Reacties voor: Suggestie: Apple Tablet krijgt via tethering 3G-verbinding van de iPhone

De iSlate krijgt volgens Walt Mosspuppet geen 3G-verbinding, maar gaat via tethering profiteren van de 3G-verbinding die al op je iPhone zit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Inderdaad geloof ik er niets van. Belachelijk idee, onder andere omdat je er een kleiner publiek mee bereikt: alleen iPhone gebruikers zouden kunnen internetten met de tablet…

  2. Nou ja, feitelijk is elke mobiele telefoon een 2G/3G modem. Het past in het idee van een privaat PAN rond je mobiel.

    Veel moeilijker is het dat menig 3G/3GS iPhone geen tethering optie heeft omdat er geen contract is met een operator.

  3. Idd, tetering is er met de laatste patch toch uitgehaald door Apple?
    Zal wel gewoon zijn via wifi en de manier waarop laptops middels een dongel op internet kunnen. Apple gaat zichzelf echt niet in de vingers snijden door er een iPhone aan te koppelen.

  4. Wat Mosspuppet ook eens zou moeten aankaarten, is dat het zo idioot moeilijk is om een extra simkaart bij je telefoonabonnement te krijgen. Ik wil gewoon met één abo op al m’n apparaten online kunnen. Dan kan ik de ene kaart in de Apple tablet steken en de andere in m’n iPhone. Maar nee, de telecom-operators zijn zo klantgericht (lees: gericht op hun eigen omzet) dat ze het vertikken om dit mogelijk te maken. Jammer!

  5. Anders geven ze eerst dat ding maar eens uit, kunnen we al een beetje spelen, stuur ik ze daarna een mailtjes me suggesties 🙂

  6. @Willempie: Het is er niet uitgehaald. De operator moet het activeren. Dat is altijd zo geweest maar nu beter beveiligd. Dat vrijgeven mag/kan men pas nadat er een afspraak met Apple gemaakt is over het prijsplan. Geen enkel ander merk eist dat!

  7. Ik vind t een geweldig idee maar niet haalbaar met de huidige netwerken en telefoons. Maar als de netwerken steeds sneller worden… Dat zou toch enorm handig zijn dat je gewoon maar 1 data/bel/sms/tv abonnement nodig hebt dat je gewoon altijd bij je draagt.

    Je zou dan gewoon overal kunnen internetten op elk apparaat met 1 (!) abonnement.

    Ik zie dan ook mogelijkheden voor tv abonnementen, weg met de kabel je neemt op je mobieltje een abonnement op de zenders die jij wilt en die heb je altijd bij je, en kunnen via streaming via je Wi’Fi op je tv worden weergegeven :p

    Maarja dit klinkt natuurlijk ook wel weer heel erg als onmogelijk en zal vast ook wel afgekraakt worden in volgende reacties…
    maar ik zou het wel handig vinden (A)

    kunnen ze ook meteen stoppen met de aanleg van dat dure glasvezel (i)

  8. als je er zo overna denkt heb je dat al

    TV / Internet / Telefoon
    er zou dan gewoon Mobiel en Mobiel Data bij moeten komen

    kijken of ziggo met een mobiel netwerk kunnen komen

    maar ik bedoel een vast netwerk is tot op heden het snelst denk ook wel dat het zo blijft
    dus glasvezel blijft 1000mb p/s wie wilt die snelheid nou niet
    red je niet met een staliet verbinding

  9. Ik zou het de max vinden zo’n tablet maarja,mag niet veel kosten en daarmee bedoel ik geen 1000 euro of meer.

  10. @Diederik: Jij beweert dus dat als de tablet via de iphone gebruik maakt met mobiel internet, hij geen aansluiting heeft voor WIFI of andere mobiele telefoons? Waar baseer je dat op?

    Een computer kan toch ook gebruik maken van tethering, is dat dan ook een belachelijke uitvinding?

  11. Die suggestie vind ik zo gek nog niet.
    Er zijn wereldwijd zo’n 60 miljoen iPhone gebruikers en zoveel iSlates zullen er in het begin niet aan te slepen zijn.
    Het kan best zo zijn dat de doelgroep grotendeels samenvalt met de snelle mobiele alleskopers (die inmiddels ook een iPhone hebben) en waarom zou je dan 3G weer gaan kopieren ?
    Overigens, @DualSimLover, bij T-mobile kan je voor 15 EU een tweede SIM krijgen – afwisselend met je eerste te gebruiken in 2 devices. Op de laatstgebruikte ontvang je je oproepen en dat verklaart gelijk waarom dat geen goede oplossing is voor de iSlate (tenzij daar een telefoonhoorn aanhangt…)

  12. @koen: Als je gebruik maakt met een 3g verbinding met tethering via je macbook, gaat het internet ook een stukje sneller dan rechtstreeks naar je iphone. Zal wel te maken hebben met het feit dat je macbook sneller data kan wegwerken..

    Anders zou ik het ook niet weten 😉

  13. @ Hans Steeman:

    Dan heb ik dat verkeerd begrepen. Wel jammer dat Apple het beveiligd heeft, HTC doet niet zo moeilijk en laat het TM lekker zelf uitzoeken. Maar zal ook wel met contracten ofzo te maken hebben.

  14. Weten de makers van TapTap Revenge wellicht ook al meer? Zij waren er met de iPhone ook vreg bij. Deze Tablet is (behalve voor de Shakes) een ultieme TapTapper!

  15. Strategisch heel slim om twee concurrerende apparaten op deze manier complementair (aanvullend) te maken.

    Dit idee zou providers ook kunnen overhalen om mee te werken aan tethering, waarmee je een dubbel data abonnement voorkomt.

    Voor thuis blijft wifi de beste oplossing, uiteindelijk is “thuis op de bank” bij uitstek de plek voor een tablet.

  16. Ik vraag me af waarvoor ik mijn pc nog zou gebruiken als ik een tablet zou hebben?
    Mijn pc word nu al nog maar sporadish gebruikt…

  17. al dat gelul en gespeculeer over die tablet heeft ja niks geen zin… ik heb sinds febr vorig jaar een iphone 3g, 2 weken later begon ik IC te volgen en heb opgemerkt dat er van allerlei geruchten de rondte deden maar dit groepje topjournalisten ( ughe ) als ik me het goed herinner zelfs de naam van die nieuwe iphone pas een dag voor de release wist… laat staan specs. die konden ze pas bekend maken op de dag van de release, alle voorgaande berichten over 5MP camera amoled scherm wat dan al niet bleken volledig onwaar te zijn en bovendien ook nog eens nergens op gebasseerd. dat zal wel net zo gaan met de tablet. eerst een boel geruchten en dan 1 dag van te voren de naam goed weten te raden

  18. Nu lees ik al iPad op internet … Wat zal het worden ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.