Reacties voor: ‘Sterker en slimmer unibody-ontwerp iPhone 5 maakt hoesje overbodig’

Door het nieuwe unibody-ontwerp van de iPhone 5 bestaande uit minder glas en sterke materialen heb je mogelijk geen hoesje meer nodig.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 79 reacties

  1. Toch was een smart case voor de iPhone 5 wel leuk geweest. Zonder hoes krijg je al snel gebruikerssporen, met name op het aluminium. Hoort er inderdaad bij maar een beetje extra bescherming kan nooit kwaad!

  2. Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen met een hoesje om hun iPhone rondlopen…
    Zonde van het design.

  3. @Erik: Zo had ik laatst een collega die zei dat hij hoopte dat apple toch wel weer glas op de achterkant van het scherm gebruikte want anders ging het design echt achteruit… Toen ik vroeg in welk opzicht hij daar last van had aangezien hij zo’n oerlelijk plastic hoesje om zijn iphone had hield hij maar zijn mond 🙂

  4. Leuk bedacht van apple:)
    Gebruikte toch nooit een hoesje.

  5. Ja echt handig voortaan geen hoesje om je telefoon.
    Gewoon je Iphone in je broekzak met je sleutels komen helemaal geen krassen op het scherm of zo (sarcasme) nee een hoesje is voor mij een must anders is je iphone binnen een tijdje niks meer waard

  6. Iphone 5 drop test video binnekort?

  7. Op foto 3 steekt het glas nog steeds uit aan de bovenkant, weliswaar minder, maar toch.

  8. @Redactie: Waarom hebben jullie bij de onderste afbeelding voor een fake afbeelding gekozen? Op de onderste afbeelding is een zwarte iphone 5 te zien met een zilvere rand. Dit is echter bij de officiële iPhone een zwart kleurige rand.

  9. But will it Blend?

  10. De grote vraag will it blend?

  11. Wat een onzin, ik werk zelf in de bouw en geloof nooit dat de iphone 5 dat lang gaat volhouden zonder hoesje..

  12. Dit is natuurlijk mooi nieuws, maar dit betekend niet dat de achterkant van de iPhone 5 kras- bestendig is.

    Ik ga dit jaar weer voor een mooie premium- leer sleeve.
    Die iPhone bumper heb ik een jaar op mijn 4S gedragen, maar uiteindelijk leidde dit wel tot krassen op de randen van de iPhone zelf.

  13. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    @Redactie: Waarom hebben jullie bij de onderste afbeelding voor een fake afbeelding gekozen? Op de onderste afbeelding is een zwarte iphone 5 te zien met een zilvere rand. Dit is echter bij de officiële iPhone een zwart kleurige rand.

    Terechte vraag. Er zijn nog geen foto’s die de echte iPhone 5 en 4S naast elkaar tonen. Ik zal het er even bij vermelden.

  14. Of een sleede of weer of een full folie skin protection

  15. @Redactie.. Dit een betere foto. Bron: The Verge

  16. Ik snap niet dat iemand zonder hoesje kan. Ik vind een ‘kale’ iPhone net een stuk zeep.

  17. Bodyguardz erop voor en achter 🙂

  18. Will it blend?

  19. Zonder hoesje is een iphone of welke andere smartphone het mooist , ik heb nu een 0.3 mm transperante om me 4s ,beschermt alleen tegen krassen en niet tegen vallen.’
    Hoop dat er zo iets ook weer voor de 5 komt.

  20. Geen hoesje door Apple voor iPhone 5 zal wel te maken hebben met de prijs. Als ze voor een knullig verloopstekkertje al 19 euro vragen dan kost een hoesje zeker 150,-

  21. Er zijn een aantal redenen waarom ik een bumper om mijn iPhone 4S heb, die voor de iPhone 5 ook gelden.
    – Betere grip bij gamen e.d.
    – De matte aluminium rand wordt snel lelijk (denk ook resale)
    – Vallen van een meter (wat mijn 4S menig maal gedaan heeft) gaat de 5 ook niet overleven of onbeschadigd doorkomen.

  22. Is dit ook zo met de nieuwe iPod Touch? De grootste reden om een hoesje te gebruiken is namelijk weg (de krassen op de achterkant)

  23. Ik heb ongeveer een half jaar een hoesje gehad op mijn 4s maar sinds deze week besloten om geen hoesje meer te gebruiken. Ik vond het toch zonde van het design en ik ben altijd al erg zuinig met mijn spullen. Op mijn nieuwe iPad gebruik ik alleen nog een smart cover. Ik denk dat het persoonlijk is hoe je met je spullen omgaat en wat je zelf natuurlijk mooi en/of prettig vindt. En ik dacht laatst: je doet ook geen hoes om je auto, computer, laptop, etc. Er zit veel tijd en energie in een design en naar mijn mening kun je daar erg van genieten mits je zoveel mogelijk krassen probeert te vermijden.

  24. Origineel geplaatst door Tijs
    Ja echt handig voortaan geen hoesje om je telefoon.Gewoon je Iphone in je broekzak met je sleutels komen helemaal geen krassen op het scherm of zo (sarcasme) nee een hoesje is voor mij een must anders is je iphone binnen een tijdje niks meer waard

    Jij doet serieus je sleutels in de zelfde zak??????? Dit is nu m’n 4de iPhone, nooit krassen of deuken of iets gehad, allemaal in perfecte staat weer verkocht, je moet er gewoon mee leren omgaan. Maar zo te horen is dat niet voor jou weg gelegd.

  25. Het gaat mij met name om krassen. Iedere keer als ik mijn oude iPhone op tafel legde: krassen. Ik heb nu een handige sticker van Gelaskins. Vette desigs en zelf ontwerpen. Voorkomt krassen, en door speciale lijm die ze gebruikt hebben kun je makkelijk de sticker eraf halen zonder dat iets overblijft van lijm. Heb het nu op mijn iPhone, iPad en MacBook pro.

  26. Ik doe altijd een hoesje, gewoon, omdat ‘t kan (:

  27. Zo ken ik iemand die had om iphone 3 geen hoesjeom heen gedaan zat na 2 jaar volop krasjes. Ik hoop juist op doorzichtige hoesje voordelen van allebei

  28. Ik vindt een sleeve het beste van beiden.
    toch bescherming in je zak, maar toch kaal in de hand 🙂

  29. Ook aan de kwetsbaarheid van de iPhone 4/4S heeft Apple iets gedaan.

    Hoort dit niet iPhone 5 te zijn?

  30. Een nieuw bankstel kopen en dan de folie er op laten zitten.

  31. Hoesjes zijn echt voor losers, hebben ze zelf niet door.

  32. Een nieuw bankstel kopen en dan de folie er op laten zitten….

  33. Dat is Iphone 5 in doosje laten, je kan vergelijken een stof om je bank doen.

  34. @vuurvreter: Is geen echte foto van iPhone 5. Is een gelekte dummie. De nieuwe iPhone 5 heeft ofwel een zwarte of witte rand denk ik

  35. Origineel geplaatst door absrnd
    Ik vindt een sleeve het beste van beiden. toch bescherming in je zak, maar toch kaal in de hand

    Helemaal mee eens! Zo doe ik het ook! Ik vind het ook zonde als ik mensen zie lopen met een hoesje om hun iPhone. Ik houd hiermee m’n iPhone elke keer een jaar lang zo goed als nieuw. Ook zorgt het voor meer grip in m’n broekzak. Zonder hoesje heb ik vaak gehad dat het toestel gewoon uit m’n zak glijdt als ik ergens ga zitten of liggen. Ook zitten m’n sleutels in dezelfde zak dus krassen zijn onvermijdelijk zonder hoesje.

    Ik zag hier ook iemand verbaasd reageren op het feit dat iemand sleutels en de iPhone in dezelfde zak bij zich draagt, maar hoe moet het anders? Ik heb twee broekzakken: in de een m’n portemonnee en in de ander m’n sleutels en iPhone. De enige andere optie is een handtas o.i.d. Zie je het al voor je? 😛 Al kan je daar als vrouw wel mee wegkomen.

  36. Op de foto lijkt het andersom. De 4(S) heeft een harde plastic rand om het glas heen en bij de 5 lijkt het kale glas iets boven het aluminium uit te steken.
    Verder gebruikt de 4S volgens mij ook alleen de bovenste en onderste antenne voor het mobiele netwerk en kiest automatisch de sterkste. Dat lijkt dus niet veranderd.

  37. @Tom van Zummeren: Sleutels en portemonnee in een broekzak, Iphone in de andere. Werkt prima. Mijn Iphone 3g is nog bijna nieuw om te zien zonder hoesje oid….

  38. Origineel geplaatst door One2nd
    @Tom van Zummeren: Sleutels en portemonnee in een broekzak, Iphone in de andere. Werkt prima. Mijn Iphone 3g is nog bijna nieuw om te zien zonder hoesje oid….

    Goede suggestie. Dat lost het sleutelprobleem op, maar niet het glijprobleem. Als ik alleen al op de bank zit met opgetrokken benen dan vind ik uiteindelijk m’n iPhone op de bank. Als dit gebeurt bij iemand anders thuis dan ben ik em kwijt.

  39. ik neem zoals ik nu heb de griffin survivor voor de iphone 5 van grifin echt nergens last van

  40. goh goh.. stelletje wijven..

    “zonde als ik iemand met een hoesje zie lopen”
    “ben je gek zonde van het mooie design”
    “hoesjes zijn echt voor losers hebben ze zelf niet door”

    Dat jullie nou de hele dag je telefoon lopen te knuffelen.

    wel eens aan gedacht dat een telefoon voor sommige mensen een gebruiksvoorwerp is.
    En jullie maken vast geen vieze handjes op je werk.
    Schilder, automonteur stucadoor autospuiter om maar wat te noemen
    En jullie hebben waarschijnlijk ook geen kleine kinderen in huis….

    Voor mij is een goede hoes van levensbelang voor mijn telefoon. incl het scherm.
    Ik werk zelf met veel lijm en lak etc
    Het kan me dan ook totaal niet schelen hoe de nieuwe iPhone eruit ziet.
    en dat ie maar 7 mm dun is ,Goh ja handig als dat ding 12 cm groot is.
    Gaat mij om het scherm en het besturingssysteem..

  41. Nog nooit een hoesje gebruikt, zowel bij m’n 3G als 3GS niet. De laatste heb ik nu ruim 3 jaar en is helemaal krasvrij. Gewoon ervoor zorgen dat je geen sleutels in je broekzak hebt.

  42. Let is op het logotje van het nieuws hieronder valt me op dat die op een glas bier lijkt 😉

  43. Het moet gezegt, dit is wel een heel goede verbetering op praktisch vlak dat het risico op glasbreuk met de de iPhone 5 is geminimaliseerd.

    Het design is toch te mooi om constant weg te steken hé, ik gebruik een rubberhoesje voor men iPhone 4S vooral voor onderweg.

    Thuis gebruik ik hem dan vooral zonder het hoesje want de iPhone 4S is ook een model
    dat niet glibberig is door de robuuste omkadering en zalig in de hand ligt.

  44. Mijn god hebben jullie nog nooit van kont- en jaszakken gehoord. Ik zie mezelf al lopen met m’n telefoon, dikke portemonnee én dikke sleutelbos in slechts m’n 2 broekzakken, serieus…

  45. Het beste soort hoesje is een leather pouch. Je iPhone is beschermt wanneer het nodig is (als hij in je zak zit) en als je hem eruit haalt en gebruikt is hij tenminste nog altijd even mooi. Geen enkele case verbetert het design van de iPhone.

  46. Waarom zou een hoesje voor loosers zijn? Best een looser antwoord. Ikzelf gebruik af en toe een hoesje omdat ze een mooi design hebben. Ja, deze bestaan werkelijk waar. Kijk naar Vapor of TD line. Ok tis iets groter, boeiuh, ik hoef geen marathon mee te rennen ofzo. Elkaar in hun waarde laten is een probleem bij vele fanboy en fandroids.

  47. En deze info mis ik dus gewoon in een presentatie. Waarom gebruikt Apple dit niet en zeggen ze dit gewoon tijdens zn presentatie dan ben je toch gewoon veel eerder onder de indruk? Ik snap dat je dan je fouten moet toegeven van je andere telefoons maarja ik lig daar niet echt wakker van.

  48. Tip: diegene die een hoesje willen, doen dat gewoon. En de rest niet.

    Hoe simpel kan het zijn.

  49. “hoesjes zijn dun,veilig,en je merkt bijna niet dat hij er op zit” zegt durex ook!

  50. Ik heb een vreselijk lelijk tasje met een trekkoordje.
    Van 50 cent, uit China. Daar gaat de iPhone altijd in als hij niet gebruikt wordt.

    En oh, wat is dat vaak de redding geweest. Waar ik dat ding al niet op de grond heb laten kletteren. Op de stenen, in het grind, onder de auto, van een tribune af. Noem het maar op. Zonder tasje was die 3GS al 12 keer dood geweest.

    Voordeel van een tasje, is dat je je iPhone gebruikt zoals hij bedoeld is: zonder hoes dus.
    Nadeel? Als de telefoon gaat, moet ik hem eerst uit dat tasje frummelen. 🙂

  51. Ook al is het een sterke verbetering, een hoesje is toch altijd beter, maar niet mooier. Sommige gebruikers hebben zelfs aan een hoesje niet voldoende bescherming 😉

  52. Origineel geplaatst door Karel-Willem
    Ik heb een vreselijk lelijk tasje met een trekkoordje.
    Van 50 cent, uit China.

    Dus ze verkopen daar ook al hoesjes van die rapper?

  53. @Tom van Zummeren: Heb je wel eens gezien wat ze allemaal in die handtas hebben? Geloof me… als je daar je iPhone in stopt heb je binnen een half uur krassen op je mobiel! Dus dat is ook geen slimme optie!!

    Of de telefoon nu mooi is of niet, ik doe er ook een mooi hoesje omheen. Een mooie lederen hoesje.

  54. Ik gebruik mijn iPhone 4 nu al bijna 2 jaar zonder hoesje. Met krassen valt het mee, en met hoesje past hij niet in de Apple universal Dock…

  55. Als ik een nieuwe iPhone aanschaf, gaat er direct een dikke vette CASE (KEES) omheen, dat als een soort handvat dient om meer grip te krijgen op de te dunne en gladde telefoon.

  56. Wat ik me nou telkens afvraag, als het touchscherm in het glas zit verwerkt, is hij dan niet in 1 keer kapot als je hem op het scherm laat vallen??

  57. Origineel geplaatst door Peterfrans
    Als ik een nieuwe iPhone aanschaf, gaat er direct een dikke vette CASE (KEES) omheen, dat als een soort handvat dient om meer grip te krijgen op de te dunne en gladde telefoon.

    De laatste iPhone- modellen 4/4s zijn toch niet glad te noemen hé, heb onlangs eens een HTC One X uitgetest, dat is glad.

  58. Nou mijn iphone4 is toch best glad in mijn broekzak. En als ik geen hoesje gebruik dan krast de achterkant best snel..ieder zijn smaak natuurlijk

  59. de iphone is een relatief zwaar en duur dingetje, als ie valt dan is de kans op beschadiging groot; ondanks dat het ontwerp niet meer zichtbaar is wil ik er wel een hoesje om hebben.. er zullen vast wel bedrijven uitgedaagd worden om er een kek hoesje voor te ontwerpen.. we wachten af

  60. @Silly: Mijn iPhone 4S is al meermaals bloot zonder cover gevallen op steen en geeft amper 1 krasje wat amper te zien
    is en een onopvallend deukje in
    de metalen omkadering.

  61. En je hebt ook geen iphone meer nodig

  62. De iPhone heeft een case nodig.
    Dat ding staat direct vól krassen.
    En het valt duizend keer uit je klauwen.
    Laat ze een voorbeeld nemen aan sommige
    andere merken.
    Ik dacht ook dat men iPhone 4S íets te betekenen
    had. Maar eigenlijk ben je vlug uitgekeken op da
    toestelleke ( maar dat is hier niet ter sprake)
    Lose your iPhone,buy the iPhone 5,give it to your kid and buy something good not the name that is past.

  63. Ik vind hoesjes sowieso al onzin heb je een mooi toestel in mijn geval een htc one x nu verstop je hem helemaal in een hoesje.
    Zo kan je nog niet je mooie toestel (laten)zien.

    Gebruikers sporen is maar net hoe je er mee om gaat, Als ik toestellen 2 jaar heb zien ze er nog uit als nieuw geen krasje niks.
    Een vriend van mij laat hem op bureau vallen van stukje enzo, Dat ding heeft echt gebruikers sporen ik leg hem gewoon rustig neer altijd.

  64. Maaaaaaar will it blend ?^.^

  65. De iPhone5 zal niet eens in de meeste broekzakken passen…
    Dus is een hoesje misschien geen overbodige luxe.
    Om mn iPhone4 had ik in t begin een sleeve. Later niet meer, zonde van t design. Er zitten nu wel wat lichte gebruikerssporen op, voor- en achterkant.

  66. Ach gewoon zonder hoes gebruiken iphone 3g gehad en iphone 4 zonder hoes en met gebruikers sporen nog goed kunnen verkopen. Het blijven gebruikers voorwerpen die moet je gewoon gebruiken.

  67. @Dennis: Precies maar daar zit dus het verschil
    sommige mensen hebben een telefoon om te bellen etc
    niet om te laten zien ….

  68. @Tijs: Kom op zeg, een iphone moet er toch gebruikt uit zien? Een beetje nonchalant mag ook wel je 😉

  69. Wat een discussie. Hoesjes voor loosers? Wat een gelul. Ik heb een leren hoesje dat -als een boek openklapt- om mijn iPhone 4S. 2 Openingen in de voorflap. Kan je -zonder openklappen- zien wie er belt en aannemen. Past goed om de foon en geeft een stuk meer houvast. Ik heb mijn iPhone zo goed beet en zo al paar keer voorkomen waar hij normaal al lang gevallen zou zijn. En…mensen die het zien, willen ook zo’n hoesje. Ziet er mooi uit. Gekocht voor 15 Euro bij een van de Turkse telefoonwinkeltjes. Want als die het niet hebben, dan heeft niemand het. 😉
    Een blote iPhone is misschien mooier maar met een jasje aan praktischer. Zo denk ik. Jij loopt toch ook niet steeds in je blote kont rond omdat je er dan altijd mooier uitziet? Trek wat aan. Je zou de gemeenschap er een plezier mee doen. LOL 😉

  70. Ik ga dan maar alleen een leren sleeve halen, hoesjes vind ik sowieso altijd het design van een toestel beschermen. Ik heb ooit een htc hd2 gehad, die van metaal was gemaakt, vergelijkbaar materiaal volgens mij als de iPhone 5, nooit een probleem mee gehad terwijl ik altijd zonder hoedje met dat ding rondliep. Problemen kwamen pas met het glas van de iPhone’s en dat goedkope plastic van o.a. Samsung.

  71. @savonarola: Niet mee eens,dat goedkope plastiek waarover je het hebt barst tenminste niet. Dat plastiek wordt ook gebruikt bij loodgieters voor bv afvoerbuizen enz. Daar mag je met een voorhamer op knallen dat barst of buigt niet. Terwijl bij sommige types iPhones veel haarscheurtjes te vinden zijn. En dit soort scheurtjes heb je niet bij Samsung of Sony Xperia. En je hebt tegenwoordig cases die een exacte copie zijn ( van bv de iPhone 4S) zijn backsite. Zelfs met het glass effect.

  72. Je gaat toch ook geen dure tv kopen en er een plastic zak om heem trekken, of tegen je nieuwe paard zeg je toch ook geen “stom paard”

  73. Ik doe een hoesje op m’n iPhone want anders krijg ik krasjes op de achterkant.

    Besef je wel waar je mee bezig bent? je doet gewoon een rubberen hoes om je telefoon zodat die over 4 jaar krasvrij is en je een nieuwe kunt kopen. Zonder dat je die achterkant ooit hebt kunnen zien omdat je er altijd een lelijk stuk rubber om had. :’)

  74. @Hardcase:

    Dan moet je ook niet de nieuwste mobiel nemen voor bel en sms, je ben dan gewoon heel erg duur uit .

  75. Origineel geplaatst door N
    @Tijs: Kom op zeg, een iphone moet er toch gebruikt uit zien? Een beetje nonchalant mag ook wel je

    Uhm…dat vind jij. Die van mij moet er ook over jaren nog uitzien als nieuw. Dat vind ik. Ik poets ‘m ongeveer 6 keer per dag en één (soms twee) keer in de week pel ik ‘m uit zijn jasje en gaat ‘ie in bad. Ech wel 😉

  76. @martin
    Een tv neem je niet dagelijks mee in je broekzak. Mocht jij dat wel doen, dan wil je je dure tv toch beschermen tegen krasjes of voor het geval dat je het laat vallen.

    Ik ben wel mee eens dat je een mooie design niet moet camoufleren. Maar sommige hoesjes zijn best mooi en kan ik er wel mee leven. En laten we eerlijk zijn, het is niet zo dat niemand weet hoe een iPhone uitziet.

  77. Origineel geplaatst door Jay
    @martin Een tv neem je niet dagelijks mee in je broekzak. Mocht jij dat wel doen, dan wil je je dure tv toch beschermen tegen krasjes of voor het geval dat je het laat vallen.Ik ben wel mee eens dat je een mooie design niet moet camoufleren. Maar sommige hoesjes zijn best mooi en kan ik er wel mee leven. En laten we eerlijk zijn, het is niet zo dat niemand weet hoe een iPhone uitziet.

    Hahaha neem hem toch niet serieus. Hij zit gewoon Hans Teeuwen te quoten. En die heeft het over iets héél anders 😉 http://www.hansteeuwen.net/index.ht/teksten/dat_dan_weer_wel/5/

  78. eerst zien dan geloven iPhone 1 en 3 paar keer kapot gevallen , iPhone 4 toch maar een hoesje, ik durf nog niet zonder

  79. oftewel gewoon een lifeproof case halen.

    geloof niet dat deze tegen water en vallen kan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.