Reacties voor: Steve Jobs belde Google op zondagochtend over een te geel logo

Op zondag 6 januari 2008 kreeg een voorman van Google een opvallend telefoontje van Steve Jobs. Wat kon er in hemelsnaam zo belangrijk zijn dat Jobs Google er op een zondagochtend voor belde?
Bart Breij -

Reacties: 20 reacties

  1. Geweldig verhaal!! Steve Jobs is ook net een mens 😉

  2. Vraag me af of dit logo uiteindelijk wel ooit is gebruikt. kan me bij de eerste iPhone niet herinneren ooit dit icoontje te hebben gezien.

  3. ik kijk naar zijn bio… ik verwacht meer van dit soort verhalen…

  4. Perfectionist goeie man is het

  5. Geweldig het perfectionisme van Steve, helaas was al aan OS-X Lion te merken dat Steve Jobs zich met de ontwikkeling veel minder heeft bezig gehouden. Er zijn best een hoop nieuwe features, maar een aantal dingen zijn het nog net niet. Als Steve zich hier echt ten volle mee bezig had gehouden, dan was dat niet zo geweest.

    Apple zal vast blijven bestaan en een goede lijn doorzetten, want Steve kan nooit alles in zijn eentje gedaan hebben. Ik vrees alleen wel een stukje verlies in details en perfectionisme.

  6. Ik heb me daar inderdaad ook aan gestoord.

  7. Zolang Steve nog leeft zal hij deze telefoontjes plegen. Ik geloof er niets van dat hij zich niet meer met Apple gaat bemoeien, al is het in het adviserende rol.

  8. Ik denk dat het veel slechter met Steve gesteld is dan dat wij allemaal denken. Ik hoop het niet maar ik denk dat deze legende niet heel lang meer heeft.

  9. Nou zeg wat een ontzettend grappig verhaal! Echt, ik meen het, ik heb in jaren niet zo dubbel gelegen!

    Pfff

  10. Nou nou, onze Steve is niet alleen een perfectionist, geniaal en geweldig, maar ook een begenadigd cabaretier. Wat een dijenkletser.

  11. Nu je zegt, het is inderdaad wel een beetje te geel.

  12. Dan zou ik dus ook al beroemd en rijk zijn. Ben het ook nog niet dus.

  13. @Willem-Jan: De sarcasme spat van het scherm.

    Maar inderdaad, hij heeft zich ook lopen bemoeien met hoe hard je moest drukken op de homeknop enz..

  14. Ik irriteer me al vanaf het begin aan die ‘glow’ op de icoontjes. Bij sommige lijkt het net of er een vage zweem overheen zit. Geef mij maar gewoon ‘clear’ icoontjes.

  15. (Red.) Respect voor elkaars mening en geloof a.u.b.

  16. Steve jobs, Bob dylan de grote levende Amerikanen.

  17. Origineel geplaatst door Jasper
    Ik heb me daar inderdaad ook aan gestoord.

    Hahahaha!
    Edit: Sterk verhaal. Volgens mij iets aangedikt. En anders is Steve echt ziek. Dat je een logootje te geel vind, a la. Maar daar ga je toch op zondag / midden in de nacht niet over bellen? Dat doe je dan toch even rustig in je pauze op maandagochtend….

  18. Welke lering kunnen we hier uit trekken?

    Als je in de kerk zit en je wordt gebeld met een onbekend nummer, altijd opnemen!Waarom? Het zou God kunnen zijn, want die geeft natuurlijk niet zo maar zijn nummer vrij – stel je voor! Als die het niet is, kan het Steve zijn met wellicht zijn laatste boodschap, die absoluut heel belangrijk is.

    Als je niet opneemt weet je bovenstaande niet en kun je hier geen verslag doen van doen en dat zou jammer zijn.

  19. @peter: Dit soort 9-to-5 mentaliteit is nou precies wat Steve wist te voorkomen. Er is geen enkel excuus om een probleem niet op te lossen op het moment dat het efficiënt kán. Ik hoop dat Cook dezelfde hoge eisen aan zijn medewerkers en partners zal blijven stellen. Want middelmaat is er bij Apple’s concurrenten genoeg te vinden en het streven naar perfectie is nou precies wat Apple onderscheidend maakt.

  20. A former collegue of Jobs said that Steve would be a “great King of France”

    Enough said.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.