Reacties voor: Waarom de Apple Watch profiteert van stilstand bij Android Wear

Qualcomm helpt langzamerhand het Android Wear-platform om zeep. De ontwikkelingen staan stil. Fabrikanten zoals LG en Motorola zitten te springen op een nieuwe chip om snellere en zuinige smartwatches te maken, maar die laat al twee jaar op zich wachten. Apple en Samsung profiteren van de stilstand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Een Apple Watch werkt ook gewoon veel beter dan (in mijn geval) bijv. een Asus Zenwatch 3.0 met Android Wear. De samenwerking tussen telefoon en horloge is onovertroffen en aan alles is te merken dat Apple’s Watch OS veel meer is geïntegreerd dan bij Android.

    (Asus Zenwatch 3.0 in combinatie met een Nokia 6)

  2. @Tjeu: Eens! Ik had eerst een Ticwatch met Android. En nu een Apple watch in combinatie met iPhone en het werkt zooooooveel beter en prettiger. Geen omkijken meer naar!

  3. Kennelijk kiest de consument uiteindelijk toch voor de kwaliteit die Apple net iets meer biedt en is het voor Apple een kwestie van blijven innoveren en volhouden op smartwatch en tablet gebied. Het is misschien niet de kip met het gouden ei maar uiteindelijk wel super belangrijk. Ik denk dat fabrikanten hun peilen weer gaan verzetten. De smartwatch kennen we nu, wat wordt de volgende zet? Waar Apple nu enorm in voorop loopt is zeer krachtige kleine chips op basis van de A-chipsets en Apple heeft steeds steviger de ontwikkeling en productie daarvan in handen.

    Gelet op het goud wat ze daarmee in handen hebben en de concurrentie die op dat gebied mijlenver achter ligt moeten de beste jaren voor Apple nog misschien wel komen. De HomePod is indrukwekkender dan verwacht (qua bouw en kwaliteit) en ook de Apple Watch toekomst zier er beter uit dan ooit nu ze het in die markt zo goed doen.

    Nu Siri nog een keer serieus gaan aanpakken en dan kan Apple hele grote slagen gaan maken. En maak dan eindelijk die échte AppleTV een keer. Koop een paar OLED panelen bij LG en klaar.

  4. Jammer dat de Apple watch op een goedkoop kermishorloge lijkt. Dat is de reden dat ik er geen heb. Spuuglelijk. Ik hoop dan ook vurig dat Apple ooit eens met een mooie klassiek ogende ronde klok komt.

  5. Origineel geplaatst door Leander
    Jammer dat de Apple watch op een goedkoop kermishorloge lijkt. Dat is de reden dat ik er geen heb. Spuuglelijk. Ik hoop dan ook vurig dat Apple ooit eens met een mooie klassiek ogende ronde klok komt.

    Heb je hem wel ooit goed bekeken? Goedkoop kermishorloge?

  6. De Samsung Gear S3 vind ik wel mooier dan de Apple watch, heeft een langere batterijduur maar ja, het is geen Apple. Voorlopig dus maar geen smartwatch voor mij.

  7. Nadat ik gestart was met de originele Moto 360, heb ik nu al meer dan een jaar plezier van m’n Samsung Gear S3 icm ZTE Axon 7. Werkt perfect samen. Ik denk dat Android Wear ten dode is opgeschreven en dat zou toch wel jammer zijn.

  8. @Leander: spuuglelijk…je kunt natuurlijk ook overdrijven al blijf smaak persoonlijk. Ik vind de watch prachtig

  9. @Leander: Jony Ive heeft in een interview gezegt dat een rond scherm niet logisch is. De content die wij als consument bekijken op ons horloge (tekst, foto’s etc) allemaal gebasseerd zijn op rechthoekige schermen. Bij een rond scherm heb je een groot verlies van je content en een relatiev klein deel waarop bijvoorbeeld een stuk tekst volledig op past.
    Een rond scherm zit er dus niet in voor Apple, maar dat vind ík niet erg. 🙂

    En over het uiterlijk van de Apple Watch: Heb je hem wel eens om gehad in een Apple Store of van dichtbij bekeken in een andere winkel? Ik raad het je aan om een keer te proberen. Tuurlijk; smaken verschillen, maar het uterlijk is verreweg van “een goedkoop kermis horloge”.

  10. Origineel geplaatst door Dimocash
    De Samsung Gear S3 vind ik wel mooier dan de Apple watch, heeft een langere batterijduur maar ja, het is geen Apple. Voorlopig dus maar geen smartwatch voor mij.

    Vind de gear s3 op foto’s mooier inderdaad.maar toen ik m in t echt zag was ik daarvan gelijk genezen.ziet er gewoon heel goedkoop uit,jammer want de draairing is super goed bedacht

  11. Origineel geplaatst door Leander
    Jammer dat de Apple watch op een goedkoop kermishorloge lijkt. Dat is de reden dat ik er geen heb. Spuuglelijk. Ik hoop dan ook vurig dat Apple ooit eens met een mooie klassiek ogende ronde klok komt.

    In the eye of the beholder; mijn RVS versie met leren bandje of commando strap ziet er juist heel bescheiden uit. Zeker niet goedkoop!

  12. Apple watch is echt prima, maar de wijzerplaten zijn (kinderlijk) simpel. Hoop dat derden mogen ontwikkelen….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.