Reacties voor: SSD van de nieuwe MacBook zit vast op het moederbord en dat heeft 5 nadelen

De keuze van Apple om bij de MacBook Pro met Touch Bar de SSD-opslag op het moederbord vast te zetten heeft grotere consequenties dan je op het eerste gezicht zou verwachten.
Robert Benschop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ai ai ai, ik had in de planning om het instap model te nemen qua opslag en daarna te upgraden. Omdat bleek dat de SSD los zat. Maar dat is dus niet bij de touch bar modellen…

    Ik begin nu erg te twijfelen

  2. Aldus mijn eerdere reactie in het artikel Teardown MacBook Pro: cosmetische speakergaten, Touch Bar lastig te vervangen.

  3. Geen touchbar nodig en toch aan een nieuwe laptop toe? Tijd voor een Hackintosh 😜

  4. money money en nog is money de hardware kost bijna niks en hierdoor verdient apple nog is goed aan spare parts prijs voor vervanging Mobo gaat waarschijnlijk bijna even veel kosten als een nieuwe pc . Daarmee dat ik al lang gestopt ben het kopen van de duurdere apple pc, s en neem van mij aan een mini doet het even goed als ze bij de mini niet alles vast lijmen solderen zal ik bij deze toestelletjes blijven en kwa aankoop veel goedkoper dan een mac book iMac of weet ik wat en ik moet eerlijk zeggen als ze zo door gaan dan begint het toch wel aantrekkelijk te worden om is te kijken voor een pearc

  5. Wat een slechte keuzes van Apple betreft de nieuwe MacBooks, de verkopen zullen wel erg tegenvallen komend kwartaal… Hackintoch zal wel op vele machines komen dit jaar gezien siërra al via hackintoch geïnstalleerd kan worden… jammer voor Apple, maar zullen snel moeten gaan veranderen.

  6. Al jaren een hacknitosh. Geen problemen mee

  7. @Rumor: Jij hebt een betrouwbare hackintosh laptop waarop alles werkt?
    Details please.

  8. Apple maakt al jaren geen macbook PRO’s meer. Wat is er nog PRO aan een laptop die op hipsters is gericht i.p.v. op professionals? Wat boeit het een pro nou dat hij zo dun mogelijk is? Belangrijker is repairability en upgradability imho.

  9. Slechte zaak dit. Apple verandert met het jaar steeds meer in een bedrijf dat alleen maar op geld uit is, hoewel ik dat nog wel begrijp, want het is een bedrijf met aandeelhouders en die zul je tevreden moeten stellen. Dat je daarvoor de behoeftes van je klanten verwaarloost met het gevolg dat die zich van je afkeren, is minder begrijpelijk. Eigenlijk onbegrijpelijk.

  10. ik heb een macbook pro van 2j oud en het is m’n eerste en waarschijnlijk blijft het daar bij want het wordt onbetaalbaar, daarbij lijkt het wel dat Apple het gewoon steeds on aantrekkelijker maakt om het produkt te kopen, of je bent bijna verplicht om apple care erbij te kopen, maar je koopt toch een apple produkt om juist de kwaliteit en duurzaamheid, dus dat klopt eigenlijk niet, apple gaat foutjes maken of ze willen apple ombuigen naar een elite produkt..

  11. Ik ben blij dat ik er 1 TB in heb laten hangen dan kan ik straks eventjes vooruit. Die dingen gaan nooit stuk, die oude draaiende meuk natuurlijk wel. Daarnaast heb je garantie dus verplicht Apple Care lijkt me een onzinnige opmerking.

  12. Je kan beter vragen wie wel blij is met deze verandering.

  13. Je bent idd verplicht om AppleCare te kopen, plus alle adapters. Erg duur grapje!

    Het is gewoon een soort iPad geworden. Jammer dit.

  14. Damn wat een slechte keuze twijfelde nog maar nu stop ik met de macbook pro. wou over jaar grotere ssd er in bouwen maar nu 480 euro extra echt te veel voor 1 tb

  15. Origineel geplaatst door Erik-jan
    Je kan beter vragen wie wel blij is met deze verandering.

    Apple kunnen ze een duur mobo rekenen

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. @Dirk: Het zijn normale prijzen voor een SSD van deze snelheid. Ook de Samsung EVO 960 Pro zit in dezelfde prijsrange.

  18. Origineel geplaatst door Toon
    ik heb een macbook pro van 2j oud en het is m’n eerste en waarschijnlijk blijft het daar bij want het wordt onbetaalbaar, daarbij lijkt het wel dat Apple het gewoon steeds on aantrekkelijker maakt om het produkt te kopen, of je bent bijna verplicht om apple care erbij te kopen, maar je koopt toch een apple produkt om juist de kwaliteit en duurzaamheid, dus dat klopt eigenlijk niet, apple gaat foutjes maken of ze willen apple ombuigen naar een elite produkt..

    Hoezo? Weet jij nu al dat deze niet duurzaam is? Hoeveel mensen hebben de laatste jaren hun Apple ssd moeten laten vervangen omdat deze defect was (ik persoonlijk ken niemand …)

  19. Origineel geplaatst door Toon
    ik heb een macbook pro van 2j oud en het is m’n eerste en waarschijnlijk blijft het daar bij want het wordt onbetaalbaar, daarbij lijkt het wel dat Apple het gewoon steeds on aantrekkelijker maakt om het produkt te kopen, of je bent bijna verplicht om apple care erbij te kopen, maar je koopt toch een apple produkt om juist de kwaliteit en duurzaamheid, dus dat klopt eigenlijk niet, apple gaat foutjes maken of ze willen apple ombuigen naar een elite produkt..

    Origineel geplaatst door Evad1st
    Hoezo? Weet jij nu al dat deze niet duurzaam is? Hoeveel mensen hebben de laatste jaren hun Apple ssd moeten laten vervangen omdat deze defect was (ik persoonlijk ken niemand …)

    Daar gaat het niet om. Het gaat erom dat Apple je beperkt met alles wat uitbreidbaar is. Een MacBook pro van 2 jaar oud is prima en zeker als deze uitbreidbaar is met SSD/geheugen of een batterij wat vervangbaar is. Het is absurt te noemen dat Apple bespeeld wanneer jij een nieuwe MacBook moet kopen vanwege de capaciteit van het product. Vanaf nu weet Apple precies wanneer jou product langzaam word omdat hun software op een product afspeelt wat niet uitbreidbaar of zelf vervangbaar is.

  20. Zijn er überhaupt voordelen voor een vaste SSD…

  21. Origineel geplaatst door JK
    Ik ben blij dat ik er 1 TB in heb laten hangen dan kan ik straks eventjes vooruit. Die dingen gaan nooit stuk, die oude draaiende meuk natuurlijk wel. Daarnaast heb je garantie dus verplicht Apple Care lijkt me een onzinnige opmerking.

    😂 ‘Die dingen gaan nooit stuk’ 😂
    Over onzinnige opmerkingen gesproken! Waarom denk je dat “wear leveling” bij SSD’s een issue is? Een SSD kent een keiharde beperking op het aantal keer dat hij (her)beschreven kan worden, in tegenstelling tot ‘die oude draaiende meuk’ HDD’s, en zou zonder die wear leveling trukendoos in no time een ware lawine aan bad sectors geven… Maar zelfs met die kunstgrepen is de levensduur van SSD’s bij intensief gebruik dus onvermijdelijk relatief beperkt in vergelijking met HDD’s van goede kwaliteit.

    Origineel geplaatst door JK
    @Dirk: Het zijn normale prijzen voor een SSD van deze snelheid. Ook de Samsung EVO 960 Pro zit in dezelfde prijsrange.

    Leuk geprobeerd, maar slaat de plank volledig mis. Dirk heeft het over de meerprijs voor meer opslagcapaciteit, en die bedraagt bij de Samsungs die jij noemt minder dan de helft (nl amper meer dan €200) tussen de 512G en 1T versies! Dus echt niet ‘dezelfde prijsrange’…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.