Reacties voor: Stevie Wonder bedankt Steve Jobs voor toegankelijkheidsfuncties op iPhone

Stevie Wonder is dolblij met de toegankelijkheidsfuncties op de iPhone. Tijdens een optreden in Los Angeles bedankte hij Steve Jobs, omdat hij dankzij VoiceOver en andere functies alles kan, wat een niet-blinde ook kan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. nouja, gamen zal een beetje moeilijk gaan he als je blind bent, dus hij kan niet ALLES, wat een niet-blind persoon wel kan. zullen vast wel meerdere dingen zijn .

  2. Ik heb ze zelf gelukkig niet nodig maar wel mooi dat de functies goed blijken te werken!

  3. @Nigel: Weer zo’n nutteloze reactie -.- het is toch gewoon mooi dat blinde mensen ook een iphone kunnen gebruiken vooral omdat hij een touchscreen heeft en ik denk ook niet echt dat die mensen gaan/willen gamen

  4. @Nigel: ooit gehoord van papa sangre? Een van mijn favorieten op de iPhone

  5. Las een tijdje terug van iemand die een oog infectie had opgelopen, en zo toch z’n iPhone kon gebruiken tijdens zijn ziekte. Kan handig zijn om de gesproken basis functionaliteit in ieder geval eens uit te proberen.

  6. Wanneer dit nu nog eens gefilmd werd door een iPhone, dan was het beeld en geluid nog te genieten. Maar nu lijkt het nergens op, ook niet voor blinden.

  7. Origineel geplaatst door Henk Poley
    Las een tijdje terug van iemand die een oog infectie had opgelopen, en zo toch z’n iPhone kon gebruiken tijdens zijn ziekte. Kan handig zijn om de gesproken basis functionaliteit in ieder geval eens uit te proberen.

    Dan moet je eens proberen om de toegankelijkheidopties aan te zetten en je ogen dicht doen. Het werkt wel goed moet ik zeggen, gaat allemaal natuurlijk niet zo snel maar toch!

  8. Ik hád een keer toevallig die toegankelijkheids functie aangezet. Ik werd helemaal gek; ik wist niet meer hoe ik m’n iPhone bedienen moest! O_o
    Het is maar net wat je gewend bent… 😉

  9. Waarom ze nou niet gewoon die spraakfuncties aankondigen.
    Ik wil in de auto gewoon “rij naar Rijksmuseum” of “Afspraak met Frits om 10 uur” kunnen zeggen. Is dat nu zo bijzonder

  10. Hier even een reactie van een zeer ervaren bijna blinde iPhone gebruiker.
    Allereerst zoals Stevie Wonder al zei hulde aan Apple voor het standaard inbouwen van toegankelijkheid voor de minder validen onder ons. Hopelijk hoeven de lezers hier er zelf nooit gedwongen gebruik van te maken. Maar wanneer je zoals ikzelf op latere leeftijd zeer slechtziend wordt zul je dit soort mogelijkheden geweldig vinden. Wanneer je blind wordt houdt je leven niet op hoor en wil je echt nog wel met de tijd mee, gamen etc. Papa Sangre is een prachtig voorbeeld van een 3D audiogame. En zo zijn er velen. En ja natuurlijk zijn er enorme beperkingen, that’s life nietwaar? Niet iedereen is ook even knap of intelligent toch;-)
    Alle standaard aanwezige apps op de iPhone zijn volledig toegankelijk met de Voice Over spraak. Helaas houden niet alle ontwikkelaars zich aande speciaal ontwikkelde toegankelijkheids API die Apple geschreven heeft, waardoor niet alle appps even goed werken met de spraak. Daar is een wereldwijde communitie voor die elkaar op de hoogte houden van goede en toegankelijke apps en vaak zijn ontwikkelaars ook bereid hun app te verbeteren.
    De bediening van de iPhone verandert aanzienlijk wanneer de spraak ingeschakeld wordt, er komt een soort schil over de interface te liggen waardoor speciale bewegingen mogelijk worden. zo kun je met een vinger over het scherm bewegen of vegen zonder iets gelijk te starten. Na verloop van tijd is er zeer vlot mee te werken.
    Android doet ook wel iets vergelijkbaars maar kan niet in de schaduw van Apple staan op dit gebied. Er is spraak mogelijk maar de telefoons zijn hier enkel mee te bedienen wanneer een fysieke richtingstoets aanwezig is. Microsoft heeft nog nooit van toegankelijkheid op mobiele telefoons gehoord denk ik.
    Dit bericht is trouwens ook met de Voice Over spraakfunctie geschreven die standaard in OSX aanwezig is. Standaard en voor niets. Als je dit onder Windows wilt hebben betaal je al gauw 1000 euro voor 3rd party software.
    Nogmaals ook namens mij, thanks Apple! 🙂

    @Ferry: Ken je het nieuwste spel al van de makers van Papa Sangre? Is hetzelfde principe, speelt zich nu echter af op een ruimteschip. Klein nadeeltje is dat ie alleen nog in de UK App Store verkrijgbaar is. Wel gratis trouwens. O ja, heet Nightjar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.