Reacties voor: ‘Fiets-app Strava kan leiden tot fietsendiefstal’

Maak je gebruik van de Strava-app om je fietsroute bij te houden, wees er dan van bewust dat er speciale privacy-instellingen zijn om je thuislocatie te verbergen. Zo voorkom je dat fietsendieven er met je fiets vandoor gaan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Sommige mensen delen echt werkelijk álles via internet. Maar deze man is wel erg ver gegaan door ook de inhoud van zijn garage te delen met anderen…

    Denk bv. ook eens aan locatieinstellingen van Facebook, Twitter, Instagram en al dat soort netwerken. Iedereen kan zien dat je niet thuis bent en als je dan ook nog laat weten dat je met je huisgenoten op stap bent en je huisadres is bekend, dan moet je niet gek opkijken als tijdens je afwezigheid anderen “op je huis gepast hebben”.

  2. Wat een sukkel. Waarom zou je uberhaupt met naam en toenaam je merk fiets willen delen?

  3. Ben intensief Strava gebruiker. Natuurlijk vul je de gegevens in van je sportmateriaal. Dat is onderdeel van Strava. Zo hou je bij wat je km standen van je materiaal is en je kan zien welke training met welke fiets hebt gedaan. Dat is het hele idee achter een trainings/sport app. Gaat alleen een beetje ver dat deze gebruiker Strava de schuld geeft van inbraak in zijn schuur omdat daar zijn racefiets staat. Nogal kortzichtige reactie

  4. @Theo: die materiaal info is alleen voor jezelf zichtbaar. Staat nergens op je profiel.

    Overigens ben ik van mening dat dit soort gevallen ook met andere apps kunnen gebeuren.

  5. @Chantal: Moet je even goed kijken. Elke training kan je koppelen aan een uitrustingsartikel (welke fiets, welke hardloopschoen, welke ski’s, etc). Dit kan je dan gewoon zien als je als ‘buitenstaander’ trainingen bekijkt.

  6. Heb ik geen last meer van, ik deel al een jaar helemaal niks meer via Social Media. Wat niet weet, wat niet…

  7. Origineel geplaatst door P
    Heb ik geen last meer van, ik deel al een jaar helemaal niks meer via Social Media. Wat niet weet, wat niet…

    P leest iCulture en heeft geen problemen meer. Fijn. Je hebt wel gelijk dat het delen van al je gegevens, locatie, foto’s soms onverwachtse gevolgen kan hebben. Om vervolgens Facebook, Strava of wat dan ook de schuld te geven is natuurlijk naïef.

  8. 2 fietsen samen een waarde van 2000€…? Welke dief gaat daar nou voor, terwijl er fietsen van 3000 tot 6000€ en zelfs meer zijn bij veel wielertoeristen…?
    Dit lijkt mij niet echt door strava te komen…

  9. Ik start mijn GPS nooit voor mijn huis, maar als ik de straat uit rijd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.