Reacties voor: Stripliefhebbers blijven van papier houden, ondanks hoge resolutie van nieuwe iPad

Volgens Arstechnica zijn stripliefhebbers nog niet overtuigd door het hoge resolutiescherm van de nieuwe iPad en lezen ze hun stripboeken en comics liever op papier.
Bert van Doorn -

Reacties: 20 reacties

  1. Misschien leest een gemiddeld iPad bezitter gewoon geen stripboeken meer.

  2. Volgens mij moet de schrijver van bovenstaand artikel nog even opnieuw het oorspronkelijke artikel lezen en vervolgens een kloppend en logisch verhaal schrijven … Wat nu hierboven staat is onsamenhangend en klopt niet.

  3. Ik vind de iPad juist een geweldig apparaat voor strips.
    Zo lees ik er bijvoorbeeld wekelijks de nieuwe Donald Duck op, en heb ik ook een hele hoop Suske en Wiske albums.

  4. Dan zal ik wel geen gemiddelde iPad bezitter zijn. Ik vind het super om comics op mijn iPad te lezen. Met de nieuwe HD strips is dat alleen maar versterkt. Ik kan me echter goed voorstellen dat je liever een ‘echte’ comic vast hebt.

    Volgens mij is dit puur een kwestie van tijd, net als het gewone boek zal dit in de toekomst het onderspit delven. een kleine fanatieke groep zal er altijd blijven voor het product, maar mainstream wordt ongetwijfeld digitaal.

  5. Ik denk dat het bij een stripfanaat ook gaat om het sparen en verzamelen, en niet alleen om de strips zelf.

    Ik ben zelf best wel een filmfanaat en koop trouw al mijn films op Blu-Ray. Ik weet dat ik de films ook kan downloaden (legaal of illegaal) en dat het er dan allemaal even mooi en goed uitziet als op Blu-Ray, maar ik koop ze ook om gewoon iets te verzamelen. Ik vind het leuk om mijn film collectie aan mensen te tonen en het komt toch regelmatig voor dat mensen liever een Blu-Ray lenen ipv dat ze het zelf gaan downloaden.

    Ik kan mijn films meestal niet op de iPad kijken, maar ach.. dat neem ik dan maar voor lief.

  6. Wat Brian zegt, ik ben een stripverzamelaar en heb er duizenden in de kast staan. Ik zou ze wel willen kopen/lezen op de iPad maar wie zegt mij dat ik die iPad versies binnen 20 jaar nog kan lezen? Met de papieren versie ben ik daar zeker van…

  7. Strip op tablet ervaar ik als niet pretting. Vooral niet degene die vinden dat je bladzijde moet omslaan, beetje simpel en leest niet lekker.

    Mijn voorstel: landscape opmaak, verticaal sliden, afbeelding grote standaard leesbaar en voldoende verhaal per pagina. En dan graag al die leuke ouw strips. Asterix, Guus, Lucky Luuk en dat spul uit de Pep…

  8. Welke app gebruik je daarvoor?
    Ik heb enige tijd via tijdschrift.nl e.e.a. gelezen maar dat was drama die sloeg iedere keer vast.

    @Michael: @Michael:

  9. De iPad is een geweldig apparaat om strips op te lezen. Met de nieuwe update van comic zeal, lijkt het er tenminste ook echt op alsof de hele verzameling in de boekenkast staat.

    De iPad 1 verving het stripboek al voor mij. de new iPad doet dat nog eens 3x beter.

    Weg met al dat papier.

  10. Origineel geplaatst door jelle
    De iPad is een geweldig apparaat om strips op te lezen. Met de nieuwe update van comic zeal, lijkt het er tenminste ook echt op alsof de hele verzameling in de boekenkast staat.De iPad 1 verving het stripboek al voor mij. de new iPad doet dat nog eens 3x beter.Weg met al dat papier.

    Wordt alleen wel tijd dat Comic Zeal de UI update naar Retina 🙂

  11. ik vind juist dat strips op ipad lezen een uitkomst is. Ik vind bv elke week naar de comic winkel gaan een gedoe, dus dat doe ik dan ook niet. en dan ben je een serie aan het lezen en kan je net dat ene issue niet vinden (of die is opeens belachelijk duur geworden).

    alles digitaal voorhanden is dan wel zo makkelijk. Volgende issue downloaden als je zover bent. top.

    het spul exporteren zodat je ze ook zelf als digitale kopie kan archiveren zou nog wel handig zijn. Dan kan je ze idd overv 20 jaar nog lezen zoals @StGermain aangeeft

  12. Origineel geplaatst door Karen
    Volgens mij moet de schrijver van bovenstaand artikel nog even opnieuw het oorspronkelijke artikel lezen en vervolgens een kloppend en logisch verhaal schrijven … Wat nu hierboven staat is onsamenhangend en klopt niet.

    Inderdaad, onsamenhangend verhaal die niet strookt met het artikel.

    Voor wat het lezen betreft kan een tablet heel doeltreffend zijn, maar zoals in het artikel al is aangehaald: menig striphandel bezoeker is niet alleen lezer maar ook (een verkapte) verzamelaar. Dus het fysiek hebben van de strip is net zo belangrijk.

  13. Ik vind het heerlijk om strips te lezen op het retina scherm. Heb de volledige collecties (voor zover ik weet) van The Walking Dead gekocht en wat episodes van Warcraft. Geweldig!

  14. Ach, een paar jaar geleden zeiden ze ook dat echte boekenlezers een echt boek echt in hun handen willen houden, de inkt ruiken, de pagina’s omslaan …

    en kijk nu eens wat daar van waar gebleken is.

    Met de nieuwe retina-displays kunnen de stripmakers volgens mij een nieuwe doelgroep aanboren. Deels oude striplezers (zoals ik inmiddels) die niet meer naar de stripwinkel willen lopen. Deels ook nieuwe jonge klanten die (nog) geen strips lezen.

    Ik zelf, en velen om mij heen, hebben nog nooit zoveel gelezen als dat wij sinds een paar jaar altijd en overal onze boeken bij ons hebben. Eerst op de iPOD, later op de iPhone4 en nu op de iPAD.

    Stripmakers hebben volgens mij nu de kans van hun leven.

  15. Waar ik nooit iemand over hoor en wat mij in enorme mate ergert is het feit dat jij Comixology je comics niet kan downloaden naar je mac of pc. Je kan ze alleen lezen op de tablet of telefoon. Als je daarin kijkt zijn de comics beveiligd en zo heb je ze, ondanks dat je er geld voor betaald, nooit in je bezit.

  16. ik zou dat wel doen maar die dat ik wil lezen zijn meestal int frans zoals de XIII reeks… 🙁 zou super zijn mochten meer strips in het NL verschijnen op de ipad!

  17. papieren versie gesealed in de kast. Digitale versie om te lezen (en die zijn over 20 jaar ook nog steeds te lezen)

  18. Juist van de digitale cbr-files weet ik zeker dat ze over 100 jaar nog steeds te lezen zullen zijn. En als ik dan kijk naar die uit elkaar vallende strips uit mijn jeugd…
    Lang leve de strips op de iPad!

  19. Ik lees al sinds de iPad1 mijn strips via iComic viewer HD. Een wereld app waarmee ik in alle vormen kan lezen. Hij is niet goedkoop maar wel super. Ik vind het snel genoeg op de iPad2. Ben wel nieuwsgierig hoe het leest op een iPad3. Maar die koop ik nog maar niet. Misschien later dit jaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.