Reacties voor: Steve Jobs: performanceproblemen iOS 4 op iPhone 3G in toekomstige update opgelost

Apple-topman Steve Jobs heeft bevestigd dat er spoedig een softwareupdate uitkomt die de performanceproblemen in iOS 4 op iPhone 3G's verhelpt.
Michel Lusthof -

Reacties: 75 reacties

  1. ahh ik hoop zooo dat dit werkt he anders gaatie alsnog terug naar ios3!

  2. Heel apart. Bij mij zijn alle performanceproblemen die ik met
    Mijn 3g had icm
    4 en 4.01 opgelost met de update 4.02

  3. Is wel zo fijn voor mijn vriendin die straks mijn 3G krijgt als ik de iPhone 4 binnen heb 😉

  4. mijn iPod touch 2G is ook behoorlijk traag, gaat de update dan ook gelden voor de iPod touch 2G ?

  5. Gek genoeg merk ik eigenlijk helemaal niet dat mijn telefoon slomer is. Ik heb een 3G met iOS 4.0 met multitasking etc.

  6. Mogen ze snel zijn, want ik heb bijna een HD2 besteld ….

  7. Origineel geplaatst door Jeroen
    Mogen ze snel zijn, want ik heb bijna een HD2 besteld ….

    HD2 is nog slomer met Windows Phone erop

  8. Ik heb net nog de iPhone 3G van een kennis 4.0.1 gedowngrade naar 3.1.3, gejailbreakt en unlocked om dit probleem. hij heeft geupdate sins de jailbreak er was en was zwaar teleurgesteld over de snelheid. Op mijn 3GS ben ik wel heel teveden over iOS 4.0.1 + jailbreak. iPhone is toch veel fijner met jailbreak. Hopeljk verbeterd het appeltje dit snel of ik word plat gevraagd voor downgraden.

  9. @Jeroen: haha lekker doen zou ik zeggen. Hd2 is een top toestel.

    Sarcasm out!

  10. Origineel geplaatst door Jeroen
    Mogen ze snel zijn, want ik heb bijna een HD2 besteld ….

    Zou het niet doen Jeroen,ik kom net van een HD2 vandaan ……

  11. Origineel geplaatst door sth313
    Gek genoeg merk ik eigenlijk helemaal niet dat mijn telefoon slomer is. Ik heb een 3G met iOS 4.0 met multitasking etc.

    Een 3G met multitasking lijkt me sterk tenzij je hem gejailbreaked hebt.

  12. Performance van iOS 4.1 beta 3 is inderdaad een stuk beter dan iOS 4.0.

  13. In plaats dat ze eerst 4.0 goed hadden getest op een iPhone 3G…

  14. Zo hehe… Het zal ook wel eens tijd worden. Onbegrijpelijk dat het uberhaupt is gereleased voor 3G

  15. ik heb vorig weekend mijn 3G weer teruggezet naar 3.1.3
    Was echt niet meer te doen met iOS4, bv met sms typen vaak haperen en daardoor moest ik bijna elk woord wel een keer opnieuw typen (erg frustrerend) en als ik in Navigon mijn bestemming wilde invoeren was ik al bijna op de plaats van bestemming. Ook het GPS signaal viel vaak weg. Maar hij loopt weer een heel stuk beter nu, kan ik nog precies 2,5 dag genieten van mijn 3G voordat ik mijn Iphone 4 maandag ontvang.

  16. Met 4.0 (jb en multitaking) veel problemen, nu 4.0.1 met enkel wallpapers en loopt even vlot als vroeger met 3.1.3.

  17. @sth313: dus je hebt een 3G met multi…. hoe doe je dat? Dat wordt niet ondersteund!

  18. Ben blij dat ik nooit gelijk iets update als iets nieuw is. Mijn 3G werkt nog prima op de oude software.
    Nu hopen dan mijn Iphone 4 snel binnen is!!

  19. Moeten ze wel opschieten bij Apple, want ik ben mijn 3G meer dan zat. Daarnaast was ik overigens ook nooit blij met 3.x. Dus dit motiveerd niet echt om een nieuwe iPhone te nemen.
    O, Apple kom gelijk met een iTunes die ook goed presteerd. Zo niet, ben ik zeker weg. Terwijl ik vroeger zo blij was met me iPhone.

  20. Niks aan het handje hier met mijn iPod touch 2nd gen.

  21. Toch vreemd dat er zoveel mensen zijn die de problemen helemaal niet herkennen.
    Nu moet ik zeggen dat ik ook eens vol ongeloof een ontzettend trage 3G heb gezien van een maatje (was niet eens gejailbreaked) daar zat een enorme lag in.
    Ik snap er echt weinig van.
    Heb zelf overigens ook genoemde problemen.

  22. Als Apple bij de introductie van iOS 3 soortgelijke problemen had, waarom hebben ze daar dan in Cupertino niets van geleerd? Raar. Voor alle wanhopigen: een tussentijdse oplossing is om de auto-indexering via Preferences/Voorkeuren uit te schakelen. Dat scheelt wel iets, heb ik gemerkt.

  23. Goed nieuws. Al hoewel ik eind september een 3GS mag ontvangen hoop ik nog even vooruit te kunnen met mijn 3G tot dan, 4.1 is dan ook zeer welkom als deze een stuk sneller is. Iedere dag begin ik mezelf er meer aan te ergeren.

  24. Origineel geplaatst door pbdoetmee
    Als Apple bij de introductie van iOS 3 soortgelijke problemen had, waarom hebben ze daar dan in Cupertino niets van geleerd? Raar. Voor alle wanhopigen: een tussentijdse oplossing is om de auto-indexering via Preferences/Voorkeuren uit te schakelen. Dat scheelt wel iets, heb ik gemerkt.

    Waarom ze daar niet van leren? Omdat ze waarschijnlijk andere prioriteiten hadden. Als je moet kiezen tussen performance problemen oplossen op de 3G of essentiële onderdelen verbeteren/maken voor de 4 dan is de keuze snel gemaakt.

  25. Ik hoop van harte dat het wordt opgelost. Traagheid niet eens het ergste, doch vervelend. Telefoon wordt erg warm en accu is binnen 2uur leeg terwijl toestel niks doet… Voor iOS 4 uupdate niks aan handje. 4.02 etc geen verbetering tnt.

  26. Hier ook een ontzettend trage 3g. Ik krijg ook wel het idee dat dit bewust gebeurd. Zo forceer je consumenten om ook de hardware te upgraden, maw de voorraad 3gs op te maken of de ip4 meer te hypen. Tja… Gelukkig heb ik een ipad en hoef alleen nog te bellen en te sms-en met m’n bejaarde 3g. Helaas wel een pre-historische 3g verbinding met vodafone. Wat is het toch

  27. Dan zal het voor jou een hele verbetering zijn de iphone 4,dat gaat allemaal heel wat sneller,wat zeg ik supersnel.
    Ik had zelf ook de 3G en nu de 4.
    Navigon,tomtom,alles werkt zo snel.Alvast veel plezier met je 4.

    Origineel geplaatst door Jeroenit
    ik heb vorig weekend mijn 3G weer teruggezet naar 3.1.3 Was echt niet meer te doen met iOS4, bv met sms typen vaak haperen en daardoor moest ik bijna elk woord wel een keer opnieuw typen (erg frustrerend) en als ik in Navigon mijn bestemming wilde invoeren was ik al bijna op de plaats van bestemming. Ook het GPS signaal viel vaak weg. Maar hij loopt weer een heel stuk beter nu, kan ik nog precies 2,5 dag genieten van mijn 3G voordat ik mijn Iphone 4 maandag ontvang.

  28. @Peter:

    No-offence, als je hem voor een mooi prijsje kunt krijgen geef ik je gelijk. Je hebt toch niet de 3GS bij een nieuw abo/verlenging genomen? Dat zou wel erg zonde zijn.

  29. Eindelijk!! Kon af en toe mijn 3G wel tegen de muur gooien! Mis heel erg de oude preformence! Zeker met het typen en zelf met het bellen! Grote fout van Apple als je het mij vraagt!
    Dus ben benieuwd en hoop dat mijn oude 3G eindelijk weer vlotjes werkt!
    Gegroet

  30. Laat maar komen!

  31. Op HD 2 kun je trouwens gewoon android 2.2 draaien hoor, dus hoeft niet perse wm!

  32. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Origineel geplaatst door JeroenMogen ze snel zijn, want ik heb bijna een HD2 besteld ….HD2 is nog slomer met Windows Phone erop

    Sorry, maar dat is echt geleuter. Heb je wel eens een HD2 gebruikt? Ik gok van niet, want ook al is het OS op zichzelf een ramp, het toestel zelf is werkelijk razendsnel – óók met dat maffe Windows Mobile 6.5. Heb ‘m ‘n poos in gebruik gehad maar alleen vanwege het OS gedag gezwaaid. Met de snelheid van de HD2 is werkelijk niets mis.

  33. Origineel geplaatst door daejji
    Op HD 2 kun je trouwens gewoon android 2.2 draaien hoor, dus hoeft niet perse wm!

    Een rooted, en in functionaliteit zeer beperkte versie dan zeker, er komt zeker geen officiële update naar Android 2.2. of Windows Phone 7 – helaas. De hardware is het zéker waard!

  34. Ik heb aan ios 4.0 een nieuwe iPhone 3G overgehouden.
    Wifi was defect geraakt en kon niet meer gemaakt worden.
    Heb inmidels een iPhone 4 dus een nieuwe 3G verkoopt beter dan een 2e handse.

  35. Dus het wordt traditie dat oudere modellen bij een softwareupgrade langzamer worden zodat we nieuwe kopen. En als het dan al te laat is komen ze met een update.

  36. Ik heb momenteel de 4.1beta op mijn 3G staan….moet zeggen dat het een stuk soepeler draait allemaal! Er is dus idd hoop!

  37. Send my kind regards to Mr. Steve Jobs. Hope he is doing well and iOS 4.1 will arrive soon.

  38. @peha5772 zei op 20 augustus 2010 om 20:25
    Dit is niet echt een valide opmerking IMO. Apple staat er juist om bekend dat oude systemen nog prima functioneren met nieuwere updates. Ik heb hier nog een powerbook 12″ staan en met de laatste update van Leopard draait het echt beter dan hij ooit (lees, met Tiger) draaide.

    Apple heeft er ook niet echt baat bij want iedereen die een 3G heeft en bij wie het abo afloopt zal wel willen upgraden naar een 4. Daar hoeven ze de 3G echt niet kreupel voor te maken…

  39. Ze zouden schadevergoeding moeten geven voor die rotte update

    With kind regards..

  40. Nou als ze die update doen mogen ze van mij ook wel multitasking er bij op zetten!

  41. Hope so! Zou echt top zijn wat mijne is echt sloooooowww…

  42. Nja, hier nog zo’n traag mormel…. altijd heel verliefd geweest op mijn 3G, todat IOS4 erop gezet werdt door Itunes…. Nu is het een oud opaatje… alles moet je hem 3 keer vertellen voordat hij het begrijpt. Af en toe moet je hem te rusten leggen…. Het is geen werken zo… wilde terug naar 3.1, maar dan verlies ik veel data… Maar nu heb ik weer hoop en mag mijn 3G straks weer aan de beademing zodat hij weer wat fitter wordt.
    Schiet echt niet op zo !

  43. Ios 4 op mijn 3G werkte zo enorm traag dat het bij mij de doorslag heeft gegeven om een ander toestel aan te schaffen. Apple heeft het enorm laten afweten…

  44. en toch, en toch… vraag ik me inmiddels onwillekeurig af of iedereen met ‘n 3G wel weet dat je geopende apps handmatig kunt sluiten door 2 x op de home button te drukken in iOS4 – en dan te kiezen welke apps wel dicht mogen. Het zou me niet verbazen als dat het grote probleem is bij de combi 3G/iOS4? Of is dit voor iedere iPhone bezitter al oud nieuws?

  45. Ik snap niet, dat er steeds beweerd wordt, dat je geen multitasking kunt hebben op je 3G met IOS4 zonder JB

  46. Apple gaat op dit moment door een mindere periode. De iOS 4 software werkt inderdaad erg traag op de 3G. Zoiets ben ik sinds de introductie van de eerste iPhone niet gewend van Apple.

    Ik ben wel “jaloers” op de afwezigheid van multitasking op de 3G, hopelijk kunnen we die in de toekomst naar wens uitschakelen op de 3Gs en de 4 (per app ?).
    Je blijft bezig om apps te sluiten via de dubbelklik, trillen en op het kruisje drukken…

    De iPhone blonk altijd uit door eenvoud, maar ik voel me sinds iOS 4 overvoerd. Jammer!

  47. Origineel geplaatst door sth313
    Gek genoeg merk ik eigenlijk helemaal niet dat mijn telefoon slomer is. Ik heb een 3G met iOS 4.0 met multitasking etc.

    Kun je multitasken met een 3G en iOS 4.0??

  48. Dat heeft dan rijkelijk lang geduurd! Hoe dan ook, op 2 december sta ik toch bij T-Mobile voor de iPhone 4.

  49. hmmm – ik zie 4.1 wel komen – fijn dat het dan nog beter loopt op een 3G

    want….

    mijn 3G was zo traag als str*nt en de baterijen waren bij wijze van spreke al leeg op het moment ik een voet over de drempel van de voordeur zette

    en nu

    loopt als een tierelier en batterijen houden het met gemak de hele dag vol

    dus nee, ik herken me helemaal niet in de performance problemen die anderen zo te horen allemaal moeten hebben (oh nee… niet allemaal, alleen de zuerders en klagers – net zo goed als dat iedereen een antennagate probleem heeft… toch… of alleen maar 0.3%)

    dus, laat maar komen – die nieuwe update

  50. Nou hè – alvast bedankt dan Steve !!
    namens 8 miljoen iOS4 Beta testers

  51. Reactie is een beetje laat. Mijn 3G was totaal onbruikbaar. Terug gezet naar 3 en daar blijft ie voor de rest van zn functionele leven
    ( ik schat zo’n 3 weken 🙂 )

  52. Na het uitzetten van de Spotlight zoekfunctie doet mijn 3G het weer redelijk met ios4, maar een update is zeer gewenst.

  53. Mijn 3G werkte ook echt niet lekker na de 4 update. Ik las ergens dat als je hem als een nieuwe opzetten. ( in iTunes ) dat het probleem mogelijk oggelost zou zijn. En dat geluk had ik dus. Ok iets van vertraging is er nog wel vergeleken bij de 3 os. Maar het verschil met voorheen is echt giga.
    Nu doet hij gewoon redelijk snel wat hij moet doen. En voorheen was het huilen zo traag was hij.
    Dus mss een tip.

  54. Origineel geplaatst door phoenix
    hmmm — ik zie 4.1 wel komen — fijn dat het dan nog beter loopt op een 3Gwant….mijn 3G was zo traag als str*nt en de baterijen waren bij wijze van spreke al leeg op het moment ik een voet over de drempel van de voordeur zetteen nuloopt als een tierelier en batterijen houden het met gemak de hele dag voldus nee, ik herken me helemaal niet in de performance problemen die anderen zo te horen allemaal moeten hebben (oh nee… niet allemaal, alleen de zuerders en klagers — net zo goed als dat iedereen een antennagate probleem heeft… toch… of alleen maar 0.3%)dus, laat maar komen — die nieuwe update

    Nou ja, dat heeft niks met zeuren en klagen te maken. Ik ben een AppleFreak in hart en nieren, maar sinds iOS 4 herken ik mijn 3G gewoon niet meer terug. Ik heb alle tweaks en trucjes geprobeerd om de snelheid er weer een beetje in te krijgen, maar het helpt allemaal geen zier. Ik heb geen idee hoe het mogelijk is dat de één met ernstige performanceproblemen te maken krijgt terwijl een ander er niets van merkt.

    Dus als het al zeuren en klagen is, dan is dat voor mensen zoals ik ook meer dan terecht. Je betaalt niet zoveel geld voor een iPhone die opeens niet meer doet wat je er van gewend was toch?

  55. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Nou hè — alvast bedankt dan Steve !! namens 8 miljoen iOS4 Beta testers

    Zo is het, Rupert! 😀

  56. Ten overvloede: ook de iPhone 3G van m’n zwager bleek tergend traag geworden na de update. We hebben het even vergeleken met m’n 3GS. Het openen van alleen al het menu instellingen duurde 5 seconden…

  57. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met mijn ipod touch 2g (met multitasking erop gezet) weinig hinder ondervindt. Wat ^ zegt klopt, maar das het enige wat mij echt opvalt. Ik moet wel toegeven dat ik spotlight heb uitgezet, ik gebruikte het toch niet. Ik ben eigenlijk verbaasd dat mijn twee jaar oude apparaat het nog zo goed doet met al die nieuwe functies, animaties en ongeoorloofde multitasking. Een groter probleem heb (had) ik met de batterij, mn ipod was na twee dagen (zonder hem te gebruiken!!) al leeg. Kwam waarschijnlijk door Persistent WiFi, maar sinds 4.0.2 houdt ie het weer aardig vol hoor.

  58. Is deze update ook van zelfsprekent voor de ipod touch 2G?

  59. PS: De baterij is ook stukken sneller leeg en sommige Applications vallen uit bij het gebruik.

    Worden deze puntjes ook opgelost in deze update? (Ook voor de iPod Touch 2G?)

  60. Origineel geplaatst door Marc W
    Ten overvloede: ook de iPhone 3G van m’n zwager bleek tergend traag geworden na de update. We hebben het even vergeleken met m’n 3GS. Het openen van alleen al het menu instellingen duurde 5 seconden…

    3G en 3GS vergelijken lijkt me sowieso niet handig..dat verschil is sowieso al vrij groot qua snelheid in alles.

  61. Origineel geplaatst door Daejji
    3G en 3GS vergelijken lijkt me sowieso niet handig..dat verschil is sowieso al vrij groot qua snelheid in alles.

    Eens. Dan maar de 3G van m’n vrouw (niet geupdate naar iOS 4.0): instellingen openen binnen 2 sec, niet 5… Er is – ook gezien de reacties hierboven – een heel serieus probleem met dat nieuwe OS op een “oudere” iPhone.

  62. Komt deze update ook op de iPod Touch 2G? zodat de performance problemen ook daar verholpen kunnen worden!?

  63. Ik heb meteen in het begin mijn 3G opgewaardeerd naar IO4.0 Dat was een grote teleurstelling: traaaaaag. Zeker omdat ik als ondernemer afhankelijk ben van een werkend apparaat. Al snel weer terug gezet naar 3.1.3 en wat gebeurde er: hij was veel sneller dan ooit tevoren. Ik durf met tegen zekerheid aangrenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat de verse installatie gewerkt heeft als een soort defragmenteren van de harde schijf. (kennen de oude Mac-gebruikers onder ons nog wel van voeger). Ik ben blij met hoe die nu is en ik krijg binnenkort de 4G dus het zal mijn tijd wel duren. Maar het zou nog best eens kunnen dat IOS4.0.2 op de opgeruimde 3G best eens heel fatsoenlijk gaat werken….
    Kortom: voordat je gaat upgraden: Misschien eerst even vers installeren?

  64. @Pelle4495:
    Kan ik ergens vinden hoe je dat doet, downgraden want ik ben helemaal klaar met os4 op mij 3G

  65. @Joop

    Ik snap daar ook geen hol van hoe het werkt, aangezien ik nu al 1 week met een traag ding zit.

    Ik hoop dat de 4.1 update dit iniedergeval verhelpt anders ga ik hem ook down-grade

  66. ik wacht nog ff tot ios 4.1, dat kets ik op een schone 3g zonder reservekopie, kijke wattie doet

  67. Groot probleem voor mijn update naar 4 geeft in mijn Car KID m b alleen telefoon nr aan geen namen alles terug gezet in fabriekdinstellingen het zelfde probleem plus al mijn App kwijt ook betaalde.

  68. Is er al een data online gezet wanneer we de update kunnen verwachten?

  69. Naar verwachting komt IOS 4.1 tweede week september. Dit is gelijk aan eerdere firmware updates. Kan niet wachten.

  70. @JW Ik kan ook niet wachten, wil weer een snelle iPod hebben!

  71. Ja schiet op met die update voordat ik die van mij uit het raam gooi!

  72. Ja ik ook, duurt wel erg lang zit nu al 2 weken met een traag ding (ipod touch 2g)

  73. Sinds ik mn 3gs heb ge-update kan ik geen mails meer sturen ( iets met dat de smtp niet correct is)
    plus dat mijn youtube het niet meer doet tenzij ik ergens op de wi-fi zit..
    weet iemand wat ik hier mee kan doen?

  74. @Lonneke
    als ik mag gokken, verstuur je je mail dan via een Exchange server? Bij mij werkt dat in ieder geval ook niet meer: kan wel ontvangen, maar niet meer verzenden via de Exchange server van m’n werk. Dat schijnt ook samen te hangen met die nieuwe versie van die Exchange server, maar het is erg lastig en ik ken ook nog geen workaround.

    Ben wel benieuwd of je dat aspect van het probleem herkent. Normaal mailen (via m’n eigen mailadres enzo) kan ik nml wel gewoon, en ik hoop niet dat dat óók nog wijzigt als ik ‘m zou updaten (wat ik overigens nog altijd niet van plan ben omdat de berichten weer eens niet al te bemoedigend zijn)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.