Reacties voor: ‘Verbergen van standaardapps in iOS straks echt mogelijk’

Gaat Apple de mogelijkheid om standaard apps te verbergen dan eindelijk invoeren? Een code in de nieuwste versie van iTunes suggereert deze nieuwe functie, waardoor je ongebruikte apps van je beginscherm kunt verwijderen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 25 reacties

  1. Nu nog de optie om je dock aan te passen. ( transparency of helemaal weg) Dan is jailbreak helemaal niet meer nodig.

  2. Is dat nou zó’n issue, die “standaard-apps?” Ik heb gewoon een mapje gemaakt, waar ik dat soort apps heb ingesleept en dat heb ik “Niet gebruikt” genoemd!

  3. Mijn mapje heet “Apple crap”.

  4. @BrainShock: Ik heb ‘t onlangs hernoemd naar “🗑”, vond ik wel zo toepasselijk èn is goeddeels transparant zodat ‘t spul allemaal nòg minder je homescreen vervuilt 😄

  5. Ik wil ze niet verbergen, ik wil ze kunnen verwijderen…

  6. Origineel geplaatst door San
    Ik wil ze niet verbergen, ik wil ze kunnen verwijderen…

    Ik ben bang dat dat niet mogelijk is, aangezien er tal van afhankelijkheden bestaan van de stock apps. Op die manier kunnen developers deze assets ook gebruiken. Verbergen is dan dus de enige optie om niet je hele OS te breken.

  7. @San: inderdaad! Dat Apple ze meelevert kan ik heel goed begrijpen, want ze willen natuurlijk dat je hun apps gebruikt, maar waarom kun je niet gewoon verwijderen en als je ze later nodig mocht hebben dan download je hem weer uit de Appstore. Lijkt mij niet heel ingewikkeld allemaal…

  8. @San: Precies

  9. En dan overstappen op Chrome… Kan je net zo goed op Android overstappen en Google maximaal voorzien van allemaal informatie die ze niet aan gaat…

  10. @San: @Lorenser: Compleet verwijderen is het mooiste.
    Ik hoop dat dit snel kan.

  11. Ik heb mijn niet gebruikte apps in een mappie op m’n laatste scherm staan. Werkt toch prima zo? Waarom hebben zoveel mensen last van die apps?

  12. Eindelijk!!
    heb nu een troep map
    Weg ermee!! 👍

  13. Heeft iemand de Apple Configurator al gebruikt? Is deze al publiekelijk? Ik heb hem proberen te downloaden maar ik had hiervoor een developer account nodig.

  14. Verbergen =/= verwijderen. Ik denk dat een heleboel mensen de 2e optie willen.

  15. Denk inderdaad verwijderen het mooiste zou zijn en gebruikers de mogelijkheid geven via de appstore deze te kunnen downloaden of via de instellingen app zoals twitter en facebook

  16. Ik zie het voordeel van het verwijderen van standaard apps op een 8 gb iPhone. Sowieso is het raar dat je bepaalde stock apps niet kan verwijderen (tenzij de OS deze nodig heeft) kijk maar naar andere besturingssystemen. Soms zijn ze nodig. Of ze nou zichtbaar zijn of achtergrond processen (zoals windows die heeft)

    Anders draait je toestel niet!

    En anders vervangende apps. Ik ben blij dat apple dedicated apps hebben van eigen huis. Weet ik tenminste dat ze werken (99/100) keer. Het is maar wat je wil.

    Als het je niet bevalt raad ik je aan om maar is een cursus software basis te volgen. Om te zien wat daar bij komt kijken en waar je op moet letten.

    Als je met een besturingssysteem kan komen die niks nodig heeft (geen apps en geen achtergrond processen) heb je niks. 0 bit aan data. Denk daar maar is over na.

    (Gewoon mijn eigen gedachten die een mening vormen ^^)

  17. @Leander: Versie 2.2 is gewoon verkrijgbaar in de Mac App Store hoor

  18. Wat een gedoe over enkele icoontjes en MB’s: in een mapje op een screen ergens achteraan heb je er toch nooit last van? Die apps kunnen zoals Beloved al aangeeft niet zomaar verwijderd worden omdat er dependencies kunnen bestaan. En dan moet Apple heel veel developer werk investeren in iets dat niks nieuw toevoegt. Je kan moeilijk als verkoopargument vermelden dat je de eigen apps kunt verwijderen.

  19. Verbergen is al een grote verbetering maar het liefste wil ik ze gewoon verwijderen. Ik gebruik ze toch nooit en het bespaard ruimte op mijn 16 GB iPad !!

  20. Origineel geplaatst door Corryworst: @Leander: Versie 2.2 is gewoon verkrijgbaar in de Mac App Store hoor

    Thanks ik ga het eens proberen!

  21. @Tom, @Davey ea: Misschien zelf ‘s een cursusje of wat volgen over besturingssystemen? Je haalt de boel aardig door elkaar. Een systeemproces is heel iets anders dan een app – afkorting van application, oftewel toepassing. Dat laatste is software ‘op het hoogste niveau’, nl het verst van de hardware en dichtst bij de gebruiker.

    OS en systeemprocessen moeten apps ondersteunen, niet omgekeerd. Als het in een OS omgekeerd zou zijn zit er echt iets fundamenteel fout… dat iOS niet zonder bepaalde apps zou kunnen is dan ook een 100% BS argument.
    Waarom zou in hemelsnaam iOS niet kunnen draaien zonder die 8erlijke aandelen-app, om maar één voorbeeld van een voor het gros van de gebruikers volkomen overbodige standaard app eruit te lichten?

    iOS is zelf het beste bewijs dat niet één app onmisbaar is. Vrijwel geen enkel ander besturingssysteem doet het zonder filebrowser. Toch is dat als het puntje bij het paaltje komt ook maar een app. En stort iOS niet in elkaar door het ontbreken ervan. Je wordt als gebruiker wat beperkt in de gebruiksmogelijkheden, maar dat is dan ook alles.

    Zelfs de watch-app is niet zo onmisbaar als sommigen ons willen doen geloven, ‘onmisbaar’ voor het geval je later ooit alsnog zo’n ding zou willen koppelen. Als je een accessoire van derden aansluit is het ook al mogelijk dat je een pop-up voorgeschoteld krijgt met de suggestie een specifieke app te installeren. Dus zeker voor Apple zelf moet het een koud kunstje zijn pas de eerste keer dat je een watch koppelt voor te stellen om die app te installeren, gewoon vanuit de appstore.
    _

    Ja, je kunt overbodige apps in een apart mapje op een achteraf schermpje wegmoffelen. Maar dat is natuurlijk helemaal geen oplossing, dat is alleen maar een lapmiddel bij gebrek aan beter. Ongeacht of je nou 8GB of 256 GB tot je beschikking hebt oo je iDevice.

  22. Origineel geplaatst door Nick
    Ik heb mijn niet gebruikte apps in een mappie op m’n laatste scherm staan. Werkt toch prima zo? Waarom hebben zoveel mensen last van die apps?

    @Nick: Die vragen kun je natuurlijk ook omkeren. Waarom hebben zoveel mensen nu ineens bezwaar ertegen dat je misschien, volgens de geruchten in de toekomst overbodige apps kunt verbergen of verwijderen? Als jij graag overbodige rotzooi op je telefoon hebt staan blijft dat ook in toekomstige versies gewoon mogelijk hoor, maak je daarover vooral geen zorgen 😝

  23. Ik heb niet ‘zo graag overbodige rotzooi op m’n telefoon staan’, maar ik stoor me er niet aan. Die apps worden je toch niet opgedrongen ofzo? Het is niet zo dat Apple me elke dag de aandelen app door m’n strot duwt ofzo.
    In een mappie op je laatste scherm is dan prima lijkt me.
    En ze nemen toch ook niet veel ruimte in beslag, en als je dat wel vind dan had je maar een iDevice met meer geheugen moeten kopen. Simpel zat.
    Dus nogmaals, wat is het probleem?

  24. @Ferryman: Ben het absoluut met je eens..En het zal de meeste gebruikers ook niet gaan om de standaard apps op zich knal ze in een mapje op je laatste homescreen page en ze zijn weg..Maar wel om de achterlijke en onnodige hoeveelheid Gigabits die ze opslokken….

  25. @Ferryman
    KIJK! Daar hebben we wat aan. Ik ben gewoon een simpele … Praktisch ongeschoolde … I(C)T beheerder (ik kan niet leren met de lesmethodiek vandaag de dag, heb het meeste van mijn kennis op stage en werk opgedaan). Dus ik kan het allemaal niet zo juist beargumenteren en de feiten op tafel leggen.

    Misschien ook de verkeerde woordkeuze gebruikt. Ik zelf vind het fijn dat ik 123 met de standaard apps makkelijk dingen kan verplaatsen kopieren overnemen etc. Als er bijvoorbeeld geen berichtenapp zou zijn. Hoe zou ik dan afbeeldingen naar mijn opa en oma kunnen versturen. Aangezien ze geen smartphones met whatsapp en facebook etc hebben. Alleen een klein schermpje op zo’n simpele telefoon xD snap niet hoe ze die fotos kunnen bekijken. Met een vergrootglas?

    Natuurlijk zouden er dan wel andere apps mogelijk zijn. Of een ouderwetse brief.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.