Reacties voor: Studenten en scholieren boos over verplichte iPad

Een Chinese professor heeft oproer veroorzaakt toen hij zijn studenten vertelde dat ze alleen zijn vak mogen volgen als ze een iPad hebben. Volgens de Chinese krant People’s Daily Online droeg docent Henry Liang studenten van de Shanghai Maritime University op om een iPad te kopen. Wie geen iPad heeft, moet maar een ander vak […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Oké, ik kop hem gelijk ff in…..deze studenten kunnen dus veel goedkoper een nep iPad kopen bij de Nep Apple store in China.

  2. Ben dan wel benieuwd wat dan dat kennelijke ‘iPad’ formaat is. Was me niet bewust dat Apple een eigen formaat voor de iPad heeft? Of gaat hij eea als app aanbieden?

  3. Deze professor weet hoe hij vrienden maakt en mensen beinvloed.

  4. China is altijd al een dictatuur geweest, niets nieuws onder de zon.

  5. mischien niet zo extreem, maar ik kan voor de tweede keer een tI-84 plus calculator gaan kopen voor de kids. verplicht

  6. Origineel geplaatst door Xander
    Ben dan wel benieuwd wat dan dat kennelijke ‘iPad’ formaat is. Was me niet bewust dat Apple een eigen formaat voor de iPad heeft? Of gaat hij eea als app aanbieden?

    Gewoon .keynote formaat, neem aan dat hij dat gaat delen via zijn eigen webinterface of dergelijk.

  7. Origineel geplaatst door Henkz
    mischien niet zo extreem, maar ik kan voor de tweede keer een tI-84 plus calculator gaan kopen voor de kids. verplicht

    Kijk op Amazon.co.uk daar kun je ze een stuk goedkoper kopen!

  8. Een paar maanden geleden was er een professor in de nieuws die alleen vegetarische studenten aannam, dit verschilt niet echt veel maar hij kon ze wel tegemoet komen door te zeggen dat Honeycomb en WebOS tablets ook mogen.

  9. Idd wij moeten hier ook grafische rekenmachine’s kopen. Wat is er zo anders aan een iPad, behalve dat hij duurder is?

  10. Ik wacht nogsteeds tot ze het verplichten op mijn school. Ik word gek van die zware boeken en ik heb dan eindelijk een reden zodat mn ouders een iPad kopen 😛

  11. vraag me helaas af wanneer scholen in europa dit voorbeeld gaan volgen, uiteraard heeft het voordelen, doch hier hangt een pijnlijk gevolg van markt afsluiten voor soortgelijke producten in de lucht, waar windows voor een ieder te gebruiken is (ok met virussen tot gevolg) is de apple markt dat totaal niet, dit mag je in mijn ogen niet belonen met iedereen verplicht op school een ipad aanschaffen, er moet ook een mogelijkheid zijn een ander soort product te gebruiken

  12. @Flieps: +1 voor jou 😉 Bij de ‘Apple Stoer’

  13. Beetje triest zo’n professor. Het lijkt me sowieso geen slimme professor als die zulke eisen gaat stellen. Volgens mij heeft deze professor zelf gestudeerd zonder een iPad want die hadden ze simpelweg niet in zijn tijd. Dus hij kan of erkennen dat je zonder iPad ook goed genoeg onderwezen kan worden of dat hij zelf niet goed genoeg is onderwezen omdat hij nooit een iPad heeft gehad met als eindresultaat dat hij dan omwille van de kwaliteit van het onderwijs maar moet opstappen.

    Wat een rare vogel ook.

  14. Veel van de studenten kunnen waarschijnlijk wel korting krijgen op de iPads. Omdat ze zelf in de fabriek werken.

  15. Origineel geplaatst door Catvlek2
    Ik wacht nogsteeds tot ze het verplichten op mijn school. Ik word gek van die zware boeken en ik heb dan eindelijk een reden zodat mn ouders een iPad kopen

    Kijk, dat noem ik nog eens een argument!

  16. @ dpaki. Allemaal leuk en aardig wat jij zegt, maar hij had inderdaad geen iPad en kan dus nu ook makkelijk zeggen dat het wel werkt om het onderwijs naar een hoger niveau te tillen. (wat volgens mij ook een klein beetje de doelstelling moet zijn van elke leraar/kleuterjuf). Het doet dus niks af aan zijn eigen opleiding, anders zaten we allemaal nog met een vuursteentje vuur te maken en elkaars grotbeschilderingen te bewonderen…. Neemt natuurlijk niet weg dat het voor een land als China een forse investering kan zijn…

  17. Origineel geplaatst door Stijntjhe
    Idd wij moeten hier ook grafische rekenmachine’s kopen. Wat is er zo anders aan een iPad, behalve dat hij duurder is?

    Eh is het feit dat een casio op school 70 euro kost en een iPad bijna 500 euro niet genoeg voor je?

    Serieus, de grote paradox hier is, is dat hij zo doordraait in “ruimdenkend” zijn dat hij enkel nog een tunnel visie over houdt.
    Een iPad moet je voor je zelf willen aanschaffen maar het moet noch daar noch hier in NL door je strot gedouwd worden.

  18. Inderdaad is een voor berekeningen verplichte en noodzakelijke rekenmachine nogal verschillend van een iPad. Voor de rekenmachine is bij bepaalde vakken geen alternatief (ja, wellicht een ander merk rekenmachine). En in dit geval komt het over als een professor die te lui is om zich te verdiepen in goede didactische werkvormen en die bovendien nogal misplaatst hecht aan een vermeend statussymbool. Die man zou nog op flipovers goede colleges moeten kunnen geven.

  19. Op zich lijkt het me geen vreemd plan. 4 jaar lang boeken kopen + een laptop kost meer dan alles op een ipad te doen.

  20. Ook in Nederland zijn er al scholen die de iPad gebruiken of binnenkort gaan gebruiken, maar die scholen schaffen de iPad zelf aan en lenen die uit of verhuren ze aan de leerling.

  21. Origineel geplaatst door benscheelingsOok in Nederland zijn er al scholen die de iPad gebruiken of binnenkort gaan gebruiken, maar die scholen schaffen de iPad zelf aan en lenen die uit of verhuren ze aan de leerling.

    Dat zou idd een betere (meer sociale) oplossing zijn. Nadeel bij uitlenen is dat je de iPad dan niet ook meteen als notitieblok kunt gebruiken en daar zou hij bij colleges/lessen juist zo handig voor zijn (bv icm Note Taker HD). Dan moet je toch echt zelf een iPad hebben om er thuis wat mee te kunnen. Anders krijg je weer geknutsel met notitie online zetten/mailen die je dan thuis op een PC kunt gebruiken. Maar gewoon één ipad die je overal zelf mee naartoe kunt slepen maakt het plaatje compleet.

    Maar wat ‘Directeur’ hierboven ook al aangeeft zou het achterwege kunnen blijven van een stapel boeken door één enkele iPad het uiteindelijke doel moeten zijn. Maar ja, niet alles is voor de iPad beschikbaar, of alle boeken die niet als app of epub beschikbaar zijn zouden als PDF ingescand moeten worden. Alleen voorzie ik hier (alweer) een copyright probleem…

  22. Als het echt een moderne proffessor zou zijn, zou hij zich niet beperken tot een ipad, maar ook open staan voor andere ontwikkelingen. Het is niet geheel onwaarschijlijk dat Apple in de toekomst de markt met de concurentie moet delen.

    Een ipad-formaat bestaat niet.

    Ik heb weinig vertrouwen in de vakkundigheid van deze proffessor. Hij lijkt meer op een trendwatcher.

  23. @iNick:
    dus niet. Voor studie doeleinden is ipad NIET geschikt!
    onrust v je ogen, je krijgt bij lang turen gewoon koppijn, maken v aantekeningennook niet ideaal, voortdurend backups maken die je vergeet te doen, als je weet hoe je echt moet studeren en je bent academisch geschoold, dan is n ipad het nog niet. ze hebben lange weg te gaan. Die prof kan beter autoverkoper worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.