Reacties voor: Steve Jobs onderzocht nieuw type iPhone-camera van Lytro

Steve Jobs zou hebben gesproken met het bedrijf Lytro, verantwoordelijk voor een camera waarvan je foto's achteraf kunt scherpstellen. De technologie lijkt zich goed te lenen voor een camera in de volgende iPhone.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 11 reacties

  1. Wat is er nieuw aan foto’s scherpstellen? :s snap het ‘nieuwe’ aan dit niet

  2. Aan foto’s scherpstellen op zich is niets nieuws. De grap van Lytro is juist dat je eerst de foto maakt, en daarna je focus kunt verleggen. In de foto dus, niet in de camera. Achteraf scherpstellen zeg maar. Uiteraard heb je daar dan wel een speciale viewer voor nodig.

  3. Dromedaris…. klik effe op de link en zie wat er mogelijk is met de foto’s!
    Briljante technologie, die ik heel graag terug zie in de iPhone. Je kunt zonder te focussen maar in het wilde weg plaatjes schieten en deze thuis achteraf scherpstellen en corrigeren. Hoe mooi is dat…. Zeker met sport fotografie.

  4. @dromedaris: Het nieuwe is fotos kunnen scherpstellen, nádat de foto is genomen. Dan kan je dus alles zien op een foto. Dit is een revolutionaire technologie die nu alleen vanwege de lagere resolutie nog niet heel aantrekkelijk is.

  5. @dromedaris: Het nieuwe hier aan is dat je de foto niet scherp hoeft te stellen voor je de foto maakt! op een of andere bijzondere wijze kun je een foto maken en achteraf op alle mogelijke punten scherp stellen. Dit hoeft dus niet meer te gebeuren voordat je een foto maakt, en kan dus achteraf het hele aangezicht van de foto veranderen!

  6. probeer jij de focus van een foto maar eens te weerleggen van foto’s met diepte. Dat lukt je namelijk nooit. Scherper maken, kleuren aanpassen okay … maar diepte veranderen is onmogelijk.

  7. @DLO: Dat kan met een Lytro camera dus wel.
    https://www.lytro.com/living-pictures

  8. Dat kan inderdaad. Ik heb de Lytro vorige week in de VS in handen gehad en er wat mee geëxperimenteerd. Mijn verslag staat hier.

  9. Top! Ik zeg doen!

  10. Maar goed dat het niet is gecombineerd, want anders zou je iphone wel heel erg dik worden….

  11. 200 pag uitleg van de techniek ervan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.