Reacties voor: Steve Jobs praat vanavond met president Obama over technologiebeleid

President Obama heeft vanavond een ontmoeting met Steve Jobs, Mark Zuckerberg en Eric Schmidt van Google. De president praat over zijn technologiebeleid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Jullie springen wel boven op andere geruchten, de meest belachelijke zelfs. Dit lijkt me toch relevant, mensen willen dat weten.

    De informatie die op andere sites te vinden is, is volgens mij goed onderbouwd, jullie zijn gewoon te lui.

  2. Die Mark, wat die gast in 5 jaar heeft bereikt, echt ongelooflijk!! De film The social network is ook echt een aanrader!

  3. Obama begreep het verkeerd toen Steve tegen hem zei: “America needs more Jobs” 😛

  4. Respect naar redactie over NIET publiceren (nieuws) van steve’s gezondheid!

  5. Als je denkt dat het niet berichten over Jobs’ gezondheid ook maar iets met luiheid te maken heeft, moet je eens aan je hoofd voelen. Speculeren over iemands gezondheidstoestand is ronduit smakeloos, en alle hulde voor iPC dat zij dit ook inzien.

  6. @gekzeg: ach, je nickname zegt genoeg…

  7. Denk dat meneer Obama er goed aan doet met meneer Jobs van gedachten te wisselen over energie- en technologiebeleid. Dat iPhoneclub er voor kiest om niet over de gezondheid van mensen te speculeren vind ik zeer respectabel.

    Wat mij echter WEL verbaast is het tot heden volledige stilzwijgen van iPhoneclub inzake het door Apple zelf naar buiten gebrachte rapport over ziek geworden mensen die in Chinese fabrieken met uiterst giftige stoffen hebben gewerkt.

    Ik ben een enorme Apple Fan, maar dat betekend wat mij betreft niet dat dit soort ernstige zaken niet onder da aandacht gebracht moeten worden, hoe pijnlijk ook.

    http://nos.nl/video/219478-apple-erkent-misstanden-in-chinese-fabrieken.html

  8. Ik denk dat het verleden wel aantoont dat de redactie van iPC niet bepaald lui genoemd kan worden, hulde voor de complete en informatieve berichten. M.i. ook een goede keuze hier niet over te berichten!

  9. Voor deze keer ben ik het met jullie eens, de berichten op gizmodo uit the national enquirer zijn nogal smakeloos. Ten tweede schijnt dat blad nog erger te zijn dan de telegraaf, de sun etc bij elkaar.

    Wat ik jullie wel kwalijk neem is opnieuw de reacties tijdelijk te sluiten, zijn jullie bang voor de reactie? Slaat mijns inziens nergens op, je kiest ergens voor, consequenties ontlopen door reageren uit te schakelen is laf.

  10. Dat Steve Jobs ziek is, dat mag wel duidelijk zijn. En dat ik best vaak denk dat iPadclub/iPhoneClub soms de feiten wat anders opschrijven of wat dan ook…dat steek ik ook niet onder stoelen of banken.
    Maar dat ze niks over de afwezigheid en ziekte van Steve Jobs schrijven, dat vind ik stijlvol!!! Wij hebben daar niks mee te maken. De Amerikanen zijn nou eenmaal aasgieren en met al dat gezever jagen ze mensen al de kist in, terwijl er misschien helemaal niets aan de hand is. De redactie hier doet er idd goed aan om hier niks over te schrijven…is ook idd smakeloos.
    Die man is misschien doodziek en wij hem al de urn inpraten.

    Gewoon hem veel beterschap wensen en dat zijn etentje met Obama goed verloopt en gezellig is.

    Ik hoop dat ie er nog lang is. En mocht het ergste gebeuren, dan zal Tim Cook het zeker prima doen als vervanger.

    Toppie voor de redactie.

    (Red.) PS verwijderd. Niet kies.

  11. Ook zojuist kennis genomen van de geruchten. Lijkt me beter als we een discussie kunnen voeren over het tijdperk Apple after Steve Jobs.

    Ben aan de ene kant bang dat Apple de leidende rol kwijt kan raken vanwege gebrek aan creativiteit. Ook ik draag Apple een warm hart toe, heb slechts alleen een iPhone. Maar het plezier dat ik aan het toestel heb heeft geen enkel ander merk mij kunnen geven.

    Vandaar: wat zal de toekomst brengen. Aan de andere kant is het ook cyclisch. Nokia was marktleider in de beginne en probeert zich nu terug te vinden. Is Apple ditzelfde lot ook beschoren na vertrek van Steve Jobs?

  12. Ik ben het oneens in deze, dit is nogal belangrijk nieuws, iPhoneclub! Noem het dan gewoon niet…. Helemaal niet, dus.

  13. @Wessel Meijer: Mijn inziens is dit helemaal niet pijnlijk voor Apple, natuurlijk wel dat het gebeurt, maar de openheid van Apple hierover is bewonderingswaardig. Het laat zien (of geeft in elk geval het idee) dat Apple er om geeft en er wat tegen wil doen. Inderdaad jammer dat dit niet gemeld is op iPc (wat overigens niet wegneemt dat ik zeer over iPc te spreken ben).

    OT: dit kan ik alleen maar toejuichen. Opvallend dat die andere grote speler niet aanwezig is, niet innovatief genoeg?

    Edit: mijn excueses richting Jean-Paul, ik had niet geappeltje+Rt voordat ik mijn reactie schreef. 😉

  14. @gonny: Goede respectvolle keuze!

  15. Een goede genuanceerde reactie zag ik op Twitter dankzij @vincente en dit is mijn tweet erover:
    http://twitter.com/Mireille005/status/38188694783541248

    “Genuanceerde reactie van @CoenvEenbergen op NRC’s bericht dat Steve Jobs terminaal zou zijn: zijn artikel http://bit.ly/eGmYD6

    Wellicht een artikel om wél door te geven.

    Zo vreemd: doktoren die compleet geen kankerspecialisten zijn op basis van foto’s laten zeggen dat iemand 6 weken heeft… Tsss…

  16. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    maar de gezondheid van Jobs is vooral leuk voor de sensatiezoekers.

    Sorry, ik als aandeelhouder zou wel graag willen weten hoe het met Jobs staat. En dus noem je me maar een sensatiezoeker? Er spelen meer zaken hoor, dan alleen sensatie en welke processor er in een bepaalde hardware zit.

  17. @Gonny van der Zwaag:
    Aan de ene kant geef ik je helemaal gelijk, maar om even advocaat van de duivel te spelen, is het belang van Jobs in het verleden van groot belang gebleken bij Apple, groter dan bij concurrentie. Hoeveel mensen weten wie de CEO van een Google, Microsoft enz. is?

    Dan gaat het nog niet eens zozeer om wat ‘het gepeupel’ daarvan vindt, maar des te meer om de aandeelhouders. Mochten zij zich terug trekken kan dit grote gevolgen hebben voor de toekomst van Apple en daarmee onze geliefde iPhone (en Mac’s ;)).

    Nogmaals, ik vind dat julie een goede afweging hebben gemaakt, maar uit het verleden is wel gebleken dat Jobs niet zomaar een persoon is, hoewel ik hem uiteraard wel rust gun, waar dit soort speculaties (ik heb ze niet gelezen) vast niet aan meewerken.

    @Jean-Paul Horn:
    Tja, Apple sales. Des te meer respect dat jullie je hier verder niet over inlaten.

  18. @Jean-Paul Horn:

    Beste Gonny & Jean-Paul; ik begrijp dat het moeilijk is om onder bepaalde omstandigheden alle berichten bij te benen, maar arbeiders (mensen) die ernstige en blijvende gezondheidsschade oplopen of zelfs overlijden als gevolg van zeer slechte en zeer gevaarlijke arbeidsomstandigheden, en Apple die dat uiteindelijk officieel toegeeft, dat is natuurlijk geen kleinigheid.

    Dat andere (elektronica)fabrikanten wellicht nog ergere toestanden kennen zal mij niet verbazen, maar ook dat is geen reden om er geen aandacht aan te besteden.

    Goede producten moeten goed zijn in de breedste zin des woords en belabberde arbeidsomstandigheden maken producten in die zin er dus niet beter op.

    Ik hoop dan ook dat president Obama er ook niet aan voorbij zal gaan tijdens zijn gesprek met dhr. Jobs over energie- en technologiebeleid.

  19. Jongens, iPhoneclub besteedt bewust geen aandacht aan deze geruchten maar vervolgens gaan wel vrijwel álle comments daarover. 🙁

  20. Haha het blijft een enorme plus dat Obama deze knappe denkers om advies vraagt. Getuigt van kennis en totaal geen arrogantie.

    Ik denk dat het enige wat iPc over Stevie zou moeten willen overwegen te plaatsen, dat is wat Apple naar buiten brengt.

    En wat betreft de arbeidersomstandigheden: dat kan vandaag of morgen ook imo. Beter laat dan nooit.

  21. Wat een zeurkousen hier zeg. En de redacteurs van iPhoneclub blijven zich maar verdedigen. Gewoon niet op die onzinnige comments ingaan.

    Goed! Waar ging het ook alweer over? Technologiebeleid, woohoo! Als de president zich gaat bemoeien met technologie kunnen er natuurlijk leuke en innovatieve dingen ontstaan. Iemand ideeën?

  22. Sorry maar ik vind de aandacht voor de huishoudelijke agenda van Obama onder deze omstandigheden nogal stuitend.
    Als het niet Jobs uitdrukkelijke wens is kan Barack beter even met de andere CEO’s beginnen.
    Dan toch liever het echte nieuws (ook al is dat niet 100% zeker, wat het hier ook nooit zal zijn) als je dat maar op een ingetogen manier doet.

  23. Beste mensen,

    Op geen enkel forum zitten zeurkousen…..daar is een forum juist voor!!! Voor de duidelijkheid….IPc hulde en blijf zo door gaan met posts. Als ik de rumours wil lezen schakel ik snel naar een andere site……..Wat ik wel interessant vindt is de uitkomst van zo’n bijeenkomst met de knappe koppen van de IR-buisnis? …..ik verwacht hier geen verslag van maar kan mij, door het ontbreken van een verslag, wel het e.e.a. voorstellen…..
    en nu hop hop, naar de nieuwe ontwikkelingen, gratis app’s en andere zinvollen zaken……

  24. @Gonny van der Zwaag: Allereerst: ik ben niet geïnteresseerd in de gezondheid van Steve Jobs, het maakt me niet zoveel uit of hier wel of niet iets over gepost wordt. Ik wil alleen even reageren op de ‘nobelheid’ die jullie trachten uit te stralen.

    Je geeft aan dat roddels over hardware of toestellen (volgens mij is dat hetzelfde?) relevant zijn voor lezers. Ik kan me niet voorstellen dat dit voor veel lezers het geval is, voor mij niet in ieder geval. Ik wacht nml. nog steeds op de 4.3 update van 14 februari, een roddel die o.a. door jullie verspreid is. Verder snap ik dan de achterliggende gedachte niet van deze post, een afspraakje tussen Steve Jobs en Obama is nml. totaal niet hardware gerelateerd.

    Je zegt ook dat de gezondheid van Jobs ‘vooral leuk is voor de sensatiezoekers’. In hoeverre zijn jullie die sensatiezoekers? Zie de volgende links, berichten (incl. geruchten) gepost o.a. door jou over de gezondheid van Jobs!!:

    https://www.iculture.nl/29097/steve-jobs-gezond-en-vol-energie-volgens-steve-wozniak/
    https://www.iculture.nl/9262/kort-iphone-nieuws-iphone-forensic-toolkit-gezondheid-steve-jobs-nokia-tube/
    https://www.iculture.nl/23048/terugkerende-geruchten-gigantische-ipod-touch-en-gezondheid-steve-jobs/

    @Jean-Paul Horn: Over smakeloos gesproken:

    https://www.iculture.nl/12625/bloomberg-publiceert-per-ongeluk-in-memoriam-voor-steve-jobs/
    https://www.iculture.nl/23439/steve-jobs-met-ziekteverlof/
    https://www.iculture.nl/29097/steve-jobs-gezond-en-vol-energie-volgens-steve-wozniak/
    https://www.iculture.nl/30429/wall-street-journal-steve-jobs-onderging-levertransplantatie/

    Chapeau dus met jullie verrassende (kennelijk nieuwe) statement, misschien is het handig om hier dan ook eenduidig in te zijn.

    P.s.: dit waren lang niet alle links. Een zoekopdracht naar ‘gezondheid steve jobs’ leverde 122 pagina’s met resultaten op :-).

  25. wat een gezeik. ga ergens een topic openen als je graag kwijt wilt hoe “waardeloos” iphoneclub is ofzo.

    Auteurs mogen gewoon plaatsen wat hun passend vinden.
    Wat dacht je van die advertenties die er soms tussen staan? dat is ook geen nieuws….ga klagen op het forum, of beter ga de iphoneclub store leegkopen.

    Je gaat toch ook niet de krant bellen waarom ze een bepaald artikel hebben geplaatst?

    Ik ga hier ook niet verder op in.

  26. Respect voor het ingenomen standpunt, klasse!

  27. Ik denk dat het gesprek niet eens door zal gaan als je de berichten lees hij heeft nog een paar weken te leven..

    (Red.)Dit is al meermaals ter sprake gekomen. We weten ervan, lees even het artikel en de reacties eronder.

  28. Eerst mijn post op forum weg gehaald en nu mijn post ook hier weg gehaald wat een dictatuur bah we leven in een vrij land dus aks menden iets te melden hebben respecteer dat dan! Dikke #fail IPC
    Mij zien jullie hier niet meer wat een hoog sneu gehalte

  29. conspiracy of aliens

  30. Origineel geplaatst door gserban
    Eerst mijn post op forum weg gehaald en nu mijn post ook hier weg gehaald wat een dictatuur

    Je had een compleet artikel van een andere website gekopieerd. Daar rust copyright op, dus dat kunnen we niet zomaar op onze site publiceren. Verder wil ik er niet op ingaan. Zoals je hebt aangegeven staat het je vrij om onze website niet meer te bezoeken. Die keuze zullen we uiteraard ook respecteren.

  31. Origineel geplaatst door Callistus
    Als je denkt dat het niet berichten over Jobs’ gezondheid ook maar iets met luiheid te maken heeft, moet je eens aan je hoofd voelen. Speculeren over iemands gezondheidstoestand is ronduit smakeloos, en alle hulde voor iPC dat zij dit ook inzien.

    Mee eens 🙂

  32. Origineel geplaatst door Marion Sorry, ik als aandeelhouder zou wel graag willen weten hoe het met Jobs staat. En dus noem je me maar een sensatiezoeker? Er spelen meer zaken hoor, dan alleen sensatie en welke processor er in een bepaalde hardware zit.

    Owjee toch, je hebt ook een paar aandeeltjes voor hooguit 500euro. Ja dan ben je flink aandeelhouder van een miljardenbedrijf. Een paar tientjes winst of verlies van jou is belangrijker dan iemands gezondheid en privéleven daaromheen.

  33. Ik proef een wat gespannen sfeer wat begrijpelijk is maar laten we even wat afkoelen. Ik laat het kabouternieuws (rond gratis spelletjes e.d.) even voor wat het is, en steek vanavond een kaarsje voor Stevie op.

  34. De IPC staat bol van geruchten helaas…..
    Zolang Mister Jobs zelf geen uitlatingen doet over zijn gezondheid vind ik alle speculaties onzin en ook onrelevant, gebaseerd op gebakken lucht.

  35. Hoe slecht het met Jobs gaat is al lang en breed op de gerenomeerde nieuwssites te lezen. Dat iPhoneclub het onder de noemer van smakeloze sensatiezucht wegmoffelt vind ik dan ook nogal vreemd. Het is gewoon belangrijk actueel nieuws.

  36. Jean-Paul,

    Misschien verschillen wij van mening, maar wellicht hadden jullie de laatste alinea bij het artikel weg kunnen laten.
    Het komt te geforceerd over dat jullie hier niet over willen berichten, wat ik overigens een goede keuze vind. Dit is de Telegraaf of National Enquirer niet.

    Ik neem aan dat dit artikel (zie link) achteraf een verkeerde keuze was.
    De heer Wozniak mag geen onbekende zijn in de geschiedenis van Apple, maar officiële mededelingen voor Apple doet hij zeker niet (meer).

  37. @Wessel Meijer – Klopt. Dat we daarover niet geschreven hebben komt omdat Jean-Paul en ik de afgelopen dagen op Mobile World Congress in Barcelona hebben rondgelopen. We hebben tussen het beursbezoek door geprobeerd om zoveel mogelijk te schrijven, maar of bepaalde dingen worden opgepakt hangt van de tijd (en de andere auteurs) af. Geen bewuste keuze dus.

  38. @Raoul – Het is nieuws als het nieuws is. Maar in dit geval is het geen nieuws, maar slechts speculaties op basis van foto’s, afkomstig uit een Story-achtig roddelblad. Als die roddels over hardware of toestellen gaat, is dat relevant voor lezers van iPhoneclub, maar de gezondheid van Jobs is vooral leuk voor de sensatiezoekers. We kunnen vast enorm kunnen scoren met een artikel hierover (want een deel van de lezers smult ervan), maar doen dat bewust niet.

    Lees ook even de reactie van Jean-Paul hierboven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.