Reacties voor: Steve Jobs-kunstwerk onthuld, binnenkort in Cupertino te zien

Er is een kunstwerk van Steve Jobs onthuld, een buste op een paal met letters, die binnenkort op de Apple Campus in Cupertino zal staan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik denk dat geen enkel standbeeld zo groot kan worden dan Steve Jobs was. Dit standbeeld doet hem wel eer aan. Een miniatuur binnenkort te koop op iCulture.nl ?

  2. Dat valt nog wel mee Erich, Steve Jobs was maar 1.88 m. 🙂

    M.b.t. het ‘kunstwerk’ hadden ze mijn dochtertje van 6 ook een grote pot Fimo klei kunnen geven, weet zeker dat dit zou resulteren in een beter resultaat.

    Na dit bericht zal wel een reactie komen van “je moet kijken door de ogen van een kunstenaar” tja, ik heb het geprobeerd…

  3. Ik mag hopen dat dit een grap is. Wat heeft Steve Jobs in godsnaam met Servië of de Servische cultuur te maken? Dit is een standbeeld gemaakt door een Servische nationalist en ik kan me niet voorstellen dat Apple van de 10.000 inzendingen uitgerekend deze kiest. Dit zou absoluut imagoschade voor Apple betekenen, zeker op de Balkan waar Servische nationalisme veel leed heeft veroorzaakt.

    Daarnaast vind ik het een gedrocht van een standbeeld dat absoluut geen eer doet aan de grootheid van Steve Jobs.

  4. Prachtig artikel. Hartelijk dank. 😉

    De eerste letter van het Latijnse alfabet “A” en de laatste letter van het Servische alfabet “Ш” doe mij denken aan Alpha “Α” en Omega “Ω”, de eerste en laatste letters van het klassieke Griekse alfabet. Het begin en het einde.

    Hoe dan ook, een kunstwerk met veel symboliek.

  5. “Serbia, Syria…what the hell, its all in Europe and we freed those guys from the Germans and communism”, moeten ze hebben gedacht…..

  6. Gelukkig werd in artikel “de symboliek” uitgelegd…. 😐
    Ik kreeg bij het eerste blik op die letters associatie met kanker… wat niet de bedoeling kan zijn…

  7. Origineel geplaatst door Olga2000
    Gelukkig werd in artikel “de symboliek” uitgelegd….

    Over de symboliek van de letter “Є” die werd gebruikt in het Oudkerkslavisch en tot in de 19de eeuw in het Servisch, maar nu nog gebruikt wordt in het Oekraïens zullen we het dan maar niet hebben. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.