Jammer dat ik het filmpje niet kan zien, heb geen flash op mijn aaifoon :-))
    Maar ot nu, ik sta niet te kijken van een kleiner scherm want het blijft Apple. Ik zou het niet verstandig vinden omdat de concurrentie bij nagenoeg gelijke afmetingen al een 4″ of zelfs 4,2″ scherm heeft. Zal dus wel een publiciteitsstuntje zijn.

  34. Een ding echt zeker is de ipad is meer belangrijk dan onze iphones , dus vergeet over een nieuwe iphone rond juli , ipad moet eerst dan komt apples iphone

  35. Klinkt niet zo gek maar hoop het toch niet 😀
    Wil sowieso wel de ipad maar wel gewoon mn iphone er naast.. en eigenlijk hoop ik juist dat ze afstappen van 480×320 en voor een hogere resolutie kiezen al zal dit wel niet het geval zijn.

  36. Pffff … Er zijn er al meer dan genoeg met een kleintje 😉

  37. Iedereen klinkt hier wat vergeetachtig!! Ook ik zeg.. vergeten.
    een iPhone met een kleiner scherm wordt mijn eerste iPhone die ik NIET koop!!

  38. Als dit gebeurd mag Apple dood vallen en kijk ik zo nooit meer aan want kan niet geloven dat ze het dan kunnen overtreffen.

  39. Waarover hebben we het ook alweer? Zucht…. Deze week heeft een collega een iphone gekocht omwille van onder meer … Het grote scherm. En natuurlijk alle andere voordelen 😉

  40. Dan zou dit m’n laatste iPhone zijn

  41. Je naam moet zijn: even God has an iPhone! N erbij dus…
    @even god has a iphone: @<a href="#comment-192509"

  42. Onzin.

  43. Dan toch maar weer een ander toestel.

  44. Ik zou me met kleiner scherm behoorlijk bedonderd voelen. Aleen al het typen wordt dan lastiger.

  45. Altid weer vreemd die flash filmpjes in een iPhone app…

  46. iPhone heeft zijn succes te danken aan het grote scherm, en niets anders… Gaan ze dit veranderen zullen ze helaas de bal volledig misslaan.

  47. Wat een Geek, alsof we de hele dag met een a4/tje (lees ipad) willen lopen spelen. Gaat het scherm kleiner worden dan wint android definitief. laten we het dus maar snel ergens anders over hebben.

  48. Origineel geplaatst door Danny de Ruiter: Vergeten.1. Apple promoot de iPhone juist met een heel groot scherm2. De iPad is er ook in 3g versie. Als thetering mogelijk zou worden heeft die functie geen zin. Thetering tussen iPhone en iPad will never hapen!

    Steun! Was een speciaal berichtje van Steve Jobs een tijdje terug. iPhone en iPad zullen dus gescheiden blijven. En alleen cloudsyncing voor bepaalde apps, zoals mail, agenda en dergelijke.

  49. Iets smaller mag wel. Past beter in je hand. 16/9 verhouding leuk voor films.

  50. iPhone 3gs heeft zelfde uiterlijk als 3g en hopelijk zetten ze dat de komende generaties door. Grootte en design zijn namelijk perfect en nog steeds onovertroffen: niets meer aan doen dus. Alleen specs omhoog, betere camera en camera aan de voorkant 😉

  51. Haha grapje zeker dat is wat de iphone siert. Een groot scherm is vet!

  52. Jongens en meisjes jullie gooien elkaar alleen maar met geruchten om de oren die de IP club heeft herhaald op deze blog. We weten het gewoonweg niet.
    Tethering mogelijk ze hebben het niet voor niks op de Iphone mogelijk gemaakt De netwerken kunnen het nog niet aan en daar moet natuurlijk veel aan gebeuren om mobiel internet naar de volgende fase te brengen.
    Een kleiner scherm zegt niets over de resolutie en dus kan een kleiner scherm met een hogere resolutie nog steeds gedraaid worden door alle app’s
    Handig zou ik het niet vinden. Ik zag laats de nieuwe HTC met een soort windows (zal dat nieuwe mobile 7 wel zijn denk ik) Dat scherm was echt heel mooi groot, ik dacht echt wauw dat zou de iphone moeten hebben.
    Ik ga in elk geval niet naar kleiner dan volstaat mijn 3G nog prima

  53. Kleiner en of smaller scherm, dan zal het toetsenbordje op de iPhone helemaal onbruikbaar worden.
    Er is al zoveel kritiek op touch keyboards en op de iPhone werkt het redelijk goed. Dus lijkt me smaller scherm een zeer slechte zaak.

  54. Een kleiner scherm en dit terwijl ze zovele games uitbrengen en allemaal reclame maken om tv te bekijken op je tv en dan zouden ze dat scherm kleiner gaan maken? Hoe kan je dan nog volwaardig games spelen laat staan tv kijken?

  55. Ik zou naast de gewone iPhone gerust een iPhone nano hebben.

  56. Origineel geplaatst door Mark
    Ik zou naast de gewone iPhone gerust een iPhone nano hebben.

    of een iPhone mini

    laten we even kijken hoe het zou kunnen zijn….

    ja, als straks alle ‘iPad haters’ overstag zijn (en dat gaan jullie toch) – dan pak je voor je emailtjes lezen en je surfen, het kijken van coole videos en spelen van vette games toch liever je iPad, om dat ie zo’n lekker groot scherm heeft en zo’n geweldig fullsized keyboard heeft. Dan is zo’n groooooote iPhone in je broekzak toch wel erg groot als je er vooral mee wil bellen, effe snel de vertrektijden van de trein will checken of een fotootje wil schieten (oh en natuurlijk kan je dan wel tetteren)

    dan mag mijn iPhone echt wel een centimeter smaller zijn

    maar ja, dat is allemaal als…

    ik merk het wel, en zie nog wel wat er uit de hoge hoed komt over een maand of twee drie

  57. Niks kleiner, maatje groter… Oke.

  58. @phoenix:
    Ik zie wel iets in het idee. Niet van een kleiner iphone scherm. Wel in een soort van (Wireless HDMI?) verbinding tussen een Iphone en een IPad size touchscreen. De CPU, het geheugen, de 3G, je apps, je data en zo hoeven dan enkel in je iphone te zitten.
    Zit je op de trein, of thuis in de zetel gebruik je gewoon het IPad like scherm met je Iphone in je zak. Ben je aan het rondlopen gebruik je gewoon het scherm van je Iphone zelf.
    Dit lijkt me een veel slimmer idee dan een apparte iPad.

  59. Doe maar groter.

  60. ja eerder groter dan kleiner!

  61. een kleinere iPhone zou ideaal zijn als centrale mobile connector. afhankelijk van de functie draait de ene app nou eenmaal beter op je iPhone en de andere weer beter op je iPad…

  62. het is klein genoeg
    ook met dit (te) kleine scherm kan het prima de functie van lijm tussen de verschillende mobiele apparaten innemen.

    AAPL staat nu al 21:1 (koers:winst), wat hoog te noemen is. Dus ik ben het ook niet eens met The Street dat er geen dollar van de winst van de iPad in de huidige koers zit.
    Maar desondanks zou de koers best nog wat op kunnen lopen, mits inderdaad de verkoop mee valt.

  63. De iphone werd toch juist veel door jongeren gebruikt (kwam uit onderzoeken)
    laat ik nu zelf 17 zijn en echt geen 2 apparaten gaan kopen voor dezelfde functie. Ook ga ik echt geen ipad mee naar school nemen, liever mn laptop.

    Ook hebben 99 van de 100 jongeren gewoonweg geen geld (over) voor een klein telefoontje. Dan haal ik wel een mooie android met een groot scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.