Reacties voor: Staking bij Foxconn door verscherpte kwaliteitscontrole iPhone 5 (update)

Medewerkers van Foxconn zouden in staking zijn gegaan vanwege een verscherpte kwaliteitscontrole. De iPhone 5 mag niet langer krasjes en deukje bevatten in de schermrand of het aluminium van de achterkant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 42 reacties

  1. (Red.) Dank, update toegevoegd.

  2. Dat krijg je ervan als je slaven meer rechten en loon geeft; daar worden ze alleen maar mondig van (sarcastisch bedoeld!) 🙂

  3. Mijn iphone zag er perfect uitwals hij uit de doos kwam, maar na enkele dagen( en ik ben er zeer voorzichtig mee) begint de à fgescuinde kant stukjes lak te verliezen. Kan echt niet vind ik voor die prijs

  4. Misschien moeten die Chinezen eens begrijpen dat een iPhone hier ook een aardig centje kost en dat je van een nieuw artikel mag verwachten dat deze niet beschadigd uit een doos komt.

    Als ik chinese troep wil koop ik wel een SamYang

  5. Gisteren de 5 gezien bij mm markt , ik vind hem toch wat tegen vallen
    Zelfs daar was het demo model al gekrast, en als je dit dan zo leest, voor mij rede genoeg om nog bij de 4S te blijven

  6. Inderdaad als dat alu snel bekrast is of zelfs aan de randen afgaat. Dan hou ik men 4s nog wel 🙂

  7. Ik ben blij dat ik hem toch nog niet gekocht hebt. Een mooi toestel,met kwaliteit alla kras. Dan nog maar met de 4s verder.

  8. Nog geen krassen op mijn zwarte (van 28 sep. in mijn bezit).

  9. Origineel geplaatst door boxerip
    Ik ben blij dat ik hem toch nog niet gekocht hebt. Een mooi toestel,met kwaliteit alla kras. Dan nog maar met de 4s verder.

    Dan toch gewoon een witte. Beter een witte 5 dan met de 4S verder. LOL. 😉

  10. Dat is de reden dat
    ik de witte heb besteld. Ik hoorde trouwens op de radio dat er geen staking was. Het was een klein groepje dat onderling mot had. Tenminste,dat was het laatste nieuws. Weet natuurlijk niet of dat idd zo is…

  11. Ik had hetzelfde gezeur met 4x Iphone 4s. Zoveel drama dat ik nu geen nieuwe wilde en mijn 3gs weer gebruik. Wilde wel overgaan op de 5 maar nu weet ik het niet zeker. Ik wil een duurzaam product en dat ook voor de visuele aspecten. Ziet er anders nogal armoedig uit.

  12. @Sarge: duurzaam? Mijn iPhone 4 gaat nu zijn 3e dienstjaar in. Een verse BodyGuardz erop en nog geen enkele kras. Afgezien van een butsje aan de zijkant omdat ik hem zelf een keer heb laten keilen op de straat!

  13. Mijne zonder hoesje nog onbeschadigd. Had hem ook de 28e. Klinkt allemaal wat overdreven voor mij. 4s na een jaar zonder hoesje ook nog zo goed als nieuw..

  14. Ik hou het nog ff bij me iphone 4 🙂 voldoet nog prima hoor. Zou wel een 4S willen natuurlijk maarja me abbo loopt voorlopig nog niet af en heb ook geen 500 euro in een la liggen ofzo :p
    De 5 ga ik iig dit jaar overslaan. Misschien voeren ze wat verbeteringen uit volgend jaar bij de opvolger. Aangezien Steve weg is, kun je er denk ik ook niet meer vanuit gaan dat het om de 2 jaar een nieuw design is… 🙂

  15. Ze hebbe groot gelijk Apple, mensen willen correcte producten ontvangen, stel u voor u tv al krassen op het scherm heeft,lol.
    En als ze vervelend doen dat Apple ze het laat gevoelen en elders gaan, dan zijn die idioten hun werk kwijt.

  16. Mijn i4 voorzien van bodyguardz zijkant en achterzijde ziet er nog punt gaaf uit. Voorzijde voorzien van screen protector 100% ok. Ik stap over op de i5 omdat ik al heel lang een groter scherm wilde. Koop wel een goede hoes PixselSkin screen protector er op en klaar. Dan is hij nog lichter en langer. Ach we zien wel weet nog bij de i4 met dat antenne gedoe liep zo op dat we een hoesje kregen van Apple misschien is dat de oplossing! Of terug naar de i4s band zijkant.

  17. Ik ben wel blij dat Apple bovenop deze problemen zit met de krasjes. Mijn iPhone 5 staat in bestelling via de online Applestore en wordt direct geleverd over 3 weken. Vermoedelijk zijn de problemen met de krasjes out-of-the-box dan opgelost. Over de gevoeligheid maak ik me niet zoveel zorgen. Dat krijg je nu een maal met aluminium en dat was ook al zo met de metalen rand om de 4/4S. Het is alleen iets duidelijker door de zwarte bewerking. Gewoon voorzichtig zijn en een hoesje kopen.

    Apple zou er trouwens toch eens serieus over moeten nadenken om Foxconn als leverancier te vervangen. Dit zijn de zoveelste problemen daar en voor de premium die je betaald zou je toch wel mogen verwachten dat ze een leverancier kunnen vinden die hun personeel goed behandeld of op zijn minst Foxconn kunnen dwingen om hier wat aan te doen.

  18. We kunnen nu wel vaststellen dat de materiaalkeuze bij Apple een dwaaltocht is. Eerst metaal, dan glas, dan gorillaglas, dan weer (zwart!) geanodiseerd alu.
    Dit alles in weerwil van patenten met zelfreparerende ultra- en nanomaterialen, liquid metal en andere blaat.
    Van mij mogen de alles goedpratende vice-presidents best een toontje of 5 lager zingen want Jobs had ze er al lang uitgeknald.
    En ik heb er zelfs helemaal geen probleem mee als ze die alsnog uitfaseren.
    Ze hebben de reputatie van het bedrijf te grabbel gegooid.
    Verder iedereen (maar zeker de Chinezen…) een prettig weekeind !

  19. Ik zou zegge weg met foxcon en die ondankbare honde van personeel gaan ze toch lkr op het land werke voor veel minder

  20. Otterbox Defender op mijn 4 geen enkele kras, ook besteld voor mijn toekomstige 5 🙂

  21. haat apple hier dus om

  22. De mijne heeft ook nog geen krasjes (28 september)

  23. Ik wacht nog even met bestellen van de Iphone 5, ik lees dingen die ik helemaal niet wil lezen. Arme stakkers daar in China, ik heb echt met ze te doen. Als het zo moet hoef ik die telefoon niet. Ik wacht nog maar even op de nieuwe Windows Phone 8 toestellen.

  24. @Jona:

    die van jou is allang gemaakt, die dobbert nu ergens rond in een container, duurt wel een paar weken voordat hij hier is aangemeerd.

  25. nog langer wachten….(?)

  26. Dit heel artikel is uit zijn bestand gerukt, de arbeiders moesten door werken in de vakantie om de nieuwe maatregel te kunnen uitvoeren (quality check), vandaar een staking. Dus graag artikel aanspassen.

  27. De arbeiders staken omdat ze extra werk controle moesten doen omdat apple id een ondeugelijk laagje verf op de iphone heeft gesmeerd.
    Dat laagje moest snel slijten omdat mensen dan van te voren al denken moet maar een degelijk hoesje kopen want anders..krassen..
    Ik weet niet of mensen wel een kijken in belwinkels maar 80% van wat daar hangt zijn hoesjes…
    miljoenen bizz de winstmarge op een stukje plastic van 0000000,1 cent inc uitgebuiten chinees vs 30 euro kostprijs in de winkel is groot..
    Als een uitgebuiten arbeiders zegt dat een product niet klopt dan kun je er van uit gaan dat een product niet klopt
    want wtf maakt jouw het uit als je dingen produceert voor een kopje rijst…

  28. Origineel geplaatst door One2nd
    Ik wacht nog even met bestellen van de Iphone 5, ik lees dingen die ik helemaal niet wil lezen. Arme stakkers daar in China, ik heb echt met ze te doen. Als het zo moet hoef ik die telefoon niet. Ik wacht nog maar even op de nieuwe Windows Phone 8 toestellen.

    Waar denk je dat die Windows Phone 8 vandaan komt? Precies… Foxconn

  29. @One2nd:

    Nee want die windhoos toestellen worden door dertigjarige, hoogopgeleide chinezen in elkaar gezet in een paradijs waar ze na elk toestel een half uur rust krijgen, mogelijk fitnessen onder begeleiding van een personal trainer en ze een riante vergoeding voor ontvangen.

    De arbeidsomstandigheden in China zijn van een ander niveau dan hier, klinkt erg maar wees blij, anders waren wij veel meer kwijt voor alles wat we kopen en hadden ze daar uberhaupt geen werk.

  30. @Christiaan
    Belachelijke opmerking. Apple maakt een meer dan riante winst op de iPhone’s, en aangezien de werknemers geen uren bezig zijn aan het monteren van het product lijkt het me niet meer dan logisch dat ze een goede vergoeding krijgen. Zolang ze geen -naar onze standaarden- fatsoenlijke werkomstandigheden kunnen bieden moet ik geen iPhone 5 hebben. Ik ga niet bewust meewerken aan die praktijken.

  31. @Tom:

    Waarom zouden ze naar onze standaarden fatsoenlijke werkomstandigheden moeten hebben?
    Alsof alles hier in het westen zo perfect is.
    Die mensen komen uit een hele andere cultuur..je kunt niet de hele wereld naar onze beeltenis veranderen. Hoe wij vinden dat het allemaal moet.

    Ze zijn daar hardstikke blij met een baan. Dat ze daar zoveel uren maken kunnen wij wel zwaar vinden, maar in die cultuur komt het zo goed als overal voor.
    Je kunt die hele cultuur niet veranderen..dan pas kun je daar wat veranderen.

  32. @Tom:

    Dan zou ik als ik jou was maar zowat alle elektronica niet willen hebben. Vrijwel alle elektronica komt namelijk van China… en van waar komen je kleding… en schoenen… veel kans dat dit ook van lageloonlanden komt…. en als het gaat over de iPhone 5 moet je die opeens niet hebben? Maar over de andere dingen die je dagelijks gebruikt stel je je geen vragen?

  33. One2end, maar Microsoft werkt ook samen met foxconn, elk (groot) tech bedrijf laat wel wat in China doen en als dat niet bij foxconn gebeurt dan wel ergens anders waar de werkomstandigheden wel nog slechter kunnen zijn

  34. Hier een iPhone 5 32 gb wit niks geen krassen
    Ect. Kan 1 ding zeggen top fijn toestel!

  35. @Daejji: weleens van moderne slavenij gehoord?
    En neen je hoeft niet de hele cultuur te veranderen, maar je zou die mensen wel wat betere arbeidsomstandigheden kunnen gunnen tegen een wat kleinere winstmarge van een multinational. Het is niet zo dat dit er niet vanaf zou kunnen gezien de verkoopprijzen van de Iphone 5. Jij nog steeds een mooie iphone zij een iets beter leven.

  36. ik kocht verleden week een iphone 5 64gb… toen ik die uit de doos haalde was er geen sprake van schade tot er ik de plastic bescherming af haalde… er zat een deuk in de achterkant… apple gebeld en mocht direct een nieuwe halen… 1 probleem… winkel geeft geen stock meer.. geraken niet bevoorraad.. wat me wel opvalt is dat mijn ( witte iphone 5 wel redelijk vlug bekrast geraakt…
    hopelijk is dit probleem opgelost als ik mijn nieuwe toestel haal…

  37. Een aantal reacties op m’n post hierboven hebben mij doen verbazen.
    Ja het klopt dat veel uit Aziatische landen komt en er veel misstanden zijn. Er moet nog veel gebeuren, dat geldt voor alle bedrijven.
    Maar van Apple had ik inmiddels toch wel meer verwacht dan dit, ze zijn een van de meest toonaangevende technologie bedrijven en dat vergt ook een voortrekkers rol als het gaat om productie en arbeidscondities. Ook al produceren ze het niet zelf. Design en productie gaan hand in hand. Ik lees uit de artikelen dat het blijkbaar productietechnisch erg moeilijk is om richting zero defects te produceren. Ik denk dan eerder aan een design fout of een te hoog gelegde lat dan dat de medewerkers hier de fout zijn. Ergens moet je ook een grens leggen wat je van een lopende band medewerker kan verwachten gegeven de condities en werkdruk waarin zij werken.
    De opmerkingen van Christiaan en Deajji waren op z’n plaats geweest 300 jaar geleden toen slavernij als acceptabel werd ervaren. Denk aub nog even goed na over wat jullie daar zeggen en hopelijk komen jullie tot de conclusie dat jullie niet in de positie zitten om te bepalen wat goed voor hun is of denken te weten wat zij prettig vinden.
    Dat jullie hier in alle luxe met jullie Iphone mogen spelen is echt een voorrecht die de makers van je telefoon nooit zullen gaan ervaren.

  38. Top gezegd, kan dit alleen maar ondersteunen, betaal desnoods €10 meer. Zou ons op zo’n bedrag geen pijn doen. Zolang het maar wel rechtstreeks naar de zakken van die medewerkers gaat.

    Origineel geplaatst door One2nd
    Een aantal reacties op m’n post hierboven hebben mij doen verbazen.
    Ja het klopt dat veel uit Aziatische landen komt en er veel misstanden zijn. Er moet nog veel gebeuren, dat geldt voor alle bedrijven.
    Maar van Apple had ik inmiddels toch wel meer verwacht dan dit, ze zijn een van de meest toonaangevende technologie bedrijven en dat vergt ook een voortrekkers rol als het gaat om productie en arbeidscondities. Ook al produceren ze het niet zelf. Design en productie gaan hand in hand. Ik lees uit de artikelen dat het blijkbaar productietechnisch erg moeilijk is om richting zero defects te produceren. Ik denk dan eerder aan een design fout of een te hoog gelegde lat dan dat de medewerkers hier de fout zijn. Ergens moet je ook een grens leggen wat je van een lopende band medewerker kan verwachten gegeven de condities en werkdruk waarin zij werken.
    De opmerkingen van Christiaan en Deajji waren op z’n plaats geweest 300 jaar geleden toen slavernij als acceptabel werd ervaren. Denk aub nog even goed na over wat jullie daar zeggen en hopelijk komen jullie tot de conclusie dat jullie niet in de positie zitten om te bepalen wat goed voor hun is of denken te weten wat zij prettig vinden.
    Dat jullie hier in alle luxe met jullie Iphone mogen spelen is echt een voorrecht die de makers van je telefoon nooit zullen gaan ervaren.

  39. Origineel geplaatst door Jona
    Ik ben wel blij dat Apple bovenop deze problemen zit met de krasjes. Mijn iPhone 5 staat in bestelling via de online Applestore en wordt direct geleverd over 3 weken. Vermoedelijk zijn de problemen met de krasjes out-of-the-box dan opgelost. Over de gevoeligheid maak ik me niet zoveel zorgen. Dat krijg je nu een maal met aluminium en dat was ook al zo met de metalen rand om de 4/4S. Het is alleen iets duidelijker door de zwarte bewerking. Gewoon voorzichtig zijn en een hoesje kopen.Apple zou er trouwens toch eens serieus over moeten nadenken om Foxconn als leverancier te vervangen. Dit zijn de zoveelste problemen daar en voor de premium die je betaald zou je toch wel mogen verwachten dat ze een leverancier kunnen vinden die hun personeel goed behandeld of op zijn minst Foxconn kunnen dwingen om hier wat aan te doen.

    Dat zal niet gaan daar foxconn dit bij alle toeleveranciers zit, of omgekeerd en er natuurlijk ook geen andere onderneming is in china die de produktie faciliteiten heeft en ook nog eens 1 miljoen werknemers!!!!……

  40. Origineel geplaatst door mixt
    op een stukje plastic van 0000000,1 cent inc uitgebuiten chinees vs 30 euro kostprijs in de winkel is groot..

    Dus jij denkt dat dat stukje plastic nog 10 cent kost? Lijkt me eerder veel, ik zou de komma elders durven plaatsen. 😉

  41. @ Daejji
    Van Apple had ik gewoonweg meer verwacht. Als ze daar vrolijk uren willen kloppen, prima. En natuurlijk zijn ze blij dat ze werk hebben. Maar Apple kan aan de andere kant prima een loonsverhoging doorvoeren zonder dat ze er ook maar iets van voelen.

    @Jeroen:
    Zoals ik dus al zei; ik ga er niet bewust aan meewerken. Dus als ik misstanden zie, ga ik niet doen alsof mijn neus bloed.

    Wat betreft andere artikelen, daar let ik inderdaad op. Het is al 15 jaar geleden dat mijn moeder me heeft geleerd op de labeltjes te kijken voor ik iets kocht. En helaas is het nog steeds nodig.

  42. En de witte kan ook krassen aan de randen, minder dan de zwarte maar het kan heb ik al gezien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.