Reacties voor: Steve Ballmer kondigt Windows-tablets van twintig fabrikanten aan

Steve Ballmer heeft aangekondigd dat er binnenkort Windows-tablets van zo'n 20 fabrikanten op de markt komen. Sony, Samsung, Toshiba, Dell en Asus zijn van de partij. De slates zullen vooral op de zakelijke markt aanslaan.

Reacties: 44 reacties

  1. En wat lijken de hier getoonde modellen toch weer veel op dé iPad… zucht…

  2. het zal nodig zijn willen ze nog een graantje meepikken van deze markt

    maar microsoft kennende zal het wel weer half-assed zijn (eg Microsoft Kin)

  3. dus de kans van succes ligt in handen van de it afdelingen op bedrijven?

    met als enige reden dat ze het OS op dit product alkennen en weten ze met het de (schijn)veiligheid aan moeten die microsoft bied?

    ik wens ze veel succes als dat het sterke punt is waarop Slates het moeten winnen van de iPad.

    ik denk dat de kracht juist ziet in software.
    en dan met name software die 100% af gestemd is op de hardware waar het op draaien moet.

    Dat moet met zoveel kennis in huis toch niet zo moeilijk zijn voor die grote bedrijven zou je zeggen. Microsoft geeft de systeem eisen op en de hardware vendors gaan bouwen.

    als je dat op elkaar afstemt kan je grote stappen maken.

  4. Sterkte voor degene die een Windows 7 tablet gaan kopen. HP is niet voor niets gestopt met Windows 7 op de tablet. Het os is niet geschikt voor een tablet. Maar beste Steve heeft een flink bord voor z’n kop. Keep on strugling Steve!

  5. Wanneer gaat Windows nou eens doorkrijgen dat je een compleet OS gemaakt voor muis + toetsenbord niet op een a4 formaat touch-screen goed werkend krijgt.

    Windows ging hier al vaker de mist in door Windows als os op mobiele telefoons uit te geven, wie er wel eens met een telefoon met (eerdere versie van ) Windows mobile heeft gewerkt: om een programma af te sluiten moet je met z’n pennetje naar start > dit > dat > taakbeheer > beëindigen navigeren met *** menuutjes ter grootte van een erwt.

    Daarom denk ik dat Windows hier opnieuw de fout in gaat om Windows 7 te gebruiken, je kan een leuke grotere ‘schil’ om Windows heen gooien maar de harde kern blijft gewoon niet geschikt voor een touchscreen.
    Daarnaast lijkt mij de hardwarevereisten van Windows 7 gewoon te hoog om in z’n compact formaat te krijgen:
    Ram moet toch wel tegen de paar GB aanliggen , voor Windows 7 + de meeste programma’s zijn toch al velen GB’s aan ruimte nodig.

    Om de concurrentie aan te gaan met de iPad en iOs moet Windows zijn eigen, vanaf de grond opgebouwde touch geoptimaliseerd besturingssysteem maken zonder een onoverzichtelijke kern en hoge systeemvereisten.

    Daarnaast vind ik het idee achter de iPad juist zeer geschikt voor op de IT afdelingen mits je er maar wat moeite voor besteed aan het bouwen voor een touch-app voor het apparaat waardoor je in theorie gewoon alles zou kunnen doen. denk aan microsoft office > iWork for iPad…

  6. “De belangrijkste troef is de acceptatie in een zakelijke omgeving, waar de IT-afdeling de Windows-tablets makkelijker accepteert dan iPad en Android”

    dat is dus je USP? Voor de rest mag (en is) de iPad op alle fronten beter zijn en vooral sneller werkend op het MacOS ipv het trage Wintendo
    Stel dat Steve Jobs echt werk wilt maken van iWorks, dan zullen ze bij Microsoft steil achterover slaan. iWorks werkt prima in een MAC omgeving. de problemen doen zich voor wanneer men moet wisselen van Mac naar Windows met bestanden, dit is natuurlijk ook voor een reden zo gecreeerd.
    Ze hebben niet voor niets gezegd makkelijker accepteert, want het zal echt wel mogelijk zijn met een beetje wilskracht.

  7. Vind het raar als mensen roepen dat hij op de IPAD lijkt,

    Mensen hebben soms nog weleens de zelfde ideeën of idealen bij een product, en dat de een sneller is dan de ander is gewoon de markt. GTA heeft ook als eerst vrijheid in een spel geboden word elk spel ook mee vergelijkt als je maar een auto kan jatten,

    zelfde grappen bij MMORPG wow elke MMORPG is een wow like of een wow killer,,

  8. tssk tssk laat het product eerst op de markt komen alvorend je je oordeel treft, beetje erg met al die “experts” hier. En hoe moet een tablet er anders uitzien dan, rond lijkt me niet zo handig.

  9. nee, het is al jaren zo dat M$ steeds achter loopt met oa. GUI en innovatie, en als die dan verschijnt lijkt deze wel heel erg op die van Apple.
    Natuurlijk hoef je het wiel niet nogmaals uit te vinden, maar verbeteren doet M$ het ook weer niet….
    Ach probeer maar eens zoveel mensen backwards compatible tevreden te stellen…

  10. Microsoft zou kunnen afmaken perfectioneren waar ze aan bezig zijn met Windows phone 7 series. Met windows 7 en de Xbox
    Het is daarbij zaak dat ze zich focussen op een beperkt hardware profiel.
    Zo kunnen ze van alle pogingen en successen een (groter)succes maken.

    Als Microsoft dan toch zoveel copieeert / afkijkt van andere met Apple als byzondere inspiratie dan moeten ze het net als Apple ooit met OS9 deed de stekker overal uit trekken en opnieuw beginnen met één basis os. Dat flexibel en aanpasbaar is voor de mobiele devisies.

    Ik denk dat wanneer ze alles modulair maken en hardware eisen stellen aan de fabriekanten dan kan het een heel groot succes worden met Microsoft. En dan is een keer omdat het goede producten zijn. En niet omdat ze het grootste marketing budget hebben.

  11. Dat ome steveB nog lang ceo van msft mag zijn 🙂

  12. @Oetgrunnen:
    Idd, dan zijn ze snel ten onder. Het is meer de marktpositie dat ze boven water houdt, dan de innovatie in producten/diensten. Apple groeit erg sterk (met name door de iPhone en iPad) en dat komt niet voor niets.

  13. Ik ben bang dat apple nooit Microsoft in marktpositie zal overtreffen. Moeten ze ook niet willen. Ze varen er goed bij zoals ze nu al doen en ze kunnen nu al de productie niet aan.

    @maikel22:

  14. Dit is echt zo’n bewijs dat MS stilletjes meehoppelt op andermans producten. Ik denk echt dat als de ipad nooit had bestaan, dat die Windows tablets vermeld in het artikel er ook nooit waren gekomen.

    Ik zie vaak reacties op onder andere YouTube die klinken als “why do you want an ipad when you can get a full Windows 7 machine in your pocket”

    Grappig, want er is geen 1 Windows 7 tablet met gelijke specs als de iPad 😉

  15. Ik ben benieuwd hoeveel tweakers en geekers de iPad links laten liggen en een windows 7 tablet kopen , windows zo kaal mogelijk proberen te strippen zodat het soepel loopt en dan tot de conclusie komen dat de iPad lang zo gek nog niet is.

  16. @kasuja:
    Ik heb het idee dat een bedrijf als Microsoft zo verwent is met de grootsheid, dat ze niet zo hard hoeven te hollen als anderen. Ze zijn altijd al de grootste geweest en dat brengt een soort van arrogantie met zich mee. Nu Apple hoge ogen gooit, LIJKT het ook zo’n arrogante houding te krijgen.
    Maar toch blijven ze voet bij stuk houden, bijvoorbeeld over het weigeren van Flash (wat ik ook ervaar als oude technologie), het weigeren van bepaalde Apps in een gesloten omgeving (heeft veel voordelen wat de gebruiksvriendelijkheid bevorderd: veiligheid, overzicht, uniformiteit)
    Er word vaak geroepen dat Apple moet oppassen dat het niet te groot wordt, maar met een goede mentaliteit, kan de innovatie en kwaliteit toch behouden worden. Kijk maar naar de iPad en iPhone 4. (antenne.. tja, tis misschien een blunder, maar het wordt wel opgelost zoals altijd)

  17. @maikel22:

    Apple mag van mij groeien zo groot het wil maar of ze er beter van worden betwijfel ik.

    ze gaan een bak stront over zich heen krijgen wat hun gelsotenheid betreft. nu komen ze er nog mee weg omdat ze niks betekenen kwa markt aandeel

  18. Zelf denk ik dat Windows 7 helemaal niet lekker gaat draaien op een tablet.

  19. Heb sinds eergisteren een iPad en ben er bijzonder blij mee. Om eerlijk te zijn is het inderdaad gewoon een grote iPod want hij kan niets meer. Maar… hij kan alles wel beter door zijn grotere scherm en snellere processor.

    Echter, ik ben zwaar onder de indruk van de stap voorwaarts die Microsoft met Windows 7 gemaakt heeft en ik heb het idee dat ze (nu) echt wel doorhebben wat de markt wil. Ik ben dus stiekem wel benieuwd naar de manier waarop ze 7 gaan presenteren op de ‘slates’. Ik neem aan dat ze goed nagedacht hebben over en afgekeken hebben van de manier waarop Apple haar iPad gebouwd heeft. Dus als ze qua interface iets maken dat ook maar in de buurt komt van de sexyness en smoothness van iOS, en tegelijkertijd de vrijheid die je altijd van Microsoft gewend bent behouden kan Apple zich toch wel een beetje zorgen gaan maken.
    Ik kijk iig uit naar de release van de eerste Windows slate 🙂

  20. Ach maak je niet druk, concurrentie moet er zijn. Levert alleen maar betere producten op. In feite belachelijk dat ik op een iPad zonder multitasking zit te typen. Maar ja dat wordt nu alleen maar mogelijkngemaakt door gebrek aan concurrentie.
    Ok, over een paar maanden is het mogelijk…maar toch….
    Wie zich gelukkig voelt met Windows….. Who cares…
    Ben blij met mijn MacBook Pro, iPhone 4 en iPad. Anderen blij met hun PC, (straks) slate en Windows mobile…. ook goed… Wil alleen NOOIT ruilen 😉

  21. windows :puke:

  22. eindelijk weer een virusscanner op een tablet!

  23. – Eerst zien, dan pas geloven. Er zouden ook al meerdere Android tablets/slates zijn, ze zijn al maanden aangekondigd…
    – Als Win7 op een tablet/slate zo goed is, waarom verkoopt het dan voor geen meter? Er zijn meerdere fabrikanten die al jaren met dat soort produkten leuren, onder andere HP…
    – Als MS gelooft in de daadkracht van de IT afdelingen, zouden ze misschien een keer moeten kijken hoeveel bedrijven nog steeds XP gebruiken…
    Ze gaan XP ondersteunen tot na 2020, omdat bedrijven niet overstappen.
    En dan denken ze wel dat bedrijven tablets/slates gaat ondersteunen meet Win7?
    Hmm.

  24. Daarom zeg ik: perfectioneer eerder gemaakt werk.
    Gooi daarna het roer om en kom met een verbeterde productlijn op de markt die net als die van Apple zowel soft als hardwarematig aan elkaar gebonden zijn zodat je de beste prestaties kan garanderen.

    Dan is het makkelijker om te innoveren want je weet immers met welke hardware je rekening moet houden. Het flexibeler kunnen zijn in een markt als deze heeft Apple ooit de vrijheid gegeven om te kunnen groeien tot wat zij nu zijn.

    Concurrentie heb je altijd nodig maar ze moeten het je niet te makkelijk maken zoals Microsoft nu doet.

  25. Dit kan echt interessant worden. Ik wilde een jaar geleden graag een Archos 7 kopen. Een kleine tablet, met windows 7. Het was precies in de tijd dat de geruchten over de iPad flink toe namen, dus ik had besloten om te wachten. Ik heb de iPad, en waar hij voor is gemaakt is hij echt goed, maar het is bij lange na niet wat ik er van had gehoopt. Stel er komt zo’n tablet, met windows 7(met de krachtige processoren etc) kan dit echt wel smooth gaan lopen! En het kan dan precies doen wat ik eigenlijk met mijn iPad wilde gaan doen. Paar honderd Gigabyte HD er in en als het moet even met je tablet bij iemand langs. Je zet snel een aantal films/liedjes/albums er op. Je luistert ze onderweg op je tablet, en thuis zet je ze rechtstreeks op je iPhone. Met zo’n tablet heb je een PC/Mac niet meer nodig. Ook met bestanden(Word/Excel), heel snel via een kabeltje uitwisselen, of zelfs via het Wifi netwerk. Gelezen, print je het gewoon even snel uit. Echt allemaal dingen die ik mis bij een iPad.

  26. @dannyy: Op het printen en het aantal Giga Bytes na is dat wat jij je er van voorsteld allemaal mogelijk hoor 😉

  27. @kasuja:
    Vind ik niet; je kan niet zomaar snel een filmpje kopieren op je iPad. Het kán wel, maar dan kan je hem of niet afspelen(dan gebruik je de iPad als extern opslagmedium) of je moet perse syncen met iTunes(dat werkt dus niet zoals het moet). Hetzelfde met word bestanden, je kan je ipad niet zomaar in je pc steken, word bestandje over zetten(normaal met usb 3 seconden werk). Het bestandje nog even op de tablet nakijken en daarna weer bij iemand anders thuis bij iemand op zijn of haar pc zetten.

    Het punt is, het KAN wel, maar het werkt dus echt niet zoals het eigenlijk zou moeten natuurlijk, veelste omslachtig. iPad is heel leuk, vooral aan het begin. Maar het is dus nog lang niet ideaal. Ik heb thuis ook een mac en een PC en alles wat ik voor stage/werk/school moet doen, doe ik allemaal op de PC.

  28. @dannyy:

    in een benziene motor moet je ook geen diesel doen.

    dus als je er filmpjes op wil zetten moet dat in het juiste formaat. Dat je daar itunes voor moet gebruiken is wel zoals het zou moeten. Dat heeft Apple zo bedacht. wie ben jij om te bepalen dat dat de foute manier is?

    Een windows mobile smartphone gebruikt ook active sync om te syncen met een windows computer.
    is dat dan ook de foute manier omdat ik graag liever itunes gebruik.?

    Dat het via iTunes niet perfect werkt is een ander verhaal.
    Met de juiste hulpstukken/voorbereiding gaat het anders heel makkelijk wat muziek films en apps uploaden op je iOS device. Voor video heb je hulpstukken als http://www.handrake.fr.

    wil je niet met itunes werken kan je aan de slag met
    http://www.doubletwist.com

    is niet van apple geeft toegang tot media op elk apparaat en gewoon sleur en pleur zoals je op windows gewent bent. blijkbaar de manier zoals het WEL hoort

  29. oh jammer dat doubletwist geen iOS devices ondersteund.

    hoe zou dat nou komen?
    misschien om dat iTunes bestaat?

  30. Origineel geplaatst door dannyy
    Ik heb thuis ook een mac en een PC en alles wat ik voor stage/werk/school moet doen, doe ik allemaal op de PC.

    Waarom niet op de Mac dan? En waarom heb je em dan?

  31. @maikel22:
    Ik vind een PC gewoon een stuk makkelijker werken! Ook met externe HD’s etc. Er is helemaal niet zo heel veel mis met Windows! Ik heb mijn Mac aan mijn tv gehangen en gebruik hem als media center.

  32. @Dannyy:
    Oke, ik vroeg het me gewoon af.
    (niet defensief/aanvallend bedoeld, maar ik vind externe HD’s juist makkelijker werken op de Mac: gewoon op je bureaublad, net als cd’s en dvd’s)

  33. Microsoft heeft het nog steeds niet door.
    Ze denken dat als je een pad maakt en heb eruit laat zien als de ipad dat dit is wat de mensen willen.

    Windows wil je niet !
    Even de mail bekijken is dan als volgt.

    – Resuming
    – Logon
    – Preparing desktop
    – Loading……….loading………….loading
    – Updates available
    – Antivirus update available
    – Java Update available
    – You need to restart the computer now
    – Installing updates
    – Battery is low

  34. @maikel22:
    Ja maar ik bedoel het samenwerken tussen Mac’s en Windows. Ik download vrij veel op Windows en wil dat afspelen en misschien ook bewerken op Mac, maar het enige bestandssysteem dat daarmee kan werken is Fat32 en dat werkt natuurlijk niet goed met windows. Al was de hele wereld Mac, dan was er geen probleem. Maar omdat het meest gebruikte os Windows is, vind ik Mac OS nou niet echt het ideale OS om dit soort dingen te doen.
    Maar dan nog; zo’n tablet van Windows heeft absoluut geen PC nodig. Het is dus eigelijk een stand-alone. Maar een iPad heeft wel een PC nodig(muziek/films/afdrukken van bestanden). Bovendien ken ik een hele hoop mensen die geen iTunes hebben op hun PC, dus daar zou ik geen muziek op mijn iPad kunnen zetten. Als ze bijvoorbeeld nou net een grappig liedje hebben, dan moet je of eerst iTunes downloaden, bij zo’n tablet is het dan weer open. Natuurlijk, Windows is niet perfect, maar dat is Mac ook zeker niet.
    Kortom: de iPad is goed, erg goed in wat Steve Jobs zei dat hij goed in zou zijn. Maar het is bij lange na niet zoals ik het graag zou willen zien.
    Ik vind dat Windows 7 een behoorlijk OS is en met de technologische mogelijkheden van tegenwoordig, denk ik dat je een goed product kan neer zetten. Nu maar hopen dat ze dit ook doen! Het internetten erop zal niet zo goed zijn als iPad, doordat je normaal met een punt-aanwijzer(een muis dus) werkt, zijn veel dingen erg klein zijn om met je vinger op te klikken, dus ik hoop dat ze hier een goede oplossing voor bedenken! Hopelijk gaan ze alle beperkingen in de tablet stoppen(HD, webcam, usb). Ook goed dat je er veel keuze in hebt straks.

  35. Nou, deze IT-er is anders best gecharmeerd van de iPad, ondanks de Cupertino censuur. Voor de commercieel zakelijke gebruiker heeft het ding alles wat je nodig hebt: browser, iphoto, remote desktop, vpn faciliteiten. Enige dat nog ontbreekt is multitasking (iOS4, waar blijf je voor de iPad?).
    Verder vind ik de beheerbaarheid van iPhone in een zakelijke omgeving best goed werken, zeker nu veilig-mobiel de iPhone ondersteunt. Van alle mobieltjes die ik bij klanten beheer, blijken de iPhones uiteindelijk verreweg de laagste cost-of-ownership te hebben terwijl gebruikers weinig tot geen bedieningsproblemen hebben. Dat ligt volkomen anders met winmobile of symbian mobieltjes.

    Microsoft en haar partners zullen met heel mooi spul moeten komen op die tablets, willen ze een serieuze concurrent worden van de iPad. Ik vrees dat het way-over-the-top gaat worden waardoor het ding zijn doel voorbij schiet, net als de vorige generatie tablets.

  36. @Rembert Oldenboom:

    hoe je het ook wend of keert

    die zelfde cupertino censuur is de reden tot succes met de iTunes/App/iBook Store.

    – Aanbieders hebben gegarandeerde inkomsten.
    (door geld te vragen of iAds te gaan gebruiken.)

    – klanten hebben gegarandeerd werkende software.

    – je kan als klant altijd bij iemand terecht in geval van problemen.

    Resultaat: Er mag niet alles maar wat mag doet het goed. Geen virussen geen Spy ware, althans nooit voor lang. Mede dankzij dat strenge gedoe van apple dus.

    Android heeft dat allemaal niet.
    en daar word gretig misbruik va gemaakt.
    Daar zijn de eerste virussen en honderden apps die niet werken een feit.

    de reden waarom je app niet werkt is vaak moeilijk te achterhalen. En blijkt achteraf gewoon te liggen aan het feit dat android te gefragmenteerd is.

    als app ontwikkelaar moet je app voor heel veel verschillende configuraties geschikt zijn en dat heeft een iOS ontwikkelaar niet.

    Daar is en blijft het simpel iPad of iPhone formaat en knallen maar.

  37. Op dat vlak zal apple altijd beter blijven.

    de enige concurrent die precies de zelfde strategie aan hield was Palm

    maar dat bestaat niet meer.
    HP heeft het WEB OS over gekocht om in printers te gaan gebruiken.

    Doodzonde

  38. @dannyy:

    Probeer vooral Vuze even (geen Jb nodig), krijg je er een mooie torrent client bij………

  39. @WdW:

    Zucht, en wat lijkt die iPad toch veel op verschillende apparaten die al jaren geleden zijn uitgebracht.

  40. @rene:

    Gek dat Apple het blijkbaar WEL kan waar de rest al die jaren gefaad heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.