Reacties voor: Met de Starling Home Hub koppel je je Nest aan HomeKit

Geschikt voor thermostaat en rookmelders
De Starling Home Hub is een kastje die je Nest-thermostaat en -rookmelders geschikt maakt voor Apple's HomeKit. Het is in feite een soort Raspberry Pi, maar dan zonder dat je zelf hoeft te programmeren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Nest (google tegenwoordig) gaat de API binnenkort killen, waardoor dit niet meer gaat werken denk ik. Ik heb het zelf werkend via raspberry pi + homebridge, maar dat is van tijdelijke aard.
    Hier moet je nu geen geld aan besteden dus.

  2. Beetje zoals Hoobs.org?

  3. Dit zijn natuurlijk de omwegen. Ikzelf heb een Tado hangen met Homekit ondersteuning. Ik begrijp niet zo goed dat als je perse Homekit wilt, je een Nest zou kopen. Er zijn, zoals het artikel al aangeeft, voldoende alternatieven.

  4. @Flieps: Ik had al Nest protect rookmelders voor homekit bestond..

  5. Kijk dan naar Domoticz. Zo moeilijk is het “programmeren” van een Raspberry pi met een complete install van Domoticz echt niet. Het kost je beduidend minder en geeft veel meer functionaliteiten!

  6. Origineel geplaatst door Flieps
    Dit zijn natuurlijk de omwegen. Ikzelf heb een Tado hangen met Homekit ondersteuning. Ik begrijp niet zo goed dat als je perse Homekit wilt, je een Nest zou kopen. Er zijn, zoals het artikel al aangeeft, voldoende alternatieven.

    Idem als de vorige reactie: ik had al een Nest beveiligingscamera voordat HomeKit bestond. Ik vind de Nest-app beter en mooier dan de apps van bijvoorbeeld Logitech en D-Link, maar vanwege HomeKit zou ik nu niet meer voor een Nest-product kiezen.

  7. @Thijs: Zie artikel.

    “De Starling Home Hub communiceert rechtstreeks met de servers van Google en Nest en werkt dus niet via het Works with Nest-programma. Dit Works with Nest-programma stopt binnenkort, maar daar heb je bij deze hub dus geen last van. De maker belooft dat de hub altijd blijft werken.”

    Deze hub blijft het straks (hopelijk) gewoon doen. Ook de Homebridge plug-in voor Nest is ge-update zodat deze niet meer afhankelijk is van het Works with Nest-programma. Dus hopelijk blijft deze plug-in dus ook gewoon werken straks.

    De ge-update plug-in werkt al prima in mijn Homebridge server btw.

  8. @GJ: Oh dat is goed nieuws! 👍

  9. Dat kan Homey ook al lang

  10. Origineel geplaatst door Pieter
    Dat kan Homey ook al lang

    Dat is ook een te dure pi 😜

  11. Hier veel in homekit, maar wel nest rookmelders die daar niet in zichtbaar zijn.

    Wat kan ik meer/anders als deze in homekit zichtbaar zijn?

  12. @Jelle: Van de rookmelders op 230V kan ik nu ook de bewegingssensor gebruiken om m’n Hue lampen aan te zetten!
    Bij de rookmelders op batterijen is de bewegingssensor niet apart terug te vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.