Reacties voor: ‘Succes iPad mini zorgt voor stortvloed goedkope alternatieven’

De iPad mini is een groot succes. Geruchten over nieuwe versie met een retinascherm en goedkopere aanschafprijs doen de ronde, Concurrenten als Samsung en Acer komen met 8-inch alternatieven.
Richard Borgman -

Reacties: 11 reacties

  1. De grootste kracht van de ipad is de schermverhouding.

    Alleen voor video is 16/9 fijn voor al t overige 4/3

  2. Bij de iPad klopt dit verhaal, toen was Apple de trendsetter. Voor de iPad mini niet: Er waren al heel veel 7″ tablets, Apple heeft hier gewoon het formaat gekopieerd.

  3. Wat een onzinnige titel. Steve Jobs was altijd fel tegenstander van kleine tablets. Pas toen Amazon en Google met een kleiner model kwamen dat significant marktaandeel van de iPad afsnoepte kwam Apple ook met een klein model. Oftewel, Apple haakte in op een ontwikkeling die door anderen werd ingezet en daarna nog driftiger werd overgenomen door de concurrentie.

  4. @lordbachus: Ja kwa films wel.
    Maar als je 18 items gaat kijken is het altijd scherm vullend. Dus juist geen nadeel p;

  5. Zet er een retinascherm in en ze hebben er weer een user bij! 😉

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Zet er een retinascherm in en ze hebben er weer een user bij!

    + 1
    ben ook gewonnen voor het iets kleinere scherm, maar zal inderdaad een retinascherm moeten zijn.

  7. Yup, als het retina had, dan had ik ook de mini gekozen ipv de iPad. De iPad is iets te onhandig en zwaar vind ik.

  8. Origineel geplaatst door MrMidas
    Wat een onzinnige titel.

    Tip: de titel staat tussen quotes. Het is dus een uitspraak van iemand. Niet een standpunt van iPadclub.

  9. De markt is inderdaad overspoeld met allerhande tablets maar ik heb er al verschillende gehad om te testen en kom toch altijd bij dezelfde terug uit hoor en dat is de iPad. Er bestaat meer rommel dan deftige tablets.

  10. Google heeft door het tegen kostprijs verkopen van zn Nexus tablets de markt voor Android tablets flink verziekt. Om de prijs onder die van de Nexus 7 te houden moeten andere aanbieders flink inleveren op kwaliteit waardoor ze in veel gevallen kansloos zijn. Alleen Samsung biedt met zn Note tablets wat extra’s maar tegen een flinke meerprijs van ca.130 euro tov een Nexus 7. De Mac Mini is ook duurder dan de Nexus, maar het is een Apple tablet, heeft een premium uitstraling en dat mag wat meer kosten.

  11. Klopt echt niets van. De ipad 1 was een trendsetter, maar de galaxy tab was op 7inch gebied de trendsetter. Tevens was Apple juist laat met 7 inch, Steve Jobs was er nooit eem voorstander van, maar uiteindelijk gingen ze wel mee met de trend die de concurentie al lang had gezet.

    Geef mij maar 10 inch trouwens, veel efficienter, maar kleinere is iets betaalbaarder en dus populairder…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.