Reacties voor: Zo bescherm je jezelf tegen de SS7-hack

De SS7-hack is de afgelopen dagen in het nieuws. Zo kun je je beschermen tegen het afluisteren van jouw communicatie door de SS7-bug.
Lees het complete artikel → Zo bescherm je jezelf tegen de SS7-hack
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ik noem graag ook nog Threema
    Al jaren niet te versmaden 🙂

  2. Gekke titel want echt beschermen als je gebeld of gesmst word kan dus niet

  3. Dit artikel gaat over kwaadwillenden maar ik verwacht dat de geheime diensten de SS7 hack omarmen en er intensief gebruik van maken. Ook de politie en recherche zullen hier ongetwijfeld gebruik van maken. Overigens is dit al jaren bekend.

    Eind 80-er, begin 90-er jaren maakten we gebruik van blueboxing, in feite hetzelfde idee. Dat was nog in het modem tijdperk: met blueboxing konden we bv. doen alsof we een telefooncentrale in bv. Venezuela waren en daarmee iedere verbinding leggen die we wilden, zonder kosten – heel handig wanneer je lang online wilde zijn zonder hoge telefoonrekening. Het Blueboxing tijdperk was voorbij toen SS7 werd doorgevoerd.

    Al in 2007 waren ze bij de Blackhat Conference bezig om toegang te krijgen tot het SS7 netwerk (SCTPscan).

    Waarom zijn de SS7 zwakheden niet (voldoende) opgepakt maar de Blueboxing zwakheden destijds wel? Heel simpel: blueboxing kostte de telco’s geld, veel geld. Daarnaast werd blueboxing (waarschijnlijk) amper gebruikt door geheime diensten want er waren nog genoeg andere manieren om af te luisteren. Dat is tegenwoordig anders: SS7 is mogelijk heel belangrijk voor de geheime diensten waardoor zij bij de telco’s zeker niet zullen aandringen tot verbetering. De telco’s zelf zijn ook niet gebrand op wijziging want deze zwakheden kosten hen eigenlijk geen geld. Het wordt pas anders wanneer de SS7 zwakheden en masse worden misbruikt en de telco’s dit in hun portemonnaie gaan voelen.

  4. Zijn er mensen die SE mobiele versie van Iculture gebruiken en hoe bevalt dat? Want de huidige app is echt niet om aan te zien zeg!

  5. Stomme opmerking misschien maar werkt het niet als je met ‘geheim nummer’ belt? Dan wordt je nummer toch niet mee gestuurd?

  6. En dan is er nog Callprotector. Ook prima versleuteld, met plannen voor een video-chat.
    Hoe zit het met Warble, is dat al beschikbaar?

  7. VPN aan en bellen via Signal. Minimale kans op afluisteren. 🤖

  8. Origineel geplaatst door Roan
    Stomme opmerking misschien maar werkt het niet als je met ‘geheim nummer’ belt? Dan wordt je nummer toch niet mee gestuurd?

    Als jij met nummerblokkering doorgeeft dat er ergens een bom ligt, staat er toch heus in no-time de politie voor je deur. Wordt gewoon meegestuurd alleen zorgt de provider er voor dat het niet zichtbaar is.

  9. @koert: Vandaar ‘stomme opmerking’ 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.