Reacties voor: Student verdient 50.000 dollar per jaar met jailbreaken

Een student uit Washington verdient 50.000 dollar per jaar bij met het jailbreaken van iPhones. Hij doet dit voor internationale klanten en mensen die te druk of te onhandig zijn.

Reacties: 42 reacties

  1. Dank voor de tip! 🙂

  2. Hoe doet hij dat?
    ik kan het ook gewoon haha

  3. Ja dit zal in Nederland ook goed kunnen. Ik heb ook al voor meerdere mensen iPhones jailbroken en zo nodig een unlock erop gezet. Ook zet ik dan een paar handige (naar mijn mening handige) Cydia apps erop. Ik zou er ook geld voor kunnen vragen, maar het is meer als vriendendienstje :P.
    50.000 dollar is wel veel moet ik zeggen.

  4. en doet hij dat via de IRS of weten die dat niet?

  5. Nee bedankt, het gaat me zelf prima af! :]

  6. 50.000 is best veel.
    Ik deed het zelf ook en het is pas rendabel als je er meer dan 100 euro per week mee verdient, omdat het soms veel tijd kost om een probleem op te lossen. Maar het is best leuk om te doen als je er zoveel mee verdient:P

  7. IRS heeft er niets mee te maken, er ligt een uitspraak van de rechter dat jailbreaken legaal is.
    Dus waarom niet?

  8. Ik kan genoeg mensen die geld vragen voor het maken van flashcards voor de Nintendo DS(i), het flashen/ombouwen van de WII.
    Flashen/unlucken van mobiele telefoons, en de nieuwste trend; playstation 3.
    Erg lucratief kan ik zeggen.
    Waar een wil is, is een weg. Beveiligingen stellen niks meer voor!

  9. Haha, nou zoveel verdien ik er niet mee, respect voor het opzetten van zo’n grootschalige dienst.

    Ik doe het alleen lokaal, op school, vrienden, maar ook vrienden van mijn broertjes, of op het werk. Het is inderdaad dat veel mensen te lui zijn om het te doen, dus dan doe ik het maar voor een prikkie. Als ze extra “service’s” willen dan betalen ze wat extra(denk aan speciale thema’s, naar mijn weten handige cydia apps, en wat uitleg over cydia zelf, etc.).

    De mensen die hiervoor te “lui”zijn zijn ook meestal de mensen die een iDevice hebben omdat het een bepaalde status heeft. Zo kom ik regelmatig ipods/iphones tegen met alleen muziek, en zonder enig safari/app/films gebruik. Dan is het sonde om zo’n handig apparaatje te kopen, als je er toch niet zoveel mee doet?

  10. @V70ORD5: Dat het legaal is betekent toch niet dat je geen inkomstenbelasting hoeft af te dragen?

  11. Origineel geplaatst door V70ORD5
    IRS heeft er niets mee te maken, er ligt een uitspraak van de rechter dat jailbreaken legaal is.Dus waarom niet?

    IRS heeft er dus wel wat mee te maken! Je moet je inkomsten opgeven aan de belastingdienst, anders is het zwartwerken. Dat Jailbreaken legaal is, rechtvaardigt het voor de IRS niet om dan ook zwart te werken.

  12. Hm, de KVK zal het de komende dagen druk hebben..

  13. Ach, hier op de markt in utrecht zijn ook genoeg lugubere winkeltjes die het voor je willen doen hoor;)

    Ik doe het het liefst zelf, als ik het al doe. Bij mijn iPhone alleen even TetherMe geinstalleerd en weer cydia eraf gegooid. Als T-Mobile met een redelijke dienst zou komen voor tethering zou ik mijn iPhone niet hoeven te jailbreaken..

  14. Ik heb het zelf ook al voor een aantal mensen gedaan voor een klein prijsje.. Terwijl ze het eigenlijk ook zelf kunnen, als ze ff googlen, maar sommige zijn daar gewoon te lui voor en ik profiteer daar van.. 🙂

  15. Ik heb dit ook een tijdje gedaan, in de eerste week gelijk 10 mensen geholpen voor 15 euro per jailbreak 20 per unlock. Maar marktplaats verwijderd de advertentie. Je krijgt te horen dat jailbreaken niet illegaal is maar uit respect naar apple ofzo verwijderen ze het :S

  16. We pakken het helemaal verkeerd aan met onze gratis informatievoorziening over jailbreaken & unlocken als ik het zo lees.. 😉

  17. Origineel geplaatst door V70ORD5
    IRS heeft er niets mee te maken, er ligt een uitspraak van de rechter dat jailbreaken legaal is.Dus waarom niet?

    IRS is de belastingdienst…

    als je een dienst aanbiedt moet je in pricipe belasting betalen over die inkomsten

  18. Origineel geplaatst door miicker
    Maar marktplaats verwijderd de advertentie. Je krijgt te horen dat jailbreaken niet illegaal is maar uit respect naar apple ofzo verwijderen ze het :S

    Bij Marktplaats zijn het een stelletje zeikerds die aan het handje van de grote bedrijven én de Amerikaanse overheid lopen. Heel veel advertenties worden verwijderd terwijl het geadverteerde in Nederland gewoon legaal, wettelijk toegestaan is. Maar de overname door eBay betekent dat wanneer er een groot bedrijf is dat vind dat ze tekort gedaan worden door jouw handel, dan is de advertentie op Mp niet ineens niet toegestaan. Idem dito bij dingen die in Amerika niet mogen, maar hier wel. Wel vreemd dat je ook niet voor jailbreaken mag adverteren, want dat is in Amerika wél toegestaan, maar heeft in Nederland bij mijn weten nog geen wettige status (wel of niet toegestaan is nog niet vastgelegd).

    En dat zo’n gast er geld voor vraagt terwijl de hackers dat niet doen, valt te rechtvaardigen zolang het om een relatief klein bedrag gaat, hij steekt er uiteindelijk wel tijd en moeite in. Wil je niet betalen, kun je het altijd nog zelf doen, zo ingewikkeld is dat ook weer niet.

    Maar 50.000 per jaar is wel een hoop geld. Waarschijnlijk is hij een van de weinigen in Amerika die het doet en er daadwerkelijk reclame voor maakt.

  19. Doe het ook meer als een vriendendienstje, voor kennissen die niet zoveel verstand van die dingen hebben..
    Ik ook niet superveel, maar goed..beetje googlen en rondneuzen dan lukt het altijd wel. Maar sommigen zijn daar inderdaad ietwat te lui voor. Maar ach.

  20. Dan doe mijn IPhone Gs3 JB. Woon in Eindhoven. Wie?

  21. Lijkt me wel erg veel.
    Reken maar eens om hoeveel uren je dan bezig bent. Veel studietijd blijft er dan niet over.

  22. Ik jailbreak ook regelmatig voor anderen. Maar vraag nooit geld ervoor. Vind wel leuk om anderen te helpen als het over iPhone gaat.

  23. Ik heb helemaal geen verstand hoe ik moet JB van mijn Iphone Gs3. Wie heeft er tijd voor om het te doen voor mijn.?

  24. Zoiets heb ik een aantal jaar terug met mijn Wii laten doen bij een student. Maar dat was wel iets ingewikkelder omdat er een of andere chip in moest. Hij zal er ook wel flink mee verdient hebben, alleen werd hij later gedwongen om te stoppen door Nintendo.

  25. Ik heb een tijdje in Californie gestudeerd en dat was 24.000 dollar collegeld, dus iedereen werkt zich daar dood om zijn studie te kunnen financieren. Wel een inventieve manier dit.

  26. @Martijn: Een Wii is ook niet zo lastig hoor, en er moet geen chip in? Je moet idd wel Bestanden op een sd kaart zetten ofso n dat op de Wii installeren. Maar stelt niks voor eigenlijk. Wat wel lastig is dat als je tegen mensen zegt dat ze hun wii niet moeten updaten dat ze het dan toch doen. Waardoor de unlock weer veel moeilijker word en heb je een speciaal spel nodig en daar weer de savegame van blabla……. Kortom dan is het wel wat lastiger:p

    Maareee 50.000 ik moet ook maar eens zo’n dienst gaan beginnen haha!

  27. @Paul Pols: Wat wordt ons tarief? 😉

  28. Ik kende ook iemand die in zn studententijd dik verdiende aan het modden van XBOX360’s en Nintendo Wii’s, en illegale smartcards voor satelliet-schotels etc. Leuk verdienen hoor, maar ik vond het niet erg chic…

  29. zijn voordeel is dat er geen zijkende nederlanders zijn die na een foutmelding gelijk voor je deur staan !!

  30. Origineel geplaatst door V70ORD5
    IRS heeft er niets mee te maken, er ligt een uitspraak van de rechter dat jailbreaken legaal is.Dus waarom niet?

    Klopt maar ik neem aan dat dat de IRS ook eerder over inkomstenbelasting gaat dan over de legaliteit van jailbreaken 😉

  31. @: Dat was nog in de tijd dat er geen softmods voor de Wii waren.

  32. 50.000 dollar oftwel constant 40 klanten in elke week a 25 dollar….ja daaaag, mooi verhaal om je klandizie een beetje op te krikken….

  33. @don: Zoek op jailbreaken voor dummies en je kan het zelf

  34. Ik help iedereen hier in Boerenhol en doe dat als vriendendienst. Iedereen kent mekaar he. Vaak krijg je wel wat mee hoor, laatst nog 100 eieren. Toch leuk!

  35. Jhaeerlijk gezegd zouik daar ook voor betalen aangezien ik de tijddaar niet voor heb en lui be

  36. Hey jongens iemand die zijn iOS toestel wenst te laten jailbreaken?
    Voor dat geld wil ik het ook wel doen!!!

  37. @Jack7325 – Bedankt voor je advies.

  38. Nou ik zou ook willen dat ik zo iemand kende.ik ben een dame van 72 die met alles mee wil doen en elke dag als eerste de phoneclub inkijkt maar sommige dingen zoals jealbreaken durf ik gewoon niet dus zeker niet te lui. Maar weet helaas niemand.

  39. Ik heb zelf sinds de eerste iPhones behoorlijk wat centjes bij mekaar geschraapt door het jailbreaken en unlocken van die dingen.

    In het begin duurde het 1.5 uur per iPhone die dan met terminal commando’s via SSH gekraakt diende te worden. Ik ging dan ook elk weekend met 7 iPhones in mijn tas naar huis om die op de zondag dan rustig te kraken.

    Goud geld!

    Nu gebeurt het relatief een stuk minder maar kost het ook vaak niet meer dan 15 minuten om zo’n ding te unlocken.

  40. @don: Im heb wel tijd en studeer in Eindhoven.

  41. Tim, mail mijn maar don_bouw@hotmail.com. Al vast bedankt.

  42. @V70ORD5: Ik denk dat de belastingdienst wel degelijk interesse heeft in dit soort bijverdiensten… (IRS – Inland Revenue Service)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.