Reacties voor: Steve Jobs geeft kritiek op Blackberry en Google’s Android

Steve Jobs heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple uitgebreid uitgelegd waarom RIM's Blackberry en Google's Android achterblijven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 64 reacties

  1. Wow. cheap.

  2. Over Google heeft hij wel gelijk. Ten tweede: het ziet er niet uit, naar mijn mening.

    Ohw well: let the games begin!!!! :):p

  3. Pfff wordt er wel een beetje moe van apple elke keer kritiek op andere.Ze maken zeker goed stuff maar zij zijn geen god ofzo

  4. maar de gebruiker moet het uiteindelijk maar weer gaan uitzoeken. Bij de iPhone is dat uiteraard niet het geval:

    Conclusie: Apple is voor simpele zielen waarvoor een android te ingewikkeld is voor hun kleine hersens?

  5. jup ben ik het helmaal mee eens als ze elkaar nou eens lekker met rust laten maak allebij een mooi product en dan kies ik wel wat ik wil
    onnodig haatzaaien is dit…
    de iPhone zonder jailbreak is ook zeker niet alles!
    majah een android hehehehe dat is dan weer het andere uiterste

  6. johh na al die onnodige deadgrip commentaar van zijn concurrenten gaat hij nu wel vaker uithalen! Niettemin kostte het hem een aantal bumpers lol

  7. er is niets mis met android op zich. rooten en klaar je kunt alles.

    het is inderdaad anders dan mijn iphone maar wacht toch met smart op mijn desire hd 🙂

  8. Jobs moet niet zo zeuren, er is eindelijk concurrentie! Oftewel kom maar weer eens met iets nieuws…

  9. Ben het er mee eens… Ben niet te spreken over bijv. Samsung Galaxy s, aan het eind van de dag, ben je meer dan de helft van je gebruikerssnelheid kwijt, apps laden erg langzaam en soms zelfs last van een freeze van het beeldscherm.
    Of dit nu aan samsung telefoon ligt, of aan Android waar ie op draait… het feit blijft dat de Iphone gewoon werkt! (teminste bij mij) de hele dag apps draaien, zonder op snelheid te hoeven inleveren. Daarnaast nog nooit een beeld freeze gehad… nee voor mij staat 1 ding vast, de iphone werkt gewoon echt, zoals het zou moeten.

  10. xD “Twitter client twitterdeck” Steve Steve Steve… Het is tweetdeck xD Tja, Steve kan ook niet alle citaten/oneliners uit zijn hoofd leren natuurlijk 😀

  11. @Mitch:

    Origineel geplaatst door Mitch
    maar de gebruiker moet het uiteindelijk maar weer gaan uitzoeken. Bij de iPhone is dat uiteraard niet het geval:Conclusie: Apple is voor simpele zielen waarvoor een android te ingewikkeld is voor hun kleine hersens?

    nee eigenlijk niet… ik bedoel maar, als ik een product koop, wil ik dat het helemaal ‘out of the box’ is. ik wil niet eerst uren gaan zoeken waar ik een apk’tje kan downloaden die op mijn bestuuringssysteem kan draaien.
    het gaat niet er niet omdat de ene ingewikkelder is dan dan de andere. het gaatjuist om de user experience.als de gebruiker halve internet moet zoeken omdat de besturingssysteem zo gefragmenteerd is dan noem ik dat eerder irritant dan ingewikkeld.
    conclusie: Apple is voor mensen die graag alle functionaliteiten willen gebruiken zonder dat ze worden beperkt door de fragmentatie.
    maar goed dat is mijn mening :p

  12. @Mitch:
    Nee, Android is voor mensen die achter de meute aan willen lopen in een versplinterde groep gebruikers.

    Op het einde root iedere Android fanboy zijn toestel. Daarmee is hij net zo open als een gejailbreakte iPhone.

  13. @pommetje:
    idd, helemaal eens. komt denk ik eerderdat de app die je gebruikt niet voor je telefoon bedoelt is…of niet geoptimaliseerd.

  14. @eentje:
    Het probleem is natuurlijk niet dat je dat kan…
    Sterker nog dat is één pluspunt van Android…

    Waar Steve wel gelijk in heeft is dat de massa hier geen verstand van heeft en dat dus ook niet moet willen kunnen.

    Ieder argument dat stelt dat telefoon 1 beter is dan een andere, want als je hack X of mod Y toepast dan kan die wat telefoon 2 niet kan is een kutargument, want dat werkt niet voor de massa

  15. Apple staat sowieso altijd op kop, de rest zijn naäpers die volgzaam kopiëren.

  16. Het gaat om twee type gebruikers;
    – WYSIWYG users, waarvoor de iPhone ideaal is
    – Tweakers, waarbij je bij Android aan het juiste adres bent

    Kijk alleen eens naar het feit dat je bij een standaard iPhone geen info op je lock- of homescreen kan krijgen. Overal is een app’je voor.
    Daar kies je voor.
    Android is IMHO meer aan te passen aan je eigen stijl.

    Ga je JB’en / rooten, dan wordt het een ander verhaal.

  17. Het is heel on-Nederlands om reclame te maken door je concurrenten af te kraken. Je moet een beetje leren denken als een Amerikaan om dit soort retoriek te kunnen snappen.

    Echt goeie marketing richt zich vooral op de voordelen van het eigen product in plaats van te zwartepieten op de minpunten van die van een ander.

    Hoe dan ook, het is niet erg sjiek en ook wat verdacht om negatieve aandacht op de andere marktpartijen te richten. Net alsof Steve Jobs zijn eigen bedrijf uit de aandacht wil houden. Wat heeft ‘ie te verbergen? Of wil hij dat het nu eens over iets anders gaat dan de moeizame levenscyclus van de iPhone 4?

  18. Ik dacht eerst bij het filmpje wat erbij zit dat ik een vrouw hoorde praten. 🙂 Komt denk ik omdat de geluidskwaliteit matig is.

  19. Ome Steve moet gewoon lekker zijn geld gaan tellen en verder still blijven.

    Na de iPhone 4 blunder en dat nu nogsteeds een witte iphone een probleem is om te leveren.

    Zou ik eerst met een goede iPhone 5 komen en dan me mond open trekken.

  20. Heeft Jobs ook gemeld dat Android’s Flash plugin in een paar dagen tijd een miljoen keer is gedownload en dat dit naar tevredenheid werkt?

  21. @Mario Mewis:

    Sorry hoor maar zij staan echt niet aan kop.
    NTT DoCoMo lachen hun uit.

    Check deze movie

    http://www.youtube.com/watch?v=KKchgm9Nslk

  22. Origineel geplaatst door Mario Mewis
    Apple staat sowieso altijd op kop, de rest zijn naäpers die volgzaam kopiëren.

    Inderdaad, want de telefoon werd uitgevonden door Apple. :S
    Spelletjes op je telefoon ook.
    Touchscreen ook.
    Mail op je telefoon ook.
    Internetten op je telefoon ook. -.-

  23. @Dax11: Met 14,1 miljoen nieuwe iphonegebruikers (afgelopen kwartaal) denk ik dat veel concurrenten blij zouden zijn met zo’n “blunder.”

    Niettemin vind ik het moddergooien zonde, Apple heeft dat simpelweg niet nodig. Het zou Steve Jobs sieren als hij meer praat over z’n eigen producten, en minder over die van anderen.

  24. @Dax11: Anders doe jij het effe snel.

  25. Alle iphones tzelfde? euhm, ondanks dat Ios een schitterend en het duidelijk systeem is (vind t vele malen fijner werken dan welk OS op mobiel dan ook) zijn iphones niet meer het zelfde.. alleen de laatste twee zijn haast identiek.. 3G en 2G zijn wel degelijk gefragmenteerd, zij het in mindere mate dan bij android.. er ontbreken wel degelijk essentiele functies bij 3G om niet meer van fragmentatie te kunnen spreken. (je zou ze ook uitgerangeerd noemen, dan klopt t weer wat Job’s zegt dat de iphones identiek zijn ;))

  26. @iFajar:

    helemaal totaal met jou eens:)

  27. Origineel geplaatst door Mario Mewis
    Apple staat sowieso altijd op kop, de rest zijn naäpers die volgzaam kopiëren.

    Zelf zeggen ze anders geregeld..we waren niet de eerste, maar zullen wel de beste zijn???

  28. @Apple740: denk jij echt dat hem dat wat boeit als dat niet de richting is die Apple op wilt;-)? Kijk niet raar op als Apple allang een proto werkende vervanging heeft voor die discussie..

  29. tja vind wel dat die beetje gelijk heeft eigenlijk 😛
    Apps die maar op een bepaalde Android versie werken enzo…. verschillende stores… NIET HANDIG!!
    Dan heeft Apple het toch wel beter voor elkaar vind ik.
    Gewoon 1 App Store en 99% werkt op alle FW versies en iedere iphone.

  30. Zoals gewoonlijk rammelt Steve’s verhaal weer aan alle kanten. Het eerste waar men aan denkt bij open is Windows? Echt, Steve? Geen Linux? Die fragmentatie valt ook alles mee en biedt juist de keuze aan gebruikers die Apple niet biedt. Keuze is goed.

    Wat developers betreft: daar hebben we nou abstractielagen voor. Verder hebben iPhone developers ook meerdere devices te targeten. Vergeten we dat even niet?

  31. Apple vind niet alles zelf uit, maar werken het wel als beste uit (mijn mening) kijk naar facetime, tablets, touchscreens in het algemeen (voordat de iphone kwam waren touchscreens echt ruk!)

    heel de dag lang hebben internet sites en bedrijven commentaar op apple, laat hem eens lekker terug bitchen, waarom niet.

    ieder zijn keus, ik blijf voorlopig nog bij apple! mooie apparaten en fijne user interfaces, het werkt gewoon zoals iemand denkt/hoopt dat het zou moeten werken.

    ik weet nog goed toen ik de eerste keer mijn telefoon en ipad in mijn oma’s hande drukte om foto’s te laten zien, ze “wist” gewoon meteen hoe het werkte, gewoon omdat apple het zo maakt zoals het zou moeten werken in een mens hun hoofd. dat is de kracht.

  32. Origineel geplaatst door eentje
    er is niets mis met android op zich. rooten en klaar je kunt alles.

    het is inderdaad anders dan mijn iphone maar wacht toch met smart op mijn desire hd

    Toch grappig dat je dat ‘open’ Android eerst moet rooten voordat je kunt wat je wilt…?

  33. precies..zij noemen het rooten, bij de iPhone heet het jailbreaken.

  34. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door eentjeer is niets mis met android op zich. rooten en klaar je kunt alles.het is inderdaad anders dan mijn iphone maar wacht toch met smart op mijn desire hdToch grappig dat je dat ‘open’ Android eerst moet rooten voordat je kunt wat je wilt…?

    Inderdaad heel raar!! Android is minder open dan mensen denken. De zogenaamde tweakers lopen weg met het OS welke er echt een stuk minder uitziet als iOS.
    Ze kunnen voor minder geld nu ook eindelijk een smartphone halen, maar moeten nog steeds rooten, geen tomtom en ga zo maar door, een onfatsoenlijke,zeg maar gerust spuuglelijke appstore, verdeeldheid onder de toestellen, elke week weer een nieuwer model, je maand oude toestel is geen drol meer waard, virussen, trojans en toestellen die kunnen bricken. Kom laat me niet lachen met Android, de kopers beseffen niet dat zij nu achter de kudde aanlopen en zijn veranderd in regelrechte fanboys (erger dan de gemiddelde Apple liefhebber).

    Apple voert de juiste koers met 1 toestel per jaar, updaten zonder problemen en een geweldige appstore (vol mooie spellen). Ik zie Android in de problemen komen en dan zal je zien.. Gaan ze alles zo aanpakken zoals Apple het al jaren doet. Niet voor niets gaat het ieder jaar weer beter met Apple.

    Alle mensen succes met hun o zo geweldige Android toestel. Heb het een half jaar een kans gegeven, maar het haalt het bij lange na nog niet met de iPhone!!

  35. @Dax11:
    iPhone 4 blunder??? Laatste keer dat ik keek was er nog steeds een wachttijd van minsten 3 weken op een iPhone. Welke Android telefoon doet dit hem na?

  36. Het homescreen en de notifications van Android zijn wel beter dan iOS. Zo ook de aanwezigheid van toggles op een homescreen. Zonder bijvoorbeeld SBsettings is iOS gewoon erg inefficient.

  37. @Mitch:

    U heeft zeker geen Iphone, maar een Android?

  38. @Marcooo:
    even los van de inhoud:
    Je mening klinkt niet helemaal onafhankelijk. Toch vreemd dat er mensen zijn hun hand in het vuur steken voor een merk, en daarbij de concurrent nog subjectiever beoordelen. Heb je niet stiekem aan de Apple-cider gezeten?

  39. Origineel geplaatst door VonZescao
    Het homescreen en de notifications van Android zijn wel beter dan iOS. Zo ook de aanwezigheid van toggles op een homescreen. Zonder bijvoorbeeld SBsettings is iOS gewoon erg inefficient.

    Mee eens, maar het ontbreken van push berichten zodat je msn en andere progs de hele dag openstaan is nou ook niet bepaald efficient te noemen. Daarnaast het gemis van bv GameCenter en een appstore die niet overzichtelijk is. Grootste misser is natuurlijk het ontbreken van diverse accessoires. Iedere week een nieuw toestel, geen fabrikant die er een sounddock voor wil maken.

    Met een jailbreak heb je aan iOS dus een veel beter platform (lijkt mij).
    En dat Apple het jailbreaken een soort gedoogd lijkt mij een geniale zet, maar dat is weer een andere discussie.
    (ik blijf denken dat Apple bewust kwetsbaarheden blijft mee programmeren!!)

  40. Ben een echte iPhone en iPad fan, maar persoonlijk heb ik het niet echt met Steve Jobs . . . absoluut niet.

  41. @Harp:
    Welkom in de wondere wereld die marketing heet 😉

  42. @Marcooo:
    Heb je wat te compenseren ofzo??

  43. @Thom:
    Ik zie nog steeds de ‘blunder’ in deze niet… Mijn iPhone 4 belt perfect: ik heb beter signaal dan ik met mijn 3G had en heb op meer plekken signaal waar de 3GS van mijn meisje naar GPRS springt…

  44. Vergeet niet dat dit geen WWDC conferentie is. Deze uitspraken kunnen gerust tegenover aandeelhouders/pers. Morgen zal alles wat minder inhoudelijk en concurrentie gericht zijn.

  45. Als Apple de JB-ers onder ons standaard Root access zou geven… Zou dat niet in 1 klap een kill geven voor Android? Best of both worlds. Gaat natuurlijk niet gebeuren, zo goed luistert Jobs toch ook weer niet naar de gebruikers… Aandeelhoudersbelang daar gaat het om in!

  46. @Harp:
    Ik doelde op de opmerking over de wachttijden 🙂

  47. Het stopt maar niet,
    Apple fans blijven maar zeuren over het kopieren.
    Apple werd mega opgehemeld door Jobs toen Multitasken mogelijk werd op de iPhone/iPad/iPod touch. Dat konden veel andere telefoons al wel een tijdje. Er valt meer te noemen.
    En dan maar zeuren over een home-button, of een app-store, of pinch to zoom dat wordt gekopieerd.

    Door de zombies die achter Apple staan te kwijlen, de excessieve, bijna hersenspoelende marketing en Steve Jobs, ben ik geen Apple Fan.

  48. Wat een modder gooien over ander OSen!
    Ja ze hebben de iphone uitgevonden! Maar dat betekent niet per defenitie dat ze de beste nog steeds zijn! Ik heb een iphone mijn vriendin een Galaxy en ik moet zeggen na hem ingesteld te hebben op jou wensen draait hij erg goed en nee het is geen iphone. Android is een ander plat vorm met zijn eigen hebben en houwen zoals je dat zegt! Vrij jong en nu al met de grote jongens meedoen! Als je goed oplet laten ze RIM totaal achter! (was het al toen het begon maar dat is een ander verhaal)
    Maw wat anders is niet per definitie slecht!

    Helaas zijn veel Aplle liefhebbers negatief over wat anders is!
    Jammer!

  49. Origineel geplaatst door Mitch
    Origineel geplaatst door Mario MewisApple staat sowieso altijd op kop, de rest zijn naäpers die volgzaam kopiëren.Inderdaad, want de telefoon werd uitgevonden door Apple. :S
    Spelletjes op je telefoon ook.
    Touchscreen ook.
    Mail op je telefoon ook.
    Internetten op je telefoon ook. -.-

    Nou de touchscreen heeft apple niet gemaakt das samsung jou iphone heeft een Samsung scherm en jou proccesor is ook van samsung tenzij je de iphone 4 hebt das de eerste iphone zonder de proccesor van samsung ze zijn alleen op het idee gekomen net als de rest ik heb 4 jaar lang een iphone gehad maar ben blij met Android ik bezie Android als een iphone die gejailbraikt is

  50. Origineel geplaatst door pommetje: Ben het er mee eens… Ben niet te spreken over bijv. Samsung Galaxy s, aan het eind van de dag, ben je meer dan de helft van je gebruikerssnelheid kwijt, apps laden erg langzaam en soms zelfs last van een freeze van het beeldscherm.
    Of dit nu aan samsung telefoon ligt, of aan Android waar ie op draait… het feit blijft dat de Iphone gewoon werkt! (teminste bij mij) de hele dag apps draaien, zonder op snelheid te hoeven inleveren. Daarnaast nog nooit een beeld freeze gehad… nee voor mij staat 1 ding vast, de iphone werkt gewoon echt, zoals het zou moeten.

    Mijn iPhone is ook traag en inmiddels haal ik niet eens meer een dag met 1 keer opladen. Bij de iPhone kan het dus ook fout gaan.

    Trouwens wel een zaktebod van Steve door zo over de concurent te praten. Waarschijnlijk komt Android gewoon te dicht bij.

  51. @bodylove:

    Eens. Niet voor niets is jailbreaken zo populair. Kennelijk mist er toch iets. Illustratief is dat Apple zelfs de slogan “There is an app for that” wil beschermen. ‘t Is van een tekortkoming een deugd maken.

  52. Mensen Steve heeft hier volkomen gelijk Android heeft nul geleerd van de Windows ellende uit de jiaren 90.
    Maar blijf t lekker proberen, het is jullie goed recht & mijn genoegen om dat aan te zien.

  53. Ik vind dat Steve te hoog van de toren blaast en teveel blind vaart op zijn verleden. Ik denk dat het goed is dat er een frisse wind gaat waaien door de OS wereld en met name een meer open wind. Ik geloof in Android; open en gratis zijn de sleutelwoorden voor succesvolle business in de 21ste eeuw naar mijn mening. Ik las in de media vandaag dat we nog weinig Android tablets konden verwachten dit jaar, nou ik heb er zojuist een bestelt van het eraeder merk Pocketbook, de Pocketbook IQ: http://www.ebookreaderstore.nl/pocketbook-iq-glossy-white.html de prijskwaliteit verhouding is onwerkelijk. Heb hem op IFA Berlijn even mee mogen spelen. Ik zeg Android, maar goed eens Apple altijd Apple. Ik zie het als eens Alfa Romeo altijd Alfa Romeo, hoe slecht de auto ook is, de gebruiker zweert bij de lifestyle die rond het product hangt!

  54. @iFajar: Volgens mij hen jij nooit een android in handen gehad ik heb bijde gehad en geef mij maar android. Het is toch triest dat je zo lang heb moeten wachten om een achtergrond zelf in te stellen op je iphone en op de 3g kan het nog steeds niet moet je hem jailbraiken en de arogantie van apple 1jaar garantie krijg je er bij. Veel plezier met je iphone zonder flashen vragen of je aub je prog. op de markt mag zetten. Het ziet er leuk uit maar de software van apple is waardeloos maar ja hij werkt je kunt er mee bellen en smsen.

  55. Ach ja de Iphone is voor dummies. Sinds 07 niets veranderd, geweldig hoor..

  56. Jobs voelt de heete adem 🙂

  57. Beste Steve,

    Aangezien je een beperkt aantal devices hebt te ondersteunen, kan je svp die proximity sensor van mijn iphone4 correct kunnen laten functioneren.
    En als je toch bezig bent, die signaalsterktemeter deugt ook niet; vaak zegt die een of twee streepjes, maar overgaan als ik gebeld word, ho maar.

    Kan je ook wat van de arrogantie van je afschudden en het mogelijk maken om wat basisinformatie op het lockscreen zichtbaar te maken, zoals de volgende afspraken en gemiste telefoontjes, nieuwe mail etc.

    Moet toch makkelijk zijn met zo’n beperkte set aan te ondersteunen apparaten.

    Dank u.

  58. wat een slechte kennis over android hier.
    Ik zelf heb de iPhone 2g en 3g gehad altijd jailbroken
    en sinds 5 maanden een HTC Desire en nog geen rede gevonde om te rooten.
    en over openheid os google geeft de mobielmakers de vrijheid en openheid om andoid te gebruiken zoals ze zelf willen en de consument heeft KEUZE uit toestellen en u.i.
    en dat android bugs heeft is bekend, maar dat had ios ook.
    android loopt 1.5 a 2 jaar achter en toch zo ver gekomen in
    zo korte tijd en wat die vesplintering betreft dat moet goed gaan komen met toekomstige updates.
    Steve kopop wees blij dat er eindelijk een waardige concurent is! inovate before its to late.

  59. Waarom zitten al die iPhone haters eigenlijk op deze site?! Ze missen toch iets denk ik of toch kleine hersens ;P

    Maar ik vind t alle 2 goed! Ik heb alle generaties iPhone gehad en zal er nooit vanaf stappen maar de HTC op android van mijn vriendin vind ik ook goed werken! Het ligt toch aan t soort gebruiker!

  60. iPhone 4 is de beste telefoon ooit.
    Ik heb ook een Android (samsung galaxy s) gehad, echt nooit meer. Vreselijk ding…

  61. Niet dat ik het er niet mee eens ben maar hij moet het dan ook niet raar vinden als er mensen naar hém gaan uithalen. Toch haat ik android, RIM kan er nog wel mee door.

  62. Origineel geplaatst door janse
    @iFajar: Volgens mij hen jij nooit een android in handen gehad ik heb bijde gehad en geef mij maar android. Het is toch triest dat je zo lang heb moeten wachten om een achtergrond zelf in te stellen op je iphone en op de 3g kan het nog steeds niet moet je hem jailbraiken en de arogantie van apple 1jaar garantie krijg je er bij. Veel plezier met je iphone zonder flashen vragen of je aub je prog. op de markt mag zetten. Het ziet er leuk uit maar de software van apple is waardeloos maar ja hij werkt je kunt er mee bellen en smsen.

    Nee, ik heb degelijk en Android in handen gehad, sterker nog ik heb een Android (galaxy s) gehad voor 3 dagen. Ik kon niet wennen aan d ui van het apparaat. En over apps gesproken sommige deden het gewoon niet terwijl ze toch in de store staan! Maar goed, voor de rest vond ik de galaxy ‘s een beetje goedkoop aanvoelen. Ik ben eenmaal een persoon die meer van kwaliteit houd. Maar dit is gewoon mijn mening, Android is (nog) geen iPhone vervanging. Het moet nog veel ondergaan wil het de gebruikersinterfce van Apple evenaren.

  63. Origineel geplaatst door JMO
    “Over Google heeft hij wel gelijk. Ten tweede: het ziet er niet uit, naar mijn mening. “

    Persoonlijk vind ik wel wat te zeggen voor een homescreen met widgets, zoals Google dat gebruikt. Zoiets zou ik ook graag voor de iPhone zien. Met op andere schermen alsnog de bekende apps iconen. Uiteraard wel geheel customizable graag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.