Reacties voor: Steve Ballmer: ‘Internet is niet ontworpen voor de iPhone’

Steve Ballmer heeft in een interview met AP gezegd dat internet niet ontworpen is voor de iPhone. De App Store bevat 75.000 applicaties om te zorgen dat internet er toch nog fatsoenlijk uit ziet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 89 reacties

  1. ik blijf lachen om die man

  2. Tijd om het internet aan te passen dus…

  3. Hij heeft een punt, maar niet helemaal gelijk: Het huidige internet is niet geschikt voor mobiele apparaten. WM valt daar ook onder.

  4. Ik heb nog nooit zo makkelijk en prettig kunnen internetten op een aparaatje.. en blijf ‘t gebruiken. Verstuurd vanaf iphone vanuit de bus.

  5. De man is gewoon stinkend jaloers!

  6. Iedere keer denk ik weer dat het een komiek is.
    Een komiek die slecht tegen z’n verlies kan.

  7. @Juppe:

    Whahah, idd!

    Waarom doet die man zulke
    domme dingen?

    Zouden Ms-fans nou trots zijn op zo iemand, zoals Apple-fans trots zijn op wat Steve Jobs doet?

  8. Hij bedoeld waarschijnlijk dat de meeste webpagina’s niet geschikt zijn voor de iPhone. En dat klopt nog ook.

  9. Hij heeft vast nog nooit gekeken naar hoe het internet er dan uitziet op z’n eigen WM apparaten. Dan ziet ‘het internet’ er op de iPhone toch een stuk beter uit en werkt het vele malen beter. Kansloze uitspraak.

  10. Heeft Microsoft fans dan?

    Origineel geplaatst door Robin
    @Juppe: Whahah, idd! Waarom doet die man zulke
    domme dingen? Zouden Ms-fans nou trots zijn op zo iemand, zoals Apple-fans trots zijn op wat Steve Jobs doet?

  11. ROFLOL… en dat zegt iemand die Windows Mobile als serieus product ziet…

  12. En toch heeft ie gewoon een punt.
    Het gros van de apps. is gewoon een samenvatting van websites.
    Om deze man nou een verliezer te noemen?
    Is hoofd van een bedrijf dat meer dan 90% van de wereldmarkt heeft veroverd…
    Zo wil ik ook wel verliezen.
    Dat zielige gedoe ook altijd van Windows en Apple gebruikers
    Net zo triest als fanatieke opel en volkswagen adepten.
    Ik gebruik zowel Apple als Windows en beide hebben gewoon voor- en nadelen net als met alles in de wereld

  13. O, wat een zielig kalend jaloerse pipo is het toch.

  14. Ik denk dat Steve een goede punt heeft. Voor alles (lees urls) wordt voor de iphone een applicatie gemaakt en dan wordt er dus ook nog een aparte speciaal voor iphone gemaakte pagina gemaakt. Tjah, zo kom je wel aan die aanal applicaties. Dat is ook mijn grootste frustratie van de iphone. Op de Windows Mobile hoefde ik nooit zo veel applicaties te installeren, immers het ondersteunde standaard al gewoon veel applicaties. Verder vindt ik dat onzin applicaties er ook genoeg zijn. iPhone is een leuk toestel her, bediend goed…maarjah de belemmeringen … Elk toestel en OS heeft zijn voor en nadelen.

  15. Volgens mij moet het internet ook ten dienste staan van haar gebruikers, en moeten alle mogelijkheden dus benut kunnen worden……….

  16. Beetje slechte reactie. Alsof Apple zich zou moeten schamen voor alle vette apps in de appstore.
    Veel apps bieden de informatie die op internet te vinden is, maar met een veel beter interaction design. Op een kleiner scherm heb je nou eenmaal een ander design nodig. Hij trapt een open deur in wat mij betreft.

  17. Tis wel waar, en hij zegt niks over Windows Mobile, dus…

  18. Steve B… 1 van de vele redenen waarom ik nu voor een iMac en Macbook Pro aan het sparen ben. Bye bye windoze… hello Mac OS 🙂

  19. Het enige wat die man wil is aandacht. (http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc) Het enige wat hij doet is andere producten afzeiken, terwijl zijn eigen producten 10x zo slecht zijn. Nee het internet op WM-Phones werkt lekker…

  20. Wat een vreselijke nare man, zonder visie, aan het hoofd van een bedrijf wat slechte producten maakt en er na jaren nog niet in staat met iets innovatiefs te komen.
    Heb de nova uitzending gezien, waarin hij als goeroe liep te blaten en bij kritische vragen een soort semi komische antwoorden gaf.
    Stinkend jaloers op de iPhone.. Zet hem een rode neus op en je hebt een sprekende Bassie!!

  21. Ach ja, als je eigen product minder is probeer je het andere product omlaag te halen. Toonbeeld van zwakte.

  22. walgelijk….heel die windows zooi,ben blij dat ik op de mac ben overgestapt.en die kerel spoort niet.

  23. het internet is wel degelijk geschikt voor mobiele apparaten, alleen de meeste website’s richten zich hier niet op
    de meeste website’s zijn ontworpen voor grote schermen en maken het liefst ook nog gebruik van flash en javascript
    maar er zijn genoeg voorbeelden te noemen waaruit duidelijk word dat internet geschikt is voor mobiele apparaten
    met name website’s die automatisch detecteren dat de deze word bezocht door een mobiel apparaat en je vervolgens doorstuurt naar een mobiel ge-optimaliseerde website

  24. Simpele ziel die Steve B.

  25. Origineel geplaatst door MacBoot
    het internet is wel degelijk geschikt voor mobiele apparaten, alleen de meeste website’s richten zich hier niet op…

    Daar zat ik inderdaad ook meteen aan te denken. Het Internet is gewoon een “transportmiddel” voor allerhande apparaten en protocollen. Niks “ontworpen voor desktops”. Inderdaad zijn de meeste websites WEL ontworpen voor desktop-resoluties, maar ik vind dat de iPhone het wat dat betreft toch stukken beter doet dan andere niet-desktop systemen.

  26. ‘het internet’ bestaat niet; internet is een netwerk waar je verschillende apparaten koppelt. Deze sjappie denkt nog in het verleden; vroeger Werden er indedaad bijna alleen maar computers op aangesloten, tegenwoordig steeds meer apparaten en ook telefoons. Het internet is gemaakt om informatie te delen met anderen, ongeacht wat voor apparaat. Dus, hij zegt wel dat internet niet gemaakt is voor de iPhone, maar ook zeker niet voor de pc. Mensen maken dat er van door nog in een richting te denken;

    internet = www,
    www dat doe je op een computer

    dat is niet meer zo, en het internet is meer dan www, en simpele pagina’s. Het internet heeft zich ontwikkeld tot een manier om gegevens te delen, ook op de iPhone.

  27. Ik wist niet dat dit een windows bash forum was, ik heb nooit problemen gehad met mijn dell laptop die op windows draait ( misschien omdat ik nooit ben overgestapt van xp naar vista) en ondertussen heeft een maat van me een macbook pro die echt verschrikkelijk langzaam is..

  28. Twee opmerkingen:

    1) Dat windows 7 een succes wordt kan niet anders, na de ‘disaster they called vista’. Kwestie van eerst een k*t-product lanceren, om het daarna te ‘overtreffen’. En dan jezelf hard op de borst kloppen (…tss…)

    2) Als Ballmer nu eens met eigen alternatieven kwam, in plaats van alleen maar andere producten af te zeiken. Hij begint te klinken als een jaloerse, zeurende kleuter.

  29. Lijkt mij vrij logisch dat het internet niet is ontworpen voor de iPhone, de iPhone is echter wel ontworpen om optimaal gebruik ervan te maken als mobiel apparaat, en het gebruik van Apps maakt daar deel van uit. Net zoals bijvoorbeeld een internet browser op de pc daar ook voor zorgt.

  30. even een geschiedenis les voor onze grote vriend Steve Ballmer:

    Begin Internet

    De grondslag voor het internet is ARPANET, een in 1969 door ARPA, een dienst van het Amerikaanse ministerie van Defensie, begonnen computernetwerk gebaseerd op packet switching. Men had ingezien dat met deze techniek en de toepassing van wachtrijtheorie en andere technieken voor gedistribueerde netwerken een erg robuust systeem op te zetten was. De term “Internet” werd in 1974 voor het eerst gebruikt in een document van Cerf en zijn manager, Robert Kahn, over TCP.
    Op 1 januari 1983 stapte ARPANET over van NCP naar TCP/IP als netwerkprotocol (waarbij IP staat voor Internet Protocol), en daarmee was de geboorte van het internet in haar huidige technische vorm een feit.

    Geboorte PC

    De IBM-PC werd op 12 augustus 1981 door IBM geïntroduceerd. Het was een 16-bits computer met een 20-bits adresbus, gebaseerd op de 8086/8088-microprocessor die draaide op 4,77 MHz. Deze pc werd ontworpen en gebouwd door IBM. De IBM-PC was opgebouwd uit standaardcomponenten die niet specifiek voor de IBM-PC waren ontwikkeld. Alleen de BIOS-firmware was specifiek voor de IBM-PC ontwikkeld en bevatte onder andere een BASIC-interpreter. De eerste pc’s haalden hun gegevens en programmatuur van floppydisks.

    Dus ja de IBM pc was eerder dan de naam internet. Maar deze pc had echt nog geen aansluiting aan een netwerk.

    De eerste versies van Windows hadden nog niet eens standaard tcp/ip als netwerk protocol. Dat moest nog bij geïnstalleerd worden. En dat gebeurde pas ergens in de jaren 90.

    Dus mijnheer Ballmer maakt zich door zo een uitspraak tamelijk ongeloofwaardig.

  31. Sinds

    http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc&feature=youtube_gdata

    kan ik niet meer normaal naar die man kijken 😉

  32. Nee, de iPhone is ontworpen voor het internet

  33. Internet is inderdaad niet gemaakt voor de iPhone, wel andersom 🙂

    Heb jaren lang Windows Mobile gebruikt, maar dat kan echt niet op tegen de iPhone.

  34. De naam Ballmer staat in beeld en gelijk begint een flamefest…
    Het is nogal logisch dat Ballmer met “the internet” het huidige aanbod van websites bedoelt. En daar heeft de beste man gewoon gelijk. Een beetje erg flauw om aan te komen met definities en de herkomst van het woord internet.
    En het feit dat hij het hier uitsluitend over de iPhone heeft, is volgens mij gewoon omdat the Associated Press zelf hiernaar verwijst bij de vraag over smartphones.
    En als we het over jaloezie gaan hebben, waarom wordt hier niets over gezegd:

    “Windows 7, from our point of view, is just another opportunity to remind everyone to switch to a Mac,” said Apple Chief Operating Officer Tim Cook.

  35. Precies, het internet is niet ontworpen voor de iPhone, maar wel andersom…

  36. Deze man heeft geen ideeën en kan zich daarom alleen maar met een hoop flauwekul afzetten tegen anderen. Helemaal achterlijk is hij kennelijk niet want hij is inmiddels ontzettend rijk, maar dat kan ook komen omdat Microsoft niet helemaal spoort om zo een vent in dienst te houden.

    Tijdens het recente “seminar” van Balmer in NL heb ik die man niets interessants horen zeggen; geen duidelijke strategie naar nieuwe producten en diensten, geen duidelijke visie op de toekomst, in mijn ogen is het een clown met een grote bek, die thuis hoort in een gemiddeld straatcircus.

    Onvoorstelbaar en afstotelijk dat er desondanks zo veel (universitaire) mensen, volledig geïmponeerd door s ‘mans rijkdom, de kletspraatjes bijna van zijn lippen likken. Klapvee met het analytisch vermogen van een zoetwatergarnaal juigt en joelt voor een inhoud van 0,0.

    In die zin in die man een fenomeen.

  37. Hij vindt vast ook dat een telefoon niet bedoeld is om mee over straat te lopen..

    Microsoft verkeek zich al eerder op het Internet. De eerste uitgave van Windows 95 indertijd had niet eens een browser.

  38. stop het bashen van Windows met al deze drogredenen!
    persoonlijk vind ik windows (veel) beter dan mac, en blijkbaar ook grootste deel van de wereld.
    Internet is ook niet gemaakt voor de iphone of een ander mobieltje, maar daar wordt aan gewerkt.

  39. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    Deze man heeft geen ideeën en kan zich daarom alleen maar met een hoop flauwekul afzetten tegen anderen. Helemaal achterlijk is hij kennelijk niet want hij is inmiddels ontzettend rijk, maar dat kan ook komen omdat Microsoft niet helemaal spoort om zo een vent in dienst te houden.Tijdens het recente “seminar” van Balmer in NL heb ik die man niets interessants horen zeggen; geen duidelijke strategie naar nieuwe producten en diensten, geen duidelijke visie op de toekomst, in mijn ogen is het een clown met een grote bek, die thuis hoort in een gemiddeld straatcircus.Onvoorstelbaar en afstotelijk dat er desondanks zo veel (universitaire) mensen, volledig geïmponeerd door s ‘mans rijkdom, de kletspraatjes bijna van zijn lippen likken. Klapvee met het analytisch vermogen van een zoetwatergarnaal juigt en joelt voor een inhoud van 0,0.In die zin in die man een fenomeen.

    steve jobs?

  40. Internet is zeker niet voor de iPhone ontworpen, maar de iPhone wel voor internet!

  41. Triest figuur

  42. Ik hoop dat zijn opmerkingen Flash voor de iphone dichterbij brengen

  43. Als het Internet niet geschikt is voor de iPhone, dan is de computer niet geschikt voor Windows.

  44. Wat is die Ballmer toch een clown. Microsoft is, ondanks z’n grote rijkdom, niet eens in staat om een fatsoenlijk mobile OS af te leveren, om nog te zwijgen over hun mobile browser…
    Meneer Ballmer weet dat Microsoft binnen de mobiele markt heeft gefaald. Ze worden ingehaald door fabrikanten als Apple en RIM en hun mobile partners verruilen massaal Windows mobile voor een ander, beter werkend, OS zoals Android of Symbian. Steve Ballmer reageert gewoon als een klein kind dat zijn zin (lees: macht) niet krijgt…

  45. Ik kijk vaak liever naar sites op de iPhone dan op de desktop: de hoeveelheid advertenties en andere knipperende en flikkerende rotzooi is nooit de “bedoeling” van het internet geweest. Lekker inzoomen op de kolom en alleen zien wat je wilt zien: apple geeft met slimme technieken gereedschap om juist de essentie uit het internet te peuren. En als we naar de stroom applicaties kijken dan wordt momenteel inderdaad het internet opnieuw uitgevonden..

  46. Origineel geplaatst door hendrickbert
    stop het bashen van Windows met al deze drogredenen!persoonlijk vind ik windows (veel) beter dan mac, en blijkbaar ook grootste deel van de wereld.Internet is ook niet gemaakt voor de iphone of een ander mobieltje, maar daar wordt aan gewerkt.

    Mijn ervaring met windows is dat er bij (zakelijke) gebruikers op de meest rare moment de grootste problemen optreden. Zolang ze er nog steeds niet in slagen iets gebruikersvriendelijk neer te zetten krijgen ze mijn credits niet.
    Het feit dat iedereen Windows gebruikt is puur dat ze jarenlang hun producten keihard opgedrongen hebben. Echt niet omdat mensen het fijn vinden werken.
    Een groot aantal mensen die een Mac gebruiken daarentegen vinden het WEL fijn werken. Geen vastlopers, blauwe schermen, overvol register, onbekende DLL’en en ga zo maar door.

    Dat is ook de kracht van de iPhone. Het werkt snel, is gebruiksvriendelijk en loopt (meestal) niet vast ;P
    Mijn HTC op WinMob met een pennetje deed dat vaak wel.

    Ga niet zeggen dat het grootste deel vd wereld Windows prefereert. Ze weten vaak niet beter dat er nog andere systemen zijn. Een nieuwe pc is namelijk altijd standaard voorzien van Windows. Dit zegt niets over de tevredenheid.
    Ik werk bij een ICT bedrijf en je zou eens een weekje moeten meelopen…

  47. Ik snap werkelijk niet dat ze bij MS niet in de gaten hebben. Wat voor loooozer hun topman is.

    Hij zit in een verkeert vak. Ik stel voor dat hij dit jaar, de Nieuwjaar conference gaat doen.

  48. @Berry:

    Is hoofd van een bedrijf dat meer dan 90% van de wereldmarkt heeft veroverd…

    Dat mag best zijn….maar hij is niet degene die het groot heeft gemaakt…van de drie vroegere studiegenoten jobes,gates en ballmer…is ballmer de man die aan het handje is genomen door gates omdat de beste mijn niet bijster slim is….zoek een op you tube.

    Onder blamer worden er ook steeds meer producten op de markt die floppen….hij heeft van MS een bedrijf weten te maken waarvan de eigen producten nietmeer met elkaar te integreren zijn…..

  49. Het internet is nl. gemaakt voor Windows updates & service packs: 2 miljard maal 1 Gb per week achterhaalde rommel versturen (op kosten van Jan Adverteerder die ook Stief Baalmaar betaalt)

  50. Windows is een soms prima systeem, met name 2000 en XP zijn best goed, nu win 7, Mac ook, Linux ook.. je moet gewoon een keuze maken (ik “ben” mac, ja)

    Of internet geschikt is vraagt niemand 🙂 de vraag is of de iphone geschikt is. En afgaande op mezelf zeg ik: beste op de markt.. afgaande op de (domme) redenatie “blijkbaar wel want iedereen gebruikt het” kan ik alleen maar zeggen: beste op de markt.

  51. Op zich heeft hij deels gelijk, de huidige internetpagina’s zijn voor het leeuwendeel niet ontworpen voor weergave op een klein scherm. Alleen ga dan niet doen alsof dit argument niet opgaat voor een WinMo apparaat, want dat is onzin.

    Blijkbaar is het aandeel mobiele internetgebruikers nu nog te klein, anders was het een kwestie van tijd voordat meerdere websites een mobiele versie zouden uitbrengen.

    De reden overigens dat er zoveel iPhone apps zijn
    die puur en alleen webcontent weergeven heeft echter twee andere belangrijke redenen:

    1. Met een app hoeft je grafische elementen, scripts e.d. niet te downloaden van de website, wat bandbreedte en laadtijd scheelt.
    2. Met een app kan de auteur (en niet te vergeten Apple) wat verdienen, met alleen een iPhone-vriendelijke website niet. Kwestie van een slim businessmodel waar Ballmer’s mannen simpelweg niet eerder aan gedacht hebben. Jammer, maar helaas voor MS.

  52. Ha ha,

    Alles gemaakt met MS Frontpage ziet er niet uit en werkt niet op alle browsers.

    Toch wel goed dat die man kennis heeft over zijn eigen producten…

  53. Microsoft, Apple, Android…over allen valt wel wat te zaniken. Gebruik gewoon wat je op dat moment nodig heb. Als multimedia device is de Iphone top! Zakelijk is WM toch nog steeds een stuk handiger dan de iPhone.

    En Steve Balmer? Tja….

  54. Daar heb ik maar 1 ding over te zeggen:

    http://www.youtube.com/watch?v=PZGxTOntHa0

  55. Dit heeft waarschijnlijk niets met de iPhone te maken maar meer met de grootte van het scherm. Gelukkig loopt Apple waarschijnlijk alweer een stapje voor op Ballmer met de tablet.

    Ik snap niet dat hij dit soort dingen zegt aangezien de mensen die naar hem luisteren meer verstand hebben van pc’s of browsers of iPhones dan de gemiddelde persoon. Die weet dan ook gelijk dat hij hier de waarheid een rare draai geeft.

    Maar goed het is waar hij vergeet alleen “toevallig” alle andere mobiele telefoons te noemen. Ik zeg typisch.

  56. Dat lijkt me niet vreemd, aangezien het internet al jaren langer meegaat dan de iphone.
    Hoe wil je devven voor een platform wat nog niet bestaat?

    Het leek mij dat de iphone is ontworpen voor het internet toch? Ik heb alle windows mobile toestellen van de afgelopen twee jaar wel eens in mn handen gehad, en heb nooit een goede ervaring gehad met het gebruik van het internet.

    Wat knikker is die gast toch..

  57. @hendrickbert:

    Steve Jobs heeft veel meer stijl, en hij heeft WEL ideeën en een strategie naar nieuwe producen en diensten. Dat is duidelijk te constateren. Apple groeit erg goed, de iPhone is inmiddels een enorm belangrijk platform geworden. De producten van Apple zijn zicht- en merkbaar veel beter verzorgd en doordacht.

    Nu anno 2009 veel consumenten en bedrijven een paar decennia ervaring hebben kunnen opdoen met de personal computer wordt voor velen steeds duidelijker dat “goedkooper” niet langer de belangrijkste aankoop reden is voor en doosje chips.

    Het doosje moet er mooi uitzien, kwalitatief goed gemaakt zijn, makkelijk werken, betrouwbaar werken en als het ff kan moet je er mee kunnen bellen. Dat heeft Apple heel goed ingevuld en de concurrentie, hoe groot en machtig ook, moet lijdzaam toezien hoe ze hopeloos ouderwets zijn geworden en alleen nog maar met nieuwe negatieve geluiden kunnen komen over Apple, met nieuwe concurrerende producten komen ze niet. Ik vind die Balmer de zielige belichaming van een gefrustreerd stelletje fantasieloze sukkels.

    Als ik grootaandeelhouder van Microsoft zou zijn, dan zou ik aandringen op het onmiddellijke ontslag van meneer Balmer.

  58. Wat een corky

  59. ik ben super content van windows 7. Ik gebruik het nu al een paar maanden! Microsoft maakt ook goeie producten hoor. Alleen niemand wilt dat zien hier

  60. Woehahahah,het internetten via de iphone is het beste er is en dit op zo’n klein schermpje gaat alles vrij vlot vind ik.
    Zwijg mij van microsoft/vista gedoe;deze zorgen ervoor mee hun updates het boeltje bij mij regelmatig opeens wegvalt,blauw scherm met daarop dump afval en dergelijke meer;ik heb dit anders nooit voorgehad,dit komt door hun nieuwe updates en noem maar op.Als ze zo verder doen zal ik snel wat anders nemen inplaats van hun klodden.

    Microsoft goeie producten als ze idd nergens beperkingen opzetten hetgeen ze nu wel aan het doen zijn,moet ik niks van weten.

    En moet je echt betalen voor windows 7,goed zot.Gratis ja.

  61. Hier wordt ik eigenlijk een beetje kwaad van. Ik heb al heel wat ervaring met internet op verschillende mobiele apparaten en de iphone komt er verreweg het beste uit. Ook zonder die apps. Enkel jammer dat flash support ontbreekt. Mobiele websites of desktop websites, mijn iphonetje geeft de meeste zonder problemen weer.

  62. @@Wessel Meijer:

    ik kan je zo moeilijk serieus nemen als je zo verliefd praat over Jobs, en palmer zo haat.

    maar oke, apple doet een paar dingen heel goed, (design en gebruiksgemak). maar dat wil niet zeggen dat mac perfect is. het is duur, niet compatibel en heeft een gebrek aan goede software*.

    als je alleen wilt surfen, mailen en internetten of je zit in de creatieve sector dan is een mac een perfect apparaat. anders heeft het gewoon een gebrek aan mogelijkheden.

    ik gebruik nu al sinds de beta win7 en nog geen blue screen gehad. (en dat voor een beta zelf mijn mac is al gecrasht).

    betreft “innovatie”, is apple niet slecht, maar om nu te zeggen dat de grote kracht van Apple is nee, dat is pr.

    Windows is voor veel mensen gewoon een beter product, hoewel mac ook niet slecht is.

    mijn moraal: Balmer is een rare kwast, maar het windows bashen is niet gegrond.

    ontopic: er werd gevraagd naar de iphone versus een gewone computer/mac. en ja veel apps zijn gewoon internetsites

  63. Ok, ook ik ben een enorme Apple fan, al sinds 1987. Maar stel dat Window 7 nu eindelijk eens net zo goed is als OSX, net zo lekker werkt en net zo min vastloopt. Dat zou toch geweldig zijn?
    Wel moet ik toegeven dat als je Steve en Steve naast elkaar ziet is de ene niet om aan te zien, maar goede producten zijn altijd welkom.

  64. Hij heeft gelijk.

    Ik denk niet dat Vint Cerf en Bob Kahn de iPhone in gedachte hadden toen ze het internet bedachten…

  65. Ik ben een microsoft man en heb die apple macintosh machines (tot voor kort) vervloekt. Ik heb een mac omdat ik klanten moet ondersteunen die zo’n ding hebben. het is een makkelijke en vooral mooie machine maar ik houd het toch bij mijn windows pc.

    De iPhone daarentegen wilde ik ook niet aan, maar jeetje wat heb ik er veel lol aan zeg dat ding doet PRECIES wat ik wil, en ook nog eens snel.
    Ik heb zo’n beetje alle HTC zakelijke modellen gehad die je maar kunt bedenken en meestal na 3/4 jaar lag dat ding aan diggelen omdat hij minder sterk dan de muur was. Mijn laatste HTC is een Touch Pro geweest. Als ik dit toestel vergelijk met de iPhone dan verbleekt het gewoon… weg… foetsie… het haalt het gewoon niet.

    Ik ben partner van microsoft met mijn bedrijf en daarom heb ik via microsoft van HTC Windows Mobile 6.5 op mijn HTC Touch Pro gekregen. Dit zou dan het antwoord van Microsoft op de iPhone moeten zijn zeg maar of in ieder geval meer in de richting komen. Nou ik kan jullie alvast vertellen: IN DE VERSTE VERTE NIET. Zag ik heel recent nog iets over Marketplace voorbij komen op deze site, ze moeten zich schamen het werkt voor geen meter namelijk.

    Daarnaast: ik heb hyves, ebay, marktplaats etc. herontdekt…. ik vind het op de iPhone ineens allemaal héél leuk… dus ondanks mijn Microsoft achtergrond… wat een suffe opmerkingen weer van Ballmer…

  66. Laten we nou toch eerlijk zijn: het is toch belachelijk dat een topman van Microsoft de hele tijd moet refereren aan producten van die “kleine” concurrent, of het nou positief of negatief bedoeld is, het is toch een aanfluiting! Zijn hele wereld draait om Apple en de iPhone. Ik denk dat hij er elke nacht over droomt als ik die meneer Balmer zo bekijk.

    Ik vind het onbegrijpelijk dat de aandeelhouders van Microsoft een figuur in dienst houden die zijn status volledig ontleend aan het afzeiken van producten van concurrenten. Meneer Balmer zou zich volgens mij bezig moeten houden met de ontwikkelling van nieuwe, goede producten, daar wordt hij toch voor betaald?

    Ik vind het afgeven op producten van anderen zo ontzettend goedkoop en zwak, daarmee verraad je duidelijk je eigen falen.

    In dat licht gezien vind ik de reclames van Apple ook niet goed, want ook Apple maakt zich schuldig aan het afzeiken van Windows. Een stomme strategie zo is gebleken want de sympathie voor de ploeterende “Windows Guy” bleek veel groter dan voor “Mac”, want dat is een arrogante hippe blaaskaak die nog nat achter de oren is.

    Andermans producten afzeiken is per definitie een zwaktebod. Dat geldt voor Apple en voor Microsoft precies hetzelfde. Maar Apple maakt tenminste nog het een en ander waar. Microsoft; groot, sterk en veel gebruikt, loopt toch hopeloos achter en moet blijkbaar alles uit de kast halen om Google en Apple bij te benen.

    Ik hoop dat Microsoft eens wat meer energie gaat steken in een positieve benadering van eigen interne mogelijkheden i.p.v. zich voortdurend negatief af te zetten tegen de buitenwereld. Dat de MS aandeelhouders die Balmer niet afstoppen vind ik onbegrijpelijk. Die man moet gewoon aan het werk op het kantoor van MS en voor de rest een tijdje zijn grote bek houden.

  67. @Wessel Meijer:
    zucht, google wordt meer afgekraakt dan apple door palmer.
    als je het over apple hebt, kom je al snel bij mac versus Windows. maar dat heb je niet bij MS. Aangezien alles van apple wordt uitvergroot dus ook de kritiek.

    er wordt in dit artikel gerefereerd naar de ‘nieuwe’ mobiele apparaten, en samen met de eee pc is de iphone daarin de koploper. en alleen bij de iphone heeft microsoft daar een concurrent, WM. en op mobiele telefoons is nu de iphone de maatstaf.
    dus daarmee wordt vergeleken.

  68. Net als internet op WM beter is, niet dus…
    iPhone’s Safari werkt vele malen soepeler dan de trage, lelijke IE browser op WM zooi.

    Apple heeft gewoon stijl.

  69. ‘Het Internet’ is natuurlijk wat meer dan websites. Alles wat je over dat lijntje stuurt naar iets buiten je thuis/kantoor netwerk, gaat over het internet.

    Maar goed, als hij refereert aan het www, dan is het waar: het gros van de websites heeft geen mobiele versie. Maar dit veranderd natuurlijk wel, nu steeds meer websites een mobiele versie leveren (of simpelweg een goed ontwerp wat óók werkt op een klein scherm).

    Hij heeft weer geen gelijk dat alle apps iets doen wat websites ook doen, OMDAT de website niet goed werkt. Voorbeeld is de topseller Trein. http://m.ns.nl werkt prima op de iPhone, maar Trein werkt gewoon zoveel beter. Apps voegen interactiviteit toe die niet (zo makkelijk) op websites mogelijk is.

    Dezelfde reden waarom de meeste mensen een aparte muziek-applicatie hebben, terwijl dit ook best via de browser kan (alles kan theoretisch via de browser).

  70. Het blijft een top kerel die Balmer!

  71. Windows7 zal mij een worst wezen… als dergelijk bedrijf, met 85% van de markt in handen, slechts naar buiten kan komen met een inventief nieuwe besturingssysteem dat werkelijk nu een volledige copy is van het Mac OSX systeem, sorry, maar dan zou M$ beter hun bedrijfje sluiten en gewoon een licentie kopen bij Apple en onder eigen naam uitbrengen, dan zijn ze meteen ook het probleem van virussen enzo ook kwijt!

  72. Toch heeft ie voor een deel gelijk waar winmob wel aan voldoet: flash internet sites bekijken 😉
    verder een niet bijster visonair figuur die Balmer. Andermans product afkraken en daar al je energie in steken (zie ook vorige post van die reclame) vind ik inspiratie loos en erkennen dat je voelt dat je klant of marktaandeel aan het verliezen bent!

  73. Helemaal mee eens Mr. Ballmer, daarmee is de iPhone dus ook het enige mobiele platform waarop “The internet looks decent”. Juist de mogelijkheid van customization via apps is de doorbraak!

    Heerlijk hoe zijn kritiek altijd juist de kracht benadrukt…
    Jeroen

  74. Het blikt me verbazen hoe zo’n stompzinnig figuur aan het hoofd van zo’n groot bedrijf heeft kunnen komen te staan… En al zo lang…
    Zal wel komen door de goedheid van Gates.

    Dat verklaart wellicht dat Microsoft grosso modo zijn innovatiekracht kwijt is geraakt.

  75. Het klopt dat het internet niet ontworpen is voor de iPhone; de iPhone is ontworpen zodat je tenminste nog fatsoenlijk webpagina’s kunt bekijken op je mobiel in tegenstelling tot andere crappy telefoontjes van Microsoft 🙂 bovendien is internet niet gemaakt voor PC’s maar door het Amerikaanse leger. Daarna is het consumentenbelang er bij gekomen.

  76. Steve beledigd hier niet Apple of de gebruikers, maar de vele duizenden creatieve ontwikkelaars die de Appstore een succes maken.

    Lekker handig van die man.

  77. Steve bewijst eens temeer dat iemand met het intellect van een ………* er ook nog zo uit kan zien.

    Noot: * svp. zelf invullen

  78. Ik snap het best, Steve Balmer is een zakenman en hij zegt gewoon wat noodzakelijk is om zijn producten boven de anderen te prijzen.

    Maar als je realistisch gaat kijken… Een paar berichten hiervoor ging het nog over de statistieken van de iPhone.

    Ik citeer:

    “grafieken lieten zien hoe snel de iPhone is gegroeid en welke impact het toestel had op gebruik van mobiel internet”

    Dat zegt genoeg.

    Toch is Steve Balmer waarschijnlijk een ontzettend goed zakenman, daarom is Windows nog steeds zo ontzettend populair. Dat is maar goed ook, want zo blijft Apple bezig met zichzelf vernieuwen en moet steeds zichzelf steeds blijven innoveren. Het mes snijdt altijd aan 2 kanten.

  79. De oprechte grote leiders der aarde geven nooit af op concurenten en werken dus vanuit hun eigen kracht.

    Dat is wat ik vaak tegen IBM zeg, dat zal ik nu ook wat vaker tegen Micrsoft zeggen en tegen… en…. en ook ….

  80. @Juppe: Zoals iPhoneclub doet, geweldig deze website op de iphone !!

  81. Dan nog wat, Microsoft is er helemaal ziek van dat de iPhone zo populair is. Dat is waarschijnlijk de reden dat ze het afkraken.

    Daarentegen vind ik het jammer dat de mensen hier eigenlijk bijna hetzelfde doen: microsoft afbranden…. in de auto wereld jatten de merken dingen van elkaar en daar ligt niemand wakker van. Windows 7 heb ik al legaal van Microsoft in gebruik sinds 18 augustus en ik zou voor geen goud meer terugwillen naar welk ander OS dan ook.

  82. Hoeveel applicaties zijn er eigenlijk voor Windows gemaakt? (en je kunt er niet eens gewoon mee bellen).

  83. goeie leider. en druktemaker.

  84. Hij heeft gewoon gelijk. Flash ontbeekt, dus het is gewoon erg onder de maat!

  85. Origineel geplaatst door Micronics
    De oprechte grote leiders der aarde geven nooit af op concurenten en werken dus vanuit hun eigen kracht.Dat is wat ik vaak tegen IBM zeg, dat zal ik nu ook wat vaker tegen Micrsoft zeggen en tegen… en…. en ook ….

    Zie dus de reclames van apple waarin ze afgeven op windows 7. gewoon jammer!

  86. @Jaap: jammer vind ik het niet, wel vind ik het nogal flauw van Apple. en trouwens ook niet waar. Apple heeft ook zo zijn problemen, hoewel op dit moment OSX min of meer mijn voorkeur heeft.

  87. Nee, tuurlijk is het internet niet ontworpen voor de iphone… die was er toen nog niet.
    Juist met Apps kun je het internet aanpassen aan de behoefte. Je kunt veel informatie op een mooie en functionele manier presenteren.

    In principe hoeft het internet ook niet voor iets ontworpen te zijn (zoals ms graag wil denken, die wilde eigenlijk het alleen recht op internet). Je moet slim met het internet om kunnen gaan. En ik denk dat apps dat op de iphone doen. Waarom websites bezoeken, terwijl je info handig in een app krijgt? Voorbeeldje: t-mobile website vs. belstatus. Behoeft geen uitleg, toch?

    Het is overigens niet voor het eerst dat ms volledig de plank misslaat en achter feiten aan loopt… laat maar lekker dromen. Op naar de ondergang van ms 🙂

  88. Origineel geplaatst door Patrick
    Het enige wat die man wil is aandacht. (http://www.youtube.com/watch?v=wvsboPUjrGc) Het enige wat hij doet is andere producten afzeiken, terwijl zijn eigen producten 10x zo slecht zijn. Nee het internet op WM-Phones werkt lekker…

    Haha grapjas, andere producten afzeiken? Heb je de commercial spots van Apple al eens een keer goed bekeken? Zijn producten zijn slechter? Dat zou ik niet durven zeggen als je kijkt naar het marktaandeel van Microsoft. Hij heeft toch een punt! Flash players en wel duizenden websites zijn voor alsnog alleen maar op de pc beschikbaar. Sommige dingen zijn wel beschikbaar te maken, maar niet dankzij de hulp van apple.

  89. Origineel geplaatst door Tr0ttr
    Hoeveel applicaties zijn er eigenlijk voor Windows gemaakt? (en je kunt er niet eens gewoon mee bellen).

    Hoeveel jaren bestaat de app store van apple al langer dan die van windows?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.