Reacties voor: Steve Jobs, wordt dit het display van de iPhone 5?

Wetenschappers hebben een display gemaakt dat acht keer scherper is dan het Retina Display. Is dit iets voor de iPhone 5?
Lees het complete artikel β†’ Steve Jobs, wordt dit het display van de iPhone 5?
Vincent Davids -

Reacties: 43 reacties

  1. ja hoor gaan we weer

  2. Het menselijk oog ziet dus geen verschil. Dus het geld beter aan iets anders uitgeven.

  3. Heeft geen beter scherm nodig, want dan is het voor je oog toch even scherp.
    Maarja toch leuk dit soort nieuws, bedankt!

  4. Goed bezig die wetenschappers. Maar vind dat Apple zich eerst maar eens mag bezighouden met het maken van een fatsoenlijke antenne. Vind het ook interessant hoe de amoled schermen zich ontwikkelen, ik zie daar ook nog wel wat in

  5. Lijkt me nou niet iets voor een telefoon.. Daarbij ook nog is nutteloos gezien we het verschil nu al niet kunnen onderscheiden. Dit lijkt me veel interessanter voor een televisie/iPad/iMac etc.

    Wel heel erg vet in ieder geval. Vooral dat Logo.. ongelofelijk!

  6. Van mij mogen ze! Ik zie nog steeds pixels op het Retina display van mijn iPhone 4, hoewel ik moet toegeven dat het inderdaad vele malen scherper is dan de “oude” schermen.

    Bovendien zou het veel goedkoper te maken zijn en dat past ons allemaal toch wel (in de portemonnee)?

  7. Idd..beter scherm is miss wat voor de toekomst,laat ze eerst maar de antenne fixen …pffff zit altijd maar met geknepen billen te internetten …altijd maar 1 streep thuis(vodafone)

  8. Voordeel is natuurlijk wel dat wanneer hele rijen aan pixels kapot zijn je het nog niets ziet.

    Minder garantie claims, wat het dus goedkoper kan maken.

  9. Nee. Apple is bijna nooit de snelste met nieuwe technologien implementeren, tenzij ze het zelf hebben ontwikkeld.
    Einde discussie.

  10. Zolang de prijs er niet hoger door wordt zeg ik doe maar πŸ™‚

  11. Dit gaat ‘m niet worden voorlopig. Geen enkele developer heeft zin om zijn graphics 16 x (of 8x van retina) te gaan upscalen of opnieuw designen. Een retina design past al bijna niet op mijn 20″ scherm in de lengte, laat staan als het nog 8x zo groot is…

  12. Misschien wordt dit geintje wel gebruikt voor andere hardware.
    Denkend aan de iMac’s of TV’s(?) je weet het nooit met Apple.

  13. Allemaal erg mooi, maar als ze nou ook nog eens wat aan mijn kleurenblindheid kunnen doen, dan kan ik het heel scherp zien. Maar ook nog eens alle kleuren πŸ˜›

  14. pixels van een retina display niet te zien??
    Moet zeggen dat mijn rij dode pixels op mn gloednieuwe iphone 4 toch behoorlijk te zien zijn!

  15. Mensen met een slechte dekking thuis, waarom geen wifi? Kleine investering πŸ™‚ verder moet ik nog steeds zoeken naar het antenneprobleem :p En en en! Ik heb mn iPhone vandaag een maand! Ben uit eten met der geweest natuurlijk. Fijne avond!

  16. Jongens van Apple alsjeblief !
    Pakhuizen vol patenten en 225.000 apps maar breng nu eerst eens een stabiel iOS waar ik meer dan 20 apps in een foldertje kan stoppen…

  17. Jongens een correctie: “de pixels zijn niet te onderscheiden op een afstand van circa 15 cm. Als je dichterbij gaat zie je wel degelijk de pixels πŸ™‚ (als je oog dan nog dan nog kan scherpstellen ^^)

  18. Ik heb een iPhone 4 en kan de pixels wel onderscheiden. Het klopt wel dat het beeld veel mooier is en als je hem verder weg houdt is het moeilijker om ze te onderscheiden, maar het kan dus wel.

  19. Origineel geplaatst door Alfred
    Van mij mogen ze! Ik zie nog steeds pixels op het Retina display van mijn iPhone 4, hoewel ik moet toegeven dat het inderdaad vele malen scherper is dan de β€œoudeÒ€ schermen.Bovendien zou het veel goedkoper te maken zijn en dat past ons allemaal toch wel (in de portemonnee)?

    Ja en nee. Je ziet de pixels hoogstwaarschijnlijk van de nog niet geupdate beelden. Daar zit nogal een verschil tussen.

  20. De enige nuttige toepassing voor deze techniek is volgens mij in videobrillen en de “optische” zoeker van FHD cam’s. Door de lens kan je daar nu nog wel pixels zien. Dan zou je dus Full HD kunnen kijken met een videobril.

    Voor de iPhone is het natuurlijk nonsense, die 0.1% v/d bezitters die jonge scherpe ogen hebben en wel de Retina Displays kunnen zien moeten dan maar niet zo zeuren πŸ˜›

  21. Dit scherm is niet alleen scherper, maar ook een stuk energie zuiniger en dunner dan LCD of IPS. Dus heeft het wel degelijk een voordeel.

    Helaas duurt het altijd verscheidene jaren voordat een nieuwe technologie klaar is voor massaproductie en alle kinderziektes er uit zijn.
    Denk eerder aan de iPhone 10 πŸ˜‰

  22. “het is makkelijker te produceren als het retina display” Als het makkelijker = goedkoper is, gaat het hoogstwaarschijnlijk gewoon gebeuren.

    En daarnaast zal het waarschijnlijk nog wel de nodige jaren duren voordat een “uitvinding” zijn weg naar een consumentenproduct vertaald wordt.

    Mij lijkt het supervet in ieder geval!!!!! Laat maar komen!

  23. Origineel geplaatst door Michiel
    Ja en nee. Je ziet de pixels hoogstwaarschijnlijk van de nog niet geupdate beelden. Daar zit nogal een verschil tussen.

    Ik zie de pixels van de springboard en de “native” apps ook. Bovendien hebben sommige letters nog steeds gerafelde schuine lijnen en rondingen, ongeacht wat Steve daarover beweerde bij de presentatie van de “4”.

    Origineel geplaatst door Thombecks
    Jongens een correctie: β€œde pixels zijn niet te onderscheiden op een afstand van circa 15 cm. Als je dichterbij gaat zie je wel degelijk de pixels (als je oog dan nog dan nog kan scherpstellen ^^)

    Vanaf 15 cm. wordt het inderdaad lastiger om de afzonderlijke pixels te herkennen, al houd het voor mij dan nog niet op…

    De pixeldichtheid van bedrukt papier is vele malen hoger. Pas wanneer een scherm deze dichtheid heeft bereikt, heeft het geen zin meer om de pixeldichtheid nog verder op te voeren. Tot die tijd is iedere verbetering welkom.

  24. @Alfred:
    en jouw echte naam is Kal El (Superman voor de leken)?
    Neem nog even aan dat jij wel pixels kan zien,het grote gros niet.
    Ik heb Avatar in HD op m’n Iphone 4 (gewoon ter demonstratie) en daar mag iemand eens even de pixels komen aanwijzen.
    Het is knap dat het nog 8x scherper kan,maar als het oog ‘t nu al moet afgeven,wat is dan het nut….

  25. Dus wat jullie suggereren is dat we mobiele websites maken voor een resolutie van 480000×320000? (als niet hoger) Right….

  26. Dit is voor de wetenschappers en dokters chirurgen goed. Waarom wordt dit nu bij de iPhone vergeleken?

  27. @iBazooka:

    Ik weet niet in welk jaar of welke tijd jij leeft, maar mijn iphone 4 heeft geen last van antenne problemen ( bereik ) allemaal Lariekoek

  28. Toepassing zou wel iets zijn voor microscopen, kijkertje van camera, … maar voor een iPhone waar je normalieter nooit dichter dan 15 cm mee bij je oog komt ?

  29. Dat moet je niet aan Steve vragen, maar aan deze man.

    Maar goed..een makkelijker (wellicht goedkoper dan ook) te produceren beeldscherm is voor apple altijd interessant;) Voor ons misschien niet, want de prijs wordt echt niet minder voor de volgende iPhone.

  30. Toen in 2007 ik voor het eerst een iPhone in handen kreeg dacht ik: het scherm is zo ongelofelijk scherp, dit kan echt niet beter… Maar de retina display heeft het overtroffen, ik denk dus dat ook de retina kan worden verslagen… In theorie kan het menselijk oog inderdaad geen pixels meer onderscheiden, maar in de praktijk wilt niet zeggen dat meer pixels geen verschil hoeft uit te maken:)

  31. Menselijk oog ziet geen verschil?
    De retina-display toont alles nog duidelijker en mooier!
    Ik vermoed dat je toch wel nog méér levendiger beeld zult hebben moest het nog kleiner zijn!

  32. @proXify:
    Juist kleur echtheid?????

  33. Minder lagen betekend een dunner telefoon…

  34. Als dit beter en makkelijker te fabriceren is dat zou het misschien het amoled verslaan.

  35. Misschien niet voor de iphone, maar meer voor de volgende generatie Ipad/Imac (Touch)?

  36. wat las ik nou???
    2 lagen metaal?

    gaat dit niet ten koste van het ontvangst?????? πŸ˜€

  37. @anand:

    Waarom thuis geen wifi? Geen billenknijpen meer maar gewoon heerlijk internetten πŸ™‚

  38. natuurlijk mooi, misschien is de scherpte niet meer belangrijk omdat wel voor menselijke ogen de max hebben bereikt, maar er kan nog altijd vooruitgang geboekt worden in goedkopere productie of energie verbruik! Dus ik zeg doorgaan met ontwikkeling

  39. Bij Nokia staat functionaliteit voorop bij het maken van een smartphone.

    Bij Apple staat de creativiteit / innovatie voorop bij het maken van een smartphone.

    Beide bedrijven kunnen wat van elkaar leren.

    Ik ben het met de mensen eens die schrijven dat Apple eerst maar eens het antenne probleem moet oplossen. Aankomen met een gratis hoesje en zeggen dat smartphones van andere fabrikanten ook problemen hebben met de antenne is niet de oplossing, Steve !!!

    Mijn oplossing: maak de iPhone wat langer en plaats de antenne aan de binnen- en onderkant van het toestel.

    We weten nu dat een antenne aan de buitenkant van het toestel niet kan. Dus niet meer doen!

  40. maak maar een groter Retina display voor de iPad!

  41. @Sjempoe:

    Zo, ook goedemorgen. Even ter duidelijkheid voor jou. Er is een site dat heet Google. Op Google kan je allerlei soorten zaken opzoeken. Ik zou zeggen probeer het eens en typ dan iphone 4 signal problems. Ciao

  42. Origineel geplaatst door Sjempoe
    @iBazooka:Ik weet niet in welk jaar of welke tijd jij leeft, maar mijn iphone 4 heeft geen last van antenne problemen ( bereik ) allemaal Lariekoek

    Gaan we weer.

  43. De link is dood.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.