Reacties voor: ‘Steve Jobs wilde telecomproviders vervangen met eigen netwerk’

Steve Jobs had plannen om een eigen netwerk voor de iPhone op te zetten aan de hand van Wi-Fi-signalen. Dit beweerde oud T-Mobile-topman John Stanton tijdens het Amerikaanse Law Seminars International-evenement.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 26 reacties

  1. Stiekem toch wel jammer ergens. Hoewel de kans dan uiteraard veel groter had geweest dat we de iphone niet (zo snel) in Nederland hadden gehad, had ik toch wel de reacties van de telecom providers willen zien. Die mensen mogen wel eens concurrentie krijgen van een goed alternatief.

  2. Apple en concurrent Google verkopen mobiele software en services en verdienen daar flink aan, iets dat providers hadden kunnen voorkomen als ze er vroeger bij waren geweest.

    Ik snap dit niet helemaal. Een provider zorgt voor de verbinding. En niet voor de software van een telefoon.
    Vroeger mocht je in de VS niks bij de verschillende providers, elke provider had zn eigen versies van telefoons en daar waren allemaal dingen op uitgeschakeld.

    Providers van nu moeten zich realiseren dat ze een nutsbedrijf zijn geworden. Net als gas water en licht niks meer en niks minder.

  3. Apple is niets zonder Steve.

  4. @SD: Apple en concurrent Google verkopen mobiele software en services en verdienen daar flink aan, iets dat providers hadden kunnen voorkomen als ze er vroeger bij waren geweest. Als ze er voeger bij waren geweest hadden ze in de gaten in de markt kunnen stappen. Vodafone probeerde dat, maar deed het halfslachtig, net als Hi. (iMode). Ze hadden hardware kunnen doorontwikkelen of internet en voip diensten kunnen lanceren. Nu zijn ze inderdaad niks meer dan een leverancier van voice/data.

  5. Zou mooi zijn als we een dekkend WiFi netwerk hadden in ons land.

  6. Dat zou echt super zijn geweest. Niet meer via een mobiel netwerk maar gewoon via WiFi. Volgens mij is dat ook stukken goedkoper met bellen en/of internet dan nu.

    Wel jammer hoor, dat hij niet heeft kunnen doorzetten.

  7. Origineel geplaatst door Pim Brussee
    Zou mooi zijn als we een dekkend WiFi netwerk hadden in ons land.

    Begin eens met de beveiliging van jouw router te verwijderen . . . ๐Ÿ˜‰

  8. Erg jammer dat niet werkelijkheid is geworden. Want de telcos maken nu lekker gebruik van deze situatie en iedereen doet er gewoon aan mee waaronder ik.

    Al is 1 gb 30 per maand ik durf te wedden dat bijna iedereen dat alsnog op den duur zou accepteren

  9. @dmr: 30 euro voor 1 GB?! Ik betaal 15 euro voor 2 GB + 1000 gratis sms’en naar elke provider en 1000 naar mensen met dezelfde provider.

  10. @GXGOW: De zin beter lezen.

  11. Is een artikel over het aanmaken van een guest onbeveiligd (maar wel veilig) wifi netwerk te maken een idee? Of mag dat officieel niet?

  12. Nederland zit vol met ****** providers. Als ze nou om hun klanten gaven inplaats van om het geld dan was alles beter. Kijk naar hoe duur T-mobile is. maar 2G/3G dekking is voor hun niet makkelijk naar de klant te brengen.

    Apple ga door met je plannen. Ik wil dat vodafone, kpn en t-mobile gaan inzien dat ze gaar zijn.

  13. Niemand realiseert zich dat een landelijk dekkend Wi-Fi netwerk meer als 1 Miljard Euro gaat kosten. Het is wel iets meer dan je eigen Wi-Fi puntje thuis. Je moet van de ene cel naar de andere cel vloeiend over kunnen gaan, zonder dat je dat merkt. Daar komt wel wat meer bij kijken dan je ADSL- of kabellijntje naar je provider. De hele infrastructuur is vrijwel dezelfde als bij het GSM/UMTS netwerk. Alleen het zend- ontvangststation is verschillend. WiMax komt, waar we over spreken, langzaam van de grond, o.a. vanwege de hoge investeringskosten en de moeizame uitrol van zendmasten. Plus dat de ontwikkeling in de praktijk getest en verbeterd wordt. Ook is nog niet duidelijk of het lonend wordt om de investering te doen.

  14. Origineel geplaatst door GXGOW
    @dmr: 30 euro voor 1 GB?! Ik betaal 15 euro voor 2 GB + 1000 gratis smsโ€™en naar elke provider en 1000 naar mensen met dezelfde provider.

    Hyves zeker?

  15. @Krijn: Nope, Mobile Vikings.

  16. In Belgie gaat Belgacom het wifi-netwerk van z’n klanten openstellen voor mobiele internetgebruikers via een apart beveiligt systeem natuurlijk.

    Concurrent Telenet bied al langer wifi-service aan voor mobiel internet onderweg met z’n zogenaamde hotspots.

  17. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  18. @GXGOW: Ik hou toch meer van base c. Onbeperkt internet (1gb en daarna trager internet) en onbeperkt smsen. Voor 30 euro per maand. Mob vikings is geen oplossing voor mij vanwege mijn smsverslaving (5000 smsen op 3 weken gemiddelt)

  19. ik zal het leuk vinden als er andere nieuwe providers komen maar zo als eerder al gezegd het is moeilijk om van de grond te komen en die goeie dekking in 1 keer optimaal te hebben.

  20. Iedereen die een wifi netwerk door heel Nederland/de wereld wil hebben meld je aan bij “Fon”

  21. Ik kan me herinneren dat er een aantal jaar geleden melding werd gemaakt van een ontmoeting tussen Jobs en de topman van FON, makers/verdelers van het ‘open-source-netwerk’; Wanneer Apple dit had geadopteerd en (gratis of tegen kostprijs) een dergelijke router zou meeleveren met z’n producten bouw je redelijk snel een netwerk. De Airport Extreme kent een enigszins vergelijkbare optie waarbij je een deel van je bandbreedte open zet voor vrienden, zonder aan veiligheid in te boeten. Het klinkt mij minder onrealistisch in de oren dan je wellicht in eerste instantie zou denken, hoop dat ze er mee doorgaan. Power to the people ๐Ÿ™‚

  22. 1 miljard? Man Steve geeft niet om geld maar om goeie producten en diensten die vanzelf winst maken. Die had dat wel betaald. Apple heeft geld zat.

  23. 10tje donatie, van iedere Nederlander.
    Degene die wifi over Nederland waar maakt. P

  24. Origineel geplaatst door dries6951
    Begin eens met de beveiliging van jouw router te verwijderen . . .

    Dat zou ik niet aanraden! Hacking, illegale zaken via jouw netwerk,… De belgische telcos zijn gelukkig wel bezig aan een apart open netwerk via jouw modem/router voor andere klanten.

  25. Klinkt als een mooi plan als alternatief op de telco’s.
    Maar wie zegt dat we dan goedkoper af waren geweest.
    iCloud is dan nu b.v. wel gratis maar een me account vond ik altijd flink aan de prijs als je zag wat je er voor kreeg in vergelijking met andere soortgelijke diensten.
    En nu kun je tenminste nog van telco wisselen als het je niet bevalt, iets wat je dan niet meer had kunnen doen, Total lock in

  26. Van dat wat de belgische telco’s doen, zou ik me niet teveel voorstellen. Je gaat niet draadloos surfend door de stad kunnen gaan. Inloggen op netwerk A, 10 m verder netwerk A kwijt, inloggen op netwerk B. 10 m verder inloggen op netwerk C.

    De moment dat je iets of wat wil doen, ga je gewoon met je gsm of portable mogen blijven staan, zo je de verbinding met dat netwerk niet verliest, of het gaat noppes zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.