Reacties voor: Stanford en Vrije Universiteit starten proef met iPad voor eerstejaars studenten

Stanford University gaat een proef doen met 91 geneeskundestudenten, die met een iPad gaan studeren. Ze krijgen ermee toegang tot de enorme hoeveelheid medische informatie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Ja, denk dat als er echt goede apps gaan komen, en Apple er zich een beetje meer gaat mee bemoeien, door boekjes uit te geven waarin uitgebreid allemaal apps beschreven staan, kan dit echt wel aan werken. Denk dat dat ook wel wat kan worden op de middelbare school enzo.

  2. Ik zie hier wel een goede toekomst in. De apperaten zijn licht en kun bijna even veel als een laptop van een student. Miscchien wel meer aangezien het de app store heeft.

  3. Ze hebben op stanford zelfs een iStanford hun eigen apple store als het ware.

    Ben er geweest op studiereis echt een prachtige universiteit. Dit zou meer moeten voorkomen dat studenten en docenten zo in de watten worden gelegd om met technologische materiaal aan het werk te gaan.

  4. Het gaat interessant worden om te zien hoe de iPad-vormfactor zich gaat ontwikkelen in het onderwijs. Bij de VU gaan we trouwens ook goed in de gaten houden hoe het loopt via een serie evaluaties e.d. (en ik weet er wat vanaf inderdaad 😉 ).

  5. Niet alleen Stansford maar ook een nederlands instituut Fontys Hogescholen. Dacht dat het niet zo interessant was maar zo te zien heb ik me vergist…. Hieronder het bericht.

    Honderd Fontysstudenten krijgen iPad

    woensdag 14 juli 2010, door redactie
    Fontys geeft bij aanvang van het nieuwe studiejaar honderd studenten een iPad. Zij doen mee aan een pilotproject en moeten bijhouden wat hun ervaringen zijn. Fontys is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die de iPad op zo’n grote schaal gaat gebruiken.
    (Laatste reactie: 31-07-10)

    Fontys wil weten hoe mobiele ICT-apparaten een bijdrage kunnen leveren aan hedendaags onderwijs. Volgens Nienke Meijer, lid van de Raad van Bestuur van Fontys mag elke hogeschool van Fontys bepalen wie een iPad krijgt. De iPads worden aan het begin van het studiejaar in bruikleen uitgereikt. Half december wil Fontys evalueren wat de ervaringen zijn. Met de aanschaf van de iPads is zo’n 100.000 euro gemoeid.

  6. @Willem-Jan van Zeist:

    Vergeet je de eervolle vermelding voor het bestelteam niet?
    Uiteraard alleen als ze op tijd binnen zijn… 😉

  7. Welke apps worden hier getoond ?

  8. Ik zit zelf ook op de Vu, maar heb er geen gekregen aangezien ik een andere studie doe. Dat betekent niet dat ik zelf geen iPad heb. Ik neem hem elke dag mee naar college en het werkt echt uitermate goed, aantekenigen maken, sheets meevolgen, informatie opzoeken, het werkt allemaal goed en dat op een apparaat wat ruim een halve kilo weegt..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.