Reacties voor: Steve Jobs-biograaf: ‘Apple koopt Beats voor iTV’

Apple wil Beats kopen voor de iTV en contentplannen voor iTunes, aldus Walter Isaacson, auteur van de Steve Jobs-biografie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Dus om 1 persoon te kunnen inlijven kopen ze een heel bedrijf over voor 3 miljard.. klinkt niet zo geloofwaardig imho, dan zijn er denk ik toch wel goedkopere manieren om iemand te overhalen om voor jou bedrijf te komen werken, zelfs al is deze CEO

  2. Origineel geplaatst door Toon
    Dus om 1 persoon te kunnen inlijven kopen ze een heel bedrijf over voor 3 miljard.. klinkt niet zo geloofwaardig imho, dan zijn er denk ik toch wel goedkopere manieren om iemand te overhalen om voor jou bedrijf te komen werken, zelfs al is deze CEO

    Gebeurt zo vaak hoor, overname puur voor de expertise en de mensen en minder voor het product wat dat bedrijf heeft.

  3. @Tom van Zummeren: idd, overname om de expertise gebeurd zeker wel, meer, maar het zou me toch straf zijn dat het alleen maar zou zijn voor Iovine.

  4. …Wat is het probleem? Geld speelt geen rol, Iovine schijnt een uitstekende “diplomaat” te zijn getuige zijn wapenfeiten uit het verleden en die Beats-oordoppen kneed Apple wel tot Apple/premium doppen die Apple-proof zijn.Klassiek geval “win-win”…

  5. @ZuurkoolmetVettejus: Geld speelt altijd een rol. Zeker ook bij Apple.
    Geloof er niets van dat ze het gaan kopen: de hoofdprijs betalen voor 1 manager + een middelmatig product doet Apple niet.

  6. Origineel geplaatst door Toon
    Dus om 1 persoon te kunnen inlijven kopen ze een heel bedrijf over voor 3 miljard.. klinkt niet zo geloofwaardig imho, dan zijn er denk ik toch wel goedkopere manieren om iemand te overhalen om voor jou bedrijf te komen werken, zelfs al is deze CEO

    Omdat ze een beetje zuinig op hun geld moeten zijn zeker?

    Als Apple. Netflix, Spotify, Tesla, Beats, Twitter, Dropbox, Uber, Pandora en Pintrest koopt hebben ze nog ruim 40 miljard dollar over.

  7. Misschien zijn er achter de schermen wel gesprekken geweest met Iovine maar wilde hij Beats niet verlaten en heeft dat Apple doen besluiten om dat hele Beats dan maar te kopen. Hebben ze én Iovine binnen, én een eerste aanzet tot een streaming dienst én fashion statement hoofdtelefoons die ze misschien een kwaliteitsboost kunnen geven. Lijkt mij voor 3 miljard geen slechte deal voor Apple. Ze hebben toch zoveel cash dat ze erin verzuipen.

  8. @Toon: Ik acht de kans ook klein dat Apple enkel voor één persoon een heel bedrijf zou kopen. Het is echter prima mogelijk dat Iovine een héél belangrijke reden is voor de aankoop, en dat de muziekdienst en koptelefoonindustrie goede bijkomstigheden zijn die de deal financieel rechtvaardigen. Hiermee kan Beats zich binnen een paar jaar immers terugbetalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.