Reacties voor: Step Two synchroniseert je tweefactor-codes met iCloud

Step Two is een nieuwe tweestapsverificatie-app voor iPhone en iPad, waarmee je je accounts ook via iCloud kunt synchroniseren.

Reacties: 9 reacties

  1. Ziet er goed uit! Even getest en het is stukke beter en moderner dan Authy, waarvan de app vaak vastloopt en een onhandig design heeft.
    Persoonlijk mis ik alleen nog een Touch ID/Face ID mogelijkheid.

  2. Jammer dat de gratis versie een limiet heeft van 10 accounts.
    Ik gebruik daarom liever Authy, die is ook cloud based en heeft onbeperkte accounts, je kunt tevens syncen via je mobiele nummer en een wachtwoord.

  3. Als je je iPhone bent verloren kan je deze nog steeds blokkeren via iCloud. Wanneer gevraagd wordt om je verificatiecode kan je aangeven dat je alleen Zoek mijn iPhone wilt gebruiken.

  4. Password managers zoals 1Password (en andere vast ook) kunnen de 2 staps verificatie ook al verzorgen en deze synchroniseren ook over verschillende apparaten. Voordeel daarbij is dat het gelijk bij je wachtwoord wordt opgeslagen en vaak een simpelere handeling is zo in te loggen omdat de 2 staps code vaak al na invullen van wachtwoord op klembord wordt gezet.

  5. @Mark: Nadeel is dat als iemand je wachtwoord weet (omdat hij op de een of andere manier in je 1Password is gekomen), ook meteen je MFA code heeft…

    Als iemand mijn 1Password hacked, weet hij mijn e-mail wachtwoord. Maar zolang hij niet in mijn MFA app komt, kan hij nog steeds niet inloggen.

  6. FYI: Je kan tegenwoordig je 1Password account (als je het subscription model gebruikt, tenminste) ook beveiligen met 2FA. En die 2FA beveiliging kan je dan buiten 1Password houden (bv in deze app).

  7. Leuk maar Authy werkt op mijn Apple Watch… zooooo makkelijk.

  8. Wat is het verschil met OTP Auth precies?

  9. Origineel geplaatst door Tristan
    Wat is het verschil met OTP Auth precies?

    OTP: One-Time Password
    TOTP: Time-based One-Time Passwords (verandert elke n seconden)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.