Reacties voor: Steadicam Smoothee: Maak van je iPhone een steadicam

De Smoothee Stedicam is een Steadicam-accessoire voor je iPhone. Hij is met zijn 200 euro redelijk duur, maar niet wanneer je hem vergelijkt met de Steadicam-camera's die tienduizenden euro's kosten.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Behoorlijk duur inderdaad. Ik heb laatst een Glif (www.theglif.com) + een modosteady (modo.manfrotto.com) aangeschaft. Dan ben je A goedkoper uit en B je kunt de steadycam dan ook met andere camera’s gebruiken. Werkt prima 🙂

  2. wat een onzin ding. en ik vind ook een slecht reclame ;(

  3. Werkt volgens filmpje met de 3gs en kenneljk niet de iphone 4? Niet echt handig?

  4. Is dit nou alleen voor de 3Gs? (zoals in het filmpje naar voren komt)

    Dan lijkt me niet dat dit een topper gaat worden.

  5. Ik vind het wel een geinig ding, maar als je telefoon gaat als je midden in opnamen zit, dan zie je er uit als een idioot: http://youtu.be/syJERv_L-IM

  6. haha wat een sukkels, “for iPhone 3GS” … 😉

  7. Het zou ook wel leuk zijn als ze de reclame filmpjes maken met een iPhone……
    Als de achterkant van die ford ziet ( het moment dat je flex kan lezen) dan zie je dat die film niet gemaakt is met een iphone….. nog al jammer….

  8. Is dit niet toevallig heeeel oud nieuws beste redactie?
    3GS en Winning Award 2010?!?!
    Hallooooo kopje koffie? 😉

  9. Steadicams zijn niks nieuws in de wereld van videocamera’s: al jarenlang hangen cameramannen hun apparatuur aan hun lichaam via een stevig vest, zodat ze geen last hebben van de trilbewegingen die je hebt wanneer je met alleen je handen filmt. Deze camera’s kosten echter al snel tienduizenden euro’s en zijn niet bepaald een investering die de gemiddelde iPhone-cameraman snel zou maken.

    Even ter verduidelijking. Een steadycam is NIET de camera zelf, maar JUIST het vest/ de houder. deze zijn over het algemeen ook best prijzig, maar op een Steadycam kan je juist elke camera schroeven die je maar wilt, mits deze het schroefdraad ervoor heeft. Wat de meeste camera’s hebben.

  10. Origineel geplaatst door Chim
    wat een onzin ding

    Kun je deze veelzeggende reactie ook beargumenteren?

    Sjeez, de reacties hier op iPC worden met de dat zinlozer om te lezen. Zo’n moderatiesysteem zoals Tweakers.net zou echt perfect zijn!

  11. 200 Euro lijkt duur, maar in de praktijk krijg je waar voor je geld.
    Die ball-bearing moet gewoon goed zijn, of het is waardeloos. Natuurlijk betaal je ook de naam Steadicam, maar die dingen blijven gewoon werken. Heb nog een JR van 1993, en momenteel een Flyer.

  12. @lo3k: Ik heb door dankzij jouw tip ook een Glif (www.theglif.com) + een modosteady (modo.manfrotto.com) aangeschaft en hoop het binnenkort te kunnen ontvangen. Dat kost me in totaal 132 eur. Dat is goedkoper dan de Smoothee.
    Ook is het campacter en universeler.

    Nu over de plaatsing van dit item:
    Goed lezen en kijken en dan zie je dat het ook voor de iPhone4 is.
    Ik ben blij met de plaatsing van dit Smoothee omdat dit mij op een een spoor heeft gezet om ook naar andere mogelijkheden te kijken.
    iPC, Ga zo door!

  13. Dit ding kan je zelf heel makkelijk in elkaar knutselen voor een paar tientjes. Zoek maar ff op YouTube naar iPhone steadycam ofzo. Staat al een tijdje op mijn lijstje voor een regenachtige zondag. €200,- om je telefoon cameratje te stabiliseren….pfff

  14. Dan mogen ze eerst wel even een degelijke camera in de iPhone zetten!

  15. zat laatst zoutin de zeilen te kijken en kreeg de indruk dat deze gasten ook dergelijke apparatuur gebruiken voor de opnames. zag er grappig uit.
    Iemand een idee wat daar is toegepast?
    Ook die gast van Alone in the wild (nee niet de movie) heeft dergelijke opnames check: http://www.youtube.com/watch?v=xugVC41uHbs

  16. Klopt, gemakkelijk zelf te maken. Of ja, zelf. Ik heb de hulp ingeschakeld van een handige schoonpa: http://www.youtube.com/watch?v=MimWf0yasC4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.