Reacties voor: Apps worden in iOS 10 niet gewist, maar alleen verborgen

Het verwijderen van apps in iOS 10 werkt anders dan gedacht: de apps worden niet echt gewist, maar worden alleen verborgen gemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Klinkt logisch. Uiteindelijk gaat het er bij mij om dat ze van mijn homescreen weg zijn.

  2. Is de software sowieso niet kleiner nu? Ik heb veel meer opslag opeens.

  3. Tegenvaller, heb ze nu in een mapje staan met andere apps die ik zelden gebruik (mobiel schade melden ect) Zie er nu niet echt de meerwaarde van in, de vrije ruimte leek mij juist zo interessant.

  4. Is het dan niet hetzelfde als hiden via beperkingen?

  5. Ik had niet anders verwacht. Ik vind wel dat Apple (voorlopig) erg vreemde keuzes maakt in welke apps te verbergen zijn en welke niet. Zo is bijvoorbeeld de iTunes Store wel te verwijderen, maar een simpele oppervlakkige app als Photobooth niet. Het is me niet duidelijk waarom, ik snap de denkwijze van Apple niet echt.

  6. Want deze apps wegstoppen in een folder zooooo ontzettend storend

  7. Ik snap wel dat dat voor Wallet, AppStore, Music en nog wat andere geldt maar PhotoBooth, Tips, iTunes U een integraal onderdeel van iOS…hmm

  8. Heb IOS 10 sinds gister ochtend maar nog geen seconde over gedaht om ze te verbergen. Ben er voort zo aan gewend al die jaren

  9. Volkomen halfslachtige aanpassing dus. Van apps als app/itunes store en contacten kan ik me er nog iets bij voorstellen dat de integratie met iOS te innig is om zomaar ècht te kunnen deïnstalleren, maar aandelen, weer, vrienden vinden, tips, etc. etc. ?!?

    Gemiste kans, ‘t is nu alleen maar een cosmetische aanpassing. En dus een schoolvoorbeeld van struisvogelpolitiek: je ziet het niet (meer), dus probleem opgelost?! 😂😕😢

    Hoop iig maar dat het ‘dit heeft te maken met beveiliging’ smoesje ook van Apple/Federighi afkomstig is en niet van de auteur, want dat raakt kant nog wal 😕

  10. @Gonny: Enig idee waarom de apps dan wel mogelijk te “downloaden” zijn ?

  11. Wat belangrijker is: is het nu al duidelijk of je bv. Gmail kan instellen als standaard-mailapp? Want hoe ga je anders een mailtje versturen als je bv. in safari op een ‘mailto: link’ klikt.

  12. Origineel geplaatst door Ferryman
    Volkomen halfslachtige aanpassing dus. Van apps als app/itunes store en contacten kan ik me er nog iets bij voorstellen dat de integratie met iOS te innig is om zomaar ècht te kunnen deïnstalleren, maar aandelen, weer, vrienden vinden, tips, etc. etc. ?!?
    Gemiste kans, ‘t is nu alleen maar een cosmetische aanpassing. En dus een schoolvoorbeeld van struisvogelpolitiek: je ziet het niet (meer), dus probleem opgelost?! 😂😕😢
    Hoop iig maar dat het ‘dit heeft te maken met beveiliging’ smoesje ook van Apple/Federighi afkomstig is en niet van de auteur, want dat raakt kant nog wal 😕

    Het lijkt mij logisch dat als jij jouw telefoon herstelt naar systeem-instellingen, de “verwijderde” systeem-apps er gewoon weer op staan. Dus in die zin zijn ze dus verborgen. Wat aan de gebruikerszijde op hetzelfde neerkomt.

  13. Dit zet dus geen dode aan de zeik…:) maar ik had niet anders verwacht van de gebeten Appel. Ik weet ook niet 123 hoeveel ruimte vrij zou komen als je deze ‘onzin’ apps kon weghalen.

  14. Oah prima hoor, wat eerst doorn in oog was, wordt straks opgelost. Maar goed, mensen moeten nog wat te klagen hebben. Hopelijk gaat Apple in sept basis modellen niet meer van 16GB aan boord voorzien maar tenminste 32GB.

  15. Maaruh als ik Mail ‘verberg’ is dan bijvoorbeeld Airmail dan in te stellen als standaard-mail app?

  16. Komt op mij over als pure misleiding van Apple.
    En de rest klinkt erg ongeloofwaardig.

  17. Ik denk dat Apple in een volgende versie apps als ‘tips’ gewoon in de App Store moet zetten, tussen bijvoorbeeld ‘TestFlight’, ‘Remote’, ‘Connect’, ‘WWDC’, ‘Apple Store’, ‘Airport Utility’ etc. Die kunnen ze dan één klap installeren bij een nieuw toestel onder de noemer “aanbevolen apps” waar momenteel Pages, Numbers en Keynote al onder vallen.

    Het zou dan, volgens mij, om de volgende apps kunnen gaan:
    – Aandelen
    – Calculator
    – Dictafoon
    – Podcasts
    – Tips
    – Zoek Vrienden

    De rest zijn allemaal core-functionaliteit via bijv. Siri dus niet makkelijk te verwijderen maar dat zou in volgende versies met Public of Private API’s nog verder losgekoppeld kunnen worden.

    Overigens zijn er al losse iOS-distro’s waar een app in wordt meegeleverd: de Beta’s met de app ‘Feedback’.

    ps. Photobooth is toch helemaal geen systeem app? dus ik weet niet waar dat vandaan komt in de reacties

  18. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Bram: @Jan Willem: Dat kan niet. Als je op een mailto: link klikt, word je gevraagd om weer de Mail.app te installeren.

    Damn!

  19. Dat van al die losse ios versies is onzin. Download eens een custom versie van bootstrap of jquery, dan kun je ook alle functies in/uit schakelen en zo een op maat afgestelde versie downloaden.

  20. @Gonny: En hoe zit het dan met die app-updates? De Mail-app e.d. zou Apple toch apart willen kunnen updaten via de store? Gaat dit dan ook niet meer door, omdat het toch onderdeel van het gesigneerde iOS blijkt te zijn?

  21. ach, uiteindelijk zijn de meeste van die apps ( tips, aandelen, nieuws, weer, etc.) niet veel meer dan slecht linkjes naar een internetpagina waar een kleine app omheengebouwd is. waarschijnlijk scheelt het maar een 100 mb ofzoiets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.