Reacties voor: Nederlandse aanbod streamingdiensten zoals Netflix straks in hele EU te bekijken

Films en series kijken in de EU kan vanaf 2018 net als thuis. Bij betaalde streamingdiensten als Netflix geldt dan in alle Europese landen hetzelfde aanbod als thuis.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Hoop niet dat dat bekent dat er minder aanbod komt. Als rechten niet in heel Europa geregeld zijn dat die niet op Netflix kan komen 😧

  2. Jammer … vond het altijd wel fijn dat ik op vakantie TBBT kon kijken, wat in NL niet beschikbaar is …

  3. betekent dit dat we ons Nederlands aanbod kunnen gaan bereiken in het buitenland? of krijgt de hele EU een eigen library? ik betrek het even op Netflix.

  4. Neem aan dat we nu meer aanbod krijgen. Dat zou wel heel mooi zijn, betere manier om piraterij te stoppen dan boetes. Nu de Amerikaanse versie er nog in. Dat een seizoen een jaar later pas naar NL komt is sowieso van de vorige eeuw.

  5. Op vakantie in het buitenland moet je genieten van je omgeving. Waarom zou je net doen of je thuis bent en verder gaan met die flut series bekijken.

  6. Hoe zit het eigenlijk met de films/series die je offline hebt gezet? Zijn die wel in het buitenland te bekijken? (Nadat je verbinding hebt gemaakt met de lokale WiFi van je hotel). Heb nog geen kans gehad om dit te checken.

  7. @ACTA Est fabula: wat een kansloze reactie. Als je de hele dag in de bergen hebt gelopen kan ik me voorstellen dat sommige graag ff filmpje willen kijken ook al kijk ik zelf ook geen series en films

  8. Origineel geplaatst door ACTA Est fabula
    Op vakantie in het buitenland moet je genieten van je omgeving. Waarom zou je net doen of je thuis bent en verder gaan met die flut series bekijken.

    Heerlijk….”moet je genieten…”. Kun je nagaan hoeveel stress je meeneemt als je eindelijk vakantie hebt, veel geld hebt uitgegeven om op een toplocatie te zijn en dan ‘moeten genieten’. “Nee jongens, niet stilzitten! We moeten genieten!”

    Laat een ieder zelf zijn ontspanning zoeken en luister vooral naar je reisgenoten om te kijken wat zij willen doen. Jouw ‘genieten’ hoeft niet dat van hun te zijn.

  9. In het artikel staat dat je in heel Europa het Nederlandse aanbod van Netflix kunt bekijken. Blijkbaar weet Netflix dat je uit Nederland komt terwijl je op je Italiaanse balkonnetje het vierde seizoen van House of Cards zit te kijken

  10. Heerlijk: op vakantie F1 kijken… Momenteel via VPN unlimited met de Ziggo/Horizon app gedaan.
    Was pas in Noorwegen, wilde wat NL tv kijken maar dat mocht niet zonder VPN. Hoop dat dit in toekomst anders is.
    En ja, toch fijn dat je overal op Netflix kunt inloggen om eens ontspannen een serie te kijken!

  11. @Mark: Iedere EU burger krijg “zijn eigen” content te zien, dat betekent dat je als NL lid, je waar dan ook, je normale NL se aanbod hebt …

  12. @MacaanZee: Tja, aangezien je moet inloggen met je eigen gebruikersgegevens weet Netflix heel goed dat jij Nederlands bent, ook al zit je op Italiaanse balkonnetje….

    Vraag me wel af of dit een opmaat is voor een Europees Netflix aanbod.

  13. Inderdaad, je lokale content maar dan in het buitenland. Nog beter zou het zijn als niet voor elk land apart rechten geregeld moeten worden maar te regelen op Europees niveau.

    Voor mij is dat de ideale vorm van de EU. Een soort van VS: zorgen dat zaken als rechten voor films, telefoon aanbieders, kabelaars etc etc op Europees niveau regelen. Maar tegelijkertijd wel een heel eigen identiteit vast houden met eigen regelgeving per land. Dat zie je in de VS ook. Wat in de ene staat legaal is (marhiuana bijvoorbeeld) is in de staat ernaast volledig verboden. En iedere staat hanteert andere belastingregels. Een Texaan voelt zich totaal geen New Yorker. Maar als het er op aankomt (defensie, terrorisme, criminaliteit) zijn ze solidair en allemaal Amerikaan en maakt eendracht macht. Nu hebben we wel vaak de lasten van de EU maar niet de lusten. Maar die nieuwe roaming regels zijn al een stap in de goede richting.

  14. @Whistler:

    Nee, kan niet. Ikzelf heb via vpn wel eens Amerikaanse film offline gezet en als ik dan op nl WiFi aansluit krijg ik een foutmelding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.