Reacties voor: Steven Desmet brengt eerste Vlaamse boek op iPad uit

De Vlaamse auteur Steven Desmet heeft een boek op de iPad uitgebracht. Hij geeft het boek gratis weg, in ruil voor een tweet of Facebook-posting.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
10 reacties
 1. Hoezo uitgever nodig om reclame te maken….

  Zo te lezen weet deze schrijver daar ook wel raad mee 😉

  Zelfde als in de MP3/Cloud/CD wereld.

  Dit gaat nog wel even duren, zeker als je de digitale muziek als voorbeeld neemt!

 2. En heeft deze persoon ook almbedacht hoe die er starks geld voor gaat vragen?

  Ps. Hetnboek is niet te downloaden op je iPad, dat moet via de computer, dus het stukje is een beetje misleidend

 3. Off topic: jippiee mijn tip 🙂

  on topic: ebook zijn leuk voor op vakantie maar thuis verkies ik toch liever een echt boek. Staat ook mooier in je boekenkast. Misschien gratis ebook als je het boek koopt is misschien een goed idee voor ebooks in het algemeen.

 4. @Matteo: Ebooks zijn ook leuk voor thuis hoor, ik zou niet anders meer willen. En mooier in de boekenkast? Geen boekenkast vind ik nog veel mooier en bespaart een boel plek.

  Ben het met je eens dat ebooks goedkoper moeten, het lijkt me dat men meer bespaart dan 2 of 3 euro op een ebook ten opzichte van papier.

 5. Wij zijn ons hier ook aan het afvragen hoeveel we straks moeten gaan vragen voor het boek. Niet eenvoudig om hier een prijs voor te maken, hoeveel is genoeg, hoeveel is teveel…?

  We zijn volop aan het wachten op nieuws van Apple, op dit moment is het nog niet mogelijk om in Nederland en Belgie boeken in de ibookstore te plaatsen. Dus hebben we zelf het ePub bestand gedeeld (open formaat, dus dat kan je inderdaad op verschillende readers lezen).

 6. Gedownload en gelezen… prijzenswaardig initiatief, dat in ieder geval. Het boek zelf… tja…. Een zich traag over 104 pagina’s voortslepende trip in het verleden van een wat oudere man

  @Matteo Claeskens: Net als mijn 5000 cd’s en Lp’s…. uiteindelijk vond ik de weggestopte hardisk die ik niet zie toch een stuk aantrekkelijker als al die vierkante meters hoesjes…

  @Michael / Mighty Books: Het is waard wat de klant er voor over heeft. Helaas is het zo me e-books (en ook digitale muziek) dat er minder emotionele waarde kleeft aan een bestandje ten opzichte van een fysieke drager. Hierdoor zal het digi formaat per definitie goedkoper moeten zijn dan de fysieke variant. Uiteindelijk zal je een zinnige inschatting moeten maken van wat je denkt te kunnen verkopen, de productie kosten en de winst die je wil maken.

  Het boekje van Desmet zou ik in het beste geval voor max 5 € gekocht hebben.

 7. @M. Waw, zo snel gelezen?! Bedankt voor jouw prijsindicatie, dat geeft al een richting.

 8. Er waren toch al vlaamse boeken in de iBooks app hoor

 9. @iTouchiReview: Inderdaad, maar enkel via Project Gutenberg, manuscripten waarvan de copyright vervallen is.

 10. Ahum….dit verhaal klopt niet helemaal inderdaad. Het staat tenslotte niet in de iBookstore. Ik heb mijn ebook ‘de Babyfoon’ ook op deze manier beschikbaar gemaakt voor de iPad en het werkt heel goed. Gelukkig heb ik een uitgever die zorgt voor de promotie van het boek, maar een hoop moet je ook zelf doen. En je moet het geluk hebben dat je er uit gepikt wordt en goede recensies krijgt. Ik had dat geluk.
  Zolang iBooks nog niet open staat voor Nederlandse uitgevers, zul je het boek via ebooks.nl aan moeten bieden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.